Individuele rondreis door Vietnam

20-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Individuele rondreis door Vietnam

20 dagen, vanaf € 1795,-

  • Trektocht bij Sapa
  • Fietstocht door historisch Hoi An (optioneel)
  • Meerdaagse boottocht Ha Long Bay
  • Bezoek aan de Mekong Delta
  • Reis met de trein het land door
  • Geen binnenlandse vluchten

Tijdens deze 20-daagse individuele rondreis door Vietnam krijg je een goed beeld van het veelzijdige land. Je bezoekt de steden Hanoi, Hue, Hoi An en Ho Chi Minh. Tijdens een trektocht in Sapa maak je uitgebreid kennis met de gastvrije bevolking. Je loopt van dorp naar dorp en verblijft bij de lokale bevolking. Je maakt een meerdaagse boottocht in Ha Long Bay, waar je je kunt verwonderen over de unieke rotsformaties in zee. Je bezoekt de sfeervolle stad Hoi An, waar je kan ronddwalen door de kleine straatjes met authentieke huizen. Vervolgens kun je genieten van de stranden en de onderwaterwereld van Nha Trang. Je sluit deze rondreis Vietnam af in het zuiden, waar je een bezoek brengt aan de Mekong Delta en de grootste stad van Vietnam: Ho Chi Minh.

Reisexpert Sunny is specialist in het organiseren van individuele Vietnam reizen en helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Vietnam. Geef Sunny je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

beste reistijd Jamaica

Route individuele rondreis door Vietnam:

Dag 1: Hanoi, je reis is begonnen!
Dag 2 en 3: Hanoi
Dag 4 – 6: Sapa
Dag 7 en 8: Ha Long Bay
Dag 9: Hue
Dag 10 – 12: Hoi An
Dag 13 en 15: Nha Trang
Dag 16 en 17: Ho Chi Minh City
Dag 18: Can Tho
Dag 19: Ho chi Minh City
Dag 20: Vlucht vanuit Ho Chi Minh City, einde van je reis

Je eigen Vietnam rondreis op maat

Dit is een voorbeeld voor een individuele rondreis door Vietnam. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sunny, onze reisexpert in Vietnam. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Vietnam reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Vietnam of de beste reistijd Vietnam.

Dagprogramma individuele rondreis door Vietnam

Hanoi tempel van literatuur
Dag 1 – Aankomst Hanoi

Chao Ban! Welkom in Hanoi! Je wordt opgewacht bij het vliegveld en naar je hotel gebracht. Vandaag kun  je op eigen gelegenheid de eerste indrukken opdoen van Vietnam. Je slaapt in een gezellig hotel in Hanoi.

Dag 2 – Citytour Hanoi

Vandaag begint met een bezoek aan Uncle Ho en het Ho Chi Minh Mausoleum. Vervolgens bezoek je de Tempel van de Literatuur en de eerste universiteit van Vietnam. In de namiddag reis je per fietstaxi rond het Hoan Kiem meer, welke middenin de fascinerende oude stad van Hanoi ligt. Je sluit de dag af met een bezoek aan een waterpoppen show.

Er gaan geen directe vluchten naar Hanoi en Ho Chi Minh. Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, kies dan voor een vlucht via Frankfurt of Bangkok met KLM of Vietnam Airlines. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft meer voordelen. 

Individuele rondreis door Vietnam
Dag 3 – Hanoi – Thien Ha – Hanoi, nachttrein naar Lao Cai

Je staat vandaag vroeg op en reist naar Ninh Binh. Per lokale boot word je vooruit geroeid over de Thien Ha rivier, langs de rijstvelden en door donkere grotten. Na de lunch ga je met gids naar Tam Coc en Hoa Lu. In de avond kom je terug in Hanoi en neem je, nadat je ergens op eigen gelegenheid hebt gegeten, de nachttrein naar Lao Cai.

Dag 4 – Lao Cai naar Sapa, wandeltocht naar Ta Phin

Na aankomst in Lao Cai om 6 uur staat de gids op het station klaar om je binnen anderhalf uur naar Sapa te rijden. Je bezoekt een restaurant om hier te douchen en te ontbijten. Hierna krijg je de laatste informatie over de wandeltocht langs de rijstvelden, bamboebossen en dorpjes. Het duurt 5 tot 6 uur voordat je op de eindbestemming van vandaag aankomt: Taphin.

Tip: In Koto restaurant in Hanoi worden kansarme jongeren opgeleid en krijgen ze een kans op een betere toekomst. Eet smakelijk!

