Individuele rondreis Sri Lanka

20-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

20-daagse individuele rondreis Sri Lanka

Vanaf  € 1650,-

 • Spot scholen dolfijnen en walvissen in Kalpitiya
 • Bezoek de prachtige ruines van Polonnaruwa
 • Prachtige treinrit door de groene heuvels

Deze individuele rondreis Sri Lanka brengt je naar de mooiste plekken van het land. Vanuit Negombreis je naar de kustplaats Kalpitiya. Hier kun je walvissen en scholen dolfijnen spotten. In Wilpattu maak je een safari op zoek naar luipaarden en ander wildlife. Bewonder rotstekeningen en Boeddhabeelden en ga op zoek naar olifanten in Minneriya. In Kandy word je in cultuur ondergedompeld door de Tempel van de Tand en de traditionele dansers. Vervolg je reis naar de hooglanden en theevelden rond Ella. Wandel door het regenwoud van Sinharaja, en geniet van een paar dagen luieren op het strand. In Galle proef je het Hollandse koloniale verleden en dwaal je rond door straatjes met Hollandse namen.

Reisexpert Lea in Sri Lanka is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Sri Lanka. Geef Lea je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. 

Je eigen rondreis Sri Lanka op maat

Dit is een voorbeeld voor een Sri Lanka hoogtepuntenreis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lea, onze reisexpert in Sri Lanka. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Sri Lanka reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Sri Lanka of de beste reistijd Sri Lanka.

Route individuele rondreis Sri Lanka:

 • Dag 1:  Negombo
 • Dag 2 en 3 : Kalpitiya
 • Dag 4 : Wilpattu
 • Datg 5-7 : Sigiriya
 • Dag 8 en 9 :  Kandy
 • Dag 10-12 : Ella
 • Dag 13 en 14 : Sinharaja
 • Dag 15-18 : Tangalle
 • Dag 19 : Galle
 • Dag 20 : einde individuele rondreis Sri Lanka

 

Route individuele rondreis Sri Lanka

Dag 1 – Aankomst in Colombo – naar Negombo (20 km / 0,5 uur)
Welkom in Sri Lanka! Je individuele rondreis Sri Lanka is begonnen! Na aankomst op de luchthaven van Colombo word je opgehaald en naar je hotel in het nabijgelegen Negombo gebracht. Vandaag heb je alle tijd om bij te komen van je vlucht. Wandel rond door het stadje waarin de Nederlanders in de koloniale tijd veel sporen hebben achtergelaten. Loop zeker ook naar het strand en probeer het heerlijke verse voedsel uit de zee, waaronder garnalen en krab.

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 2 – naar Kalpitiya (130 km / 3,5 uur)
De auto met chauffeur staat voor je klaar om je naar Kalpitiya aan de noordwestkust van Sri Lanka te brengen. Tijdens de reis maken we gebruik van een auto met Engelssprekende chauffeur. Je chauffeur is ook meteen een soort gids en kan je van alles vertellen over Sri Lanka. Uiteraard kun je het altijd aangeven wanneer je ergens wilt stoppen, bijvoorbeeld voor een foto of koffiepauze. Lees meer over de voordelen van her reizen met een eigen auto met privé chauffeur. Je overnacht in een heerlijk huisje aan het strand. Het hotel beschikt over een zwembad.

individuele rondreis sri lanka

Dag 3 – Kalpitiya
Kalpitiya is een rustig strandplaatsje, wat nog weinig wordt bezocht. En dat terwijl je hier walvissen en grote scholen dolfijnen kunt zien! De beste tijd voor het zien van walvissen zijn de maanden maart en april en (in iets mindere mate) november en december. De beste tijd voor het zien van dolfijnen is van november t/m april, dit is ook de droge tijd voor dit deel van Sri Lanka.  Dolfijnensoorten die je hier kunt spotten zijn met name spinner dolfijnen (ook langsnuit dolfijnen genoemd). Daarnaast  zie je hier de gramper of grijze dolfijn en de (Indische) tuimelaar. De walvissen die hier voorkomen zijn voornamelijk potvissen. Daarnaast zie je soms ook de blauwe vinvis. Houd je van kitesurfen, dan kom je in Kalpitiya ook goed aan je trekken. Ook in Kalpitiya hebben de Hollanders hun sporen achtergelaten. Zo kun je het Hollands fort en de Hollandse gereformeerde Kerk bezichtigen. Het Hollandse fort heeft bijna 4 meter hoge muren, die deels vervaardigd zijn van koraal.

