Kirgizië reis op maat

Kirgizië rondreis met meerdaagse trek- of paardrijtocht
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

21-daagse Kirgizie reis met meerdaagse trek of paardrijtocht

Vanaf € 2735,-

 • Overnachen in een traditionele yurt bij nomaden thuis
 • Meerdaagse trek of paardrijtocht door schitterende natuur
 • zwemmen in het grote Yssyk Kul meer

Deze Kirgizie reis is een geweldig avontuur langs hoogtepunten en onbekende gebieden in Kirgizië. Je overnacht regelmatig in yurts, de typische vilten tenten van Kirgizië. Ook maak je een prachtige meerdaagse trekking of paardrijtocht door de bergen naar het bergmeer Kol Tor, waarbij je over een pas gaat van 3000 meter, met schitterende uitzichten. Je reist rond het Yssyk Kul Meer, en gaat naar de nomaden bij het Son Kul Meer. De rondreis sluit je af via een deel van de beroemde Zijderoute in Tash Rabat.

Maak kennis met Anne, de reisexpert die al jaren in Kirgizië komt. Lees hoe je samen met haar je rondreis Kirgizie hoogtepunten kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Stel je eigen Kirgizie reis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Kirgizie rondreis in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Anne, onze lokale reisexpert al jaren in Kirgizie komt.

Route Kirgizie met kinderen reis

 • Bishkek, start van je Kirgizie rondreis
 • Chong-Kemin
 • Kol Tor Meer
 • Chyrpykty
 • Karakol
 • Saruu
 • Bokonbaevo Almaluu Yurt kamp
 • Kochkor
 • Son Kul Meer
 • Tash Rabat
 • Naryn
 • Bishkek, einde van je Kirgizie rondreis

Dag 1 – Start Kirgizie rondreis – Aankomst in Bishkek (ca. 900 m)
Je Kirgizie rondreis begint in Bishkek, de hoofdstad van Kirgizie. Je maakt kennis met je tolk, die de hele reis bij je blijft. Na de lunch krijg je een briefing over de reis en de te bezoeken plaatsen. Daarna is er tijd om de stad te bekijken. Al naar gelang de tijd en je interesse, maak je een wandeling in het park, breng je een bezoek aan de bazaar, het openluchtmuseum en het historisch museum. In de avond is er een welkomstdiner gepland.

Dag 2 – Bishkek, bezoek Ala-Archa Nationaal Park (1500 m)
Vandaag breng je een bezoek aan het nationale park Ala-Archa, ongeveer 40 km van de Bishkek. Je kunt geweldig wandelen door het prachtige berglandschap van Ala-Archa, zo kun je bijvoorbeeld naar een mooie waterval lopen. Onderweg geniet je van een picknick in de natuur. Aan het eind van de middag keer je weer terug naar de stad.

kirgizie reis

Dag 3 – Bishkek – Burana – Chong-Kemin (ca 1800 m)
Na het ontbijt vertrek je naar de Chong-Kemin Vallei, een Nationaal Park dat is opgericht in 1997. Onderweg bezoek je de Burana-toren, een architectonisch complex dat dateert uit de 10de-11de eeuw, de tijd van de Grote Zijderoute. Aan het eind van de middag kom je aan in het dorp Karol-Dobo, waar je de komende 2 nachten verblijft bij een lokale familie.

Dag 4 – Chong-Kemin
Je hebt deze dag ter vrije invulling in Chong-Kemin. Je kunt door het dorp wandelen en zien hoe de lokale mensen leven. Of ga met een paard het bos in om een gevoel te krijgen voor de komende trekking.

kirgizie reis

Dag 5 – Dag 1 trek- of paardrijtocht: Chong-Kemin – Toru-Aigyr Jailoo (ca 2800 m)
Vroeg ontbijt en start van de wandel- of paardrijtocht naar het oosten, naar de jailoo (alpenweide) Chym Bulak. Je volgt de Chong Kemin rivier en loopt door de Bai Kichi, Toguz-Bulak en Chym-Bulak gorges. De trek gaat door schitterende natuur, langs flanken van heuvels bedekt met sparren en onderweg stop je voor een picknick lunch in de natuur. Je vervolgt je trekking door het bos tot aan de weide Toru-Aigyr. Hier zetten jullie de tenten op. De trek duurt ongeveer 6-7 uur, afhankelijk van de snelheid van de wandelaars.

Kirgizie rondreis

Dag 6 – Dag 2 trek- of paardrijtocht: Toru-Aigyr Jailoo – Kol Tor-meer (ca 2600 m)
De trektocht gaat verder naar het Kol Tor bergmeer. Het Kol Tor Meer heeft de vorm van een trapezium en ligt ongeveer 2600 m boven de zeespiegel. Het pad gaat verschillende keren op en neer voordat je het meer bereikt. Hier zetten jullie weer de tenten op. Het is een prachtige plek om te kamperen. Diner aan de oever van het bergmeer!  De trek van vandaag duurt weer ongeveer 6-7 uur.

