TANZANIA – SAFARI ZUID-TANZANIA & ZANZIBAR

10-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

10-daagse individuele rondreis Tanzania
Vanaf € 1800,-

  • Verschillende activiteiten in het Selous Game Reserve
  • Een bootsafari op de Rufiji River
  • Relaxen op Zanzibar

In deze Individuele rondreis Tanzania maak je kennis met het Zuiden van Tanzania. Je begint in Dar es Salaam, maar vliegt gelijk door naar Mtemere voor een bezoek aan het Selous Game Reserve. Hier kun je zelf kiezen wat voor je activiteiten je per dag gaat ondernemen. Zo kun je verschillende safari’s en game drives doen. Het Selous Game Reserve is een Unesco World Heritage Site in Zuid Tanzania met een totale oppervlakte van 50.000 vierkante meter. Daarna is er een paar dagen tijd om te relaxen op Zanzibar.

Reisexperts Karin en Astrid wonen al jaren in Tanzania en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale Tanzania safari. Geef je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Je eigen Individuele rondreis Tanzania

Dit is een voorbeeld voor een Individuele rondreis Tanzania. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin, de reisexpert in Tanzania. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Tanzania reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een Tanzania safari of de beste reistijd Tanzania.

Route Individuele rondreis Tanzania:

  • Dag 1 : Dar es Salaam, start van je Individuele rondreis Tanzania
  • Dag 1 : Mtemere
  • Dag 2 t/m 4 : Selous Game Reserve
  • Dag 5 t/m 10 : Zanzibar, einde Individuele rondreis Tanzania

Het beste vlieg je vanaf Brussel met Turkish Airlines met een overstap naar Dar es Salaam. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Terug vlieg je met Tuifly vanaf Zanzibar direct terug naar Brussel. Vanuit Nederland zijn er goede treinverbindingen naar Brussel. Lees meer over de vluchten naar Tanzania en de voordelen van een directe vlucht.

Trustpilot

Dag 1 – Dar es Salaam naar Mtemere
Vandaag arriveer je op het Afrikaanse continent. Bij aankomst op Dar es Salaam International Airport ga je naar de binnenlandse terminal voor de vlucht naar Mtemere airstrip bij Selous Game Reserve. Daar word je opgehaald en naar het Selous Wilderness Camp gebracht. Hier verblijf je op basis van full board, inclusief 3 maaltijden per dag. De accommodatie bestaat uit 7 ruime comfortabele permanente tenten met een buitendouche. Het camp ligt direct aan de Rufiji Rivier.

Dag 2 – 4 Selous Game Reserve: activiteiten naar keuze
Tijdens je verblijf in het Selous Wilderness Camp kun je 2 activiteiten naar keuze per dag doen. Dat is bijvoorbeeld een boot safari, een wandel safari of een game drive. De aantallen dieren in Selous zijn ongekend, ideaal voor een avontuurlijke safari. Meer dan de helft van alle Tanzaniaanse olifanten leven in het Selous Game Reserve. Ook de buffelpopulatie is erg groot. In het reservaat leven daarnaast onder andere luipaarden, hyena’s, nijlpaarden, krokodillen, giraffen, elanden en hartebeesten. De bedreigde wilde hond wordt regelmatig gespot.

Individuele rondreis Tanzania

Excursiemogelijkheden:

Een wandelsafari doe je onder leiding van een gids. Kom dicht bij de dieren, de planten en ontdek welke uitwerpselen en welke voetafdrukken van welk dier zijn.

De bootsafari vindt op de Rufiji River plaats tussen de nijlpaarden, krokodillen en vogels. Aan de oever zal het wild te zien zijn dat de dorst komt lessen. Een mooie manier om het natuurlijke gedrag te aanschouwen.

Een game drive maak je samen met de andere gasten van het camp.

Individuele rondreis Tanzania

Dag 5 – Zanzibar Stone Town
’s Ochtends word je naar Mtemere airstrip gebracht voor de vlucht naar Zanzibar. Bij aankomst op Zanzibar word je opgehaald door een chauffeur die je naar de accommodatie zal brengen in Stone Town. Voor een moment zul je je begeven in de geuren, kleuren en geluiden van deze unieke stad.

Dag 6 – Zanzibar Stone Town
Vandaag heb je een nog een vrije dag in deze bijzondere stad. Slenter door de straten, bezoek het slavenmonument of doe de beroemde spice tour. Ook kun je er goed winkelen of een terras aan zee opzoeken om de lokale bevolking op het strand gade te slaan. Zoek voor de zonsondergang een goed hooggelegen terras met uitzicht op zee uit voor een zogenaamde sundowner. De centrale markt is ’s avonds leuk om te bezoek om kennis te maken met de lokale bevolking.

Individuele rondreis Tanzania

Dag 7 – Zanzibar Fumba
’s Ochtends word je vanuit Stone Town in 30 minuten naar het strand van Fumba gebracht. Dit ligt ten Zuidwesten van Stone Town. De komende drie nachten verblijf je in een lodge aan het strand. De lodge heeft onder andere een zwembad en spa. Vanuit deze lodge kun je tevens diverse activiteiten ondernemen.

Dag 8 & 9 – Zanzibar Fumba
Deze dagen kun je nog genieten aan het witte strand van Fumba. Neem een duik in de azuurblauwe zee of in het zwembad. Je zal wat apen tegenkomen tijdens je verblijf daar, alsmede bush babies (een soort katachtige aap). De dieren zijn echt wat schuchter en verdwijnen bij elk geluid.

Dag 10 – Zanzibar naar huis
De vakantie is helaas ten einde. Het einde van een avontuurlijke en onvergetelijke reis.

Individuele rondreis Tanzania

Prijsinformatie individuele rondreis Tanzania

Reisduur individuele rondreis Tanzania10 dagen/9 nachten
Reissom individuele rondreis TanzaniaVanaf € 1800,- per persoon (op basis van 2 volwassenen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen op basis van volpension (uitgezonderd Zanzibar: enkel halfpension),  vervoer ter plaatse, omschreven game drives
ExclusiefInternationale vlucht, binnenlandse vlucht (ca. €185 per persoon), entrees parken (ca. €319 pp.), optionele excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie TanzaniaOvernachtingen in tweepersoonskamers in tented camps en lodges

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Karin helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis Tanzania.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!