Individuele rondreis door Vietnam
Dag 5 – Ta Phin naar Sapa, bezoek Black H’mong

Bij de eerste zonnestralen sta je op en help je je gastfamilie met hun dagelijkse bezigheden, zoals schoonmaken, dieren voeren, tuinieren en eten koken. Nadat je afscheid hebt genomen rijd je binnen een half uur terug naar Sapa. Na wat vrije tijd maak je een korte wandeling  naar Cat Cat. Je krijgt hier onder andere een traditionele muziekvoorstelling te zien voordat je weer teruggaat naar Sapa.

Dag 6 – Sapa naar Bac Ha – Lao Cai nachttrein naar Hanoi

Op zondag is het voor vele stammen in Noordwest Vietnam marktdag, en Bac Ha staat erom bekend dat het de meest kleurrijke markt is. Nadat je alle tijd hebt gehad om te shoppen en te lunchen ga je op een bootreisje over de Chay rivier. Je reist terug naar Lao Cai en neemt in de avond de nachttrein naar Hanoi.

Ha Long Bay Boot
Dag 7 – Hanoi naar Ha Long, welkom op de boot

Je komt om 5 uur aan in Hanoi en kunt een douche en een ontbijtje nemen. Je wordt met een busje opgehaald bij je hotel. In 4 uur reis je over het platteland naar de haven van Ha Long stad en hier stap je aan boord. Na de lunch bezoek je een van de bekendste grotten van Ha Long Bay. Je brengt vervolgens een bezoek aan Titop, waar je een prachtig uitzicht over de baai hebt. Je overnacht aan boord.

Dag 8 – Bai Tu Long Bay naar Hanoi – nachttrein naar Hue

Vroege vogels kunnen genieten van de zonsopgang en de schoonheid van Ha Long Bay. Na het ontbijt kun je met een kayak of per boot naar de Luon grot. Na een laatste duik in het water is het tijd om terug naar de haven te varen en naar Hanoi te reizen. Terug in Hanoi neem je om 6 uur de nachttrein naar Hue.

Liever off the beaten track tijdens je individuele rondreis door Vietnam? Pu Luong is  het minder bekende maar net zo mooie zusje van Sapa.

Hoi An Vietnam
Dag 9 – Vrije dag Hue

Rond 10 uur kom je aan in Hue en word je naar je hotel gebracht. Je hebt de rest van de dag vrij om bij te komen van wat je tot nu toe tijdens je rondreis Vietnam hebt gezien en gedaan. Je kunt de stad verkennen, waarbij een bezoekje aan de Koninklijke graven en de Thien Mu Pagoda de moeite waard zijn.

Dag 10 – Hue naar Hoi An

Na het ontbijt maak je een ontspannen tocht waarbij je de Dong Ba markt bezoekt. Vervolgens word je naar de volgende bestemming gebracht: Hoi An. Onderweg kan je genieten van de fascinerende natuur. Je maakt, afhankelijk van de tijd, stops bij onder andere het strand van Lang Co, de Hai Van Pass, het Cham Museum en de Marble Mountains.

Individuele rondreis door Vietnam
Dag 11 – Hoi An vrije dag: optioneel fietstocht en/of citytour

Je hebt vandaag een vrije dag. Een leuke optionele excursie is een fietstocht naar het platteland. Je bezoekt een biologisch dorp & de tuinen van de lokale boeren en komt daardoor meer te weten over de traditionele landbouwtechnieken. In de middag kun je een citytour maken, optioneel ook met gids. Breng onder andere een bezoek aan de oude Tan Ky House, de beroemde Japanse brug en de stijlvolle Phuc Kien Assembly Hall.

Dag 12 individuele rondreis door Vietnam – Hoi An vrije dag

Vandaag heb je een nog een vrije dag. Kom even heerlijk bij van de reis tot nu toe. Je kunt genieten op het strand, of door de oude straatjes van het centrum heen slenteren.

Individuele rondreis door Vietnam
Dag 13 – Hoi An vrije dag – naar Nha Trang

Vandaag heb je nog een vrije dag om op het strand te kunnen zonnebaden. Je hebt tot 7 uur ‘s avonds de tijd, want dan reis je per bus verder naar Nha Trang. slapen doe je vanavond in de bus.

