De hoogtepunten van Jordanië

12-daagse rondreis met privé chauffeur
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Jordanië hoogtepunten

12-daagse reis, vanaf € 932,-

 • Maak een mooie wandeling in Dana Nationaal Park
 • Bezoek Wereldwonder Petra
 • Waan je in Romeinse tijden bij Jerash
 • Overnacht in een woestijnkamp en slaap onder de sterren
 • Ontspannen einde in Aqaba
 • Geen binnenlandse vluchten
 • Vervoer met eigen auto met privé chauffeur

Tijdens deze reis door Jordanië met alle hoogtepunten ontdek je in dit woestijnland elke dag iets nieuws. Achter dikke rotsen ligt het wereldwonder Petra verstopt en op plekken waar je niemand zou verwachten kom je bedoeïenen tegen. Je trekt tijdens deze Jordanië rondreis over de Bijbelse King’s Highway, drijft op de Dode Zee en rust uit aan het strand van de Rode Zee. In ruim een week voert deze Jordanië hoogtepunten rondreis je door een hele andere wereld!

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Jordanië

Je eigen rondreis Jordanië hoogtepunten

Dit is een voorbeeld voor een rondreis langs de mooiste plekken van Jordanië. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordanië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Rondreis Jordanië hoogtepunten

Route hoogtepunten Jordanië:

 • Dag 1 : Start van je rondreis in Amman
 • Dag 2 : Amman: excursie Jerash & Ajloun
 • Dag 3 : Amman via Mount Nebo naar de Dode Zee
 • Dag 4 : via Kerak naar Dana Nationaal Park
 • Dag 5 : Dana Nationaal Park naar Petra
 • Dag 6 : Petra
 • Dag 7 : Petra naar Wadi Rum
 • Dag 8 : Wadi Rum naar Aqaba
 • Dag 8 : Aqaba
 • Dag 9 : Aqaba
 • Dag 10 : Madaba
 • Dag 11 : Aqaba naar Madaba
 • Dag 12 : Einde Jordanië rondreis

Om vanaf Amsterdam in Jordanië te komen is de directe Transavia vlucht naar Amman de beste keuze. Vertrek je vanuit Brussel? Kies dan voor de directe vlucht met Ryanair. Zo heb je de snelste route en de minste C02 uitstoot. Lees meer over je vlucht naar Jordanië en de voordelen van een directe vlucht.

Hoogtepunten Jordanie
Dag 1 – Aankomst in Amman

Na aankomst in Amman kun je op eigen houtje rustig rondkijken in de hoofdstad. Bezoek bijvoorbeeld de citadel en het Romeinse amfitheater. Op de vele pleinen met waterpijpbarretjes of bij een van de vele patisserieën ontmoet je de Jordaniërs.

Dag 2 – Amman: excursie Jerash & Ajloun

Na het ontbijt ga je op weg naar Jerash, een Romeinse opgraving van wereldformaat. Het vroegere Gerasa werd in de zevende eeuw na Christus bedolven door een aardbeving. Hierdoor zijn straten, tempels, kerken en pleinen goed bewaard gebleven. Na de lunch reis je verder naar Aljoun, met op de heuvel een islamitisch fort vanwaar je een weids uitzicht hebt op de omgeving.

Hoogtepunten Jordanie
Dag 3 – Amman via Mount Nebo naar de Dode Zee

Vandaag reis je naar het diepste punt van de aarde: de Dode Zee. Onderweg maak je een stop bij Mount Nebo. Op deze plaats keek Mozes uit over het beloofde land, en bij helder weer is het uitzicht dan ook spectaculair. In de Dode Zee kun je ervaren hoe je kunt blijven drijven op het zoute water. Dankzij de Dode Zee is Jordanië een van de grootste producenten van geraffineerd zout. In de lokale toeristenwinkels en drogisterijen kun je van alles kopen met zouten en mineralen die goed zijn voor huid, haar en de innerlijke mens. Je slaap in een hotel aan de Dode Zee.

Tijdens je rondreis langs alle hoogtepunten van Jordanië zal je veel gidsen ontmoeten, en krijg je ook een auto met privé chauffeur. De gidsen en chauffeurs zorgen dat je het échte Jordanië leert kennen.

Dag 4 Hoogtepunten Jordanië – Kerak naar Dana NP

De route vandaag loopt via de eeuwenoude King’s Highway. Langs bergen en ravijnen reis je naar het het ruige Dana Nationaal Park. Dit maakt deel uit van de riftvallei. In de valleien en bossen, tussen rotsen en kliffen leven allerlei reptielen, wolven en zelfs lynxen. Onderweg maak je nog een stop bij Kerak.

