NICARAGUA – PARKEN EN KOFFIEBOEREN

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

9-daagse individuele rondreis Nicaragua
Vanaf  € 1135,-

  • Bezoek Arenal Natural Reserve
  • Berggebieden in het noorden
  • Proef een van de beste rumsoorten

Bezoek de natuurlijke en culturele hoogtepunten tijdens deze 9-daagse individuele rondreis Nicaragua. Je bezoekt de koloniale stad Granada, waar je in de cultuur ondergedompeld wordt. Vervolgens reis je naar de berggebieden in het noorden, waar je door de bossen rijdt en verschillende (koffie)boeren ontmoet. De diversiteit in de natuur zal je versteld doen staan: van laaglanden tot actieve vulkanen en van nevelwouden tot mangrovebossen. Deze individuele rondreis Nicaragua eindigt in León, waar je meer kunt leren over de revolutionaire geschiedenis én kunt genieten van de nabij gelegen vulkanen en het kratermeer Laguna de Apoyo.

individuele rondreis Nicaragua

Stel je individuele rondreis Nicaragua op maat samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze Nicaragua individuele reis in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Freddy, onze lokale reisexpert.

Route individuele rondreis Nicaragua:

  • Dag 1 en 2 : Granada
  • Dag 3 en 4 : Arenal Natural Reserve
  • Dag 5 : Chinandega
  • Dag 6 en 7 : León
  • Dag 8 : Laguna de Apoyo
  • Dag 9 : einde reis

Dag 1 – Aankomst in Granada
Je komt aan in de koloniale stad Granada, waar je van de luchthaven naar je hotel wordt gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je naar het historische centrum lopen en genieten op een terrasje rondom het centrale plein.

Dag 2 – Granada
Na het ontbijt ga je met een gids de stad in. Hij zal je alles uitleggen over de geschiedenis van Granada en neemt je mee naar de meest interessante plekjes. In de middag ga je op een boottour over het meer van Nicaragua. Je gaat naar het archipel las Isletas, waar je bij de 365 eilandjes vele bijzondere vogels kunt spotten.

individuele rondreis Nicaragua

Dag 3 – Granada naar Arenal Natural Reserve
Je verlaat Granada en reist naar het noordelijke berggebied. Tijdens de rit kun je vele verschillende landschappen bewonderen. Je maakt een tussenstop in Matagalpa, de koffiehoofdstad, om een bezoek te brengen aan het koffiemuseum. Ook bezoek je een boeren dorpje waar organische koffie en cacao geproduceerd wordt. Je kunt een twee uur durende wandeling maken waarbij je diverse watervallen bezoekt. Je kunt hier ook zwemmen. In de namiddag word je naar je hotel in het Arenal Natural Reserve gebracht.

individuele rondreis Nicaragua

Dag 4 – Arenal Natural Reserve
Je staat vandaag vroeg op om een wandeling te maken waar elke vogelliefhebber jaloers op zal zijn. In het nevelwoud kun je verschillende bijzondere vogels zien, waaronder ‘s werelds mooiste vogel: de Quetzal. Na het vogelspotten kun je ook nog op andere wandelingen gaan, die qua tijd en zwaarte zelf te bepalen zijn. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de andere wilde dieren, zoals apen, zwijntjes en goudhazen.

Dag 5 – Arenal Natural Reserve naar Chinandega
Vandaag begin je met een tour bij een koffieproducent. Je ziet wat er gebeurt met de koffiebonen van het land tot de export. Vervolgens reis je naar het gebied van de actieve vulkanen. Naast prachtige uitzichten kun je ook velden met bubbelende modderpoelen van zeer dichtbij bekijken. Je overnacht op de boerderij van een schilder, waar je kunt wandelen of paardrijden door een beschermd natuurgebied.

individuele rondreis Nicaragua

Dag 6 – Chinandega via Padre Ramos en Chichigalpa naar León
Na het ontbijt rijd je naar het dorpje Padre Ramos. Dit vissersdorpje ligt aan de rand van een natuurreservaat. Tijdens een boottocht of kayaktrip bezoek je het aparte ecosysteem van het mangrovebos. Na wat vrije tijd op het strand rijd je naar Chichigalpa. Dit dorpje staat bekend om de fabriek van een van ‘s werelds beste rumsoorten: Flor de Caña. Na een tour door deze fabriek rijd je verder naar León, waar je zult overnachten in een hotel.

Dag 7 – León
Er staat een avontuurlijke dag op het programma, waarbij je de actieve vulkaan Cerro Negro bezoekt. Dit is een van de jongste vulkanen ter wereld, die je in net iets meer dan een uur kunt beklimmen. Na een tijdje te hebben genoten van een prachtig uitzicht over de omgeving en de krater, is het tijd om naar beneden te lopen of te sandboarden. In de middag heb je tijd om het centrum van León te bezoeken.

individuele rondreis Nicaragua

Dag 8 – León via Managua naar Laguna de Apoyo
Na het ontbijt reis je naar Managua, de hoofdstad van Nicaragua. Na de heftige aardbeving in 1972 is deze stad verwoest en er is helaas niet veel moeite gedaan om de stad aantrekkelijk te herbouwen. In het nationale park Masaya bezoek je de actief rokende Santiago krater. Tijdens een wandeling heb je de kans papegaaien te zien. In de namiddag ga je naar je hotel, gelegen aan de rand van het kratermeer.

Dag 9 – Laguna de Apoyo naar Managua – einde reis
Je brengt vandaag een bezoek aan de centrale markt van Masaya, een stad bekend om zijn folklore en handwerk. Op deze markt vind je vele tassen, sieraden, hangmatten en diverse producten van hout, steen, keramiek en leer. Je kunt hier dus je laatste souvenirs kopen voordat deze Nicaragua vakantie ten einde is gekomen. Indien je vlucht vroeg vertrekt, wordt het marktbezoek op dag 8 gepland.

individuele rondreis Nicaragua

Op reis in Nicaragua

Lisette van Beek bezocht Nicaragua samen met haar vriend, en kwam na een paar dagen Granada uit om de omgeving te verkennen. Ze bezocht onder andere Laguna de Apoyo en de markt van Masaya. Lees op Travellust over hun ervaringen.

Prijsinformatie individuele rondreis Nicaragua

Reisduur individuele rondreis Nicaragua9 dagen/8 nachten
Reissom individuele rondreis NicaraguaVanaf € 1135,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen met ontbijt, lokale Engels en Spaanssprekende gids, vervoer en activiteiten als genoemd
Exclusief(Internationale) vluchten, entreegelden, excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
HotelsOvernachtingen in een tweepersoonskamers

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Freddy helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis Nicaragua.

Vliegtickets Nicaragua

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Nicaragua boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Alison geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een individuele rondreis Nicaragua

Wil je een individuele rondreis Nicaragua maken? Geef Freddy je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Nicaragua op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Nicaragua.

Maak kennis met Freddy, de lokale reisexpert die in Nicaragua woont. Samen met Lester is hij gespecialiseerd in het organiseren van Nicaragua reizen. Lees hoe je samen met hen je rondreis Nicaragua samenstelt. Helemaal zoals je zelf wilt.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!