Dag 14 – Nha Trang boottocht

In de ochtend word je opgehaald en naar de haven gebracht. Je stapt aan boord voor een dagje eilandhoppen. Na een stop bij het Tri Nguyen Aquarium vaar je naar Mot Island, een van de beste plaatsen om te snorkelen. Coral Island staat daarna op het programma, waar je kunt zonnen en relaxen. Na de lunch van verse producten uit de zee is de laatste stop Tranh Island, waar je nog wat kunt zwemmen en relaxen voordat je terugvaart naar Nha Trang.

Hulp nodig bij het boeken van je vlucht naar Vietnam? Bekijk deze handige tips!

Ho Chi Minh City Vietnam
Dag 15 – Vrije dag Nha Trang

Je hebt vandaag een vrije dag om te genieten aan het strand van Nha Trang. Je kunt ook nog even de stad verkennen. Om half 9 ‘s avonds ga je naar het treinstation voor de nachttrein naar Ho Chi Minh City.

Dag 16 – Vrije dag Ho Chi Minh City

Je komt vandaag om 5 uur in de ochtend in Ho Chi Minh City aan, en hebt dus wel een vrije dag verdiend. Relax in het hotel en neem een wandelingetje door deze fascinerende stad. Optioneel kun je een stadstour maken, waarbij je de Chinese tempel, de Dame kathedraal en het oorlogsmuseum gaat bezoeken.

Individuele rondreis door Vietnam
Dag 17 – Vrije dag Ho Chi Minh City: optioneel Tay Ninh & Cu Chi

Je hebt nog een vrije dag. Je kan kiezen voor een optionele excusrie naar Tay Ninh en de Great Cao Dai tempel, een plek waar mensen offers brengen en in diverse godsdiensten geloven. Daarna bezoek je het beroemde Cu Chi, waar je leert over dit tunnelsysteem van de Viet Cong. Onderweg terug naar Ho Chi Minh krijg je een workshop over rijstpapier en kun je genieten van het Vietnamese platteland.

Dag 18 – Ho Chi Minh City – Cai Be – Vinh Long – Can Tho

In de ochtend vertrek je naar Cai Be. Hier stap je aan boord van een boot voor een bezoek aan de drijvende markt, en maak je een cruise over de Mekong rivier naar Dong Phu Island. Na een korte stop om wat fruit te kopen ga je verder naar Vinh Long, vanwaar de bus je naar Can Tho brengt.

Individuele rondreis door Vietnam
Dag 19 – Can Tho – Ho Chi Minh City

In de ochtend maak je een boottocht naar de chaotische drijvende markt van Cai Rang. Vervolgens leg je een behoorlijke afstand af door middel van een cruise en een wandeling, waarbij je kunt genieten van de prachtige Mekong Delta en met name de mensen die hier leven. Je leert ze beter kennen en doet mee met hun dagelijkse bezigheden. In de namiddag reis je terug naar Ho Chi Minh City.

Dag 20 – Ho Chi Minh City – einde van de reis

Na het ontbijt eindigt je individuele rondreis door Vietnam. Afhankelijk van je vluchttijd is er nog tijd om te winkelen, de laatste musea te bezoeken of om te ontspannen. Je wordt naar het vliegveld gebracht.

Prijsinformatie individuele rondreis door Vietnam

Reisduur: 20 dagen/19 nachten
Reissom: Vanaf € 1795,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen, 18x ontbijt, 6x lunch, 2x diner, transfers, vervoer ter plaatse, entreegelden, permits, lokale Engelssprekende gids
Exclusief: Internationale of binnenlandse vluchten, visum, optionele excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 4 nachttreinen, 1 nachtbus en 1 overnachting op de boot in Ha Long Bay

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Sunny helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis door Vietnam.

Reisinspiratie – de hoogtepunten van Vietnam

Vietnam is een populaire bestemming, de informatie op het internet is daarom eindeloos! Te veel misschien? Om het allemaal wat makkelijker te maken heeft reisblogger Lisette een compact overzicht gemaakt van bekende en onbekendere  plaatsen in Vietnam. Lees meer op Travellust.

Reisinspiratie – Op bezoek bij Mr. Binh en Mr. Tauth

Het prachtige Cat Tien National Park is een bijzondere plek om te bezoeken. Wandeld door de jungle is de kans groot dat je Gibbons tegenkomt. Zeker als je meegaat op de de mindful jungletrekking van Mr. Tauth. Als je dan kiest voor de homestay van Mr. Binh, dan krijg je een onvergetelijke ervaring. Daisy en Patrick van All Day Every Daisy schreven over hun ervaringen in de Cat Tien. 

Vliegtickets voor je individuele rondreis door Vietnam

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Vietnam boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!