Indonesië vakantie

De ideale route volgens onze reisexperts in Indonesië
Ontvang een voorstel op maat

De ideale route voor een Indonesië vakantie

29-daagse reis

 • Reis met maximale positieve impact
 • Ontdek het land per trein
 • Verblijf in bijzondere hotels middenin de natuur
 • Relaxen aan de kust

Ervaar de schoonheid, drukte, rust en diversiteit van Indonesië in deze 29-daagse Indonesië vakantie, opgezet door onze reisexpert Emile die al jaren in het land woont. Ontmoet veel locals en reis met de trein door rijstvelden, bergen en koloniale bouwwerken. Bezoek het Cirata stuwmeer en zie de viskwekerijen. Wandel door de theeplantages, rijstvelden en bezoek grote steden. Doe de historische stadstour in Bandung en leer over de koloniale tijd. Bezoek s’ werelds grootste Buddhistische tempel die eeuwenlang verloren was. Leer heerlijke Indonesische maaltijden bereiden. Beklim de Bromo vulkaan en slaap in een hotel op de buitenste rand van de krater. Begin de volgende dag goed met het zien van de zonsopgang over de vulkaan. Bezoek Meru Betiri National Park en zie hoe schildpadden eieren leggen. Ontdek Bali per fiets en verblijf in een luxe eco hotel midden in de natuur! Eindig je vakantie met een paar dagen op het prachtige, rustige Gili Asahan. Geniet van de zon, de zee, de natuur en de rust. Zo kom je uitgerust en met frisse energie weer terug thuis. 

Bekijk de favoriete Indonesië vakantie van onze lokale reisexpert.  Je maakt leuke excursies en verblijft in kleinschalige hotels middenin de prachtige natuur, die door onze reizigers positief gewaardeerd zijn.

Indonesie vakantie

Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van de winst in goede doelen.

Better Places heeft naar aanleiding van onze wensen een top reis voor ons gezin georganiseerd. Ze dachten mee en de afwisseling tussen reisdagen en rust was goed. Ook waren de accommodaties stuk voor stuk erg mooi gelegen en goed van kwaliteit. Ook de vooraf geregelde excursies waren erg goed en heel leuk! Wij zullen zeker nog een keer onze reis laten regelen door Better Places!

Je eigen Indonesië vakantie

Dit is de ideale Indonesië vakantie volgens reisspecialist Emile. Je kunt deze reis aanpassen. Geef Emile je wensen door en ontvang een voorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Indonesië of de beste reistijd Indonesië.

 

Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de leukste Indonesië vakantie.

 

Dag 1 – Aankomst in Jakarta en transfer naar Bogor
Bij aankomst op het vliegveld wordt je opgewacht door je chauffeur en je gids. In ca. 3 uur brengen zij jou naar een kleinschalig guesthouse aan de rand van Bogor. Hier kan je de rest van de dag bijkomen van je vlucht. Je kunt er ook voor kiezen om samen met de gids kennis te maken met de nabijgelegen kampong.

Dag 2  – Botanische tuin & Dessa wandeling
Vandaag bezoek je de botanische tuin in het hart van Bogor. Deze werd begin 19de eeuw opgericht en op het terrein tref je nog een oude, Nederlandse begraafplaats. Je kunt ook een blik werpen op de voormalige residentie van de gouverneur-generaal van Nederlandse-Indië, nu een presidentieel paleis. Ben je geïnteresseerd in lokale ambachten en cultuur? Dan kun je vandaag ook een bezoek brengen aan werkplaatsen waar wajangpoppen en gamelan instrumenten worden gemaakt. ’s Middags kan je de dessa-wandeling naar de kampong naast het hotel maken en de huisindustrieën en het lokale leven zien. Je overnacht vannacht weer in het guesthouse.

Dag 3 – Per trein van Bogor naar Cibadak
De chauffeur brengt je naar het station van Bogor. Hier stap je samen met jouw gids in de trein naar Cibadak, een paar haltes voor Sukabumi. Het is een rit van 1,5 uur door prachtig groene landschappen. Mr. Biet, de eigenaar van je volgende hotel, haalt je op bij het station. Je overnacht in Kampoeng Padi, een kleinschalig hotel wat prachtig gelegen is tussen de rijstvelden.

