Kirgizië Rondreis - 100% op maat


Regel je Kirgizië rondreis met een lokale expert

Kirgizie rondreis

Yurts, trekkings en spectaculaire landschappen

Midden in Centraal-Azië ligt een paradijs voor natuurliefhebbers: Kirgizië. Een land van ongerepte bergen, frisse meren, eindeloze grasvlakten, witte yurts en een hartelijke bevolking. Ideaal voor prachtige trekkings en paardrijdtochten. Het land wordt nog niet zoveel bezocht en dat maakt een rondreis Kirgizië een authentiek avontuur.

rondreis Cuba

Maak kennis met Anne, de reisexpert die al jaren in Kirgizië komt. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Kirgizië reizen.

Geef Anne je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de reisideeën voor een Kirgizië rondreis.

De ultieme vakantie in Kirgizië

Bekijk de favoriete vakantie in Kirgizië van Anne, onze reisexpert. Deze 28-daagse reis is extra bijzonder omdat er veel aandacht is voor het Kyrgese leven. Daardoor maak je op een hele persoonlijke manier kennis met dit bijzondere land, slaap je regelmatig in traditionele yurts en kan het zomaar zijn dat je voor een bruiloft wordt uitgenodigd. Verder reis je naar de mooiste meren, geniet je van de wonderschone natuur tijdens een 3-daagse wandeltocht en leer je over de lokale tradities en de smaakvolle keuken. Tijdens deze complete Kirgizië rondreis slaap je bij de mensen thuis en ook tijdens de excursies leer je de lokale bevolking goed kennen.

Voorbeelden rondreis Kirgizië

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen. Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Kirgizië specialist Anne.

 

Kirgizië hoogtepunten

Kirgizië hoogtepunten

Ontdek de schitterende landschappen en gastvrije bevolking.

14 dgn vanaf € 1825,- pp.  (€130,- per dag)

Kirgizië festivalreis

Kirgizië festivalreis

Zomerreis waarbij je twee bijzondere festivals meemaakt.

21 dgn vanaf € 2600,- pp.  (€124,- per dag)

Kirgizië reis

Kirgizië reis

Reis met meerdaagse trekking of paardrijtocht.

21 dgn vanaf € 2735,- pp.  (€130,- per dag)

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je Kirgizie rondreis

Kirgizie rondreis

Overnachten in een yurt

Op verschillende plekken tijdens de reis ben je te gast bij de lokale bevolking. Soms is dat in een yurt bij de nomaden, zoals in Son Kul Meer, soms in een huis of kleine boerderij. Een perfecte manier om het lokale leven mee te maken.

Salbuurun

Salbuurun is een unieke jachtmethode, waarbij gebruik gemaakt wordt van een steenarend. Stap op je paard en rijd over de djiailoo (weidgebied) naar een familie die deze eeuwenoude techniek beheerst.

Kirgizie rondreis
Kirgizie rondreis

Leer boogschieten of Upai

Tijdens je verblijf bij de mensen thuis in het plaatsje  Chyrpykty, daagt je gastgezin je graag uit voor een spelletje Upai/ordo, een typisch  Kirgische denkspel, of een wedstrijd boogschieten

Fair en Groen

Beste reistijd, excursies en overnachtingen Kirgizie rondreis

Op zoek naar een unieke reis en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Anne je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie en reiservaringen Kirgizie rondreis

Praktische informatie rondreis Kirgizië

Reizen in Kirgizië

• Leer de nomadische levensstijl van de Kirgiziërs kennen
• Maak trekkings in ongerepte berggebieden
• Slaap in yurts en sfeervolle homestays

Kirgizie rondreis: wandelen door de bergen

Kirgizië wordt ook wel het Zwitserland van Centraal-Azië genoemd en dat is een terechte bijnaam. Het land bestaat uit ruige berggebieden, met groene valleien, knalblauwe bergmeren en uitgestrekte graslanden. Er is veel variatie in de landschappen. Trek door het uitgestrekte land en overnacht onderweg bij een nomaden familie.

Houd je van wandelen, dan kom je in Kirgizië helemaal aan je trekken. Overal in Kirgizië zijn er mogelijkheden om mooie een of meerdaagse wandelingen te maken. Op elk niveau. Ten zuiden van het Yssyk Kul zijn verschillende trails, zo ook rond het mooie Son Kul, maar ook in het zuiden bij de grote steden Osh en Jalalabad kun je heerlijk in de bergen de mooiste wandelingen maken. Ben je in de hoofdstad Bishkek en wil je daar gaan wandelen? Kies dan voor een hike door de schitterende Ala-Archa-kloof of ga naar Alamedin:  minder druk maar even zo schitterend en verrassend.

Paardrijden in Kirgizie

Paarden kom je overal tegen. Het paard is hét vervoersmiddel voor de Kirgies. Je hoeft geen ervaren ruiter te zijn om een halve dag met het paard de weidegebieden te bezoeken. De ervaren  ruiter kan echter meerdaagse tochten gaan maken. Je komt dan het echte nomaden leven tegen. Je ziet de kuddes onderweg, en overnacht bij de herders.

