Kirgizië rondreis - 100% op maat

Regel je rondreis Kirgizië rechtstreeks met een lokale expert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Maak kennis met Anne, de reisexpert die al jaren in Kirgizië komt. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van Kirgizië reizen. Lees hoe je samen met haar je Kirgizië rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Egypte reizen

Geef Anne je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor een Kirgizië rondreis.

Kirgizie rondreis: yurts, trekkings en spectaculaire landschappen

Midden in Centraal-Azië ligt een paradijs voor natuurliefhebbers: Kirgizië. Een land van ongerepte bergen, frisse meren, eindeloze grasvlakten, witte yurts en een hartelijke bevolking. Ideaal voor prachtige trekkings en paardrijdtochten. Het land wordt nog niet zoveel bezocht en dat maakt een rondreis Kirgizië een authentiek avontuur.

Wil je onze reisexperts ontmoeten? Kom dan in januari naar één van de Vakantie beurzen! Wij zijn aanwezig op de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam en Breda, en op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Voorbeelden rondreis Kirgizië

Kirgizië hoogtepunten

Ontdek de schitterende landschappen en gastvrije bevolking.
14 dgn vanaf € 1825,- pp.  (€130,- per dag)

Kirgizië rondreis

Reis met meerdaagse trekking of paardrijtocht.
21 dgn vanaf € 2735,- pp.  (€130,- per dag)

Kirgizië familiereis

Reis voor gezinnen met wat oudere kinderen door Kirgizie.
15 dgn vanaf € 1355,- pp.  (€90,- per dag)

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je Kirgizie rondreis

Kirgizie rondreis

Overnachten in een yurt

Op verschillende plekken tijdens de reis ben je te gast bij de lokale bevolking. Soms is dat in een yurt bij de nomaden, zoals in Son Kul Meer, soms in een huis of kleine boerderij. Een perfecte manier om het lokale leven mee te maken.

Salbuurun

Salbuurun is een unieke jachtmethode, waarbij gebruik gemaakt wordt van een steenarend. Stap op je paard en rijd over de djiailoo (weidgebied) naar een familie die deze eeuwenoude techniek beheerst.

Kirgizie rondreis
Kirgizie rondreis

Leer boogschieten of Upai

Tijdens je verblijf bij de mensen thuis in het plaatsje  Chyrpykty, daagt je gastgezin je graag uit voor een spelletje Upai/ordo, een typisch  Kirgische denkspel, of een wedstrijd boogschieten

Fair en Groen

Beste reistijd, excursies en overnachtingen Kirgizie rondreis

Op zoek naar een unieke reis en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Anne je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie en reiservaringen Kirgizie rondreis

Reizen in Kirgizië

• Leer de nomadische levensstijl van de Kirgiziërs kennen
• Maak trekkings in ongerepte berggebieden
• Slaap in yurts en sfeervolle homestays

Kirgizie rondreis: wandelen door de bergen

Kirgizië wordt ook wel het Zwitserland van Centraal-Azië genoemd en dat is een terechte bijnaam. Het land bestaat uit ruige berggebieden, met groene valleien, knalblauwe bergmeren en uitgestrekte graslanden. Er is veel variatie in de landschappen. Trek door het uitgestrekte land en overnacht onderweg bij een nomaden familie.

Houd je van wandelen, dan kom je in Kirgizië helemaal aan je trekken. Overal in Kirgizië zijn er mogelijkheden om mooie een of meerdaagse wandelingen te maken. Op elk niveau. Ten zuiden van het Yssyk Kul zijn verschillende trails, zo ook rond het mooie Son Kul, maar ook in het zuiden bij de grote steden Osh en Jalalabad kun je heerlijk in de bergen de mooiste wandelingen maken. Ben je in de hoofdstad Bishkek en wil je daar gaan wandelen? Kies dan voor een hike door de schitterende Ala-Archa-kloof of ga naar Alamedin:  minder druk maar even zo schitterend en verrassend.

Paardrijden in Kirgizie

Paarden kom je overal tegen. Het paard is hét vervoersmiddel voor de Kirgies. Je hoeft geen ervaren ruiter te zijn om een halve dag met het paard de weidegebieden te bezoeken. De ervaren  ruiter kan echter meerdaagse tochten gaan maken. Je komt dan het echte nomaden leven tegen. Je ziet de kuddes onderweg, en overnacht bij de herders.

