Jordanië met kinderen

8-daagse rondreis met privé chauffeur
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Jordanië met kinderen

8-daagse rondreis, vanaf € 609,-

 • De perfecte reis door Jordanië met het gezin
 • Maak een onvergetelijke rit op kameel door de woestijn
 • Bezoek het wereldwonder Petra
 • Slapen in de Wadi Rum woestijn
 • Drijven op de Dode Zee
 • Vervoer met eigen auto met privé chauffeur
 • Geen binnenlandse vluchten

Jordanië is fantastisch voor een reis met een gezin en kinderen. Veilig, vriendelijk, exotisch én ontspannend! In de woestijn slaap je onder de sterrenhemel en maak je een tocht per kameel, je kunt paardrijden bij Petra en snorkelen tussen tropische vissen in Aqaba. Je reist langs bergen en wadi’s en drijft op de Dode Zee. Tijdens een rondreis van één week maak je dit allemaal mee! Laat je inspireren door deze Jordanië met kinderen voorbeeldreis.

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Jordanië

Je eigen familiereis in Jordanië

Dit is een voorbeeld voor een rondreis Jordanië met kinderen. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordanië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Route Jordanië met kinderen rondreis

Route familiereis Jordanië :

 • Dag 1 : Aankomst in Amman – naar Madaba
 • Dag 2 : Madaba via Mt Nebo en Kerak naar Petra
 • Dag 3 : Petra
 • Dag 4 : Petra naar Wadi Rum
 • Dag 5 : Wadi Rum naar Aqaba
 • Dag 6 : Aqaba
 • Dag 7 : Aqaba naar de Dode Zee
 • Dag 8 : Vertrek vanuit Amman – einde rondreis Jordanië met kinderen

Om vanaf Amsterdam in Jordanië te komen is de directe Transavia vlucht naar Amman de beste keuze. Vertrek je vanuit Brussel? Kies dan voor de directe vlucht met Ryanair. Zo heb je de snelste route en de minste C02 uitstoot. Lees meer over je vlucht naar Jordanië en de voordelen van een directe vlucht.

Jordanie met kinderen
Dag 1 – Aankomst in Amman, begin Jordanië met kinderen reis

Na aankomst in Amman, de hoofdstad van Jordanië, reis je gelijk door naar het dicht bij Amman gelegen Madaba. Dit antieke stadje was van oudsher een christelijke nederzetting. Hier liggen onder andere oude Byzantijnse vloermozaïeken. De kaart uit de 6de eeuw met Bijbelse plaatsen is waarschijnlijk wel de bekendste attractie van Madaba. Een leuk restaurant om vanavond te gaan eten is Haret Jdoudna in een prachtig historisch pand, populair onder zowel Jordaniërs als toeristen.

Jordanie met kinderen
Dag 2 – Madaba via Mt Nebo en Karak naar Petra

In de ochtend heb je nog tijd om rustig rond te dwalen in Madaba. Vervolgens reis je naar Petra. Twee wegen leiden naar het zuiden: de rechte, snelle Desert Highway en de oeroude King’s Highway, een antieke karavaanroute, en natuurlijk reis je over de laatste. Je reist langs indrukwekkende woestijnlandschappen en spectaculaire valleien. Vanaf de berg Nebo zag Mozes het beloofde land liggen. Je hebt hier bij helder weer inderdaad een goed uitzicht over de Jordaanvallei en je kunt dan zelfs Jericho en Jeruzalem zien liggen. Na een bezoek aan Kerak, een oud kruisvaarderskasteel arriveer je aan het einde van de middag in Petra.

Jordanië is gelukkig al jaren een stabiel land en is een veelzijdige, mooie en bovenal veilige bestemming voor een rondreis in het Midden-Oosten.

Dag 3 – Petra

Vandaag heb je alle tijd om Petra te bezoeken. Petra betekent ‘rots’ in het oud-Grieks. Als je er rondloopt begrijp je de benaming van de stad meteen. Petra werd in de 2e eeuw voor Christus hoofdstad van het kleine, maar machtige rijk der Nabateeërs, maar raakte later in verval. De stad lag voor de buitenwereld totaal verborgen in de bergen. Via een tocht door een lange, smalle kloof arriveer je bij de wonderschone ‘Schatkamer’, een in rozerode kalksteen uitgehouwen gebouw. Je kunt urenlang door de stad dwalen.

Dag 4 – Petra naar Wadi Rum

Vanuit Petra vervolg je de Jordanië met kinderen reis naar Wadi Rum, een uitgestrekte woestijn met rotswanden van zandsteen en graniet. In deze woestijn leven Bedoeïenen in kampen die door de woestijn trekken. Vooral ‘s avonds is Wadi Rum prachtig en kun je genieten van de sterrenhemel. Je slaapt in een eenvoudig tentenkamp.

Dag 5 –  Wadi Rum naar Aqaba

Na het ontbijt maak je een kamelentocht door de woestijn. Meedeinend op de trage stappen van de kameel geniet je van de omgeving. In de loop van de ochtend reis je naar Aqaba, de perfecte plek om lekker te luieren aan het strand. Je verblijft  in een comfortabel hotel met een zwembad.

Een gezinsvakantie Jordanië is waarschijnlijk niet het eerste dat bij je opkomt als je de volgende vakantiebestemming voor je gezin uitzoekt. Toch is dit verrassende land de ideale bestemming voor een geslaagde rondreis met het hele gezin.

Jordanie met kinderen
Dag 6 – Aqaba

De Rode Zee, waaraan het stadje ligt, is beroemd om zijn koraalriffen die één groot levend aquarium vormen. Hier kun je perfect snorkelen. Een welverdiend moment van rust. ’s Avonds kun je ‘mezze’ eten in een lokaal restaurantje. Dat is de Arabische variant van tapas, en minstens even lekker!

Jordanie met kinderen
Dag 7 – Aqaba naar de Dode Zee

Vandaag rijd je naar het diepste punt van de aarde: de Dode Zee. Hier kun je ervaren hoe je kunt blijven drijven op het zoute water. Natuurlijk kun je in de lokale toeristenwinkels en drogisterijen van alles kopen met zouten en mineralen die goed zijn voor huid, haar en de innerlijke mens. Je verblijft in een hotel aan de Dode Zee.

Dag 8 – Vertrek vanuit Amman – einde rondreis Jordanië met kinderen

Vandaag word je naar het vliegveld van Amman gebracht voor de vlucht naar huis.

Prijsinformatie Jordanië met kinderen rondreis

Reisduur: 8 dagen/7 nachten.
Reissom: Vanaf € 609,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Overnachtingen met ontbijt, vervoer met eigen auto met privé chauffeur, entree Dode Zee inclusief lunch, gratis visum
Exclusief: (Internationale) vluchten, entreegelden, eventuele gidsen, excursies, overige maaltijden, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 1 nacht in een tent

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Je kunt deze reis naar eigen wens aanpassen. Ook kun je ervoor kiezen om met een huurauto door Jordanië te reizen. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Elena helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Jordanië met kinderen.

Meer inspiratie voor je rondreis

Een verblijf in Wadi Rum is een bijzondere ervaring. Anneke van Nomad & Villager schreef een reisblog over haar ervaringen in Wadi Rum. Lees hier onder andere ook het bijzondere verhaal over “de moederaap van Wadi Rum”.

Vliegtickets voor je Jordanië met kinderen reis

Je kunt via direct vliegen naar Jordanië. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!