Actief door Peru

individuele rondreis peru

17-daagse individuele rondreis Peru

Vanaf € 1685,-

  • Zeer actieve reis
  • Slapen bij de locals
  • Loop & fiets de koffie route

Deze reis staat volledig in het teken van het verkennen van Peru op een actieve manier. Je bezoekt de hoogtepunten van de steden tijdens citytours te voet, verkent al wandelend de Colca Canyon en kunt (na een tocht per fiets) de koffie route lopen. Uiteraard gaan deze actieve elementen samen met het ondekken van de lokale Peruaanse cultuur; een bezoek aan de koffieboeren ontbreekt niet, evenals de overnachtingen bij de lokale bevolking. Natuurlijk is je Peru individuele rondreis niet compleet zonder een bezoek aan de oude Inca stad Machu Picchu.

individuele rondreis peru

Stel je eigen individuele rondreis Peru samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze individuele rondreis Peru in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Guido onze Peru specialist, of stuur Guido een mailtje via guido@betterplaces.nl.

Reisvoorstel aanvragen

Route: Lima – Arequipa – Colca Canyon – Cuzco – Ollantaytambo – koffieroute – Machu Picchu – Cuzco – Lima

individuele rondreis peru

Dag 1 – Aankomst in Lima
Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen.

Dag 2 – Lima: citytour – naar Arequipa
Verken samen met een gids het historische centrum van de stad. Je bezoekt onder andere het prachtige Plaza Mayor en het justitieel paleis, koloniale gebouwen met de typische houten balkons, en de imposante San Fransisco kerk. Na nog wat vrije tijd vlieg je naar het koloniale Arequipa. Arequipa wordt ook wel de ‘witte stad’ genoemd, naar de gebouwen die zijn opgetrokken uit het zilverwitte gesteente van de El Misti vulkaan.

individuele rondreis peru

Dag 3 – Arequipa vrije dag
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om Arequipa te verkennen. Een echte aanrader is een bezoek aan het Santa Catalina klooster of het museum met de 500 jaar oude mummie Juanita.

Dag 4 – Arequipa vrije dag
Nog een vrije dag, onder andere om te wennen aan de hoogte. Vandaag kun je optioneel de Reality Tour doen. De tour brengt je naar de armere delen van Arequipa om te zien wat men daar doet (innovatieve projecten) om betere leefomstandigheden te creëren. De opbrengsten van de tour gaan naar de bezochte projecten.

individuele rondreis peru

Dag 5 – Arequipa naar Colca Canyon
Vanuit Arequipa word je samen met andere reizigers naar de Colca Canyon gereden. De bus rijdt onder andere door een reservaat waar veel vicuñas vrij rondlopen en langs met sneeuw bedekte vulkanen. Aangekomen in Sibayo verken je met een lokale gids het dorpje en kun je helpen brandhout zoeken. Je overnacht bij een lokale familie.

Dag 6 – Colca Canyon
Na het ontbijt neem je afscheid van je gastfamilie. Met privévervoer word je naar het beginpunt van de wandelroute gebracht, Canocota. De route is redelijk vlak, en zal ongeveer 3 uur lopen zijn. De Canocota canyon is gevormd door verticale wanden uitgehold door de Colca rivier. Na de hike kom je aan in Coporaque, waar je bagage al op je staat te wachten. In de middag kun je een kleinere hike maken naar Uyu Uyu en de omgeving van deze authentieke gemeenschap.

individuele rondreis peru

Dag 7 – Colca Canyon: excursie Cruz del Condor
Je brengt vandaag een bezoek aan het Cruz del Condor uitkijkpunt. Onderweg stop je bij verschillende uitkijkpunten en kerkjes, die karakteristiek zijn voor de Colca vallei. Het hoogtepunt is natuurlijk de vlucht van de condor. Terug in Chivay word je terug naar Coporaque gebracht. In de middag kun je een wandeling naar de thermale baden van Yanque maken, of een paardrijtocht van zo’n 3 uur met Peruaanse Paso-paarden.