Rondreis Kirgizië: slapen in yurts en homestays

De overnachtingsplekken in Kirgizië zijn bijzonder. In de gezellige hoofdstad Bishkek vind je comfortabele hotels, maar in de rest van het land slaap je vooral in yurts of in leuke homestays bij mensen thuis. Kirgizië heeft een uitgebreid netwerk van homestays in alle soorten en maten, vaak op prachtige locaties. Je hebt altijd een eigen kamer, dus privacy genoeg. De gastfamilies heten je bovendien van harte welkom en zetten de lekkerste lokale gerechten op tafel. Wil je graag in een yurt overnachten? Dat kan bijvoorbeeld bij de prachtige meren Son-Kul en Issyk-kul en in de spectaculaire vallei van Tash Rabat.

Kirgizië bezienswaardigheden: maak kennis met de nomaden

De uitgestrekte graslanden van Kirgizië zijn op zich al prachtig, maar in de zomer worden ze nóg mooier. Dan bouwen Kirgizische nomaden hier hun yurtenkampen op. Overal in het landschap zie je de witte traditionele tenten staan, vaak met paarden en vee erbij. Voor een inkijkje in het nomadische leven mag je tijdens je Kirgizië reis het meer van Son-Kul zeker niet missen. Dit meer ligt op 3000 meter hoogte en het landschap is eindeloos en leeg. Op de yurtkampen na dan. Je kunt hier een nachtje slapen in een traditioneel kamp. Houd je van paardrijden, dan is het een aanrader om hier een paardrijdtocht te maken. Kirgizië is sowieso een land voor liefhebbers van paardrijdtochten. Onze lokale reisspecialist Anne geeft je graag de beste tips voor de mooiste locaties.

Steden tijdens een Kirgizie rondreis: Osh en Bishkek

Een individuele rondreis Kirgizië maak je vooral voor de prachtige natuur, maar er zijn ook een paar interessante steden. De Kirgizische hoofdstad Bishkek is een moderne stad met mooie parken, hippe koffietentjes en leuke restaurants. Ook heeft Bishkek een paar grote bazaars. Een echte Aziatische bazaar is de Osh bazaar. Bishkek is een fijne plek om je prachtige rondreis Kirgizië te beginnen. Osh is een oude Zijderoutestad en nog altijd een belangrijk handelscentrum. Hier vind je een van de grootste markten van Centraal-Azië, vol onbekende producten, traditioneel geklede koopmannen en levendigheid. Maar ook de kleinere steden als Karakol met de paardenmarkt op zondag is een bezoek waard.

Beste reistijd Kirgizie rondreis

Beste reistijd Kirgizie rondreis

De beste reistijd voor een Kirgizie rondreis is juni tot en met augustus, al kun je er in het voor- en najaar ook prima reizen. In de zomermaanden is het in lagergelegen gebieden erg warm, maar Kirgizië bestaat voor een groot deel uit bergen. Dat betekent dat de temperatuur ook in de zomermaanden op veel plekken aangenaam is.

Visum Kirgizië

Visum Kirgizie rondreis

Voor een Kirgizie rondreis heb je geen visum nodig. Je paspoort moet nog wel zes maanden geldig zijn als je het land binnenkomt.

Veiligheid Kirgizië reizen

Veiligheid Kirgizie rondreis

In Kirgizië kun je in principe veilig reizen. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je meer over de veiligheid in Kirgizië.

Geld Kirgizië

Geld Kirgizië rondreis

De munteenheid in Kirgizië is de Som. Het aantal pinautomaten in het land is beperkt, dus het is handig om euro’s mee te nemen. De biljetten die je meeneemt om te wisselen dienen ongeschonden te zijn (dus zonder scheurtjes , vouwen en onbeschreven). Is je biljet niet ‘schoon’ dan kan het zijn dat hij niet geaccepteerd wordt. Je kunt euro’s wisselen bij banken en wisselkantoren. Creditcards worden maar heel weinig geaccepteerd.

Inentingen en malaria Kirgizië reizen

Inentingen en malaria Kirgizië

Voor Kirgizië worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Ga je een trekking of paardrijdtocht maken, dan adviseren we je om ook een inenting te halen tegen tekenencefalitis, een virusinfectie die je kunt oplopen door een beet van een besmette teek. De Russische variant van tekenencefalitis komt voor in Kirgizie. Malaria komt in enkele gebieden in Kirgizië voor. Laat je daarom ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Vliegtickets Kirgzië reizen

Vliegtickets Kirgzië reizen

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Kirgzië reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!