Ik ben Emile, jouw Indonesie specialist. Al in 1991 vertrok ik naar Indonesië, direct na mijn studie sociale geografie, als reisleider voor een Nederlandse reisorganisatie. In de loop der jaren heb ik hier al heel veel mensen wegwijs gemaakt. Al die jaren ben ik lange periodes in Indonesië geweest, waardoor ik het land, de taal en de cultuur bijzonder goed ken. Tegenwoordig stel ik reizen op maat samen, en met veel plezier stel ik ook voor jou een reis samen die precies aan jouw wensen voldoet. Een van mijn persoonlijke interesses is het koloniale erfgoed in Indonesië, en hierover publiceer ik regelmatig en geef ik lezingen. In 2011 heb ik de Gids historische stadswandelingen Indonesië gepubliceerd, waarin uitgebreide wandelroutes in verschillende Indonesische steden. Het is de diversiteit van natuur en cultuur die een reis naar Indonesië zo bijzonder en uniek maakt. Ben je van plan om naar Indonesië te gaan, dan deel ik heel graag mijn enthousiasme voor dit onwaarschijnlijk gevarieerde land met jou!

“Indonesië is zo uitgestrekt: ik ben hier zelf ook nog steeds niet klaar met reizen en ontdekken.”

Hoi, ik ben Nettert en ik help Emile tegenwoordig bij het samenstellen van reizen op maat naar Indonesië. Ik heb een aantal jaren bij de Publieke Omroep gewerkt na mijn studie Journalistiek, maar in 1999 ging ik bepakt met een rugzak op pad voor een lange reis. Na omzwervingen door verschillende Aziatische landen kwam ik na ruim een jaar in Indonesië aan. En daar wilde ik niet meer weg. Vanaf 2001 ben ik dan ook voor lange periodes werkzaam geweest als reisbegeleider in dit land. De journalistiek is op de achtergrond geraakt, maar af en toe maak ik nog bijdragen voor de Publieke Radio als freelancejournalist. Het grootste deel van het jaar ben ik in Indonesië en met veel plezier zou ik jou willen helpen om jouw perfecte reis samen te stellen. Lees hier meer over onze Indonesië specialist Emile en Nettert

Ontwerp je individuele Indonesië rondreis

Laat je inspireren door de voorbeeldreizen. Je kunt ook volledig je eigen programma samenstellen. Via het formulier reisvoorstel kun je een aanvraag doen. Zodra je het reisvoorstel hebt ingestuurd ontvang je binnen twee werkdagen een reactie. Emile en Nettert, de Indonesië specialisten, doen hun uiterste best om het reisvoorstel zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw persoonlijke wensen. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter Emile en Nettert kunnen inspelen op je wensen.

Indonesië specialist

Iets te vieren?

Plan je je huwelijksreis, vier je een jubileum, of heb je een andere reden voor een bijzondere reis? Samen met Emile en Nettert ontwerp je je individuele rondreis Indonesie met net dat beetje extra. Zo wordt je reis onvergetelijk.

Better Places: écht contact met de lokale bevolking

Reizen is meer dan het verzamelen van sightseeingplekjes. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van Indonesië zien. Maar wat je meemaakt op bijzondere plekjes waar weinig reizigers komen, dat blijft je meestal lang bij. Het zijn juist die onverwachte ontmoetingen die je een andere kijk geven op:

  • het land, hiervoor zorgt de Indonesië specialist ook
  • de cultuur waarmee je in aanraking komt
  • de mensen met wie je in contact komt
  • soms zelfs op je eigen leven!

Door te werken met een lokale expert die ervaring heeft met reizigers maar ook beschikt over veel lokale kennis, krijgt je reis zo’n extra dimensie.

Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Positieve bijdrage

Door te verblijven in kleinschalige hotels maar ook op verrassende plekjes of zelfs bij de mensen thuis levert jouw Indonesie reis een positieve bijdrage en heb jij een unieke ervaring. Is dat ‘better’? Wij denken van wel. Via Emile, je Indonesie specialist ter plaatse beschik je over de meest up-to-date kennis. En je organiseert je reis voordelig, zonder tussenschakels.

Indonesië specialist

Reistips Indonesie van een Indonesie specialist

Indonesië is één van de meest veelzijdige landen van Azië. Je kunt helemaal tot rust komen op Bali, het avontuur opzoeken in de jungle van Sumatra, off the beaten track gaan in de binnenlanden van Flores en duiken op de mooiste duikplekken. Er zijn nog genoeg minder bekende plekjes die zeker de moeite waar zijn, lees daarvoor de voorbeeldreizen en bouwstenen die zijn samengesteld door Indonesië specialisten Emile en Nettert.

Reisexperts Emile en Nettert verblijven al jaren voor lange periodes in Indonesië. Zij helpen je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Emile en Nettert je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.
rondreis Cuba

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!