Dag 5 – Dana Nationaal Park naar Petra

Vandaag heb je volop tijd om Dana te ontdekken. Je ziet tijdens een wandeling vast veel vogels. Je reisdoel, Petra ligt niet ver van Dana, daarom vertrek je pas aan het eind van de middag.

Hoogtepunten Jordanie
Dag 6 – Jordanië hoogtepunten – Petra

Petra is een wereldwonder en dat is niet zonder reden. De stad ligt verscholen binnen een gigantische rotsberg. Ooit beheerste Petra de karavaanhandel tussen Egypte en Mesopotamië, maar vanaf de vijfde eeuw raakte de stad in verval. De huizen verdwenen en bedoeïenen namen bezit van de lege rotsgraven. Pas in de negentiende eeuw werd Petra herontdekt. Je hebt alle tijd om Petra te verkennen en alle mooie rotsbergen te zien. In de avond kun je kiezen om een Turks bad te nemen.

Hoogtepunten Jordanie
Dag 7 – Petra naar Wadi Rum

In de ochtend kun je een paardrijdtocht maken. Je rijdt door de adembenemende bergen van Jordanië. Zowel ervaren als minder ervaren ruiters kunnen de excursie maken. Na de lunch reis je naar de prachtige Wadi Rum woestijn. Heb je de film ‘Lawrence of Arabia’ gezien? Die is hier deels opgenomen. Je overnacht in een woestijnkamp. De voorzieningen zijn relatief eenvoudig: matras en beddengoed zijn aanwezig, de sanitaire faciliteiten deel je. De sterrenhemel is indrukwekkend, zoveel sterren heb je vast nog nooit gezien.

Veel reizigers gingen je al voor met een individuele rondreis door Jordanië, een reis die je op maat maakt met de lokale reisspecialist Elena.

Dag 8 – Wadi Rum naar Aqaba

In de ochtend kun je ervoor kiezen om een tocht per kameel te maken. In de middag vertrek je naar Aqaba, gelegen aan de Rode Zee. Die is beroemd om zijn koraalriffen: het is één groot levend aquarium. Behalve snorkelen kun je hier ook duiken. s Avonds kun je genieten van de vele restaurants

Dag 9 & 10 Jordanië hoogtepunten – Aqaba

Vandaag kun je optioneel een boottocht maken van ongeveer 4 uur. Je vertrekt vanuit de haven op zoek naar een mooie plek om te snorkelen. Een barbecue lunch is inclusief. Aqaba is een heerlijk stadje om rond te wandelen, lekker te eten en te genieten van de zee.

Dag 11 – Aqaba naar Madaba

In de middag reis je in ongeveer 4 uur terug naar het noorden, naar Madaba. In dit oude stadje liggen onder andere oude Byzantijnse vloermozaïeken. De kaart uit de 6de eeuw met Bijbelse plaatsen is waarschijnlijk wel de bekendste attractie van Madaba. Een leuk restaurant om vanavond te gaan eten is Haret Jdoudna in een prachtig historisch pand.

Dag 12 – Vertrek vanuit Amman – einde van je reis Jordanië hoogtepunten

Je wordt naar het vliegveld van Amman gebracht voor je vlucht naar huis.

De beste reistijd Jordanië is van half maart t/m half mei en half september t/m half november. In juni en december kun je ook prima een rondreis Jordanië maken.

Prijsinformatie Jordanië hoogtepunten rondreis

Reisduur: 12 dagen/11 nachten.
Reissom: Vanaf € 932,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Overnachtingen met ontbijt, vervoer ter plaatse per auto met privéchauffeur, entree Dode Zee, gratis visum
Exclusief: (Internationale) vluchten, entreegelden, excursies, overige gidsen, overige maaltijden, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 1 nacht in een tent

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Je kunt deze reis naar eigen wens aanpassen. Ook kun je ervoor kiezen om met een huurauto door Jordanië te reizen. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Elena helpt je graag bij het samenstellen van jouw Jordanië hoogtepunten rondreis.

Meer inspiratie voor je rondreis

Een verblijf in Wadi Rum is een bijzondere ervaring. Anneke van Nomad & Villager schreef een reisblog over haar ervaringen in Wadi Rum. Lees hier onder andere ook het bijzondere verhaal over “de moederaap van Wadi Rum”.

Vliegtickets voor je Jordanië hoogtepunten rondreis

Je kunt via direct vliegen naar Jordanië. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Jordanië met kinderen

Jordanië is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een verre reis met kinderen, maar dit land is juist heel geschikt als je met het gezin op reis wilt. Bekijk onze voorbeeldreis Jordanië met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!