Individuele Rondreis Vietnam

20-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

20-daagse individuele rondreis Vietnam

Vanaf € 1795,-

  • Trektocht bij Sapa
  • Meerdaagse boottocht Halong Bay
  • Bezoek aan de Mekong Delta

Tijdens deze 20-daagse individuele rondreis Vietnam krijg je een goed beeld van het veelzijdige land. Je bezoekt de steden Hanoi, Hue, Hoi An en Ho Chi Minh. Tijdens een trektocht in Sapa maak je uitgebreid kennis met de gastvrije bevolking. Je loopt van dorp naar dorp en verblijft bij de lokale bevolking. Je maakt een meerdaagse boottocht in Halong Bay, waar je je kunt verwonderen over de unieke rotsformaties in zee. Je bezoekt de sfeervolle stad Hoi An, waar je kan ronddwalen door de kleine straatjes met authentieke huizen. Vervolgens kun je genieten van de stranden en de onderwaterwereld van Nha Trang. Je sluit deze rondreis Vietnam af in het zuiden, waar je een bezoek brengt aan de Mekong Delta en de grootste stad van Vietnam: Ho Chi Minh.

Reisexpert Hang is specialist in het organiseren van individuele Vietnam reizen en helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Vietnam. Geef Hang je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen individuele rondreis Vietnam op maat

Dit is een voorbeeld voor een individuele rondreis Vietnam. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Hang, onze reisexpert in Vietnam. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Vietnam reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Vietnam of de beste reistijd Vietnam.

Route individuele rondreis Vietnam:

  • Dag 1 t/m 3 Hanoi: Begin je individuele rondreis Vietnam in de hoofdstad
  • Dag 4 t/m 6 Sapa: Rijstvelden, bamboebossen en dorpjes
  • Dag 7 en 8 Halong Bay: Kalkstenen eilanden bedekt met regenwouden
  • Dag 9 Hue: Keizerlijke stad
  • Dag 10 en 13 Hoi An: Historische stad aan de kust
  • Dag 14 en 15 Nha Trang: Eilandhoppen
  • Dag 16 t/m 20 Ho Chi Minh City: Met een detour naar de Mekong rivier

Dag 1 – Aankomst Hanoi
Chao Ban! Welkom in Hanoi! Je wordt opgewacht bij het vliegveld en naar je hotel gebracht. Vandaag kun  je op eigen gelegenheid de eerste indrukken opdoen van Vietnam. Je slaapt in een gezellig hotel in Hanoi.

individuele rondreis vietnam

Dag 2 – Citytour Hanoi
Vandaag begint met een bezoek aan Uncle Ho en het Ho Chi Minh Mausoleum. Vervolgens bezoek je de Tempel van de Literatuur en de site van de eerste universiteit van Vietnam. Je lunch bestaat uit Hanoi Pho, lokale noedelsoep. In de namiddag reis je per fietstaxi rond het Hoan Kiem meer, welke middenin de fascinerende oude stad van Hanoi ligt. Je sluit de dag af met een bezoek aan een waterpoppen show.

Tip: Een leuk en goed restaurant voor je avondeten is Koto restaurant. In dit restaurant werken kansarme jongeren, veel van hen leefden voorheen zelfs op straat. Koto zorgt ervoor dat elk half jaar 25 kansarme jongeren kunnen starten met een 2-jarig trainingsprogramma in de horeca. In Koto restaurant lopen ze stage. Het trainingsprogramma is internationaal erkend en goed aangeschreven en veel jongeren komen na het trainingsprogramma dan ook terecht in 5 sterren hotels en top restaurants.

individuele rondreis vietnam

Dag 3 – Hanoi – Thien Ha – Hanoi, nachttrein naar Lao Cai
Je staat vandaag vroeg op en reist naar Ninh Binh, wat ongeveer 3 uur duurt. Per lokale boot word je vooruit geroeid over de Thien Ha rivier, langs de rijstvelden en door enkele donkere grotten. Na de lunch in Tam Coc ga je naar Hoa Lu, waar een gids je over de twee koningen aldaar vertelt. In de avond kom je terug in Hanoi en neem je, nadat je ergens op eigen gelegenheid hebt gegeten, de nachttrein naar Lao Cai.