Dag 8 – Colca Canyon naar Cuzco
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van je nieuwe vrienden in de Colca vallei en met de bus naar Cuzco te reizen. Onderweg reis je langs uitkijkpunten die je uitzicht geven over vulkanen, besneeuwde bergtoppen en parken waarin je de diverse fauna van de regio kunt bewonderen, zoals vicuña’s en flamingo’s. Na ongeveer 5 stops en zo’n 10 uur rijden kom je tegen de avond in Cuzco aan.

individuele rondreis peru

Dag 9 – Cuzco: citytour
Je maakt op deze dag van je individuele rondreis Peru een tour door de stad. Je begint bij Qenqo, een heilige plaats omhuld met mysteries over hoe het tot stand is gekomen. In Sacsayhuaman zie je dat de enorme stenen van dit bouwwerk bestand bleken tegen de aardbevingen van de afgelopen eeuwen. Ze getuigen van de ver ontwikkelde bouwkunst van de Inca’s. Vervolgens bezoek je de artistieke wijk San Blas, waar je na een kopje koffie naar het eindpunt van de tour gaat: de zonnetempel Qoricancha. De rest van de middag is vrij te besteden.

individuele rondreis peru

Dag 10 – Cuzco: excursie Heilige Vallei – naar Ollantaytambo
De tour die je vandaag maakt bezoekt de highlights van de Heilige Vallei (de ruïnes in Pisac en Ollantaytambo). Na het bezoek aan Ollantaytambo blijf je daar om nog langer te genieten van het dorp. Breng een bezoek het Chocomuseo en doe mee aan een chocolade workshop, of eet een worteltaart in Café La Esquina. Wandelen door de authentieke straatjes van het oude Inca dorp, met kanaaltjes en inka huizen die nog altijd in gebruik zijn,of maak een klim naar de ruïnes.

individuele rondreis peru

Dag 11 – Ollantaytambo
Een vrije dag waarop je kunt uitrusten, maar ook zeker voldoende kunt ondernemen. Naast bovenstaande activiteiten kun je de dag ook in de buurt van Ollantaytambo besteden. In de omgeving vind je een zipline, die je via een Via Ferrata kunt bereiken. Na spectaculaire uitzichten over de Heilige Vallei en zeven ziplines langs de wand sta je weer beneden. Verder kun je in de omgeving ook goed wandelen en fietsen.

Dag 12 – Ollantaytambo – koffie route, dag 1
Deze extra sportieve versie van de koffieroute combineert veel sportieve activiteiten met de ontmoetingen met de koffieboeren. Je wordt opgehaald en naar de pas Abra Malaga (4300 meter) gereden. Hier pak je de fiets en scheur je van de hoge grasvlaktes en gletsjers naar de hoge jungle en bananenbomen. Je komt na enkele uren aan bij Julia. In de middag ga je met Julia of haar man José een wandelingetje maken over hun terrein en leer jeover alle soorten koffie, fruit en cacao. Terug in huis leer je over hoe koffie gemaakt wordt: alle stappen van de boon tot het kopje. Je overnacht bij Julia in de simpele, maar prima gasthuisjes.

individuele rondreis peru

Dag 13 – koffie route, dag 2
Na een korte rit per taxi begin je de wandeling. Het is rond de twee uur wandelen naar het huisje van Alejandro, waar deze trotse koffieboer je welkom zal heten met een kleine snack en wat fris sap. Dan loop je verder bergafwaarts naar de weg en vervolgens naar de rivier, voor de prachtige oeverroute naar Cocalmayo: de warmwaterbaden bij Santa Teresa. Na een korte pauze hier reis je per taxi naar Enrique, waar je eventueel nog een korte orchideeën/kolibriewandeling kunt maken. Je overnacht in Enrique’s gastverblijf.