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 4 – naar Wilpattu Nationaal Park (220 km / 4.5 uur)
Vandaag rijd je naar het nog weinig bezochte Wilpattu Nationaal Park. Het Wilpattu National Park is met 1000 km2 het grootste nationale park van Sri Lanka en ook een van de oudste. Wilpattu betekent meer, het park heeft dan ook veel meertjes, die veel dieren aantrekken. Daarnaast vind je hier uitgestrekte moerasgebieden en bossen. In de middag is het tijd voor safari! Tijdens de safari heb je kans op het spotten van onder meer wilde olifanten, lippenberen (sloth bear), waterbuffels, apen, herten, pythons en krokodillen. En heb je geluk, dan spot je ook de prachtige luipaard. Ook vind je in Wilpattu meer dan 200 vogelsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld de witte ibis en de lepelaar spotten. Wilpattu is een stuk minder druk bezocht dan Yala Nationaal Park, waardoor je hier veel meer een safari gevoel en natuurbeleving hebt. Je verblijft in een mooi hotel midden in de natuur. Het is heerlijk relaxen op je veranda, met uitzicht op het bos of de rivier.

Dag 5 – naar Sigiriya (120 km /  2,5 uur)
Je vervolgt je individuele rondreis Sri Lanka naar Sigiriya. In de middag kun je optioneel een bezoek brengen aan een lokale Ayurvedische arts voor een onderzoek. Daarna zal hij je een individuele Ayurveda massage voorschrijven die aangepast is aan je persoonlijke behoeften en kwalen. Je overnacht weer in een comfortabel hotel met zwembad.

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 6 – Sigiriya: Pindurangala Rock en optioneel Minneriya National Park
De meest mensen brengen een bezoek aan Sigiriya Rock Fortress, een monoliet die door koning Kashyapa in gebruik is gezet als beveiligd fort. Dit is zeker de moeite waard, maar wij raden aan om Pindurangala Rock te beklimmen. Deze rots ligt vlakbij Sigiriaya en vanaf de top heb je uitzicht op de laagvlakte èn de imposante Siririya rots! In de middag kun je optioneel van een safari in het Minneriya National Park genieten. Hier kun je grote groepen wilde olifanten tegenkomen; vooral tussen juli en september, dan vindt de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld plaats!

Dag 7 – Sigiriya –  bezoek aan Polonnaruwa
Vandaag bezoek je het nabijgelegen Polonnaruwa. Polonnaruwa wordt beschouwd als de tweede gevestigde hoofdstad van het oude Sri Lanka. De meest beroemde attractie in deze historische stad is het Gal Vihara tempel complex, waar drie kolossale granieten beelden van Boeddha zijn uitgehouwen in de rotsen. In de namiddag kun je weer heerlijk relaxen bij het zwembad van het hotel.

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 8 – via Dambulla naar Kandy
Vandaag rijd je naar het gezellige Kandy, de op een na grootste stad van Sri Lanka en het laatste koninkrijk van het oude Sri Lanka. Kandy werd door de Britten veroverd in 1815. Op weg naar Kandy bezoek je de Dambulla-grottempel, wederom een UNESCO werelderfgoed site. Dambulla bevindt zich op een magmablok van 150 meter hoog en het is dan ook een half uur klimmen naar de rotstempels. Er zijn 5 rotstempels, met binnen prachtige muurschilderingen en ontelbare uit de rots gebeeldhouwde Boeddha’s. Ook kun je onderweg een stop maken bij een kruidentuin en alles te weten komen over de kruiden in Sri Lanka. In de avond bezoek je de heilige Tempel van de Tand, die naar verluidt de tand van de Boeddha huisvest. Tijdens de pooja ceremonie ervaar je de enorme devotie van de pelgrims. Kandy is ook de plek om de traditionele Kandy dansen te zien. Een team van dansers, begeleid door drummers, zal je een spectaculaire show geven.

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 9 – Kandy – bezoek aan de botanische tuin en kookworkshop
In de ochtend bezoek je samen met een lokale gids het centrum van Kandy. Vervolgens bezoek je de Peradeniya Royal Botanical Gardens vlak buiten Kandy. Dit is de grootste botanische tuin van Sri Lanka en je vindt er meer dan 500 soorten bomen en planten, waaronder prachtige orchideeën, een medicinale kruidentuin en een enorme Javaanse vijgenboom. In de avond leer je tijdens een kookworskhop hoe je de de heerlijkste Sri Lankaanse gerechten kunt klaarmaken.

