Jordanië rondreis - 100% op maat

Regel je rondreis Jordanië rechtstreeks met een lokale expert
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

Maak kennis met Elena, de reisprofessional die al jaren in Jordanië woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis Jordanie kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

rondreis Jordanie

Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor een rondreis Jordanie.

Rondreis Jordanie – Petra, Dana en Wadi Rum

Jordanië is een klein land, maar het heeft veel te bieden. Er zijn prachtige natuurgebieden, zoals het Dana Biosphere Reserve en de beroemde woestijn Wadi Rum. Jordanië heeft Petra, één van de zeven nieuwe wereldwonderen, en volop Islamitische en Christelijke historie. “De Jordaniërs zelf zijn ook één van de hoogtepunten van elke reis”, zegt Elena. “De mensen zijn ongelofelijk vriendelijk en gastvrij. Overal waar je komt, word je begroet met de zin ‘Welcome to Jordan’, en dat menen de mensen oprecht. Ze nodigen je graag uit voor een kopje thee, delen hun eten en helpen je waar ze kunnen. Dat is heel bijzonder.”

Voorbeelden rondreis Jordanie

Jordanie hoogtepunten

King’s Highway, Petra, Wadi Rum en de Dode Zee.
12 dgn vanaf € 820,- pp. (€ 68,- per dag)

The local way

Ontdek Jordanië door de ogen van een local.
14 dagen vanaf € 1225,- pp. (€88,- per dag)

Jordanie rondreis

Combineer je rondreis Jordanie met Jerusalem en Bethlehem
09 dgn vanaf € 1390,- pp. (€154,- per dag)

Jordanie 1001 sterren

Ontdek de oude steden en wandel door de mooiste natuurparken.
14 dgn vanaf €1015,- pp. (€73,- per dag)

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je rondreis Jordanie

rondreis Jordanie

Koken met een lokale chef in Petra

De Jordaanse keuken is geweldig en in Petra kun je leren om zelf een aantal traditionele gerechten te maken. Onder leiding van een lokale chef ga je aan de slag en na afloop krijg je ook de recepten mee. Lekker én leerzaam!

Slaap in een homestay in Wadi Rum

Wil je de Bedoeïenen leren kennen? Slaap dan een nachtje in een homestay in de woestijn van Wadi Rum. Je logeert bij een Bedoeïenen-familie in een tent, kunt helpen met koken en wandelingen maken in de woestijn.

rondreis Jordanie

Ga hiken in Dana met een lokale gids

In Dana Biosphere Reserve kun je prachtige wandelingen maken, samen met een lokale Bedoeïenen-gids. Hij kent de omgeving door en door, kan er alles over vertellen en stopt onderweg bij een lokale familie voor een kopje thee.

Fair en Groen

Beste reistijd en overnachtingen rondreis Jordanië

Jordanie hotels

De accommodaties in Jordanie zijn kleinschalige familiehotels, gelegen op perfecte locaties

Op zoek naar een unieke rondreis Jordanie en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie, ervaringen en reistips Jordanie reizen

Fooi geven

Richtlijnen voor het geven van fooi in Afrika en het Midden-Oosten.

“Van tevoren heb ik veel met Elena gemaild om alles geregeld te krijgen, maar ter plekke kon ik het helemaal loslaten. Alles was goed georganiseerd en ik hoefde me nergens druk over te maken.

Jordanie reizen

Petra, hoogtepunt van je rondreis Jordanie

Natuurlijk ga je naar Petra als je Jordanië bezoekt. Zorg dat je daar genoeg tijd voor hebt, want twee tot drie dagen heb je er echt nodig. Dan heb je de tijd om ook de minder bezochte plekken te ontdekken en mooie wandelingen te maken. Petra is niet alleen qua cultuur, maar ook qua natuur schitterend. Ik kan bijvoorbeeld de wandeling van Little Petra naar Petra aanraden. Daarbij wandel je vier uur met een lokale Bedoeïenen-gids over een pad dat lang niet alle gidsen kennen. Toen ik deze wandeling voor het eerst maakte was ik sprakeloos. Ik voelde me zo klein naast die enorme rotspartijen.” Een andere favoriet van Elena is het Wadi Mujib Reserve, dat omringd wordt door bergen. Je kunt hier de Siq-trail lopen. “Dit pad slingert zich tussen enorme, kleurrijke rotsen en onderweg kom je watervallen en waterpoelen tegen”, zegt Elena. “De landschappen zijn hier schitterend.”

Slapen in een ecolodge in Jordanië
Jordanië heeft ook verschillende ecolodges, die voor een bijzondere ervaring zorgen. “Feynan Ecolodge is bijvoorbeeld geweldig”, vertelt Elana. “Deze lodge ligt midden tussen de bergen bij Dana en je kunt hier prachtige wandelingen maken naar archeologische vindplaatsen. Vooral bij zonsopkomst en zonsondergang is het geweldig. De lodge biedt allerlei activiteiten aan, zoals fietstochten, kookworkshops en sterrenkijken. ’s Avonds wordt alles met kaarsen verlicht en dat is magisch.”

Veiligheid Jordanië
Veel mensen maken zich zorgen om de veiligheid wanneer ze een rondreis in Jordanië overwegen. Er zijn inderdaad landen in het Midden-Oosten waar het momenteel onveilig is, maar daar valt Jordanië volgens Elena zeker niet onder. “Vrede is erg belangrijk in Jordanië. Er leven hier mensen met verschillende religies, maar iedereen leeft in vrede met elkaar. Ze willen bovendien dat reizigers met een fijn gevoel naar huis gaan, dus ze zullen er alles aan doen zodat jij je veilig voelt in hun land.”
Om dat veiligheidsgevoel te versterken is Elena altijd bereikbaar en heeft ze regelmatig contact met de reizigers, zowel voor als tijdens de reis. “Ik wil hen het gevoel geven dat er altijd iemand is bij wie ze terecht kunnen met vragen of problemen. Zelfs op verlaten plekken zoals de woestijn.” Het contact verloopt vaak via Whatsapp of via de lokale gidsen, chauffeurs en hotelmanagers.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* verplicht veld

Je bent succesvol ingeschreven!