Dag 14 – koffie route, dag 3 – naar Aguas Calientes
Via het goed bewaarde Inca Pad vervolg je de wandeling. Dit is dezelfde route als de laatste dag van de Salkantay trekking. De nevelwouden langs deze route zijn een paradijs voor vogelaars. Na 2 tot 3 uur bereik je de top , waarna je zo’n 3 uur afdaalt met een bijna continu uitzicht op Machu Picchu. Na de lunch loop je naar naar Aguas Calientes (optioneel per trein), waar je overnacht. Van hier is het nog maar een klein stukje…

individuele rondreis peru

Dag 15 – Aguas Calientes via Machu Picchu naar Cuzco
Je neemt de bus en bezoekt het nieuwe wereldwonder, De Verloren Stad van de Inca’s, oftewel, het hoogtepunt van de reis: Machu Picchu. Op een hoogte van 2430 meter ligt Machu Picchu spectaculair hoog boven de Urubamba rivier. Rond 1430 na Chr. bouwden de Inca’s het voor de keizer Pachacuti; strategisch en goed verstopt tussen de berggoden. In de ochtend heb je een tour door Machu Picchu van zo’n 2.5 uur, waarna je vrije tijd krijgt om de site verder te verkennen. Geniet zo lang je kunt, voordat je de trein terugneemt naar de Heilige Vallei en per taxi naar Cuzco reist.

individuele rondreis peru

Dag 16 – Cuzco
Vandaag heb je nog een vrije dag in Cuzco. Dwaal rond door de stad en scoor wat souvenirs, of onderneem nog wat activiteiten. Een kookles van Selia is een aanrader, evenals de chocolade workshop in het Chocomuseo.

Dag 17 – Vertrek vanuit Cuzco – einde reis
Loop je laatste rondje over één van de mooiste pleinen van Zuid-Amerika, alvorens het vliegtuig terug naar Lima te pakken. Vanaf hier wacht een lange reis terug naar huis en neem je afscheid van Peru. Gelukkig neem je ook een tas vol herinneringen met je mee! Je kunt er ook voor kiezen deze Peru vakantie te verlengen door middel van bouwstenen.

individuele rondreis peru

Prijsinformatie individuele rondreis Peru

Reisduur individuele rondreis Peru17 dagen/16 nachten
Reissom individuele rondreis PeruVanaf € 1685,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het hoogseizoen)
InclusiefTransfers, vervoer ter plaatse, 16 overnachtingen, 12x ontbijt, 7x snacks, 7x lunch (waarvan 1x lunchpakket), 5x diner, genoemde excursies met lokale gids
ExclusiefInternationale & binnenlandse vluchten, entreegelden, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 20,- pp (max. € 50,- per boeking)
Hotels PeruOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Peru helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Vraag een reisvoorstel voor een Peru individuele rondreis aan

Bij Better Places kun je zelf je individuele rondreis Peru samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Guido onze Peru specialist, of stuur Guido een mailtje via guido@betterplaces.nl.

 

Guido – Peru specialist

peru guido260
Samen met mijn team sta ik klaar om voor jou een droomreis door Peru samen te stellen. Wij werken nauw samen met de bewoners van Peru; zij zijn het uiteindelijk die je reis zo fantastisch maken! Wij reizen zelf veel en zorgen ervoor dat onze favoriete plekjes ook in jouw reis terecht komen. ¡Bienvenidos!

Reviews Peru

Martine Tempels, maart 2016 De reis was magisch. We werden ondergedompeld in de verschillende aspecten van Peru, van de jungle tot de woestijn. De organisatie was fantastisch en zelfs tijdens de reis zelf was er opvolging van het verloop tot dan toe.
Kees en Heike, april 2016 Eens in je leven Machu Picchu zien! Dat was de begingedachte van onze reis naar Peru. Agnes en Guido hebben er een prachtige rondreis door Peru omheen gebouwd. De opbouw van de reis was uitstekend. Rustig aan de hoogte wennen en een opbouw in natuurschoon. het bijzondere aan deze reis was dat we regelmatig in contact kwamen met de bevolking en een klein stukje van hun leven mochten ervaren.
Lees meer reiservaringen Peru

Te Gast In Peru

te-gast-in-peru-en-boliviaDe boekjes van TE GAST IN bieden je een goede reisvoorbereiding. Informatie en bestellen

overnachtingen

PraktischeInfo

Travelife

reisgraag-2016 200