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Indonesie vakantie

Indonesië per trein

Vooral op Java is reizen met de trein erg goed te doen. De rest van het land loopt nog wat achter maar Indonesië is hard aan het werk om het spoorwegnetwerk uit te breiden. In vrijwel alle grote steden op Java is er een station en je kunt per trein in een relatief korte tijd grote afstanden reizen. De treinritten in Indonesië zijn veilig en onderweg kun je genieten van schitterende landschappen. Je zult ook veel oude, koloniale stations en spoorwegbruggen zien. Zorg er dus voor dat je je camera bij de hand hebt! Lees meer over reizen met openbaar vervoer in Indonesië.

Dag 4 – Cidabak: vrije dag en bezoek aan lokale school
Maak een mooie wandeling met Mr. Biet door de omgeving van het hotel. Je passeert rijstvelden, dorpjes en bezoekt ook de kleuterschool, die mede door donaties van het hotel is gebouwd. Een heerlijke en relaxte dag vol platteland. Je overnacht weer in Kampoeng Padi.

Dag 5 – per trein via Gunung Padang naar Cianjur
Vandaag reis je weer verder per trein, samen met je gids. Eerst naar Sukabumi, dan overstappen op een boemeltreintje naar het kleine station Lampegan. Je passeert de langste spoortunnel van Indonesië, die in de koloniale tijd werd aangelegd. In Lampegan staat een auto met chauffeur te wachten. Je rijdt door een heuvelachtig landschap met theeplantages zo ver het oog rijkt, naar een van de meest bijzondere archeologische plekken van Indonesië: Gunung Padang. Van deze heuvel, waarop allerlei steenformaties zijn gevonden, wordt beweerd dat het een prehistorische, megalithische site is, een pyramide die ouder zou zijn dan die van Egypte. Of het klopt weet nog niemand, maar het is heel bijzonder om de uitgesleten, stenen trappen omhoog te lopen en de duizenden steenformaties hier te zien. Per auto ga je verder naar de stad Cianjur, waar je deze nacht slaapt.

vakantie indonesie

Dag 6 Van Cianjur per auto via Cirata-meer naar Bandung
Wandel na het ontbijt, met de jongens van de homestay, de kampong uit. Binnen een kwartier ben je ineens buiten op het platteland en tussen prachtige rijstvelden! Met de auto rijden jullie vandaag naar Bandung. Maar eerst stoppen jullie nog bij een hele bijzondere plek: het stuwmeer van Cirata. Op het meer liggen honderden drijvende viskweekbakken met semi-permanente huisjes: een stad op het water! Met een boot vaar je tussen de drijvende kweekbakken en bezoek je een drijvende woning. Daarna ga je door naar Bandung, de grote stad. Je verblijft in het Savoy Homan hotel. In de koloniale tijd was dit het bekendste en modernste hotel van de stad. Het hotel werd gebouwd in streamline art deco door een Nederlandse architect. Nu is het een landmark van Bandung, gelegen midden in het oude centrum.

Trustpilot
Indonesie vakantie

Cirata Meer

Honderd kilometer ten zuiden van Jakarta bevindt zich de Cirata dam en het Cirata meer. De dam werd tussen 1984 and 1988 gebouwd voor het opwekken van hydro elektriciteit. Op het meer bevinden zich honderden semi-permanente huisjes met drijvende viskweekbakken. Dit geeft het meer een leuk gezicht, vandaar dat een bezoekje hieraan de moeite waard is. Het is vooral aan te raden om dit meer bij zonsondergang te bezoeken. 

Dag 7 – Bandung, historische stadswandeling 
Met een gids van een lokale erfgoedorganisatie maak je deze ochtend een historische stadswandeling door het oude centrum van Bandung. Je bezoekt musea, stadspleinen, oude gebouwen, de lokale markt, historische restaurants.

Dag 8 – Trein naar Kutoarjo, transfer naar Borobudur
Vandaag maak je misschien wel de mooiste treinrit van Indonesië: van Bandung naar Yogyakarta (je stapt 1 station eerder uit). De trein slingert door een landschap van bergen en rijstvelden en daalt langzaam af naar kustniveau. Onderweg passeer je oude spoorbruggen over diepe ravijnen. Je stopt in Kutoarjo. Hier brengt een auto je in ca. 1,5 uur naar een kleinschalig hotel op 1km afstand van de Borobudur tempel.

