Kirgizië rondreis - 100% op maat

Regel je rondreis Kirgizië rechtstreeks met een lokale expert
Vraag vrijblijvend een voorstel aan

Maak kennis met Anne, de reisprofessional die al jaren in Kirgizië komt. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van Kirgizië reizen. Lees hoe je samen met haar je Kirgizie rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Maak kennis met Anne

Egypte reizen

Geef Anne je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor een Kirgizie rondreis.

Voorbeelden Kirgizie rondreis

Kirgizië hoogtepunten

Ontdek de schitterende landschappen en gastvrije bevolking.
14 dgn vanaf € 1825,- pp.  (€130,- per dag)

Kirgizië rondreis

Reis met meerdaagse trekking of paardrijtocht.
21 dgn vanaf € 2735,- pp.  (€130,- per dag)

Kirgizië familiereis

Reis voor gezinnen met wat oudere kinderen door Kirgizie.
15 dgn vanaf € 1355,- pp.  (€90,- per dag)

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je Kirgizie rondreis

Kirgizie rondreis

Overnachten in een yurt

Op verschillende plekken tijdens de reis ben je te gast bij de lokale bevolking. Soms is dat in een yurt bij de nomaden, zoals in Son Kul Meer, soms in een huis of kleine boerderij. Een perfecte manier om het lokale leven mee te maken.

Salbuurun

Salbuurun is een unieke jachtmethode, waarbij gebruik gemaakt wordt van een steenarend. Stap op je paard en rijd over de djiailoo (weidgebied) naar een familie die deze eeuwenoude techniek beheerst.

Kirgizie rondreis
Kirgizie rondreis

Leer boogschieten of Upai

Tijdens je verblijf bij de mensen thuis in het plaatsje  Chyrpykty, daagt je gastgezin je graag uit voor een spelletje Upai/ordo, een typisch  Kirgische denkspel, of een wedstrijd boogschieten

Fair en Groen

Beste reistijd, excursies en overnachtingen Kirgizie rondreis

Op zoek naar een unieke reis en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Anne je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Reizen Kirgizië: yurts, trekkings en spectaculaire landschappen

Midden in Centraal-Azië ligt een paradijs voor natuurliefhebbers: Kirgizië. Een land van ongerepte bergen, frisse meren, eindeloze
grasvlakten, witte yurts en een hartelijke bevolking. Ideaal voor prachtige trekkings en paardrijdtochten. Het land wordt nog niet zoveel bezocht en dat maakt een rondreis Kirgizië een authentiek avontuur.

Dit is reizen in Kirgizië
• Leer de nomadische levensstijl van de Kirgiziërs kennen
• Maak trekkings in ongerepte berggebieden
• Slaap in yurts en sfeervolle homestays

Kirgizië trekkings: wandelen door de bergen
Kirgizië wordt ook wel het Zwitserland van Centraal-Azië genoemd en dat is een terechte bijnaam. Het land bestaat uit ruige berggebieden, met groene valleien, knalblauwe bergmeren en uitgestrekte graslanden. Houd je van wandelen, dan kom je in Kirgizië helemaal aan je trekken. Het centrum van alle trekkingactiviteiten is het stadje Karakol, gelegen aan de voet van een schitterend berggebied. Je kunt hier mooie dagwandelingen maken, bijvoorbeeld naar de vallei van Altyn Arashan. Ben je in de hoofdstad Bishkek en wil je daar gaan wandelen? Kies dan voor een hike door de schitterende Ala-Archa-kloof.

Meerdaagse trekkings Kirgizië
Wil je dieper de bergen in trekken, dan heeft Kirgizie ook volop mogelijkheden voor meerdaagse trekkings. De de vierdaagse trekking naar het spectaculaire meer Ala-Kul is bijvoorbeeld een aanrader. Deze trekking start vanuit bergmekka Karakol. Onderweg kampeer je op de mooiste plekken en je komt maar weinig andere wandelaars tegen.

Rondreis Kirgizië: slapen in yurts en homestays
De overnachtingsplekken in Kirgizië zijn bijzonder. In de gezellige hoofdstad Bishkek vind je comfortabele hotels, maar in de rest van het land slaap je vooral in yurts of in leuke homestays bij mensen thuis. Kirgizië heeft een uitgebreid netwerk van homestays in alle soorten en maten, vaak op prachtige locaties. Je hebt altijd een eigen kamer, dus privacy genoeg. De gastfamilies heten je bovendien van harte welkom en zetten de lekkerste lokale gerechten op tafel. Wil je graag in een yurt overnachten? Dat kan bijvoorbeeld bij de prachtige meren Son-Kul en Issyk-kul en in de spectaculaire vallei van Tash Rabat.

Kirgizië bezienswaardigheden: maak kennis met de nomaden
De uitgestrekte graslanden van Kirgizië zijn op zich al prachtig, maar in de zomer worden ze nóg mooier. Dan bouwen Kirgizische nomaden hier hun yurtenkampen op. Overal in het landschap zie je de witte traditionele tenten staan, vaak met paarden en vee erbij. Voor een inkijkje in het nomadische leven mag je tijdens je Kirgizië reis het meer van Son-Kul zeker niet missen. Dit meer ligt op 3000 meter hoogte en het landschap is eindeloos en leeg. Op de yurtkampen na dan. Je kunt hier een nachtje slapen in een traditioneel kamp. Houd je van paardrijden, dan is het een aanrader om hier een paardrijdtocht te maken. Kirgizië is sowieso een land voor liefhebbers van paardrijdtochten. Onze lokale reisspecialist Anne geeft je graag de beste tips voor de mooiste locaties.

Steden in Kirgizië: Osh en Bishkek
Een individuele rondreis Kirgizië maak je vooral voor de prachtige natuur, maar het land heeft ook leuke steden. Osh bijvoorbeeld! Osh is een oude Zijderoutestad en nog altijd een belangrijk handelscentrum. Hier vind je één van de grootste markten van Centraal-Azië, vol onbekende producten, traditioneel geklede koopmannen en levendigheid. De Kirgizische hoofdstad Bishkek is een moderne stad met mooie parken, hippe koffietentjes en leuke restaurants. Een fijne plek om je prachtige rondreis Kirgizië te beginnen.

Beste reistijd Kirgizië

Beste reistijd Kirgizië reis

De beste reistijd voor Kirgizië is juni tot en met augustus, al kun je er in het voor- en najaar ook prima reizen. In de zomermaanden is het in lagergelegen gebieden erg warm, maar Kirgizië bestaat voor een groot deel uit bergen. Dat betekent dat de temperatuur ook in de zomermaanden op veel plekken aangenaam is.

Visum Kirgizië

Visum Kirgizië reizen

Voor Kirgizië heb je geen visum nodig. Je paspoort moet nog wel zes maanden geldig zijn als je het land binnenkomt.

Veiligheid Kirgizië reizen

Veiligheid Kirgizië reizen

In Kirgizië kun je in principe veilig reizen. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je meer over de veiligheid in Kirgizië.

Geld Kirgizië

Geld Kirgizië rondreis

De munteenheid in Kirgizië is de Som. De wisselkoers schommelt, dus controleer de koers voor vertrek. Het aantal pinautomaten in het land is beperkt, dus het is handig om Amerikaanse dollars mee te nemen. Die kun je wisselen bij banken en wisselkantoren. Creditcards worden maar heel weinig geaccepteerd.

Inentingen en malaria Kirgizië reizen

Inentingen en malaria Kirgizië

Voor Kirgizië worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Malaria komt in enkele gebieden in Kirgizië voor. Laat je daarom ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* verplicht veld

Je bent succesvol ingeschreven!