Kenia Hoogtepunten

14-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

15-daagse rondreis Kenia hoogtepunten

Vanaf € 2045,-

 • Wild spotten in diverse natuurparken
 • Overnachten in lodges of tented camps
 • Afsluiting aan het strand van Mombasa

In deze 15-daagse rondreis met de beste Kenia hoogtepunten kom je langs de mooiste parken van het land en zie je een enorme diversiteit aan dieren. Je begint de reis in Nairobi en bezoekt vervolgens Lake Naivasha, Nakuru, Amboseli en natuurlijk het beroemde Masai Mara. Je ontmoet met een beetje geluk de Big Five, maar komt daarnaast ook in aanraking met ander Afrikaans wild. Na de belangrijkste parken en safari’s gehad te hebben, krijg je nog een paar dagen om op het strand aan de Indische Oceaan tot rust te komen.

Maak kennis met Eunice, de lokale reisprofessional die in Kenia woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Kenia reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Kenia hoogtepunten

Je eigen Kenia Hoogtepunten reis

Deze rondreis Kenia hoogtepunten is een voorbeeldreis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Eunice, de reisexpert die al jaren in Kenia woont. Geef Eunice je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Kenia reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Kenia of de beste reistijd Kenia.

Route Kenia hoogtepunten:

 • Dag 1 : Nairobi – Begin Kenia Hoogtepunten
 • Dag 2 en 3 : Masai Mara
 • Dag 4 : Lake Nakuru
 • Dag 5 en 6 : Lake Naivasha
 • Dag 7 : Nairobi
 • Dag 8  Amboseli
 • Dag 9 : Ngutuni
 • Dag 10 t/m 13 : Mombasa
 • Dag 14 : Terugvlucht vanuit Mombassa
Trustpilot

Route Kenia Hoogtepunten 

Dag 1 – Aankomst in Nairobi
Na aankomst op de luchthaven van Nairobi word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je de stad verkennen, of bijkomen in je hotel.

Dag 2 – Nairobi naar Masai Mara
Voor vertrek krijg je in de ochtend een briefing over wat je tijdens de reis allemaal te wachten staat. Vandaag reis je van Nairobi zuidwaarts, door de Great Rift Valley naar het natuurpark Masai Mara. In de middag heb je je eerste safari. Je overnacht in een lodge in het park.

Kenia hoogtepunten

Dag 3 – Masai Mara
Vandaag heb je de hele dag de tijd om te genieten van het wildlife in Kenia’s bekendste en best bezochte park. Een groot deel van de film “Out of Africa” is in het park opgenomen, en je kunt er bijna ieder Afrikaans dier wel tegenkomen; met een beetje geluk dus ook de Big 5. Het meest bijzondere van het park is toch wel de migratie, waarbij miljoenen dieren vanuit de Serengeti in Tanzania de grens oversteken naar Masai Mara en omgekeerd, werkelijk een van de grootste hoogtepunten van Kenia. In Kenia zal dit ergens tussen juli en augustus plaatsvinden. De Reizende Vegetariër heeft een blog geschreven over dit indrukwekkende park.

Dag 4 – Masai Mara naar Lake Nakuru
Na het ontbijt reis je verder naar Lake Nakuru National Park, waar je in de middag aankomt en direct weer op safari kunt. Je kunt in het park een plaats bezoeken waar een aantal beschermde diersoorten te bezichtigen zijn.. Daarnaast kun je in het park zelf ook meer dan 400 vogelsoorten alsook bokken, leeuwen en luipaarden.

Kenia hoogtepunten

Dag 5 – Lake Nakuru naar Lake Naivasha
Je hebt in de ochtend nog een laatste safari door het park voordat je naar de regio van Naivasha doorreist. Hell’s Gate National Park is een van Kenia’s kleinere parken, waar je te voet door het park kunt lopen en de gazelles & antilopen van dichtbij kunt bewonderen. Je kunt er ook voor kiezen om (tegen een meerprijs) fietsen te huren.

Dag 6 – Lake Naivasha vrije dag
De zesde dag van je Kenia hoogtepunten reis heb je een vrije dag die je rondom het meer zelf kunt invullen. Er zijn diverse optionele activiteiten die je kunt ondernemen, waaronder vaartochtjes over het meer of wandelingen waarbij je op zoek gaat naar vogels die aan de oevers leven.

Kenia hoogtepunten

Dag 7 – Lake Naivasha naar Nairobi
In de ochtend stap je in de auto en reis je weer terug naar Nairobi, waar je in de vroege middag aankomt in het welbekende hotel. Je kunt de middag weer vrij besteden.

Dag 8 – Nairobi, vrije dag
Je kunt deze dag naar eigen inzicht besteden. Het is de moeite waard om het David Sheldrick Elephant orphanage of het Giraffe Centre te bezoeken. Tijdens een bezoek kom je alles te weten over deze dieren en wat er wordt gedaan om ze te beschermen.

Dag 9 – Nairobi naar Amboseli
Via een andere weg naar het zuiden reis je vandaag door naar Amboseli, gelegen aan de voet van de grootste berg van Afrika: de Kilimanjaro. Eenmaal in Amboseli aangekomen stap je in de jeep voor een safari door het park voordat je naar het safari camp gaat waar je zult overnachten.

Kenia hoogtepunten

Dag 10 – Amboseli naar Ngutuni
Vandaag reis je verder naar Ngutuni. Onderweg hiernaartoe kun je al diverse diersoorten tegenkomen. Na de lunch ga je in het park op game drive, waarna je naar de lodge wordt gebracht. 

Dag 11 – Ngutuni naar Mombasa
Na nog een allerlaatste safari door Ngutuni reis je door naar Mombasa, gelegen aan de kust. Je overnacht hier in een resort aan het strand (halfpension), waar je de laatste dagen van deze Kenia hoogtepunten reis kunt relaxen.

Kenia hoogtepunten

Dag 12-14 – Vrije dagen Mombasa
Het is tijd om bij te komen van je reis en alle spanning van het dieren spotten achter je te laten. Geniet van zon, zee en strand of van de diverse optionele activiteiten die je via het resort kunt boeken.

Dag 15 –Mombasa , einde van je Kenia hoogtepunten reis
Je hebt (afhankelijk van je terugvlucht) nog wat tijd om vrij te besteden. Vervolgens word je naar het vliegveld gebracht om terug naar huis te vliegen.

Kenia hoogtepunten

Prijsinformatie rondreis Kenia hoogtepunten

Reisduur rondreis Kenia hoogtepunten 15 dagen/14 nachten
Reissom rondreis Kenia hoogtepunten Vanaf € 2045,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen op basis van volpension (uitgezonderd Nairobi: enkel ontbijt, uitgezonderd Mombasa: halfpension), 1 liter water pppd, vervoer ter plaatse, omschreven game drives, flying doctors cover, airport transfers
Exclusief Internationale vlucht, entrees parken ($360, ter plaatse te voldoen op dag 1), lunches dag 7 & 10, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Kenia Overnachtingen in een tweepersoonskamer intented camps en lodges

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Eunice helpt je graag bij het samenstellen van jouw Kenia hoogtepunten reis.

Meer inspiratie voor een Kenia hoogtepunten rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Kenia? Geef Eunice je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Kenia op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Kenia.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!