Kirgizië hoogtepunten

14 daagse rondreis Kirgizie
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

14-daagse Kirgizie hoogtepunten reis

Vanaf € 1825,-

 • Overnachen in een traditionele yurt bij nomaden thuis
 • Wandelen of paardrijden over de djiailoo, de weidegebieden van Kirgizie
 • zwemmen in het grote Yssyk Kul meer

Deze Kirgizie hoogtepunten reis laat je in twee weken de hoogtepunten van dit prachtige land zien en kennismaken met de nomaden bevolking. Je reist rond het Yssyk Kul Meer en naar Tash Rabat. De Kirgizie hoogtepunten reis combineert een reis rond het Yssyk kul meer met een deel van de beroemde Zijderoute. Ook ga je twee nachten naar Son Kul om te genieten van de nomaden die daar zomers hun vee laten grazen. Op verschillende locaties kun je deze reis uitbreiden met een meerdaagse trekking of paardrijdtocht.

Maak kennis met Anne, de reisexpert die al jaren in Kirgizië komt. Lees hoe je samen met haar je rondreis Kirgizie hoogtepunten kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Stel je eigen Kirgizie hoogtepunten reis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Kirgizie hoogtepunten reis  in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Anne, onze lokale reisexpert.

Route Kirgizie Hoogtepunten reis

 • Bishkek, start van je Kirgizie hoogtepunten reis
 • Chyrpykty
 • Karakol
 • Saruu
 • Bokonbaevo Almaluu Yurtkamp
 • Son Kol meer
 • Tash Rabat
 • Naryn
 • Bishkek, einde van je Kirgizie hoogtepunten reis

Dag 1 – Start Kirgizie hoogtepunten reis – Aankomst in Bishkek (ca. 900 m)
Je Kirgizie hoogtepunten reis begint in Bishkek, de hoofdstad van Kirgizie. Je maakt kennis met je tolk, die de hele reis bij je blijft. Vandaag kun je de stad gaan bekijken. Al naar gelang de tijd en je interesses, maak je een wandeling in het park, bezoek je de lokale markt en breng je een bezoek aan het open lucht museum en het historisch museum. In de avond is er een welkomstdiner en briefing over de reis en de te bezoeken plaatsen gepland.

Dag 2 – Bishkek – Burana – Chyrpykty aan het Issyk Kul Meer (ca 1650 m)
Na het ontbijt vertrek je naar het dorp Chyrpykty (220 km, 4 uur rijden) aan de noordelijke oever van het Issyk-Kul-Meer. Onderweg bezoek je de Burana-toren, een architecturaal complex dat dateert uit de 10de – 11de eeuw, de tijd van de Grote Zijderoute. In de loop van de middag kom je aan in Chyrpykty, waar je overnacht bij een lokaal gezin.

Kirgizie hoogtepunten

Dag 3 – Chyrpykty (ca 1650 m)
Je hebt deze dag ter vrije invulling in Chyrpykty. Maak een wandeling in de omgeving, of ga naar het strand van het meer om te zwemmen en picknicken. Ook kun je naar een nabij gelegen gebied gaan waar je petrogliefen kunt vinden op rotsen en stenen verspreid over het gebied. Of leer boogschieten en ga de competitie aan met de lokale bevolking! Je overnacht weer bij de plaatselijke familie in Chyrpykty. Als je van denkspelletjes houdt, dagen ze je graag uit voor een spelletje ORDO, een typisch Kirgisch spel, waarbij strategisch denken van belang is.

kirgizie hoogtepunten

Dag 4 – Chyrpykty – Cholpon-Ata – Karakol 
Na het ontbijt vertrek je naar Karakol. Onderweg maak je een stop in de stad Cholpon-Ata. Hier bezoek je een historisch museum, waar verspreid over een groot veld grote keien met petrogliefen liggen. In de loop van de middag kom je aan in Karakol. Je bezoekt de lokale bazaar, de prachtige Dungan-moskee, gestileerd als een Chinese pagode, en de Russisch-orthodoxe kerk met een speciale architectuur. Als je op zondag in Karakol bent, kun je de wekelijkse veemarkt bezoeken. Je overnacht in een guesthouse.