Dag 4 – Lao Cai naar Sapa, wandeltocht naar Ta Phin
Na aankomst in Lao Cai om 6 uur staat de gids op het station klaar om je binnen anderhalf uur naar Sapa te rijden. Je bezoekt een restaurant om hier te douchen en te ontbijten. Hierna krijg je de laatste informatie over de wandeltocht die je gaat maken: 14 kilometer loop je langs de rijstvelden, bamboebossen en dorpjes. Het duurt 5 tot 6 uur voordat je op de eindbestemming van vandaag aankomt: Taphin.

individuele rondreis vietnam

Dag 5 – Ta Phin naar Sapa, bezoek Black H’mong
Bij de eerste zonnestralen sta je op en help je je gastfamilie met hun dagelijkse bezigheden, zoals schoonmaken, dieren voeren, tuinieren en eten koken. Nadat je afscheid hebt genomen rijd je binnen een half uur terug naar Sapa. Na wat vrije tijd maak je nog een korte wandeling van 5 kilometer naar Cat Cat, het dorp van de Black H’mong hill tribe. Je krijgt hier onder andere een traditionele muziekvoorstelling te zien voordat je weer teruggaat naar Sapa.

Dag 6 – Sapa naar Bac Ha – Lao Cai nachttrein naar Hanoi
Op zondag is het voor vele stammen in Noordwest Vietnam marktdag, en Bac Ha staat erom bekend dat het de meest kleurrijke markt is. Nadat je alle tijd hebt gehad om hier te shoppen en eventueel te lunchen ga je op een bootreisje van anderhalf uur over de Chay rivier. Je reist terug naar Lao Cai en neemt in de avond de nachttrein naar Hanoi.

individuele rondreis vietnam

Dag 7 – Hanoi naar Ha Long, welkom op de boot
Je komt om 5 uur aan in Hanoi en kunt een douche en een ontbijtje nemen. Samen met andere reizigers word je met een busje opgehaald bij je hotel. In een uur of 4 reis je over het platteland naar de haven van Halong stad en hier stap je aan boord. Na de lunch bezoek je Surprise Cave, een van de bekendste grotten van Halong Bay. Je brengt vervolgens een bezoek aan Titop, waar je vanaf 200 meter hoogte een prachtig uitzicht over de baai hebt. Je overnacht aan boord.

Dag 8 – Bai Tu Long Bay naar Hanoi – nachttrein naar Hue
Vroege vogels kunnen genieten van de zonsopgang en de adembenemende schoonheid van Ha Long Bay. Na het ontbijt kun je met een kayak of per boot naar de Luon grot. Na een laatste duik in het water is het tijd om terug naar de haven te varen en naar Hanoi te reizen. Terug in Hanoi neem je om 6 uur de nachttrein naar Hue.

individuele rondreis Vietnam

Dag 9 – Vrije dag Hue
Rond 10 uur kom je aan in Hue en word je naar je hotel gebracht. Je hebt de rest van de dag vrij om bij te komen van wat je tot nu toe tijdens je rondreis Vietnam hebt gezien en gedaan. Je kunt ook de stad verkennen, waarbij een bezoekje aan de Koninklijke graven en de Thien Mu Pagoda de moeite waard zijn.

Dag 10 – Hue naar Hoi An
Na het ontbijt maak je een ontspannen tocht per cyclo, waarbij je de Dong Ba markt bezoekt. Vervolgens word je in een uur of vier naar de volgende bestemming gebracht: Hoi An. Onderweg kan je genieten van de fascinerende natuur. Je maakt, afhankelijk van de tijd, stops bij onder andere het strand van Lang Co, de Hai Van Pass, het Cham Museum en de Marble Mountains.

individuele rondreis vietnam

Dag 11 Hoi An vrije dag: optioneel fietstocht en/of citytour
Je hebt vandaag een vrije dag. Een leuke optionele excursie is een fietstocht naar het platteland. Je bezoekt een biologisch dorp & de tuinen van de lokale boeren en komt daardoor meer te weten over de traditionele landbouwtechnieken. In de middag kun je een citytour maken, optioneel ook met gids. Breng onder andere een bezoek aan de oude Tan Ky House, de beroemde Japanse brug en de stijlvolle Phuc Kien Assembly Hall.

Dag 12 Hoi An vrije dag
Vandaag heb je een nog een vrije dag. Kom even heerlijk bij van de reis tot nu toe. Je kunt genieten op het strand, of door de oude straatjes van het centrum heen slenteren.

individuele rondreis vietnam

Dag 13 Hoi An vrije dag – naar Nha Trang
Vandaag heb je nog een vrije dag om op het strand te kunnen zonnebaden. Je hebt tot 7 uur ‘s avonds de tijd, want dan reis je per bus verder naar Nha Trang. slapen doe je vanavond in de bus.