Indonesie vakantie

Dag 9 – Borobudur en fietstocht
Vandaag is het bezoek aan de Borobudur! Per fiets kun je er in de ochtend naar toe, om de tempel te bezoeken nog voordat de grote massa’s uit Yogyakarta aankomen. Na afloop maak je met een lokale gids een fietstocht door de dorpen en velden in de omgeving. Je ziet zo het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Vannacht verblijf je weer in Rumah Dharma. Dit hotel is opgericht door een lokaal persoon en al het personeel komt ook uit dorpen in de buurt. Het is een fantastische plek om niet alleen de Borobudur te bezoeken, maar ook om het platteland per fiets te verkennen. De fietsen van het hotel zijn gratis te gebruiken dus aarzel niet!

Dag 10 – Per auto via de Prambanan-tempel naar Yogyakarta
Met een chauffeur maak je vandaag een mooie rit van de Borobudur naar Yogyakarta, met onderweg veel stops: de Mendut-tempel is een must, misschien wil je het museum over Javaanse cultuur Ullen Sentalu bezoeken en ook de bekende Prambanan-tempel staat zeker op het lijstje. In de loop van de middag kom je aan in Yogyakarta. Vannacht verblijf je in de leukste wijk van Yogyakarta in het Greenhost Boutique Hotel.

 

Costa Rica vakantie

Kookworkshop

Bij je hotel wordt je opgehaald en worden jullie naar de lokale markt gebracht. Samen met de kok(in) zullen jullie hier alle kruiden en verse ingrediënten inkopen voor de lunch die jullie samen gaan bereiden. Je zult onderweg ook een korte stop maken bij een rijstveld. Zo kunnen jullie zien hoe de rijst groeit. De kookcursus vind plaats in een lokaal huis in een klein dorpje voor een authentieke ervaring. Na samen gekookt te hebben kunnen jullie samen genieten van jullie vers bereidde maaltijd. 

Dag 11 – Yogyakarta: vrije dag, oude stad verkennen per betjak
Vandaag heb je een vrije dag om zelf de historische stad van Yogyakarta te verkennen. Per fietstaxi kun je de stad in, maar Yogyakarta is ook uitermate geschikt om te wandelen. Bezoek het paleis van de sultan, het waterpaleis en de interessante wijk hier omheen, de winkelstraat Malioboro met de grote markt en het VOC-fort Vredeburg. Een heerlijke dag rondkijken en sfeerproeven!

Dag 12 – Yogyakarta, kook workshop
Vandaag heb je een kook workshop bij een lokale kokkin. Uiteraard eerst een bezoek aan de lokale markt, om ingrediënten in te kopen en ook de fijne kneepjes van het onderhandelen te leren. Daarna gezamenlijk koken. Je helpt mee met snijden, vijzelen en roeren, en het eindresultaat is de lunch! Het is hier vaak de zoete inval, dus voor de lunch schuiven er nog wel meer mensen aan zodat er een gezellig samenzijn ontstaat. Recepten en instructies krijg je uiteraard mee naar huis. Zo kun je thuis nog eens genieten van je vakantie in Indonesië.

Dag 13 – Per trein van Yogyakarta naar Malang
Per trein reis je vandaag van Yogyakarta naar Malang; een rit van ongeveer 8 uur. Rond 4 uur ’s middags kom je aan in Malang. Als er nog tijd is, kun je nog even de stadse kampong Jodipan bezoeken, die bekend is vanwege de felle kleuren waarin deze wijk is beschilderd.

Dag 14 – Per jeep van Malang via de ‘achterdeur’ naar Bromo
Een jeep haalt je vandaag in Malang op bij je hotel. Vervolgens rijd je via ‘de achterdeur’ naar de Bromo vulkaan. Onderweg stoppen jullie bij de waterval Coban Pelangi en geniet je van vele mooie uitzichten. Door de zandvlakte rijd je de Bromo binnen, naar de actieve krater. Wandel de trappen op om een blik in de reuzachtige krater te werpen. Overdag zijn er gelukkig maar weinig andere toeristen, dus het is aangenaam rustig. Als je alle indrukken hebt opgenomen ga je per jeep de andere kant de Bromo weer uit. Je overnacht vannacht in een klein hotel wat op de rand van de buitenste krater ligt. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over het landschap.

