Rondreis Indonesië met kinderen

22-daagse reis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis Indonesië met kinderen

22 dagen, vanaf € 1325,-

  • Maak kennis met de Javaanse cultuur
  • Leer Indonesisch koken tijdens een kookworkshop
  • Bezoek de beroemdste tempels van Indonesië
  • Beklim de Bromo vulkaan en geniet van de zonsopkomst
  • Leuke fietstocht in de prachtige omgeving van Ubud
  • Ontspannen einde op Gili Air
  • Geen binnenlandse vlucht

Deze Indonesië met kinderen reis voert je van het groene Java en het kleurrijke Bali naar het relaxte Gili Air. Vanuit Jakarta reis je direct naar Bogor, waar je de botanische tuin kunt verkennen. Per trein reis je langs de thee- en rijstvelden naar Pangandaran, waar je kunt genieten van een becak tour en junglewandeling. De middagen zijn vrij om te relaxen op het strand. Je vervolgt de reis naar het tempelcomplex Borobudur en leert koken of batikken in Yogyakarta. Na een bezoek aan de beroemde Bromo vulkaan, reis je door naar Kalibaru voor een dagje rust. Met de boot reis je verder naar het paradijselijke Bali, waar je ontspannen begint in Pemuteran om later door te reizen naar Ubud. Naast dat je hier vrije tijd hebt om de stad te ontdekken ga je ook op fietstocht. Je komt helemaal tot rust op het koraaleilandje Gili Air, waar je kunt snorkelen en heerlijke zwemmen in zee. Tenslotte keer je terug naar Bali voor een laatste nacht aan het strand van Sanur.

Reisexperts Emile en Nettert verblijven al jaren in Indonesië. Zij helpen je graag bij het samenstellen van je ideale Indonesië rondreis. Geef Emile en Nettert je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Route Indonesië met kinderen:

Dag 1: Jakarta, je reis is begonnen!
Dag 2: Bogor
Dag 3: Bandung
Dag 4-6: Pangandaran
Dag 7 en 8: Borobodur
Dag 9-11: Yogjakarta
Dag 12: Bromo
Dag 13 en 14: Kalibaru
Dag 15 en 16: Pemuteran
Dag 17 en 18: Ubud
Dag 19 en 20: Gili Air
Dag 21: Sanur
Dag 22: Vlucht vanuit Denpasar naar huis. De reis zit erop.

Stel je eigen reis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je Indonesië met kinderen reis helemaal naar eigen wens samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Emile en Nettert, onze Indonesië specialisten. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk meer voorbeelden van een rondreis Indonesië en het advies van Emile en Nettert met betrekking tot de beste reistijd Indonesië.

Dagprogramma Indonesië met kinderen reis

Indonesië met kinderen
Dag 1 – Aankomst in Jakarta, naar Bogor – start vakantie Indonesië met kinderen

Na aankomst in Jakarta word je opgehaald en naar Bogor gebracht. Afhankelijk van het verkeer kan dit zo’n 3 uur duren.

Dag 2 – Bogor, bezoek botanische tuin

Je hebt een vrije dag. Breng optioneel een bezoek aan de botanische tuin in Bogor, waar je leert over de inheemse bomen, bloemen en planten. Je kunt er ook voor kiezen een gamelan (muziekinstrument) werkplaats of een wajangpoppen werkplaats bezoeken. De auto is deze dag beschikbaar.

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, dan zijn de directe vluchten van KLM en Garuda de beste keuze. Kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen.

Indonesië met kinderen
Dag 3 – Bogor via Puncak Pass naar Bandung

Een vroege start vandaag. Onderweg naar de Puncak Pass zie je veel theeplantages langs de weg, en het is mogelijk om foto’s te maken. Als je geluk hebt, dan kom je groepen theepluksters tegen. Aan de andere kant van de pas daal je af richting Bandung. Je komt hier in de namiddag aan.

Dag 4 – Trein van Bandung naar Banjar, auto naar Pangandaran

De chauffeur brengt je naar het station voor de treinrit. Dit is een van de mooiste treinritten op Java. Tijdens de rit rijd je door gebieden met rijstvelden, theeplantages en kleine dorpjes. Van Banjar is het nog ongeveer 2 uur rijden naar Pangandaran, waar je overnacht.

