Jordanië vakantie ervaringen

Een rondreis van twee Better Places reizigers
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Vakantie ervaringen in Jordanië: ”Zoveel te bieden”

Hun dochter loopt stage in Jordanië en Ella Warmenhoven en haar man besloten een bezoek aan haar te combineren met een mooie Jordanië vakantie. Flexibiliteit in hun reisplanning was heel belangrijk en samen met Elena, de lokale reisspecialist van Better Places in Jordanië, stelden ze een prachtige Jordanië rondreis van een week samen. Ze vertellen meer over hun ervaringen tijdens de Jordanië vakantie.

 “We wilden onze dochter graag bezoeken in Jordanië en toen we ons gingen verdiepen in het land bleek er veel te zien te zijn”, vertelt Ella. “Daarom plakten we een week vakantie aan ons bezoek in Jordanië vast. We hadden verschillende wensen voor die reis, waarvoor veel flexibiliteit nodig was. Onze dochter kon maar een dag vrij nemen van haar werk, dus we hadden inclusief het weekend drie dagen om samen te reizen. Daarna wilden mijn man en ik samen verder, om op het laatst weer met z’n drieën af te sluiten in Amman.” Helemaal op de bonnefooi reizen wilde Ella niet en daarom zocht ze een reisorganisatie die een reis op maat kon maken. “Dat was lastig, want de meeste organisaties houden vast aan hun eigen programma”, zegt ze. “Toen vond ik Better Places en kwam ik in contact met Elena. We hebben heel intensief contact gehad om onze reis helemaal naar wens samen te stellen.”

Jordanie vakantie ervaringen

Jordanië vakantie ervaringen – Wandelen in Dana

Normaal gesproken reizen Ella en haar man graag met eigen vervoer, maar door gezondheidsproblemen was dat deze keer geen optie. Daarom reisden ze in Jordanië met privéchauffeur. Chauffeur Faisal haalde hen op op het vliegveld van Amman, waar ze in een leuk boetiekhotel vlakbij de kamer van hun dochter verbleven. “Dat hotel was ook een maatwerkonderdeel van onze reis, want we wilden graag dichtbij onze dochter verblijven,” zegt Ella. “Op de tweede dag haalde Faisal ons op en reden we via Mount Nebo en Kerak Castle naar het prachtige natuurreservaat Dana. De volgende dag zijn we met een Bedoeïenen-gids gaan wandelen. Hij nam ons ook mee naar zijn familie, erg leuk.”

Jordanie vakantie ervaringen

Wereldwonder Petra

Daarna reisden ze door naar wereldwonder Petra, om daar de hele dag de ruïnes te verkennen. Aan het einde van de dag nam hun dochter de bus terug naar Amman, terwijl Ella en haar man de volgende dag doorreden naar Wadi Rum. Daar maakten ze een prachtige jeepsafari en sliepen ze in de woestijn. “De jeepsafari had van mij wel langer mogen duren”, zegt Ella. “Wij hadden de tocht van anderhalf uur geboekt, maar de lange versie had ook prima gepast.” Na Wadi Rum reden ze via Bethany Beyond the Jordan, de plaats waar Jezus werd gedoopt, naar een luxe hotel aan de Dode Zee. “De dag erna reden we terug naar Amman, waar ik met mijn dochter naar de hammam ging”, zegt Ella. “De laatste dag bezochten we de Romeinse ruïnes van Jerash en reed Faisal ons naar de werkplek van mijn dochter, zodat we samen nog een laatste avond konden doorbrengen.”

Jordanië is een prachtig land voor de meest geweldige vakantie ervaringen met de familie. Onze lokale reisexpert Elena heeft veel ervaring in het maken van een vakantie voor het hele gezin.

Jordanie vakantie ervaringen

Vakantie ervaringen Jordanië met eigen chauffeur

Het reizen met chauffeur Faisal beviel Ella prima. “Hij was heel vriendelijk, dacht met ons mee en stond overal keurig op tijd te wachten”, zegt ze. “We zijn heel tevreden over de manier waarop Better Places alles heeft geregeld. De hotels waren allemaal mooi en hadden steeds iets speciaals en ook de gidsen waren bijna overal goed, zodat we steeds goede uitleg kregen over de plekken die we bezochten. Jordanië is een prachtig land met geweldige bezienswaardigheden, bijzonder aardige mensen en enorme variatie. In één week kun je er heel veel zien. Jordanië heeft natuurlijk de pech dat het in een onrustige regio ligt, maar ik heb me er geen moment onveilig gevoeld. Van tevoren heb ik veel met Elena gemaild om alles geregeld te krijgen, maar ter plekke kon ik het helemaal loslaten. Alles was goed georganiseerd en ik hoefde me nergens druk over te maken.”

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Je eigen vakantie ervaringen in Jordanië

Ben je ook op zoek naar een bijzondere rondreis Jordanië ? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de Jordanië specialist. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordanië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië

Meer ervaringen voor je Jordanië vakantie

Wil je meer lezen over Jordanië en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden van onze lokale reisexpert of over de vriendelijke gidsen in dit land.

Zo reis je rond in Jordanië

Ben je op zoek naar een bijzondere reis ver van de gebaande paden en wil je net als Ella en haar man Jordanië écht leren kennen? Neem dan rechtstreeks contact op met onze reisspecialist Elena en ontvang een passend reisvoorstel voor je Jordanië rondreis.

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Jordanië

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!