Dag 15 – Bromo sunrise en daarna per trein door naar Kalibaru
Sta in alle vroegte op voor een zonsopgang bij de Bromo. Wij zorgen dat er een jeep klaar staat die jullie naar het hoogste punt van de vulkaan rijdt zodat je niet weer hoeft te klimmen. Na zonsopkomst ga je terug naar het hotel en door naar het treinstation van Probolinggo. De trein brengt je in een paar uur naar het plaatsje Kalibaru. Rond het einde van de middag kom je hier aan. Het is een schitterend klein plaatsje wat midden tussen de plantages, helemaal aan de oostkant van Java ligt.

Dag 16 – Begin bezoek aan Meru Betiri National Park in Sukamade
Vandaag vertrek je per 4WD jeep voor een 2-daagse trip naar Sukamade in het Meru Betiri Nationaal Park. Deze twee dagen gaat er een lokale gids mee, die het programma en ook alle maaltijden voor jullie verzorgt. De rit naar de zuidkust gaat door ongerepte natuur en er is een kans dat je onderweg bijvoorbeeld neushoornvogels en makaken ziet. In de loop van de middag kom je aan in het dorpje Sukamade. Je verblijft hier in bijzonder eenvoudige accommodatie (koudwater-mandibak) en ook je avondeten wordt hier bereid. ’s Avonds ga je met een gids naar het strand, om zeeschildpadden te spotten die hier hun eieren leggen. Er is niets fascinerender dan te zien hoe een schildpad zich het strand op worstelt, een kuil graaft en hier honderden eieren in legt. Een natuurlijk spektakel wat maar weinig mensen meemaken!

Schildpadden in Sukamade 

Rond 9 uur ’s avonds vertrek je richting het strand. Je kunt van tevoren nog een kijkje nemen bij de sea turtle hatchery. Dit is een boerderij waar eieren worden opgevangen zodat ze veilig uit kunnen komen. Dan ga je naar het strand, in het donker. Het is belangrijk dat er geen fel licht of geluid wordt gemaakt. De schildpadden zijn namelijk heel schuw en zullen anders niet het strand op komen. Het kan zomaar zijn dat je een uur of drie moet wachten voordat ze beginnen met eieren leggen. Als ze eenmaal begonnen zijn kan je rustig achter de bosjes vandaan komen en ze van dichtbij bekijken. De schildpadden raken tijdens het eieren leggen in een soort trance en hebben geen last van je. 

Dag 17 – Plantagetour, daarna naar Bali
’s Ochtends heb je tijd om een plantagetour te doen via het hotel. Daarna rijden jullie in ca. 2 uur naar de ferry in Banyuwangi. De auto gaat de ferry op en de overtocht duurt ca. 1-1,5 uur. Op Bali is het dan nog een uurtje rijden naar Pemuteran waar je verblijft in een sfeervolle homestay. De eigenaar is betrokken bij een project om de koraaltuinen in de baai te herstellen en kan hier veel over vertellen.

Dag 18 – Pemuteran, vrije dag om te snorkelen
Vandaag heb je tijd om te snorkelen. Dit kan bij de nieuwe koraaltuinen in de baai van Pemuteran (bij het hotel), of rond het eiland Menjangan dat voor de kust ligt (bereikbaar per boot).

Dag 19 – Pemuteran, trekking door het West Bali National Park
Vandaag een trekking met een ranger in het West Bali National Park: ongeveer 2 uur wandelen. Het is een laagland bos, deels moerassig, deels semi-tropisch. Je wandelt door een fraai stuk bos, met lianen, grote bomen, veel vogelgeluiden, insecten, en als je geluk hebt, dan zie je verschillende apensoorten, hertensoorten en/of eekgoornsoorten. Vanaf hier met de auto naar de zee, en hier maak je een boottocht langs uitgestrekte mangrovebossen. Wellicht kun je nog een nieuw mangrovestekje planten.

