Ladakh reis

15-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Ladakh reis

15 dagen, vanaf € 1565,-

  • Verblijf bij de mensen thuis in authentieke homestays
  • Maak een rit op een kameel
  • Reis naar de idyllische Nubra vallei
  • Verken oud-Delhi op de fiets
  • Hike door de weergaloos mooie Himalaya

Tijdens deze 15-daagse Ladakh reis maak je een prachtige trektocht door het adembenemende landschap van Ladakh en verblijf je in gezellige familiehotelletjes en bij de mensen thuis. Op deze manier kun je van dichtbij kennismaken met de gastvrije en vriendelijke Ladakhi. Je volgt een oude handelsroute naar Tibet tot aan het spectaculaire zoutmeer Pangong Tso,  vlakbij de grens met Tibet. Onderweg passeer je twee van de hoogste berijdbare passen ter wereld. Je verblijft drie dagen in een zeer comfortabele homestay  in een traditioneel dorpen je bezoekt de idyllische Nubra Vallei, met weelderige abrikozen boomgaarden, schilderachtige dorpjes en kloosters die tegen de bergen aangeplakt lijken. Hier kun je ook een rit per kameel maken tussen de zandduinen.

Maak kennis met Jan, de reisexpert die al jaren in Noord-India woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen in Assam en de Indiase Himalaya.

rondreis Cuba

Route Ladakh rondreis

Dag 1: Delhi
Dag 2: Vlucht van Delhi naar Leh
Dag 3: Leh
Dag 4: Likir – Yangthang
Dag 5: Hemis Shukpachan
Dag 6: Ang
Dag 7 en 8: Lamyuru
Dag 9 – 11: Shyok
Dag 12 en 13: Nubra
Dag 14: Leh
Dag 15: Vlucht naar Delhi, einde van je Ladakh rondreis

Stel je reis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je Ladakh reis helemaal naar eigen wens samenstellen. Geef Jan je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer Ladakh reizen of de beste reistijd Ladakh.

Dagprogramma Ladakh reis

Ladakh reis
Dag 1: Aankomst Delhi

Bij aankomst op de luchthaven word je naar het hotel gebracht. We kunnen optioneel een stadstour door Delhi organiseren, om het oude stadsdeel en het Rode Fort te bezoeken. Je kunt door het oude deel van Delhi fietsen.

Dag 2: Vlucht Delhi – Leh

De dag begint met een spectaculaire vlucht naar Leh met uitzicht op gletsjers op de kale, licht gekleurde bergen en bijzondere bergrivieren. Wegens de hoogte (3500m) is het belangrijk om het de eerste dagen rustig aan te doen en veel te drinken. Ladakh is bekend om zijn boeddhistische ‘Tibetaanse’ cultuur en kloosterfestivals. Indien er een festival plaats vindt, passen we je reisschema aan zodat dat je zo’n festival kunt meemaken.

Van Amsterdam naar Delhi vlieg je het beste met KLM. Een goed alternatief is de vlucht met Austrian Airlines met een overstap in Wenen. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Vanuit België zijn er goede treinverbindingen naar Amsterdam. Lees meer over de vluchten naar India en de voordelen van een directe vlucht.

Ladakh reis
Dag 3: Leh

Leh is een stadje met een relaxte sfeer. Ooit was het een belangrijk knooppunt op verschillende karavaanroutes. Je kunt een wandeling maken en een bezoek brengen aan het schilderachtige Sankar klooster. In de straatjes worden Tibetaanse kunstvoorwerpen, tapijten en sieraden verkocht, veelal door Kasjmiri en Tibetanen. In de gezellige restaurantjes kun je heerlijk eten.

Dag 4: Leh naar Likir & trekking naar Yangthang (4-5 uur)

Na het ontbijt brengt een auto je naar Likir. De twee uur durende rit voert je door een ruig landschap. Je bezoekt een klooster dat uit de 15e eeuw stamt, en begint dan aan de relatief eenvoudige 4-daagse trektocht.  Je loopt van dorp naar dorp, langs kleurrijke berghellingen en prachtige vergezichten tot maximaal 3800 meter. Je bagage wordt door paarden vervoerd. Onderweg slaap je in homestays.

