Rondreis Iran - 100% op maat


Regel je Iran reizen met een lokale expert

Iran reizen op maat

Ontdek het oude Perzië samen met de gastvrije Iraniërs

Iran is één van de meest verrassende reisbestemmingen ter wereld. Het land wordt in de media vaak negatief afgeschilderd, maar ter plekke ontdek je een land met rijke cultuur, fascinerende steden, mooie natuur en vooral: de meest hartelijke, gastvrije bevolking die je je maar kunt voorstellen. Het zijn de Iraniërs zelf die je Iran rondreis onvergetelijk maken.

rondreis Cuba

Maak kennis met Nasim, de reisprofessional die in Iran woont. Samen met Mana is zij gespecialiseerd in het organiseren van individuele rondreizen door Iran.

Geef Nasim je wensen door en zij stuurt je een voorstel.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de reisideeën voor een individuele rondreis Iran.

De ultieme Iran vakantie

Bekijk de favoriete reisroute door dit bijzondere land van onze lokale reisexperts. Deze route van 25 dagen is gebaseerd op zowel eigen ervaringen, als op de feedback van onze reizigers. Een reis naar bijzondere plekken met unieke excursies en overnachtingen in kleinschalige hotels en lodges middenin de natuur. Zo lever je een bijdrage aan natuurbehoud én heb je een onvergetelijke vakantie.

Voorbeelden individuele Iran rondreis

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen.
Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Iran specialist Nasim.

Hoogtepunten Iran

Hoogtepunten Iran

Bezoek de hoogtepunten van Iran in 14 dagen.

14 dagen va. €2070,- pp. (€148,- per dag) 

Iran – het oude Perzië

Iran – het oude Perzië

Ontdek de culturele schatten en de geschiedenis van Perzië.

13 dagen va. €1610,- pp. (€134,- per dag) 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Beste reistijd, excursies en overnachtingen Iran reizen

Beste reistijd Iran

Beste reistijd Iran

De beste reistijd voor een rondreis Iran zijn de maanden april, mei, en september, oktober.

Iran Overnachtingen

Iran Overnachtingen

Overnacht in kleinschalige hotels in een prachtige omgeving tijdens je rondreis Iran.

Je rondreis door Iran zelf samenstellen en geen tijd?
Geef Nasim je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een individuele reis op maat.

Inspiratie, ervaringen en reistips Iran reizen

Iran rondreis met positieve impact

Praktische informatie Iran reizen

Veiligheid Iran

Veiligheid Iran

Iedereen die er is geweest is het erover eens: Iran is één van de veiligste landen om rond te reizen

“Alles was goed georganiseerd en sommige hotels waren echte beauty’s. Niets was teveel, ook bij het samenstellen van onze trip niet.”

Iran reizen

Je individuele rondreis Iran zelf samenstellen

  • Bezienswaardigheden Iran: Kashan en Esfahan
  • Shiraz en Persepolis
  • Natuur in Iran: woestijnen en bergen
  • Zijderoute Iran: Yazd en oude karavanserai’s
  • Duurzaam reizen in Iran

Rondreis Iran: gezellige parken en bruisende bazaars

Je begint je reis waarschijnlijk in de Iraanse hoofdstad Teheran, een uitgestrekte metropool. Hier maak je meteen kennis met de vriendelijke Iraniërs, je bezoekt levendige, kleurrijke bazaars en wandelt door groene parken. De parken in Iran zijn dé plek om locals te ontmoeten, dus trek vooral tijd uit om regelmatig een praatje te maken. En natuurlijk om samen thee te drinken, want in Iran geldt: een dag geen thee gedronken is een dag niet geleefd.

Bezienswaardigheden Iran: sprookjesachtige moskeeën

Wil je het oude Perzië leren kennen, reis dan door naar Kashan. Deze kleine woestijnstad heeft prachtige oude koopmanshuizen, een schitterende bazaar, een oud badhuis en gezellige theehuizen. Nog geen genoeg van steden? Breng dan een paar dagen door in Esfahan, misschien wel de indrukwekkendste stad van Iran. Hier vind je onder andere talloze sprookjesachtige moskeeën, ingelegd met gedetailleerd helderblauw mozaïek. Esfahan heeft genoeg te bieden om je dagen bezig te houden tijdens je individuele rondreis Iran.

