Kirgizië met kinderen

15-daagse reis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

15-daagse Kirgizie met kinderen reis

Vanaf € 1355,-

 • Overnachen in een traditionele yurt bij nomaden thuis
 • Wandelen of paardrijden over de djiailoo, de weidegebieden van Kirgizie
 • zwemmen in het grote Yssyk Kul meer

Deze Kirgizie met kinderen reis is een geweldig avontuur voor gezinnen met oudere kinderen. Op een ontspannen manier maak je kennis met de mooiste plekken van het land. Je slaapt vaak in yurts, de typische vilten tenten van dit gebied en maakt kennis met de nomaden bevolking van Kirgizie. Jullie kunnen paardrijden over de uitgestrekte groene weides en in het Issyk Kul Meer kun je heerlijk zwemmen. Ook kun je prachtige wandelingen maken naar watervallen en door dichte bossen. Tijdens een verblijf bij een gastgezin op een boerderij maak je het lokale leven van dichtbij mee. Wil je nog meer avontuur? Breid de reis dan uit met een 3-daagse trekking.

Maak kennis met Anne, de reisexpert die al jaren in Kirgizië komt. Lees hoe je samen met haar je rondreis Kirgizie hoogtepunten kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Stel je eigen Kirgizie met kinderen reis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Kirgizie met kinderen reis  in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Anne, onze lokale reisexpert.

Route Kirgizie met kinderen reis

 • Bishkek, start van je Kirgizie met kinderen reis
 • Djaichy
 • Almaluu
 • Boz Salkyn Yurt Kamp
 • Saruu
 • Karakol
 • Tup
 • Chyrpykty
 • Bishkek

Dag 1 – Start Kirgizie met kinderen reis – Aankomst in Bishkek (ca. 900 m)
Jullie Kirgizie familie reis begint in Bishkek, de hoofdstad van Kirgizie. Je maakt kennis met je tolk, die de hele reis bij jullie blijft. Na de lunch krijg je een briefing over de reis en de te bezoeken plaatsen. Daarna is er tijd om de stad te bekijken. Al naar gelang jullie tijd en interesses, maak je een wandeling in het park, breng je een bezoek aan de lokale markt en het open lucht museum of het historisch museum. In de avond is er een welkomstdiner gepland. Jullie overnachten in een comfortabel hotel.

kirgizie met kinderen

Dag 2 – Bishkek – Burana – Djaichy Djailoo-kamp (ca 1800 m)
Vandaag maak je meteen al kennis met het nomadenleven in Kirgizië. Na het ontbijt vertrekken jullie naar kamp Djailchy, zuidelijk van het Issyk-Kul Meer in het Terskei-gebergte. Onderweg bezoek je de Burana-toren, een bijzonder architectonisch complex dat dateert uit de 10de – 11de eeuw, de tijd van de Grote Zijderoute. In de loop van de middag kom je aan in het Djailoo kamp in Djailchy. Djailoo’s zijn de weide gebieden waar de nomaden in de zomer wonen en hun vee laten grazen. Jullie overnachten de komende 2 nachten in een yurt, de typische vilten tent van de nomadenbevolking van Kirgizië. Het zal je verbazen hoe kleurrijk de tenten van binnen vaak zijn!

kirgizie met kinderen

Dag 3 – Djaichy Djailoo-kamp
Jullie hebben deze dag ter vrije invulling in Djailchy. Zeer aan te raden is om een salburuundemonstratie bij te wonen. Dit is een unieke jachtmethode, waarbij gebruik gemaakt wordt van een steenarend. Je gaat te paard over de djiailoo (weidgebied) naar een familie die deze eeuwenoude techniek beheert. Ook kun je een bezoek brengen aan het naburige dorp Kysyl-Tuu om te zien hoe yurts gemaakt worden.

kirgizie met kinderen

Dag 4 – Djaichy Djailoo kamp – Almaluu aan het  Issyk Kul Meer (ca 1650 m)
Na het ontbijt is het tijd om je gastgezin te verlaten. Jullie gaan vandaag naar het kamp Almaluuwat dicht bij de oever van het Issyk-Kul-meer ligt. Je kunt hier heerlijk zwemmen. Desgewenst kun je een deel van de weg naar kamp Ak Sai te paard afleggen, als een echte local! De weg naar het kamp gaat via een prachtige zanderige, kleiige kloof.