Dag 20 – Pemuteran naar Tabanan
Een relatief korte rit per auto vandaag, van Pemuteran via de binnenlanden van Bali naar het volgende hotel in het district Tabanen. Het hotel ligt hoog in de bergen, op een redelijk afgelegen locatie en tussen prachtige rijstvelden! Vannacht overnacht je in Tabanan Bali Ecostay, misschien wel het mooiste eco-hotel van deze reis. Alles aan dit hotel is goed: eigen bronwater dat drinkbaar is, werkgelegenheid voor lokale mensen, zelf verbouwd voedsel en grotendeels zelfvoorzienend restaurant, afval tot een minimum beperkt, zelf opgewekte energie, etc, etc. En als klap op de vuurpijl een eigen waterval waar je heerlijk kunt badderen. Je kunt een rondleiding krijgen over het terrein om de ins en outs van het hotel de ervaren. De kamers zijn deels open, zodat je altijd dichtbij de natuur bent!

Costa Rica vakantie

Tabanan Bali Ecostay

Tabanan Bali Ecostay is misschien wel het mooiste eco-hotel van Indonesië. Alles aan dit hotel is goed: ze hebben eigen bronwater dat drinkbaar is, bieden werkgelegenheid voor lokale mensen, hebben zelf verbouwd voedsel en een grotendeels zelfvoorzienend restaurant, afval beperkt tot een minimum, zelf opgewekte energie, etc, etc. En als klap op de vuurpijl………..een eigen waterval! Je kunt hier heerlijk in badderen. Je kunt een rondleiding krijgen over het terrein om de ins en outs van het hotel de ervaren. De kamers zijn deels open, zodat je altijd dicht bij de natuur bent!

Dag 21 – Tabanan, vrije dag om te wandelen
Er zijn verschillende wandelingen mogelijk in de omgeving van de Ecostay. Sommige kun je zelf doen, de langere wandelingen kan met een gids van het hotel. Er is ook een riviertje en een waterval op het complex waar je kunt zwemmen.

Dag 22 – Tabanan naar Ubud
Een reisdag per auto van Tabanan naar Ubud. Deze middag kun je alvast Ubud verkennen. Wandel rond het apenbos Ubud binnen en je merkt meteen dat je in een andere wereld terechtkomt: winkels, verkeersdrukte, toeristen. Overdag kan het een gekkenhuis zijn, maar ’s avonds wordt het rustig: een prima moment om bijvoorbeeld een dansvoorstelling in het dorp te bezoeken. Je overnacht in een kleinschalige accommodatie buiten de drukte van Ubud.

Dag 23 – Ubud fietstour
Vandaag zul je per fiets de binnenlanden van Bali verkennen. Je wordt per auto omhoog gereden richting de Batur vulkaan. Dan fiets je ca. 30km heuvelafwaarts terug naar Ubud. Onderweg passeer je rijstvelden, plantages en dorpjes en de gids stopt regelmatig om uitleg te geven over wat je onderweg tegenkomt: bijv. een bezoek aan een familiehuis, hoe mensen rijst planten of oogsten, een tempelceremonie, etc. Dit is een join in tour, er kunnen ook andere fietsers zijn.

Dag 24 – Ubud naar Sidemen
Per auto reis je vandaag van Ubud naar Sidemen. Onderweg kun je de mooie tempel Pura Kehen bezoeken, een van de belangrijkere tempels van het eiland. Verken deze middag Sidemen. Het is een klein dorp wat lijkt op Ubud rond 1990, nog voor dat het grootschalige toerisme begon. Wandel door de rijstvelden, langs de dorpstempel en door de rustige straten. Je slaapt vannacht in een hotel.

Dag 25 – Sidemen, rondrit per auto door oost Bali
Een prachtige rit vandaag door Oost-Bali, het rustige deel van het eiland. Je hebt de auto met chauffeur ca. 8 uur tot je beschikking. Mogelijke tussenstops zijn: Tenganan (een Bali-Aga dorp, ofwel de oorspronkelijke Balinese bevolking), Ujung watertuinen (mooi paleiscomplex), Tirtagangga waterpaleis, salakvrucht-plantages, Sidemen ikatweef-fabriekje, Klungkung, Goa Lawa vleermuizen tempel. Een dag is in overleg met de chauffeur naar wens in te vullen.

