Indonesie bezienswaardigheden

Ontvang direct een voorstel op maat

Indonesië bezienswaardigheden

Indonesië is één van de meest veelzijdige landen van Azië. Je kunt helemaal tot rust komen op Bali, het avontuur opzoeken in de jungle van Sumatra,off the beaten track gaan in de binnenlanden van Flores en duiken op de mooiste duikplekken. Bekende Indonesische bestemmingen zijn de Bromo-vulkaan en de Borobudur, maar er zijn ook genoeg minder bekende plekjes die zeker de moeite waar zijn. Hieronder de favoriete Indonesië bezienswaardigheden van Emile, onze reisspecialist die er al jaren woont.

Indonesië bezienswaardigheden

 

Reistips Indonesië – Oog in oog met orang-oetans op Sumatra

Sumatra is hét eiland voor avonturiers:

  • Indonesië bezienswaardigheden zoals een stomende jungle
  • Prachtige afgelegen gelegen dorpjes bezoeken
  • Over hobbelige wegen op de mooiste bestemmingen aankomen

. En voor dierenliefhebbers, want in het Gunung Leuser National Park heb je grote kans dat je bijzondere dieren in het wild ziet. In dit prachtige park leven de Sumatraanse olifant, tijger en neushoorn en het is het leefgebied van de orang-oetan. Als je kiest voor een meerdaagse jungletrek slaap je in het park. De kans dat je orang-oetans ziet is dan zo’n 95%. Het is geen luxe tocht, maar de ontmoetin met dit indrukwekkende dier is alle primitieve omstandigheden meer dan waard. Het is absoluut een van de mooiste Indonesië bezienswaardigheden.

Tempelhoppen op Java

Natuurlijk staat de Borobudur op je verlanglijstje van de Indonesië bezienswaardigheden. Maar Java heeft veel meer te bieden op tempelgebied. Prambanan is de grootste Hindoeïstische tempel van het eiland en is indrukwekkend vanwege zijn hoge torens. In de buurt van de stad Solo vind je de onbekende Sukuh-tempel, gelegen op de flank van Mount Lawu. Deze tempel is bijzonder vanwege haar erotische beeldhouwwerk en lijkt qua bouwstijl meer op een Mexicaanse Maya-tempel dan op een Aziatisch heiligdom. Een mystieke plek!

Indonesië bezienswaardigheden

 

Reistips Indonesie – Spectaculair duiken bij Bunaken, Sulawesi

Ben je een duikfanaat, dan is het eiland Bunaken in het noordelijkste puntje van Sulawesi een must. Dit National Marine Park geldt als één van de beste duikplekken ter wereld, met steile wanden vol gezond, kleurrijk koraal en een enorme variëteit aan onderwaterleven.

Verbaas je over de begrafenisrituelen van Tana Toraja in Sulawesi

Het is één van de meest bijzondere gebieden van Indonesië: Tana Toraja in Zuid-Sulawesi. Het leven van de Toraja draait om de dood: er wordt toegewerkt naar een zo groots mogelijke begrafenis. Begrafenissen kunnen soms dagen duren en het offeren van buffels en varkens staat centraal. Want deze dieren begeleiden de overledene naar de andere wereld. Toraja met veel geld en aanzien worden bijgezet in hangende graven of grotten, die bewaakt worden door levensgrote poppen met hun beeltenis. Voor reizigers is dit traditionele gebied een grote ontdekkingstocht. Prachtige natuur, traditionele huizen en eeuwenoude tradities bieden een uniek inkijkje in een unieke cultuur. Probeer vooral een begrafenis bij te wonen, dat is een onvergetelijke ervaring.

reistips indonesie

Reistips Indonesie – Drie kleuren, één vulkaan op Flores

De vulkaan Kelimutu op het afgelegen eiland Flores is een natuurwonder zoals er maar weinig zijn. Deze vulkaan heeft drie kratermeren, die om de zoveel tijd van kleur veranderen. Dat komt door de ‘fumaroles’ onder het water, scheuren in de aardkorst waar stoffen als waterstofchloride, vloeizuur en waterstofsulfide doorheen komen. Momenteel zijn de meren zwart, groen en bruin en dat is een schitterend gezicht en moet zeker op je lijstje staan met Indonesië bezienswaardigheden.

Maak een trekking in Flores

Flores is een prachtig eiland met hartelijke bewoners, die je graag bij hen thuis ontvangen. Hier kun je geweldige meerdaagse trekkings maken naar afgelegen dorpjes in de groene heuvels. Je bezoekt traditionele Nagakeo-huizen, wandelt door de rijstvelden en slaapt bij mensen thuis. Een trektocht langs Indonesië bezienswaardigheden die zowel qua natuur als qua cultuur uniek is.

Indonesië bezienswaardigheden 

Ontmoet de prehistorische Komodo-varanen op Komodo

Ze kunnen wel drie meter lang worden, kunnen een snelheid van twintig kilometer per uur bereiken en in een keer 80% van hun lichaamsgewicht eten. En een beet van de Komodo-varaan kan dodelijk zijn. Het zijn dus geen vriendelijke beesten, maar het is wel interessant om ze te zien in het Komodo Nationaal Park.

Ga op zoek naar het avontuur – Banda Islands, Kalimantan en West Papoea

Ben je op zoek naar eilanden waar weinig andere reizigers komen? Dan hoef je in Indonesië niet lang te zoeken. De Banda Islands (onderdeel van de Molukken) worden bijvoorbeeld weinig bezocht en zijn dan ook nog heel ongerept. Kalimantan is het Indonesische deel van Borneo, waar je kennismaakt met lokale volkeren en authentieke drijvende markten bezoekt. Voor een ontmoeting met de tribes van West-Papoea trek je diep de jungle in. Avontuur gegarandeerd!

reistips indonesie

Reistips Indonesie – Cultuur snuiven op Bali

Bali staat bekend om haar stranden, spa’s en resorts. Maar het bijzondere van dit eiland ontdek je als je het binnenland in gaat. Leer Balinees koken, woon traditionele Hindoeïstische ceremonies bij en geniet van de vele prachtige tempelcomplexen. Want zo leer je het echte Bali kennen.

Beklim de heilige Rinjani-vulkaan op Lombok

Vanaf de tropische Gili-eilanden is hij bij helder weer altijd te zien: de vulkaan Gunung Rinjani op Lombok. Dit is een van de gaafste Indonesië bezienswaardigheden. De heilige vulkaan is de op één na hoogste van Indonesië en torent 3726 meter boven het eiland uit. Rinjani vraagt erom beklommen te worden. Het is een zware klim, die je in drie tot vijf dagen kunt doen. Je kampeert op de kraterrand en klimt naar de kraterrand van Rinjani. Tijdens zonsopkomst wacht je hier een fantastisch uitzicht over het heldere kratermeer in het hart van de vulkaan.

Je eigen Indonesië rondreis

Wil je in korte tijd veel zien van Indonesië en ben je op zoek naar een bijzondere reis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Emilie, de reisexpert die al jaren in Indonesië woont. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën en Indonesië bezienswaardigheden of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Emile.

 

Reisexpert Emile woont al jaren in Indonesië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!