Rondreis Kirgizië: slapen in yurts en homestays

De overnachtingsplekken in Kirgizië zijn bijzonder. In de gezellige hoofdstad Bishkek vind je comfortabele hotels, maar in de rest van het land slaap je vooral in yurts of in leuke homestays bij mensen thuis. Kirgizië heeft een uitgebreid netwerk van homestays in alle soorten en maten, vaak op prachtige locaties. Je hebt altijd een eigen kamer, dus privacy genoeg. De gastfamilies heten je bovendien van harte welkom en zetten de lekkerste lokale gerechten op tafel. Wil je graag in een yurt overnachten? Dat kan bijvoorbeeld bij de prachtige meren Son-Kul en Issyk-kul en in de spectaculaire vallei van Tash Rabat.

 

Kirgizië bezienswaardigheden: maak kennis met de nomaden

De uitgestrekte graslanden van Kirgizië zijn op zich al prachtig, maar in de zomer worden ze nóg mooier. Dan bouwen Kirgizische nomaden hier hun yurtenkampen op. Overal in het landschap zie je de witte traditionele tenten staan, vaak met paarden en vee erbij. Voor een inkijkje in het nomadische leven mag je tijdens je Kirgizië reis het meer van Son-Kul zeker niet missen. Dit meer ligt op 3000 meter hoogte en het landschap is eindeloos en leeg. Op de yurtkampen na dan. Je kunt hier een nachtje slapen in een traditioneel kamp. Houd je van paardrijden, dan is het een aanrader om hier een paardrijdtocht te maken. Kirgizië is sowieso een land voor liefhebbers van paardrijdtochten. Onze lokale reisspecialist Anne geeft je graag de beste tips voor de mooiste locaties.

Steden tijdens een Kirgizie rondreis: Osh en Bishkek

Een individuele rondreis Kirgizië maak je vooral voor de prachtige natuur, maar er zijn ook een paar interessante steden. De Kirgizische hoofdstad Bishkek is een moderne stad met mooie parken, hippe koffietentjes en leuke restaurants. Ook heeft Bishkek een paar grote bazaars. Een echte Aziatische bazaar is de Osh bazaar. Bishkek is een fijne plek om je prachtige rondreis Kirgizië te beginnen. Osh is een oude Zijderoutestad en nog altijd een belangrijk handelscentrum. Hier vind je een van de grootste markten van Centraal-Azië, vol onbekende producten, traditioneel geklede koopmannen en levendigheid. Maar ook de kleinere steden als Karakol met de paardenmarkt op zondag is een bezoek waard.

Duurzaam Reizen Kirgizië

Het toerisme in Kirgizië is nog niet zo ontwikkeld en dat maakt het een ideale bestemming voor reizigers die graag duurzaam reizen. Hier reis je echt tussen de locals. Hotels zijn er relatief weinig, dus je slaapt op de meeste plekken in homestays. Dat kan een gewoon huis zijn, maar ook een traditionele yurt op een grasvlakte. Daar leef je even tussen de Kirgizische nomaden en leer je hun bijzondere leven kennen. De natuur in Kirgizië is schitterend en die kun je het beste wandelend of te paard verkennen. Kies je voor een meerdaagse trekking, dan kampeer je in een klein tentje. Basic, maar ook een prachtige ervaring die bovendien de natuur in Kirgizië niet belast.

Rondreis Kirgizië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je Kirgizië rondreis zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Anne, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Beste reistijd Kirgizie rondreis

De beste reistijd voor een Kirgizie rondreis is juni tot en met augustus, al kun je er in het voor- en najaar ook prima reizen. In de zomermaanden is het in lagergelegen gebieden erg warm, maar Kirgizië bestaat voor een groot deel uit bergen. Dat betekent dat de temperatuur ook in de zomermaanden op veel plekken aangenaam is.

Visum Kirgizië rondreis

Voor een Kirgizie rondreis heb je geen visum nodig. Je paspoort moet nog wel zes maanden geldig zijn als je het land binnenkomt.

Veiligheid Kirgizië

In Kirgizië kun je in principe veilig reizen. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je meer over de veiligheid in Kirgizië.

Geld Kirgizië rondreis

De munteenheid in Kirgizië is de Som. Het aantal pinautomaten in het land is beperkt, dus het is handig om euro’s mee te nemen. De biljetten die je meeneemt om te wisselen dienen ongeschonden te zijn (dus zonder scheurtjes , vouwen en onbeschreven). Is je biljet niet ‘schoon’ dan kan het zijn dat hij niet geaccepteerd wordt. Je kunt euro’s wisselen bij banken en wisselkantoren. Creditcards worden maar heel weinig geaccepteerd.

Inentingen en malaria Kirgizië

Voor Kirgizië worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Ga je een trekking of paardrijdtocht maken, dan adviseren we je om ook een inenting te halen tegen tekenencefalitis, een virusinfectie die je kunt oplopen door een beet van een besmette teek. De Russische variant van tekenencefalitis komt voor in Kirgizie. Malaria komt in enkele gebieden in Kirgizië voor. Laat je daarom ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Vliegtickets rondreis Kirgzië

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Kirgzië reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!