Reizen in Bhutan: zo werkt het

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Maak een unieke rondreis door ongerept Bhutan

Verscholen in de Himalaya ligt het kleine koninkrijk Bhutan. Een land waar eeuwenoude tradities nog altijd in ere worden gehouden, met ongerepte natuur en waar het Bruto Nationaal Geluk dé graadmeter voor de levenskwaliteit is. Vaak wordt gedacht dat het lastig is om Bhutan binnen te komen, maar dat is niet zo. Toerisme is wel gereguleerd en je kunt het land alleen in als je van tevoren een complete rondreis boekt.

Een reis naar Bhutan is alsof je even in een andere wereld stapt. Het ligt tussen de hoge pieken van de Himalaya en het was tot de jaren zestig vrijwel afgesloten van de buitenwereld. Tot die tijd waren er geen wegen, geen post en geen munteenheid. Hoewel Bhutan sinds die tijd sterk is ontwikkeld, wordt het land nog steeds op een unieke manier geleid. Zo wordt de kwaliteit van leven in het land niet gemeten aan de hand van geld en economie, maar op basis van het Bruto Nationaal Geluk. De geliefde koning koos er zelf voor om een democratie van zijn land te maken en zijn eigen macht te beperken. Onderwijs is gratis in Bhutan en er is zorg beschikbaar in alle dorpen met meer dan twintig gezinnen.

Stel je eigen Bhutan rondreis samen

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Bhutan? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Jan, de specialist die jarenlang in Bhutan woonde. Geef Jan je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Bhutan of de beste reistijd Bhutan.

Kosten Bhutan

Reizen Bhutan: springlevende tradities

Eeuwenoude tradities worden bovendien springlevend gehouden. Als reiziger maak je uitgebreid kennis met de oude legendes, je bezoekt indrukwekkende kloosterforten en heilige tempels en je woont wervelende traditionele festivals bij. Natuurlijk bewonder je de boogschieters van Bhutan en neem je een hot stone-bad, waardoor al je kwaaltjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ben je gek op natuur, dan is Bhutan ook een paradijs. De natuur van het land wordt zorgvuldig beschermd en dat betekent dat je hier wandelt door eindeloze bossen, groene valleien en ongerepte bergen. Zonder dat je die ervaring met veel andere reizigers hoeft te delen. Dat maakt reizen door Bhutan uniek: je krijgt een inkijkje in een eeuwenoude cultuur in een sprookjesachtig mooie omgeving.

Toerisme Bhutan is gereguleerd

Er wordt vaak gedacht dat het lastig is om een visum voor Bhutan te krijgen, omdat er maar een bepaald aantal reizigers per jaar wordt toegelaten. Dat is niet zo. Maar je kunt het land ook niet zomaar bereizen. De regering van Bhutan wil het land voorzichtig de moderne tijd inleiden, cultuur en tradities behouden en de natuur beschermen. Daarom is het toerisme gereguleerd. Reizigers kunnen alleen het land in als ze een compleet georganiseerde tour hebben geboekt, die minimaal 200 dollar kost in het laagseizoen en 250 dollar per persoon per dag in het hoogseizoen (de maanden maart -mei en september –november). Wil je in luxere accommodaties verblijven, dan wordt de prijs hoger. De prijs wordt echter niet lager als je kiest voor eenvoudige homestays of een trektocht met overnachtingen in tenten. De kosten Bhutan blijven dus relatief hoog, maar doordat Bhutan hierdoor niet wordt overlopen door toeristen, blijft alles wat het land zo speciaal maakt behouden en krijgt Bhutan toch de nodige inkomsten binnen.

Kosten Bhutan – Het onontdekte oosten goedkoper

Sinds kort stimuleert de regering het toerisme in Oost-Bhutan door een korting van 65 dollar te geven op de dagen die worden doorgebracht in deze regio. Better Places heeft dit weinig bezochte deel van het land altijd al een warm hart toegedragen en veel van onze reizigers profiteren hier dan ook al van. Op verzoek kunnen wij diverse maatwerkreizen ontwerpen die zich deels of bijna helemaal in het oosten afspelen.

Kosten Bhutan

Kosten Bhutan – alles is inclusief

In je rondreis Bhutan (en dus in die 200 dollar per dag) zit alles inbegrepen: driesterrenhotels, privé-vervoer, een eigen chauffeur en gids, excursies, entreeprijzen en maaltijden. Ter plekke heb je daardoor vrijwel geen kosten meer. Een deel van het geld dat je betaalt voor je reis, wordt bovendien geïnvesteerd in onderwijs en zorg, bescherming van cultuur en natuur. Zo profiteren Bhutanezen zelf direct van het toerisme. De hotels en auto’s zijn van uitstekende kwaliteit, het eten is goed en ook de gidsen en chauffeurs voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Je betaalt veel voor je reis, maar daar krijg je ook veel voor terug. Een unieke ervaring, veel kennis over Bhutan en haar authentieke cultuur en een kennismaking met een in alle opzichten uniek land.

kosten bhutan

Reisexpert Jan woont al jaren in de Indiase Himalaya en heeft jaren in Bhutan gewoond. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Kosten Bhutan

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!