Reizen Iran: bezoek Shiraz en het oude Persepolis

Nog zo’n prachtige stad in Iran is Shiraz, gelegen in het hart van het oude Perzië. Dit is de stad van dichters, Perzische tuinen en talloze culturele bezienswaardigheden. Duik een ochtend de bruisende bazaar in, vol stoffen, kruiden en kleden, en bezoek de prachtige Vakil-moskee. Ben je in Shiraz, plan dan zeker een dagtrip naar de oude stad Persepolis. Dit zijn de ruïnes van een ooit bijzonder machtige stad. Je vindt hier schitterende beeldhouwwerken en prachtige reliëfs. Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Iran.

Cultuur en natuur in Iran

Natuur in Iran: woestijnen en bergen

Tijdens je individuele Iran rondreis verken je volop prachtige steden, maar het land heeft ook imposante natuur. Vanuit Shiraz kun je bijvoorbeeld mooie paardrijdtochten maken door groene valleien en langs watervallen. In dit gebied wonen ook Iraanse nomaden. Aan de voet van het Zagros-gebergte ligt het dorpje Bazm, waar je kunt logeren in de bijzondere homestay van Abbas Barzegar. Abbas neemt je graag mee naar de nomaden, familie van zijn vrouw. Zo leer je de levenswijze van de nomaden van dichtbij kennen. De natuur is hier ook prachtig: heel ruig en verlaten. Ook bijzonder qua natuur: Kandovan, een gebied met grotwoningen dat doet denken aan Cappadocië in Turkije.

Zijderoute Iran: Yazd en oude karavanserai’s

Iran lag vroeger op de Zijderoute en hier vind je door het hele land overblijfselen van. De bazaar van Tabriz is daar een mooi voorbeeld van, net als de sfeervolle woestijnstad Yazd. Yazd is een stad om urenlang te dwalend door smalle, lemen steegjes, vol prachtige moskeeën en traditionele huizen. Wil je meer van de woestijn zien? Reis dan vanuit Yazd naar het woestijndorpje Kharanaq, met een prachtige vervallen lemen binnenstad. Je kunt hier slapen in een mooie karavanserai, een oude pleisterplaats langs de Zijderoute. Zo kom je helemaal in de sfeer van de oude Zijderoute in Perzië.

Duurzaam reizen Iran

Niet de schitterende bezienswaardigheden, maar de Iraniërs vormen het hoogtepunt van je Iran-reis. Nergens ter wereld word je hartelijker ontvangen dan in Iran en contact met de locals staat dan ook centraal in je trip. Slaap in gezellige homestays bij mensen thuis of in een kleinschalig familiehotel, ga op pad met lokale gidsen en neem regelmatig de trein. Treinreizen in Iran is comfortabel, een stuk duurzamer dan vliegen en het is dé kans om locals te ontmoeten. Een mooie gelegenheid om al je vragen over Iran te stellen en dit bijzondere land echt te leren kennen. Het is leuke is: van de nieuwsgierige locals krijg je waarschijnlijk net zoveel vragen over jouw leven terug. Zo ontstaat er meer begrip voor elkaars culturen en gebruiken.  

Beste reistijd

De beste reistijd voor een Iran rondreis is het voorjaar en najaar. In de zomer wordt het bijzonder heet in het land en in de winter is het er juist erg koud.

Visum

Voor een rondreis Iran heb je een visum nodig. Dat kun je makkelijk regelen via het Iraanse consulaat in Den Haag. Je kunt op het vliegveld van Teheran ook een visum on arrival krijgen. Kijk op de website van de Iraanse ambassade voor meer informatie.

Vliegtickets

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Iran reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Geld

De munteenheid in Iran is de Rial, maar de Iraniërs rekenen in Tuman. Dat maakt omrekenen in Euro’s extra complex. De wisselkoers schommelt, dus controleer de koers voor vertrek. Je kunt in Iran niet pinnen en je moet dus al je reisgeld contant meenemen in euro’s. Tijdens je Iran reizen kun je bij wisselkantoortjes je geld eenvoudig en snel wisselen.

Vaccinaties

Voor een rondreis Iran worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Malaria komt in enkele gebieden in Iran voor. Wil je naar Iran reizen informeer dan ruim op tijd over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Veiligheid

Iran reizen zijn in principe veilig. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!