Dag 5 – Almaluu aan het Issyk Kul Meer
Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden in en rondom het kamp Almaluu. Zo kun je naar het Tuz Kol zoutmeer gaan (laat je brengen of ga op de fiets),dit is een populaire plek onder de lokale bevolking, vanwege de geneeskrachtige werking voor onder meer huisziekten. Je zult verbaasd zijn dat je genoeg drijfvermogen hebt om gemakkelijk te blijven drijven terwijl je een tijdschrift leest. Besmeer jezelf met de therapeutische modder die van nature langs de kustlijn wordt afgezet. De micro-elementen en mineralen verjongen de huid! Duik vervolgens in het Issyk-Kul-meer – vlak naast Salt Lake – voor een verfrissende manier om jezelf schoon te spoelen en af te koelen. Na afloop van je zoutbad kun je picknicken op het strand. Je kunt ook een mooie wandelingen maken. Tijdens de wandeling is er tijd voor zonnebaden en zwemmen in het meer.

Dag 6 – Almaluu – Bokonbaevo – Boz Salkyn yurt kamp (ca 2000 m)
Na het ontbijt bezoek je een lokale werkplaats in Bokonbaevo. Hier kun je zien hoe Kirgizische tapijten (shirdak) en ander handwerk gemaakt wordt. Na een lunch in een café, rijden jullie naar het Boz Salkyn yurt kamp. Jullie overnachten weer in een mooie yurt.

kirgizie met kinderen

Dag 7 –  Boz Salkyn yurt kamp (ca 2000 m)
Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden. Soms vindt er hier of op een van de andere plaatsen die je tijdens je Kirgizie rondreis bezoekt een bijzonder evenement plaats: kok boru, ofwel geitenkarkas-polo. In een polo-achtige wedstrijd strijden ruiters met het karkas van een geit. Het spel is gebaseerd op eeuwenoude legendes en laat zien dat Kirgizische strijders onverschrokken en strategisch zijn. Na het ontbijt kun je gaan wandelen of paardrijden in de omgeving en in het bos. Of maak een prachtige mountainbiketocht in de omgeving. Onderweg is er tijd voor een verfrissende duik in het Issyk Kul meer. Geniet van de natuur en het uitzicht.

Dag 8 – Boz Salkyn – Manjyly – Saruu aan het Issyk Kul Meer
Na het ontbijt rijden jullie naar de heilige plaats Manjyly. Een lokale man zal jullie over de heilige plaats en bronnen vertellen.  In de loop van de middag komen jullie aan in het dorp Saruu, aan de rand van het Issyk Kul Meer, waar je twee nachten verblijft bij een lokale familie.

kirgizie met kinderen

Dag 9 – Saruu aan Issyk Kul Meer
Vandaag kunnen jullie de Juuku – Suu Gorge bezoeken. Hier vind je warme minerale bronnen, die ook populair zijn onder de lokale bevolking. Ook kun je hier een mooie wandeling maken naar een waterval. De wandeling gaat door een gebied met rode rotsen, langs een bergrivier en over een pas bedekt met sparren. Geniet van de rustige natuur tijdens de picknick. Als jullie lekker willen relaxen, dan kan dat ook. Aan het strand van het Issyk Kul Meer kun je heerlijk zwemmen, relaxen en picknicken.