kirgizie hoogtepunten

Dag 5 – Karakol – Djeti-Oguz – Saruu aan Issyk Kul Meer
Na het ontbijt rijd je naar Djeti-Oguz Gorge, zeven grote rode rotsen bekend als “Seven Bulls”. Vervolgens bezoek je het “Broken Heart”, een enorme rots in de vorm van een gebroken hart met veel oude legendes over een triest liefdesverhaal. Hier kun je ook een sanatorium uit de Sovjetperiode bezoeken. In het gebied van Kok Jaiyk ga je picknicken, waarna je kunt wandelen naar een waterval. Tegen de avond kom je aan in het dorp Saruu, aan de rand van het Issyk Kul meer, waar je twee nachten verblijft bij een lokale familie.

kirgizie hoogtepunten

Dag 6 – Saruu aan  Issyk Kul Meer
Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden in Saruu. Soms vindt er hier of op een van de andere plaatsen die je tijdens je Kirgizie rondreis bezoekt een bijzonder evenement plaats: kok boru, ofwel geitenkarkas-polo. In een polo-achtige wedstrijd strijden ruiters met het karkas van een geit. Het spel is gebaseerd op eeuwenoude legendes en laat zien dat Kirgizische strijders onverschrokken en strategisch zijn.

Je kunt besluiten om naar het strand van het Issyk Kul meer te gaan en daar te zwemmen, relaxen en te picknicken. Ook kun je de Juuku – Suu Gorge bezoeken, naar hete minerale bronnen, die ook populair zijn onder de lokale bevolking. Of maak een mooie wandeling naar een waterval. De wandeling gaat door rotsachtige bergen langs een bergrivier en over een pas bedekt met sparren. Geniet van de rustige natuur tijdens de picknick.

kirgizie hoogtepunten

Dag 7 –  Saruu – Skazka – Bokonbaevo Almaluu yurtcamp aan het Issyk Kul Meer
Na het ontbijt reis je verder naar Bokonbaevo, eveneens aan het  Issyk Kul Meer. Onderweg bezoek je een fantastische plaats genaamd Skazka (Sprookje). De plaats bestaat uit zandige kleirotsen die door de eeuwen heen op mysterieuze wijze gevormd zijn door erosie van wind, regen en zon. Als je je verbeelding de vrije loop laat, krijg je de indruk dat je in een sprookje verkeert! Rond lunchtijd kom je aan in het yurt-kamp Almaluu. In de middag heb je de tijd om naar het strand te gaan en te zwemmen.

Kirgizie hoogtepunten

Dag 8 – Bokonbaevo Almaluu yurtcamp aan het Issyk Kul Meer
Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden. Zeer aan te raden is om een salburuun demonstratie bij te wonen. Dit is een unieke jachtmethode, waarbij gebruik gemaakt wordt van een steenarend. Je gaat te paard over de djiailoo (weidgebied) naar een familie die deze eeuwenoude techniek beheerst. Ook kun je een mooie wandeling maken in het gebied van Manjjly-Ata, dat bekend staat om zijn geneeskrachtige bronnen. Of maak een prachtige mountainbiketocht in de omgeving. Onderweg is er tijd voor een verfrissende duik in het Issyk Kul meer. Daarnaast kun je het dorp bezoeken, en een bezoek brengen aan enkele lokale werkplaatsen, waar Kirgizische nationale tapijten en ander handwerk gemaakt wordt. Wil je het rustig aan doen, kun kun je ook naar het strand van het meer en daar picknicken en zwemmen.