Dag 26 – Van Serang, Bali per fastboat naar Gili Asahan
Je begint vandaag met een transfer van ca. 2 uur naar de haven van Serangan in Zuid-Bali. Per fast boat steek je vervolgens in ongeveer 2 uur over naar het eiland Gili Gede in het zuidwesten van Lombok. En dan nog een keer overstappen op een klein bootje, dat je in ongeveer 30 minuten naar Gili Asahan brengt. Het is een flinke rit, maar dan ben je ook ergens! Gili Asahan is een heel stil en rustig eiland, met maar een paar hotelletjes en verder bijna geen toeristische ontwikkeling. De wateren rond het eiland zijn beschermd, zodat het koraal in goede staat is en blijft. Het eiland ligt echt ver weg van alle drukte en rumoer, maar de accommodatie is zeker comfortabel. Prima vertoeven hier! De rest van de dag heb je om bij te komen van de reis.

Dag 27 – Gili Asahan, vrije dag
Er is van alles mogelijk tijdens jullie verblijf op het eiland. Je kunt rondlopen of gaan snorkelen voor de deur. Maar je kunt ook boottochtjes organiseren en snorkelen op andere plekjes. Of misschien wil je duiken? Dat kan! De heuvels op het eiland zijn ook te beklimmen. Je hebt dan werkelijk een prachtig uitzicht. Goed voor zowel een zonsopgang als de zonsondergang. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om te relaxen bij de zee terwijl je geniet van een lekkere cocktail.

Dag 28 – Gili Asahan, vrije dag
Vandaag heb je nog een dag om tot rust te komen. Geniet van de prachtige stranden en de zon!

Dag 29 – Einde van de vakantie, vertrek uit Indonesië
Helaas is de vakantie in Indonesië tot een einde gekomen. Jullie worden vandaag opgehaald bij jullie hotel en naar het vliegveld gebracht. Het is 30 minuten varen naar het vaste land en dan nog eens 2 uur rijden naar het vliegveld van Lombok.

Route Indonesië vakantie

 • Dag 1 & 2: Geniet van de botanische tuin in Bogor
 • Dag 3 & 4: ontmoet de locals in Cidabak
 • Dag 5: Bekijk archeologische schatten onderweg naar Cianjur
 • Dag 6 & 7: Via het Cirata meer naar Bandung voor een reis terug in de tijd
 • Dag 8 & 9: Prachtige treinrit en Borobudur tempel
 • Dag 10-12: Yogyakarta, sfeerproeven in de fietstaxi
 • Dag 13 & 14: Malang en de Bromo vulkaan
 • Dag 15: Kalibaru
 • Dag 16 & 17: Schildpadden spotten in Meru Betiri National Park
 • Dag 18 & 19: Pemuteran, snorkelen en een mangrove boottocht
 • Dag 20 & 21: Tot rust komen in de natuur in Tabanan
 • Dag 22 & 23: Ubud, Bali ontdekken per fiets
 • Dag 24 & 25: Sidemen, Oost Bali ontdekken
 • Dag 26 – 28: Relaxen op t strand van Gili Asahan
 • Dag 29: Vertrek uit Indonesië

 

Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan onze voorbeeldreizen.

Costa Rica vakantie

Plasticvrij op reis

Wij doen er alles aan om je te helpen om zo weinig mogelijk plastic flessen te gebruiken tijdens je rondreis Indonesië. Zo stimuleren zij de hotels om mogelijkheden te verschaffen je herbruikbare fles bij te vullen. Ook proberen zij in zo veel mogelijk auto’s waar je langere tijd mee reist te voorzien van een tank met goed drinkwater. Op Bali is een initiatief gestart om op zoveel mogelijk plekken je waterfles bij te kunnen hervullen. Er is een speciale app ontwikkeld, waarop de bijvulplekken in kaart worden gebracht. Lees meer.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen. Lees meer

Costa Rica vakantie

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als enige reisorganisatie in Nederland ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Om de uitstoot in kaart te brengen maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!