Iran rondreis - 100% op maat

Regel je rondreis Iran rechtstreeks met een lokale expert
Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat

Iran reizen: Ontdek het oude Perzië samen met de gastvrije Iraniërs

Iran is één van de meest verrassende reisbestemmingen ter wereld. Het land wordt in de media vaak negatief afgeschilderd, maar ter plekke ontdek je een land met rijke cultuur, fascinerende steden, mooie natuur en vooral: de meest hartelijke, gastvrije bevolking die je je maar kunt voorstellen. Het zijn de Iraniërs zelf die je Iran reis onvergetelijk maken.

Iran reizen

Maak kennis met Nasim, de lokale reisprofessional die in Iran woont. Samen met Mana is zij gespecialiseerd in het organiseren van individuele Iran reizen. Lees hoe je samen met hen je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt. Lees meer

Geef Nasim je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor een Iran reis.

Wil je onze reisexperts ontmoeten? Kom dan in januari naar één van de Vakantie beurzen! Wij zijn aanwezig op de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam en Breda, en op de Vakantiebeurs in Utrecht.

 

Voorbeelden rondreis Iran

Iran hoogtepunten

Bezoek de hoogtepunten van Iran in 14 dagen.
14 dagen va. €1975,- pp. (€141,- per dag) 

Iran – het oude Perzië

Ontdek de culturele schatten en de geschiedenis van Perzië.
10 dagen va. €1390,- pp. (€139,- per dag) 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Fair en Groen

Beste reistijd, excursies en overnachtingen voor Iran reizen

Beste reistijd Iran

De beste reistijd voor een rondreis Iran zijn de maanden april, mei, en september, oktober.

Iran Overnachtingen

Overnacht in kleinschalige hotels in een prachtige omgeving tijdens je rondreis Iran.

Homestay Iran

Ervaar de gastvrijheid van de Iraniërs tijdens een verblijf in de de homestay van Abbas Barzegar.

Iran excursies

Bekijk de excursies die je kunt toevoegen aan je rondreis Iran

Geef Nasim je wensen door en zij stuurt je een reisvoorstel.
Eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de reisideeën.

Inspiratie, ervaringen en reistips Iran reizen

Veiligheid Iran

Iedereen die er is geweest is het erover eens: Iran is één van de veiligste landen om rond te reizen.

“Alles was goed georganiseerd en sommige hotels waren echte beauty’s. Niets was teveel, ook bij het samenstellen van onze trip niet. Nasim wist bijvoorbeeld een overnachting in een oude caravanserai voor ons te regelen, die we zelf niet rechtstreeks konden boeken.”

Iran reizen

Rondreis Iran: gezellige parken en bruisende bazaars

Je begint je reis waarschijnlijk in de Iraanse hoofdstad Teheran, een uitgestrekte metropool. Hier maak je meteen kennis met de vriendelijke Iraniërs, je bezoekt levendige, kleurrijke bazaars en wandelt door groene parken. De parken in Iran zijn dé plek om locals te ontmoeten, dus trek vooral tijd uit om regelmatig een praatje te maken. En natuurlijk om samen thee te drinken, want in Iran geldt: een dag geen thee gedronken is een dag niet geleefd.

Bezienswaardigheden Iran: sprookjesachtige moskeeën

Wil je het oude Perzië leren kennen, reis dan door naar Kashan. Deze kleine woestijnstad heeft prachtige oude koopmanshuizen, een schitterende bazaar, een oud badhuis en gezellige theehuizen. Nog geen genoeg van steden? Breng dan een paar dagen door in Esfahan, misschien wel de indrukwekkendste stad van Iran. Hier vind je onder andere talloze sprookjesachtige moskeeën, ingelegd met gedetailleerd helderblauw mozaïek. Esfahan heeft genoeg te bieden om je dagen bezig te houden tijdens je individuele rondreis Iran.

Reizen Iran: bezoek Shiraz en het oude Persepolis

Nog zo’n prachtige stad in Iran is Shiraz, gelegen in het hart van het oude Perzië. Dit is de stad van dichters, Perzische tuinen en talloze culturele bezienswaardigheden. Duik een ochtend de bruisende bazaar in, vol stoffen, kruiden en kleden, en bezoek de prachtige Vakil-moskee. Ben je in Shiraz, plan dan zeker een dagtrip naar de oude stad Persepolis. Dit zijn de ruïnes van een ooit bijzonder machtige stad. Je vindt hier schitterende beeldhouwwerken en prachtige reliëfs. Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Iran.

Natuur in Iran: woestijnen en bergen

Tijdens je individuele rondreis Iran verken je volop prachtige steden, maar het land heeft ook imposante natuur. Vanuit Shiraz kun je bijvoorbeeld mooie paardrijdtochten maken door groene valleien en langs watervallen. In dit gebied wonen ook Iraanse nomaden. Aan de voet van het Zagros-gebergte ligt het dorpje Bazm, waar je kunt logeren in de bijzondere homestay van Abbas Barzegar. Abbas neemt je graag mee naar de nomaden, familie van zijn vrouw. Zo leer je de levenswijze van de nomaden van dichtbij kennen. De natuur is hier ook prachtig: heel ruig en verlaten. Ook bijzonder qua natuur: Kandovan, een gebied met grotwoningen dat doet denken aan Cappadocië in Turkije.

Zijderoute Iran: Yazd en oude karavanserai’s

Iran lag vroeger op de Zijderoute en hier vind je door het hele land overblijfselen van. De bazaar van Tabriz is daar een mooi voorbeeld van, net als de sfeervolle woestijnstad Yazd. Yazd is een stad om urenlang te dwalend door smalle, lemen steegjes, vol prachtige moskeeën en traditionele huizen. Wil je meer van de woestijn zien? Reis dan vanuit Yazd naar het woestijndorpje Kharanaq, met een prachtige vervallen lemen binnenstad. Je kunt hier slapen in een mooie karavanserai, een oude pleisterplaats langs de Zijderoute. Zo kom je helemaal in de sfeer van de oude Zijderoute in Perzië.

Beste reistijd Iran reizen

Beste reistijd Iran reis

De beste reistijd voor een rondreis Iran is het voorjaar en najaar. In de zomer wordt het bijzonder heet in het land en in de winter is het er juist erg koud.

Visum Iran reis

Visum Iran reizen

Voor een rondreis Iran heb je een visum nodig. Dat kun je makkelijk regelen via het Iraanse consulaat in Den Haag. Je kunt op het vliegveld van Teheran ook een visum on arrival krijgen. Kijk op de website van de Iraanse ambassade voor meer informatie.

Geld Iran reizen

Geld Iran reis

De munteenheid in Iran is de Rial, maar de Iraniërs rekenen in Tuman. Dat maakt omrekenen in Euro’s extra complex. De wisselkoers schommelt, dus controleer de koers voor vertrek. Je kunt in Iran niet pinnen en je moet dus al je reisgeld contant meenemen in euro’s. Tijdens je Iran reizen kun je bij wisselkantoortjes je geld eenvoudig en snel wisselen.

Inentingen en malaria Iran reis

Inentingen en malaria Iran reizen

Voor een rondreis Iran worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Malaria komt in enkele gebieden in Iran voor. Wil je naar Iran reizen informeer dan ruim op tijd over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Is een rondreis Iran veilig?

Veiligheid Iran reizen

Iran reizen zijn in principe veilig. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Vliegtickets Iran reis

Vliegtickets Iran reizen

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Iran reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!