Dag 14 – Nha Trang boottocht
In de ochtend word je opgehaald en naar de haven gebracht. Je stapt aan boord voor een dagje eilandhoppen. Na een stop bij het Tri Nguyen Aquarium vaar je naar Mot Island, een van de beste plaatsen om te snorkelen. Coral Island staat daarna op het programma, waar je kunt zonnen en relaxen. Na de lunch van verse producten uit de zee is de laatste stop Tranh Island, waar je nog wat kunt zwemmen en relaxen voordat je terugvaart naar Nha Trang.

individuele rondreis vietnam

Dag 15 – Vrije dag Nha Trang
Je hebt vandaag een vrije dag om te genieten aan het strand van Nha Trang. Je kunt ook nog even de stad verkennen. Om half 9 ‘s avonds ga je naar het treinstation voor de nachttrein naar Ho Chi Minh City.

Dag 16 – Vrije dag Ho Chi Minh City Je komt vandaag om 5 uur in de ochtend in Ho Chi Minh City aan, en hebt dus wel een vrije dag verdiend. Relax in het hotel en neem een wandelingetje door deze fascinerende stad. Optioneel kun je een stadstour maken, waarbij je de Chinese tempel, de Dame kathedraal en het oorlogsmuseum gaat bezoeken.

individuele rondreis vietnam

Dag 17 – Vrije dag Ho Chi Minh City: optioneel Tay Ninh & Cu Chi
Je hebt nog een vrije dag. Het is aan te raden de stad even achter je te laten en een optionele excursie te boeken. Je start de dag in Tay Ninh en de Great Cao Dai tempel, een plek waar mensen offers brengen en in een aparte mix van diverse godsdiensten geloven. Daarna bezoek je het beroemde Cu Chi, waar je leert over dit tunnelsysteem van de Viet Cong. Onderweg terug naar Ho Chi Minh krijg je een workshop over rijstpapier en kun je genieten van het Vietnamese platteland.

Dag 18 Ho Chi Minh City – Cai Be – Vinh Long – Can Tho
In de ochtend vertrek je naar Cai Be. Hier stap je aan boord van een boot voor een bezoek aan de drijvende markt, en maak je een cruise over de Mekong rivier naar Dong Phu Island. Na een korte stop om wat fruit te kopen ga je verder naar Vinh Long, vanwaar de bus je naar Can Tho brengt.

individuele rondreis vietnam

Dag 19  Can Tho – Ho Chi Minh City
In de ochtend maak je een boottocht naar de chaotische drijvende markt van Cai Rang. Vervolgens leg je een behoorlijke afstand af door middel van een cruise en een wandeling, waarbij je kunt genieten van de prachtige Mekong Delta en met name de mensen die hier leven. Je leert ze beter kennen en doet mee met hun dagelijkse bezigheden. In de namiddag reis je terug naar Ho Chi Minh City.

Dag 20  Ho Chi Minh City – einde van de reis
Na het ontbijt eindigt de rondreis Vietnam. Afhankelijk van je vluchttijd is er nog tijd om te winkelen, de laatste musea te bezoeken of om te ontspannen. Je wordt naar het vliegveld gebracht.

individuele rondreis vietnam

Reisinspiratie – de hoogtepunten van Vietnam

Vietnam is een populaire bestemming, de informatie op het internet is daarom eindeloos! Te veel misschien? Om het allemaal wat makkelijker te maken heeft reisblogger Lisette een compact overzicht gemaakt van bekende en onbekendere  plaatsen in Vietnam. Lees meer op Travellust.

Reisinspiratie – bergstammen van Sapa

In de bergen rond Sapa leven nog traditionele stammen, waaronder de Hmong. De mensen hier hebben blauwe handen. Emiel van den Boomen bezocht de stammen en kwam erachter waarom. Lees zijn verhaal op zijn reisblog Act of Traveling.

Prijsinformatie individuele rondreis Vietnam

Reisduur individuele rondreis Vietnam 20 dagen/19 nachten
Reissom individuele rondreis Vietnam Vanaf € 1795,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen, 18x ontbijt, 6x lunch, 2x diner, transfers, vervoer ter plaatse, entreegelden, permits, lokale Engelssprekende gids
Exclusief Internationale of binnenlandse vluchten, visum, optionele excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Vietnam Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 4 nachttreinen, 1 nachtbus en 1 overnachting op de boot in Halong Bay

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Hang helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis Vietnam.

Vliegtickets naar Vietnam

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Vietnam boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Hang geeft je graag advies over de beste optie. Meer informatie over vliegtickets naar Vietnam.

Vietnam met kinderen

Vietnam is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een verre reis met kinderen, maar dit land is juist heel geschikt als je met het gezin op reis wilt. Bekijk onze voorbeeldreis Vietnam met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!