Kirgizie rondreis

Dag 7 – Dag 3 trek- of paardrijtocht: Kol Tor Meer – Atchyk-Tash Jailoo – Chyrpykty (ca 1650 m)
Vandaag is de zwaarste dag van de trek, aangezien je over de Tamchy Pass gaat, een pas van 3400m. Het pad klimt langzaam maar gestaag naar de pas. Nadat je de pas over en weer flink afgedaald bent, lunch je samen met herders op het weiland Achyk-Tash. Hier staat ook de auto voor je klaar om je naar het naar dorp Chyrpykty te brengen. Bij aankomst word je ontvangen door de lokale familie waar je de komende twee nachten verblijft. De trek van deze dag duurt weer ongeveer 6 uur.

Dag 8 – Chyrpykty (ca 1650 m)
Vandaag kun je heerlijk relaxen en bijkomen van de vermoeienissen van de trektocht. Ga naar het strand van het meer om te zwemmen en picknicken of bezoek het dorpje.

Kirgizie rondreis

Dag 9 – Chyrpykty – Cholpon-Ata – Karakol
Na het ontbijt vertrek je naar Karakol. Onderweg maak je een stop in de stad Cholpon-Ata en hier bezoek je een historisch museum, waar verspreid over een groot veld grote keien met petrogliefen liggen. In de loop van de middag kom je aan in Karakol. Je bezoekt de lokale bazaar, de prachtige Dungan-moskee, gestileerd als een Chinese pagode, en de Russisch-orthodoxe kerk met een speciale architectuur. Je overnacht in een CBT guesthouse (een guesthouse georganiseerd door Community Based Tourism Association in Kirgizië).

Kirgizie rondreis

Dag 10 – Karakol – Djeti-Oguz – Saruu aan Issyk Kul Meer (ca 1800 m)
Na het ontbijt rijd je naar Djeti-Oguz Gorge, zeven grote rode rotsen bekend als “Seven Bulls”. Vervolgens bezoek je het “Broken Heart”, een enorme rots in de vorm van een gebroken hart. Bij de rots horen veel oude legendes over een triest liefdesverhaal. Hier kun je ook een sanatorium uit de Sovjetperiode bezoeken. In het gebied van Kok Jaiyk ga je picknicken, waarna je kunt wandelen naar een waterval. Tegen de avond kom je aan in het dorp Saruu, aan de rand van het Issyk Kul meer, waar je twee nachten verblijft bij een lokale familie.

Kirgizie rondreis

Dag 11 – Saruu aan Issyk Kul Meer
Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden in Saruu. Soms vindt er hier of op een van de andere plaatsen die je tijdens je Kirgizie rondreis bezoekt een bijzonder evenement plaats: kok boru, ofwel geitenkarkas-polo. In een polo-achtige wedstrijd strijden ruiters met het karkas van een geit. Het spel is gebaseerd op eeuwenoude legendes en laat zien dat Kirgizische strijders onverschrokken en strategisch zijn.

Je kunt ook besluiten om naar het strand van het Issyk Kul meer te gaan en daar te zwemmen, relaxen en te picknicken. Of je kunt de Juuku – Suu Gorge bezoeken, naar hete minerale bronnen, die ook populair zijn onder de lokale bevolking. Je zou ook een mooie wandeling naar een waterval kunnen maken. De wandeling gaat door rotsachtige bergen langs een bergrivier en over een pas bedekt met sparren. Geniet van de rustige natuur tijdens de picknick.

Dag 12 –  Saruu – Skazka – Bokonbaevo Almaluu yurtcamp aan het Issyk Kul Meer
Na het ontbijt reis je verder naar Bokonbaevo, eveneens aan het  Issyk Kul Meer. Onderweg bezoek je een fantastische plaats genaamd Skazka (Sprookje). De plaats bestaat uit zandige kleirotsen die door de eeuwen heen op mysterieuze wijze gevormd zijn door erosie van wind, regen en zon. Als je je verbeelding de vrije loop laat, waan je jezelf daadwerkelijk in een sprookje! Rond lunchtijd kom je aan in het yurt-kamp Almaluu. In de middag heb je de tijd om naar het strand te gaan en te zwemmen.

Kirgizie rondreis

Dag 13 – Bokonbaevo Almaluu yurtcamp aan het Issyk Kul Meer
Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden. Zeer aan te raden is om een salburuun demonstratie bij te wonen. Dit is een unieke jachtmethode, waarbij gebruik gemaakt wordt van een steenarend. Je gaat te paard over de djiailoo (weidgebied) naar een familie die deze eeuwenoude techniek beheert. Ook kun je een mooie wandeling maken in het gebied van Manjjly-Ata, dat bekend staat om zijn geneeskrachtige bronnen. Of maak een prachtige mountainbiketocht in de omgeving. Onderweg is er tijd voor een verfrissende duik in het Issyk Kul meer. Daarnaast kun je het dorp bezoeken, en een bezoek brengen aan enkele lokale werkplaatsen, waar Kirgizische nationale tapijten en ander handwerk gemaakt wordt. Wil je het rustig aan doen, kun kun je ook naar het strand van het meer en daar picknicken en zwemmen.

