Nasim, je Iran specialist

Maak kennis met onze lokale reisexpert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Maak kennis met de lokale Iran reisspecialist

Maak kennis met Nasim, je Iran reisspecialist. Haar baan als reisexpert voor Better Places in Iran is voor Nasim een droom die uitkomt. “Ik geniet er ontzettend van als mensen een prachtige reis maken die ik samen met hen heb samengesteld.”

Iran reisspecialist

Duurzaam toerisme Iran

Nasim hield altijd al van dieren en de natuur. Ze studeerde landbouwtechniek, maar komt door een reeks toevalligheden in aanraking met de reisbranche. Een industrie die in Iran nog in de kinderschoenen staat. Voor Nasim een reden om zich extra in te zetten voor duurzaam toerisme. “Omdat het toerisme nu pas opkomt hoop ik dat we ervoor kunnen zorgen dat community based tourism de standaard wordt in Iran. Dan kan iedereen van mijn prachtige land blijven genieten.”

“Onze lokale reisadviseuse Nasim heeft goed naar onze wensen geluisterd en op haar advies hebben we een onvergetelijke avond bij een familie in een klein woestijn dorpje gehad met heerlijk eten en muziek van een lokale musicus. Dit hadden we zelf niet kunnen regelen.”

Iran reisspecialist

Paardrijtochten door de heuvels

Nasim is een echte paardengek. Al van jongs af aan besteedt ze al haar vrije tijd aan paardrijden en leert ze zoveel mogelijk over haar geliefde viervoeters. “Omdat ik vanuit huis werk kan ik zelf mijn dag indelen en houd ik genoeg tijd over voor mijn paarden. Iets wat ik met een 9-tot-5-baan nooit zou kunnen doen.” Nasim is gespecialiseerd in het organiseren van paardrijtochten in Iran. “Je reist met een lokale gids door het heuvelachtige landschap. Je overnacht onderweg in de dorpjes die je passeert en leert zo de lokale bevolking kennen.”

Meer weten? Hier vind je een uitgebreide beschrijving van de 5-daagse paardrijtocht die Nasim voor je kan organiseren.

Iran reisspecialist

Je reis samenstellen samen met je Iran reisspecialist

Samen met de reiziger een mooie reis samenstellen, dat vindt Nasim het allerleukst om te doen. “Ik bied geen kant-en-klaarpakketten. Ik heb altijd persoonlijk contact met de reizigers en hoor graag wat zij willen zien en doen. Daarna zet ik alles in het werk om een op maat gemaakte reis samen te stellen.” Nasim gaat daarbij geen enkele uitdaging uit de weg. “Ik vind het juist leuk als reizigers een bijzonder verzoek hebben. Zo leer ik ook weer nieuwe activiteiten en plekken kennen.”

Iran reisspecialist

Iran is ook voor natuurliefhebbers

Wie Iran voor het eerst bezoekt mag natuurlijk de klassiekers niet overslaan. “Persepolis, Esfahan, Shiraz en Yazd zijn de bekende hoogtepunten,” vertelt Nasim. “Maar veel mensen weten niet dat Iran ook echt een bestemming is voor natuurliefhebbers. In het westen vind je de indrukwekkende bergen van Zagros. In Golestan bezoek je de mooiste nationale parken. Een homestay en een overnachting bij een nomadenfamilie in the middle of nowhere mogen zeker niet ontbreken tijdens je rondreis.” Het favoriete seizoen van Nasim is de lente; “dan is het landschap groen en zijn de bergen bedekt met rode bloemen. Zo mooi!”

Iran is één van de veiligste landen om doorheen te reizen. Hier lees je daar meer over.

Iran reisspecialist

Op stap met nomaden in Iran

Wie op zoek is naar een echte uitdaging reist met de nomaden mee als ze zich verplaatsen naar hun volgende verblijfplaats. “Twee keer per jaar migreren de nomaden. Ze wandelen 40 dagen met al hun spullen en vee naar een ander gebied. Wie durft kan een paar dagen meelopen. Het is een zware tocht, maar een onvergetelijk avontuur.”

De mensen in Iran zijn het hoogtepunt

Wat Iran reisspecialist Nasim betreft is de ultieme rondreis een mooie combinatie tussen historische steden en de indrukwekkende natuur. “Mijn land is zo divers en elk seizoen is weer anders.” Maar het absolute hoogtepunt van Iran zijn de mensen. “Iraniërs zijn ontzettend gastvrij. Je zult je hier meteen thuisvoelen. Ik adviseer reizigers daarom ook altijd om minstens één nacht bij een lokale familie te verblijven. Dan ervaar je Iran op zijn best.”

Ondersteuning voor én tijdens je Iran rondreis

Reisexpert Nasim helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Iran rondreis, zij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Nasim altijd bereiken. Daarnaast geeft Nasim je tijdens de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

Meer tips van Nasim? Bekijk de video waarin ze meer vertelt over haar geliefde Iran.

Je eigen Iran rondreis

Ben je op zoek naar een mooie rondreis door Iran na het lezen van het interview met onze Iran reisspecialist? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nasim, de reisexpert die uit Iran komt en je de mooiste plekken kan laten zien. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nasim.

Iran reisspecialist: Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Reisexpert Nasim in Iran is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Iran reis.

rondreis Cuba

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!