Indonesië junglewandeling
Dag 5 – Pangandaran: beçak tour – Indonesië met kinderen

Je rijdt per fietstaxi door de omgeving. Je bezoekt de lokale markt en ziet hoe mensen thuis Indonesische lekkerijnen maken. ‘S middags ben je terug in het hotel. In Pangandaran zelf is het strand een attractie, met hoge golven, surfers en veel vissersboten. Op de vismarkt kun je iedere avond van verse vis genieten.

Dag 6 – Pangandaran: jungle wandeling

Onder begeleiding van een lokale gids trek je de jungle in. Apen, neushoornvogels, varanen en schorpioenen laten zich misschien wel zien. De zwaarte van de tocht kan persoonlijk worden aangepast. Je bent weer terug rond het middaguur en kunt ontspannen in het hotel of op het strand.

Op reis naar Indonesië met kinderen? De ervaring van onze reizigers staat voorop! Onze Indonesië reisexpert staat voor je klaar.

Indonesië met kinderen
Dag 7 – Pangandaran naar Borobudur

Je reist vandaag per auto verder naar de Borobudur. Een groot deel van de route gaat over het platteland, maar aan het einde van de dag is er een heuvelachtig stuk. Aan het einde van de middag kom je aan in je hotel, gelegen tussen de rijstvelden.

Dag 8 – Borobudur tempel en excursie over het platteland

Deze ochtend heb je de tijd om de Borobudur te bezoeken. De Borobudur is een van de grootste Boeddhistische tempels in de wereld en staat op de wereld-erfgoed-lijst van UNESCO. Aansluitend kun je kiezen of je een fietstocht of tocht met paard en wagen naar dorpjes in de omgeving maakt, waar je meer leert over het lokale leven. ‘s Middags ben je vrij om van de omgeving te genieten.

Indonesië Prambanan tempel
Dag 9 – Borobudur via Prambanantempel naar Yogyakarta

De chauffeur staat deze ochtend klaar en is de hele dag tot jullie beschikking. Maak in ieder geval even een stop bij de Mendut tempel, vanwege de prachtige Boeddhabeelden hier. En rij onder de rook van de Merapi-vulkaan, naar nog een must see: de Prambanan-tempel. In de loop van de middag kom je aan in Yogyakarta.

Dag 10 – Yogyakarta, oude stad per betjak verkennen

Deze ochtend staat er voor iedere reiziger een fietstaxi (betjak) klaar waarmee je de oude stad van Yogyakarta gaat verkennen. Je bezoekt de kraton, het waterpaleis, en de Malioborostraat. De trip eindigt rond het middaguur bij het hotel. ’s Middags kan je ontspannen bij het zwembad of zelf de stad nog in om verder op ontdekkingstocht te gaan.

Indonesië met kinderen
Dag 11 – Yogyakarta: kookworkshop of een batikworkshop

Vandaag kun je kiezen uit een kookworkshop onder leiding van een lokale kokkin of een workshop batik-maken in een lokaal atelier. Bij de kookworkshop bezoek je de markt en het eindresultaat is jullie lunch. Tijdens de batikworkshop maak je je eigen batik doek, dat je als souvenir kunt meenemen. De middag kun je nog even van het zwembad in je hotel genieten.

Dag 12 – Trein naar Mojokerto, per auto naar Bromo

Jullie reizen vanochtend per trein van Yogyakarta naar Mojokerto: vertrek om 06.45 en aankomst rond 10.45. Vanaf Mojokerto rijdt de chauffeur jullie in ca. 4 uur naar het dorpje Cemoro Lawang. Je slaapt deze avond op de rand van een actieve vulkaan!

Met de trein door Java reizen is een leuke ervaring. Het openbaar vervoer in Indonesië is comfortabel en betrouwbaar.

Indonesië met kinderen
Dag 13 – Bromo sunrise, daarna naar Kalibaru

Sta in alle vroegte op voor een zonsopgang bij de Bromo. Wij zorgen dat er een jeep klaar staat die jullie naar het hoogste punt van de vulkaan rijdt. Na zonsopkomst ga je terug naar het hotel en daarna verder naar Kalibaru, midden tussen de plantages, helemaal aan de oostkant van Java. Je komt aan het einde van de middag aan.

Dag 14 – Kalibaru, plantages verkennen en vrije dag

Opnieuw kun je kiezen tussen 2 interessante excursies: met een lokale gids een plantage bezoeken, waar koffie, rubber en cacao groeit en wordt verwerkt, of een tripje in de omgeving van Kalibaru. Tijdens deze excursie bezoek je de markt, zie je hoe lokale mensen onder andere tofu en kokossuiker maken en hoe een metaalbewerker met de hand ijzer bewerkt.

