“Van woestijn tot wereldwonder: Jordanië heeft veel te bieden”

Hun dochter loopt stage in Jordanië en Ella Warmenhoven en haar man besloten een bezoek aan haar te combineren met een reis door het land. Flexibiliteit in hun reisplanning was heel belangrijk en samen met Elena, de lokale reisspecialist van Better Places in Jordanië, stelden ze een prachtige Jordanie vakantie van een week samen.

Jordanie vakantie

 “We wilden onze dochter graag bezoeken in Jordanië en toen we ons gingen verdiepen in het land bleek er veel te zien te zijn”, vertelt Ella. “Daarom plakten we een week vakantie aan ons bezoek vast. We hadden verschillende wensen voor die reis, waarvoor veel flexibiliteit nodig was. Onze dochter kon maar een dag vrij nemen van haar werk, dus we hadden inclusief het weekend drie dagen om samen te reizen. Daarna wilden mijn man en ik samen verder, om op het laatst weer met z’n drieën af te sluiten in Amman.” Helemaal op de bonnefooi reizen wilde Ella niet en daarom zocht ze een reisorganisatie die een reis op maat kon maken. “Dat was lastig, want de meeste organisaties houden vast aan hun eigen programma”, zegt ze. “Toen vond ik Better Places en kwam ik in contact met Elena. We hebben heel intensief contact gehad om onze reis helemaal naar wens samen te stellen.”

Jordanie vakantie

Wandelen in Dana tijdens je Jordanie vakantie

Normaal gesproken reizen Ella en haar man graag met eigen vervoer, maar door gezondheidsproblemen was dat deze keer geen optie. Daarom reisden ze in Jordanië met privéchauffeur. Chauffeur Faisal haalde hen op op het vliegveld van Amman, waar ze in een leuk boetiekhotel vlakbij de kamer van hun dochter verbleven. “Dat hotel was ook een maatwerkonderdeel van onze reis, want we wilden graag dichtbij onze dochter verblijven,” zegt Ella. “Op de tweede dag haalde Faisal ons op en reden we via Mount Nebo en Kerak Castle naar het prachtige natuurreservaat Dana. De volgende dag zijn we met een Bedoeïenen-gids gaan wandelen. Hij nam ons ook mee naar zijn familie, erg leuk.”

Jordanie vakantie

Wereldwonder Petra

Daarna reisden ze door naar wereldwonder Petra, om daar de hele dag de ruïnes te verkennen. Aan het einde van de dag nam hun dochter de bus terug naar Amman, terwijl Ella en haar man de volgende dag doorreden naar Wadi Rum. Daar maakten ze een prachtige jeepsafari en sliepen ze in de woestijn. “De jeepsafari had van mij wel langer mogen duren”, zegt Ella. “Wij hadden de tocht van anderhalf uur geboekt, maar de lange versie had ook prima gepast.” Na Wadi Rum reden ze via Bethany Beyond the Jordan, de plaats waar Jezus werd gedoopt, naar een luxe hotel aan de Dode Zee. “De dag erna reden we terug naar Amman, waar ik met mijn dochter naar de hammam ging”, zegt Ella. “De laatste dag bezochten we de Romeinse ruïnes van Jerash en reed Faisal ons naar de werkplek van mijn dochter, zodat we samen nog een laatste avond konden doorbrengen.”

Jordanie vakantie

Reizen met chauffeur tijdens een Jordanië vakantie

Het reizen met chauffeur Faisal beviel Ella prima. “Hij was heel vriendelijk, dacht met ons mee en stond overal keurig op tijd te wachten”, zegt ze. “We zijn heel tevreden over de manier waarop Better Places alles heeft geregeld. De hotels waren allemaal mooi en hadden steeds iets speciaals en ook de gidsen waren bijna overal goed, zodat we steeds goede uitleg kregen over de plekken die we bezochten. Jordanië is een prachtig land met geweldige bezienswaardigheden, bijzonder aardige mensen en enorme variatie. In één week kun je er heel veel zien. Jordanië heeft natuurlijk de pech dat het in een onrustige regio ligt, maar ik heb me er geen moment onveilig gevoeld. Van tevoren heb ik veel met Elena gemaild om alles geregeld te krijgen, maar ter plekke kon ik het helemaal loslaten. Alles was goed georganiseerd en ik hoefde me nergens druk over te maken.”

Jordanie vakantie

Vraag een reisvoorstel voor een Jordanie vakantie op maat aan

Bij Better Places kun je je eigen Jordanie vakantie samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Elena, onze Jordanie specialist die er al jaren woont.

Rondreizen Jordanië

Heb je inspiratie nodig bij het samenstellen van je Jordanie vakantie? Bekijk onze reisideeën, gebaseerd op ervaringen van reizigers zoals jij. Lees meer over onze rondreizen Jordanië.

Jordanie vakantie

Meer Jordanië reiservaringen

Bekijk de ervaringen van reizigers die in de afgelopen periode met ons op reis naar Jordanië gingen.

Beste verre reizen specialist

Met het prachtige cijfer van een 9,2 is Better Places begin 2018 opnieuw verkozen tot beste reisorganisatie. Dit cijfer is een gemiddelde wat reizigers hebben gegeven naar aanleiding van de reis die ze met ons maakten. Lees meer over de Reisgraag Award.

Je eigen Jordanie vakantie

Ben je op zoek naar een bijzondere Jordanie vakantie? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanie. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Elena.

Reisexpert Elena woont al jaren in Jordanië. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Jordanie reis. Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!