Dag 14 – Bokonbaevo – Kochkor
Na het ontbijt vertrek je naar de stad Kochkor. Hier breng je een bezoek aan de bazaar en twee grote viltwinkels “Altyn – Kol” en “Kyal”. Je overnacht in een CBT guesthouse.

Kirgizie rondreis

Dag 15 – Kochkor – Son Kul Meer (3050 m)
Na het ontbijt vertrek je naar het Son Kul Meer, een prachtig bergmeer op 3050 m hoogte. Het meer ligt in een prachtige vallei en is super fotogeniek. De vallei is een paradijs voor zowel herders als vee. Het weer is hier echter onvoorspelbaar en je kunt alle vier de seizoenen in een korte tijd meemaken. De komende twee nachten overnacht je in een yurt.

Dag 16 – Son Kul Meer (3050 m)
Vandaag kun je weer naar eigen inzicht besteden. Je kunt weer heerlijk relaxen aan het meer of kijken en/of deelnemen aan het dagelijks leven van de herders: melken van de merries; het maken van nationale zuivelproducten zoals kymyz (een gefermenteerde moedermelk) of airan (een zuur zwaar melkproduct) en het vee verzorgen. Na een heerlijke lunch kun je een mooie wandeling maken door de groene weilanden of langs de oever van het meer. In juni staan de weilanden vol met bloemen, en edelweiss komt hier veel voor.

Dag 17 – Son Kul – Tash Rabat
Je vertrekt al vroeg naar Tash Rabat. Tash Rabat is een Caravanserai uit de 15de eeuw, gebouwd op de oude handelsroute van Centraal-Azië naar China. Tash Rabat betekent stenen herberg en deze rustplaats voor kooplieden, ambassadeurs en andere reizigers is de grootste Centraal-Aziatische stenen constructie van dit tijdperk. Aan het einde van de middag kom je aan in het yurt kampement waar je de komende twee nachten verblijft. De provincie Naryn ligt afgezonderd van de rest van Kyrgzystan, je kunt er alleen komen door hoge passen over te steken. Winters kunnen hier erg streng zijn. De bevolking die hier woont wordt vaak gezien als de rasechte Kyrgees.

Kirgizie rondreis

Dag 18 – Tash Rabat
Het yurt kamp is een heerlijke plek om een dag te verblijven. Maak een mooie wandeling door de weidevelden of relax met een goed boek, genietend van de rust en de weidse omgeving.

kirgizie rondreis

Dag 19 – Tash Rabat – Koshoi Korgon – Naryn
Na het ontbijt ga je naar Naryn. Onderweg maak je een stop bij Kosho-Korgon, een oud fort  uit de 9de-12de eeuw, met een historisch museum. Je vervolgt de reis naar de stad Naryn, het centrum van de oblast (provincie). Samen met je gids breng je een bezoek aan de plaatselijke moskee en een kunstgalerie. De overnachting is in een guesthouse.

Dag 20 – Naryn – Bishkek
Na een vroeg ontbijt vertrek je naar Bishkek, waar je in de namiddag aankomt. Je overnacht in een comfortabel hotel en in de avond hebben we een afscheidsdiner in een restaurant voor je geregeld.

Dag 21 – einde Kirgizie rondreis – terugvlucht
Je Kirgizie rondreis zit er helaas op. Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

Kirgizie rondreis

Meer inspiratie voor je Kirgizie rondreis

Wil je meer inspiratie opdoen voor je Kirgizie rondreis? Kijk naar deze korte reisfilm van blogger Karlijn en je wilt meteen naar Kirgizie!

Hoogteziekte

Deze reis gaat over redelijk grote hoogte. Op hoogtes van rond de 3000 meter kun je last krijgen van hoogteziekte verschijnselen. Wij adviseren je dan ook om informatie over hoogteziekte te lezen.

Prijsinformatie Kirgizie  reis

Reisduur Kirgizie reis 21 dagen/20 nachten
Reissom Kirgizie reis Vanaf € 2735,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, lunch en avondeten, alle vervoer, Engelstalige gids/tolk gedurende de gehele reis
Exclusief Internationale en binnenlandse vluchten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Kirgizie 3 nachten in een hotel met eigen badkamer, 3 nachten in een guesthouse, 6 nachten in een yurt en 6 nachten in een kamer bij een lokale familie met gedeelde voorzieningen

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Anne helpt je graag bij het samenstellen van jouw Kirgizie reis.

Vliegtickets Kirgizie reis

Je kunt zelf je internationale vlucht boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht  kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen, dit scheelt je bovendien veel tijd. Onze reisexperts geven je graag advies over de beste optie. Of kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een Kirgizie reis

Wil je een Kirgizie reis maken? Geef Anne je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een Kirgizie reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Kirgizie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!