Pemuteran Bali
Dag 15 – Oversteek naar Bali, doorrijden naar Pemuteran

Vanuit de haven Ketapang steken jullie per openbare ferryboot in een uurtje over naar Bali. Het is dan nog een klein stukje rijden naar het rustige kustplaatsje Pemuteran.

Dag 16 – Pemuteran, vrije dag

Pemuteran is een kleine badplaats aan de Balinese noordkust. Het heeft een mooi strand, waar je heerlijk kunt snorkelen en zwemmen. Het mooiste koraal ligt echter rond het eiland Menjangan. Snorkeltripjes naar dit eiland zijn optioneel mogelijk en maken jullie Indonesië met kinderen reis nog specialer! Vergeet niet langs te gaan bij het biorock project, waar hard wordt gewerkt om beschadigd koraal in de omgeving te herstellen.

Fietsen op Bali
Dag 17 – Pemuteran via Munduk, Bratan en Jatiluwih naar Ubud

Je rijdt vandaag dwars door de binnenlanden van Bali, waarbij veel te zien is. Stap uit voor een wandeling tussen kruidnagelbomen naar de waterval van Munduk, geniet van het uitzicht over de kratermeren Buyan, Tamblingan en Bratan en bezoek de groene rijst-terrassen van Jatiluwih.

Dag 18 – Ubud, fietstrip

In de ochtend rijd je met een auto de bergen in. Hier start een fietstocht die je langs rijstvelden en dorpjes brengt. Je stopt onderweg om te leren over enkele planten- en fruitsoorten. De tocht gaat vooral naar beneden. Terug in de buurt van Ubud kun je door fietsen door een prachtig landschap of met de auto naar het eindpunt rijden. Na een heerlijke Balinese lunch rijd je terug naar je hotel.

Indonesië met kinderen
Dag 19 – Ubud naar Padangbai, fast boat naar Gili Air

’s Ochtends vroeg word je in Ubud opgehaald en naar de haven van Padangbai gereden. Van hier reis je per fast boat in zo’n 2 uur naar het tropische eiland Gili Air, voor de kust van Lombok. De komende tijd kun je heerlijk relaxen op dit eiland.

Dag 20 – Gili Air, vrije dag

Geniet van de stranden en rust wat uit of wandel een rondje om het eiland. Er zijn veel plekken waar je kan snorkelen en waar je kleurrijk koraal en vissen kunt bewonderen. Sluit de dag af bij één van de restaurantjes en geniet van de zonsondergang.

Snorkelen op Gili Air
Dag 21 – Fast boat naar Bali, transfer naar Sanur

Met de fast boat ga je weer terug naar Bali. Een transfer brengt je naar het laatste hotel van deze reis, aan het mooie strand van Sanur. Hier kan je nagenieten van de prachtige reis die je achter de rug hebt. Pak een goed boek, zak achterover op een comfortabele strandstoel en geniet van het paradijs dat Bali heet.

Dag 22 – Vertrek uit Bali

De Indonesië met kinderen reis zit erop! Jullie worden naar Denpasar gebracht voor je vlucht terug naar huis.

Prijsinformatie Indonesië met kinderen rondreis

Reisduur: 22 dagen/21 nachten
Reissom: Vanaf € 1325,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen met ontbijt, privé auto met chauffeur van Jakarta tot en met Bali op de aangegeven dagen, 2x treinrit, ferry-oversteek naar Bali, betjaktrip Pangandaran en Yogyakarta, trekking Pangandaran, kookworkshop in Yogyakarta, Jeep bij Bromo, paard- en wagentrip Borobudur en Kalibaru, fietstrip Ubud en transfers
Exclusief: Internationale of binnenlandse vluchten, overige maaltijden, overige gidsen, optionele excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een family room of tweepersoonskamers

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Emile en Nettert helpen je graag bij het samenstellen van jouw Indonesië met kinderen rondreis.

Reisinspiratie – Duurzaam reizen in Indonesië

Reizen is een geweldige ervaring en toerisme draagt bij aan economische welvaart. Maar het brengt ook risico’s met zich mee voor het land dat je bezoekt. Geen slecht idee dus om tijdens je reis zoveel mogelijk duurzame opties te kiezen. En dat is helemaal niet moeilijk! Lees erover op Stop and Stare.

Vliegtickets voor je Indonesië met kinderen reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Indonesië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!