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 10 –trein naar Nanu Oya –  bezoek theeplantage – naar Ella
In de ochtend stap je in Kandy op de trein voor een ritje door het bergachtige landschap naar Nanu Oya. Onderweg kom je naast bergen ook watervallen, rivieren, meren en theeplantages tegen. Na aankomst in Nanu Oya bezoek je een theeplantage, en leer je wat er allemaal komt kijken bij de productie van je kopje thee. Vervolgens rijd je verder naar het gezellige dorpje Ella, prachtig gelegen tussen de groene heuvels. In Ella word je naar je homestay gebracht. De vriendelijke familie zal je gastvrij onthalen en je zult je meteen thuis voelen. Vanaf je veranda heb je een schitterend uitzicht op de groene omgeving.

Dag 11 – Ella – Naar het einde van de wereld bij de Horton Plains
In de vroege ochtend word je naar Horton Plains National Park gebracht. Horton Plains is een bijzonder natuurgebied dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, vanwege zijn unieke landschap en fauna. Je maakt een wandeling van zo’n drie uur. De wandeling brengt je naar het Worlds End, een prachtig uitkijkpunt op de vlakte diep onder je. In de middag kun je lekker relaxen in Ella. Geniet van de zonsondergang in een van de vele cafés of vanaf je eigen veranda.

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 12 – Ella -bezoek Lipton Seat uitzichtspunt en  wandeling Little Adams Peak
Na het ontbijt bezoek je Lipton Seat, een van de hoogste uitkijkpunten van Sri Lanka. Het is genoemd naar Sri Thomas Lipton, de Schotse theebaron en eerste theeplanter van Sri Lanka. Het uitzicht is volgens velen nog mooier dan vanaf het einde van de wereld. Oordeel zelf! Je kunt hier genieten van een vers kopje thee en een roti in een klein café bij het uitkijkpunt. In de namiddag kun je een korte wandeling maken naar de top van de Little Adams Peak en vanaf hier de zonsondergang bekijken.

Dag 13 – Naar het regenwoud van Sinharaja (170 km / 4,5 uur)
Vandaag brengt je chauffeur je naar het regenwoud van Sinharaja. Dit prachtige regenwoud staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn vele inheemse planten en dieren. In de namiddag maak je een korte wandeling door het regenwoud onder begeleiding van een gids.

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 14 – Wandeling door het regenwoud
Wederom vroeg op! Dit keer voor een birdwatch wandeling, op zoek naar een aantal van de 22 endemische vogelsoorten die leven in het Sinharaja-regenwoud. Als je geluk heb zie je de prachtige blue magpie! De rest van de dag kun je relaxen bij de lodge, genietend van de geluiden van de jungle.

Dag 15 – naar het strand van Tangalle (90 km / 2,5 uur)
Vandaag rijd je naar Tangalle. Tijd om te ontspannen aan het prachtige strand van Tangalle!

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 16-18– Relaxen aan het strand van Tangalle
Het is heerlijk relaxen aan het strand van Tangalle. Maak een mooie strandwandeling, lees een goed boek aan het zwembad van je hotel en geniet van een vers fruitsapje of vers gevangen vis.

individuele rondreis Sri Lanka

Dag 19 – naar Galle
Je reist naar Galle, een plaatsje waarin je het gevoel zult hebben in de VOC tijd te lopen.Het dorpje heeft een Nederlandse sfeer. De belangrijkste attractie van Galle is ongetwijfeld het oude Fort. Het fort is door de Portugezen gebouwd, maar door Nederlanders in de 17e eeuw versterkt en zelfs compleet herbouwd. Het is heerlijk ronddwalen door de smalle, geplaveide straatjes. Geniet van een maaltijd in een van de kleurrijke restaurants in het Fort. Je overnacht in een sfeervol hotel in het centrum.

Dag 20 – einde individuele rondreis Sri Lanka –  naar de luchthaven (160 km / 3 uur)
Helaas is je individuele rondreis Sri Lanka tot een eind gekomen. Je wordt naar het vliegveld gebracht en maakt je klaar voor de reis terug naar huis. Je kunt er ook voor kiezen je reis te verlengen met bouwstenen.

individuele rondreis Sri Lanka

Meer reisinspiratie individuele rondreis Sri Lanka

Op de blog van Stop and Stare lees je reiservaringen & tips van Naline.

Prijsinformatie rondreis individuele rondreis Sri Lanka

Reisduur individuele rondreis  Sri Lanka 20 dagen/19 nachten
Reissom reis individuele rondreis Sri Lanka Vanaf € 1650 per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, privé vervoer ter plaatse met Engelssprekende chauffeur
Exclusief Internationale of binnenlandse vluchten, overige maaltijden, entreegelden, visumkosten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Sri Lanka Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Lea helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis Sri Lanka.

Vliegtickets naar Sri Lanka

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Sri Lanka boeken. Door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een individuele rondreis Sri Lanka

Wil je een individuele rondreis Sri Lanka maken? Geef Lea je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Sri Lanka op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Sri Lanka.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!