Dag 9 – Bokonbaevo – Son Kul Meer (3050- m)
Na het ontbijt vertrek je naar het Son Kul Meer. Onderweg maak je een stop bij twee grote viltwinkels “Altyn – Kol” en “Kyal” in Kochkor. In de namiddag kom je aan in Son Kul, een prachtig bergmeer op 3050 m hoogte. De komende twee nachten overnacht je in een yurt.

kirgizie hoogtepunten

Dag 10 – Son Kul Meer (3050- m)
Vandaag kun je weer naar eigen inzicht besteden. Je kunt vandaag kijken en/of deelnemen aan het dagelijks leven van de herders: melken van de merries; het maken van nationale zuivelproducten zoals kymyz (een gefermenteerde moedermelk) of airan (een zuur zwaar melkproduct) en het vee verzorgen. Na een heerlijke lunch, kun je een mooie wandeling of paardrijtocht maken door de groene weilanden of langs de oever van het meer. In juni staan de weilanden vol met bloemen, en edelweiss komt hier veel voor.

Dag 11 – Son Kul – Tash Rabat
Je vertrekt al vroeg naar Tash Rabat. Tash Rabat is een Caravanserai uit de 15de eeuw, gebouwd op de oude handelsroute van Centraal-Azië naar China. Deze rustplaats voor kooplieden, ambassadeurs en andere reizigers is de grootste Centraal-Aziatische stenen constructie van dat tijdperk. Aan het einde van de middag kom je aan in het yurt kampement waar je vandaag overnacht. De provincie Naryn ligt afgezonderd van de rest van Kyrgzystan, je kun ter alleen komen door hoge passen over te steken. Winters kunnen hier erg streng zijn. De bevolking die hier woont wordt vaak gezien als de rasechte Kyrgees.

kirgizie hoogtepunten

Dag 12 – Tash Rabat – Koshoi Korgon – Naryn
Na het ontbijt ga je naar Kosho-Korgon, een oud fort  uit de 9de-12e eeuw, met een museum. Je vervolgt de reis naar de stad Naryn, het centrum van de oblast. Je maakt een stadstoer, waarbij je een bezoek brengt aan de plaatselijke moskee en een kunstgalerie. De overnachting is in een guesthouse.

Dag 13 – Naryn – Bishkek
Na een vroeg ontbijt vertrek naar Bishkek, waar je in de namiddag aankomt. Je overnacht in een comfortabel hotel. We hebben een afscheidsdiner in een restaurant voor je geregeld.

Dag 14 – einde Kirgizie hoogtepunten reis – terugvlucht
Helaas, je Kirgizie hoogtepunten reis zit er al weer op. Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

kirgizie hoogtepunten

Slapen in een yurt

Karlijn vertelt over haar ervaringen met slapen in een yurt in Kirgizë.

Hoogteziekte

Deze reis gaat over redelijk grote hoogte. Op hoogtes van rond de 3000 meter, kun je last krijgen van hoogteziekte verschijnselen. Wij adviseren je dan ook om informatie over hoogteziekte te lezen.

Prijsinformatie Kirgizie Hoogtepunten rondreis

Reisduur Kirgizie Hoogtepunten rondreis 14 dagen/13 nachten
Reissom Kirgizie Hoogtepunten rondreis Vanaf € 1825,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, lunch en avondeten, alle vervoer, Engelstalige gids/tolk gedurende de gehele reis
Exclusief Internationale en binnenlandse vluchten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Kirgizie 2 nachten in een hotel en 2 nachten in een guesthouse met eigen badkamer, 5 nachten in een yurt en 4 nachten bij een lokale familie met gedeelde voorzieningen

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Anne helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis. Desgewenst kun je activiteiten als vissen, vervoer met paard en wagen, zelf vilten, ‘eagle hunting’, fietsen en festival bezoek aan de reis toevoegen. Anne kan je hierover nader informeren.

Meer inspiratie voor een Kirgizie hoogtepunten reis

Wil je een Kirgizie hoogtepunten reis maken? Geef Anne je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Kirgizie op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Kirgizie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!