Dag 10 – Saruu – Jeti-Oguz – Karakol
Na het ontbijt rijd je naar Djeti-Oguz Gorge, zeven grote rode rotsen bekend als “Seven Bulls”. Vervolgens bezoek je het “Broken Heart”, een enorme rots in de vorm van een gebroken hart met veel oude legendes over een triest liefdesverhaal. Hier kun je ook een sanatorium uit de Sovjetperiode bezoeken. In het gebied van Kok Jaiyk ga je picknicken, waarna je kunt wandelen naar een waterval. Aan het einde van de middag kom je aan in Karakol. Jullie overnachten in een guesthouse.

kirgizie met kinderen

Dag 11 – Karakol – Semenovka
In de ochtend bezoeken jullie samen met jullie gids de stad. Jullie bezoeken de lokale bazaar, de prachtige Dungan-moskee, gestileerd als een Chinese pagode, en de Russisch-orthodoxe kerk met een speciale architectuur. Na de lunch rijden jullie naar naar  het dorp Semenovka. Hier overnachten jullie bij een lokale familie.

Dag 12  – Semenovka
Vandaag kunnen jullie de bergen in, de heer des huizes zal jullie meenemen om te gaan vissen in het bergmeer. Als jullie willen, kunnen jullie helpen met het bereiden van de gevangen vis. Want tijdens de picknick is de vis je maaltijd. Leuk en bijzonder om echt het lokale leven van dichtbij mee te kunnen maken! Kom je in de zomer dan kun je ook zien hoe de familie haar jam maakt. Meewerken kan altijd.

kirgizie met kinderen

Dag 13 – Semenovka – Cholpon Ata – Chyrpykty aan het Issyk Kul Meer (ca 1650 m)
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van jullie gastgezin. Jullie vertrekken naar het dorp Chyrpykty, aan de noordelijke oever van het Issyk-Kul-Meer. Onderweg maken jullie een stop in de stad Cholpon-Ata. Hier bezoek je een historisch museum, waar verspreid over een groot veld grote keien met petrogliefen liggen. In Chyrpykty kun je leren boogschieten. Zodra jullie het een beetje onder de knie hebben, ga je de competitie aan met de lokale bevolking! Neem na afloop een heerlijk verfrissende duik in het Issyk Kul Meer. Jullie overnachten bij een familie in Chyrpykty. Als je van denkspelletjes houdt, dagen ze je graag uit voor een spelletje ORDO, een typisch Kirgizisch spel, waarbij strategisch denken van belang is.

Dag 14 – Chyrpykty – Bishkek
Na het ontbijt  rijden jullie terug naar Bishkek. Desgewenst is er de mogelijkheid om via de vallei van stenen te rijden. Hier kun je op zoek gaan naar petroglieven. Je overnacht in een comfortabel hotel. We hebben een afscheidsdiner in een restaurant voor je geregeld.

Dag 15 – einde Kirgizie met kinderen reis – terugvlucht
Helaas, jullie Kirgizie familie reis zit er al weer op. Transfer naar de luchthaven voor jullie vlucht naar huis.

kirgizie met kinderen

Laat je inspireren!

Karlijn en haar vriend reisden door Kirgizie en maakten een mooie reisvideo. Na het kijken van de video wil je vast meteen naar Kirgizie!

Prijsinformatie Kirgizie met kinderen reis

Reisduur Kirgizie met kinderen reis 15 dagen/14 nachten
Reissom Kirgizie met kinderen reis Vanaf € 1355,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, lunch en avondeten, alle vervoer, Engelstalige gids/tolk gedurende de gehele reis
Exclusief Internationale en binnenlandse vluchten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Kirgizie 2 nachten in een hotel en 1 nacht in een guesthouse met eigen badkamer, 6 nachten in een yurt en 5 nachten bij een lokale familie met gedeelde voorzieningen

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Anne helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis. Desgewenst kun je activiteiten als vissen, vervoer met paard en wagen, zelf vilten, ‘eagle hunting’, fietsen en festival bezoek aan de rondreis Kirgizie met kinderen toevoegen. Ook kun je de reis uitbreiden met een 3-daagse trekking. Anne kan je hierover nader informeren.

Vliegtickets naar je bestemming

Je kunt zelf je internationale vlucht boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen, dit scheelt je bovendien veel tijd. Onze reisexperts geven je graag advies over de beste optie. Of kijk hier voor meer informatie.

Je eigen rondreis Kirgizie met kinderen

Ook een rondreis Kirgizie met kinderen maken? Geef Anne je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Kirgizie

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!