Monikken Ladakh
Dag 5: Trekking Yangthang Hemis Shukpachen (2 – 3 uur)

Vandaag is een gemakkelijke wandeling. Het dorpje Hemis Shukpachan is één van de mooiste dorpen in Ladakh. In de zomer is het een knalgroene oase van gerstevelden, wilgenbosjes en kalterende beken temidden van kale en kleurrijke bergen. Je slaapt hier in een homestay. Als je je fit genoeg voelt kun je een omweg maken via het op 1,5 uur lopen van Yangthang Ridzong klooster.

Dag 6: Trekking Hemis Shukpachan Ang (3 uur)

Vandaag loopt het pad omhoog tussen twee heuvels ten westen van het dorp naar de Meptek pas (3750m) met vele gebedsvlaggen. Vanaf de pas loop je naar beneden naar Ang, een charmant dorpje met abrikoosgaarden. Hier verblijf je in een homestay.

De impact van je reis verlagen én culinair genieten? India is een paradijs voor vegetariërs!

Ladahk reis
Dag 7: Trekking Ang Themisgang (3 uur), auto naar Lamayuru

Vandaag is de laatste dag van de tocht. Je loopt naar het dorpje Themisgang, waar de auto je opwacht. Na de lunch reis je naar Lamayuru. Hier vind je één van Ladakh’s oudste, en vooral meest spectaculair gelegen, gompa’s. Vanuit het klooster heb je uitzicht op een prachtige vallei.

Dag 8: Lamayuru – Leh via Alchi en Phe (108 km / 4 uur)

Op weg naar Leh maak je een tussenstop bij Alchi, het oudste klooster van Ladakh. Het klooster is 1000 jaar oud en heeft op miraculeuze wijze de aanvallen van regens en aardbevingen overleefd. Ook bezoek je het dorpje Phe en leer je meer over het werk van SECMOL, een lokale organisatie op het gebied van onderwijs in de eigen taal.

Himalaya gebergte
Dag 9: Leh – Shyok via Chang La (125 km / 4,5 hr)

Vandaag ga je via een oude karavaan route richting Tibet. Je passeert één van de hoogste berijdbare passen ter wereld en bezoekt twee minder bekende kloosters. Onderweg kijk je uit over de Indus Vallei en het Zanskar gebergte erachter. In de namiddag bereik je een bijzondere lodge in een afgelegen dorpje aan de Shyok-rivier.

Dag 10: Shyok

Je maakt een ochtendwandeling over een oud deel van de caravanroute die vroeger naar Tibet en Yarkand leidde. De gids vertelt over de bergen, de vegetatie en fauna. Met een beetje geluk zie je Ladakhi blauwschapen, sporten van sneeuwluipaarden en kleurrijke vogels. Na de lunch maak je een wandeling door de velden. In het dorpsklooster serveren monniken je thee en vertellen ze over hun manier van leven.

In 2020 gaan wij voor 100% plastic vrij reizen! Ga je tijdens jouw Ladakh reis samen met ons de uitdaging aan?

Himalaya gebergte
Dag 11: Shyok – Pangong (4400m) – Shyok (125 km / 4-5 uur)

Na het ontbijt reis je per jeep naar Pangong Tso, een enorm zoutmeer op de grens met Tibet. Het diepblauwe meer ligt te midden van de ruige lichtgekleurde bergen, een indrukwekkend gezicht. Het is moeilijk voor te stellen dat hier ook in de winter mensen wonen. Je luncht aan het meer of picknicken in de buitenlucht op een prachtige plek. Je rijdt terug naar de lodge waar je de tijd zelf in kunt vullen.

Ladakh reis
Dag 12: Shyok – Nubra (Deskit/Hundar)

Na het ontbijt maak je een spannende tocht per SUV langs de Shyok-rivier. Je volgt de brede, grotendeels onbewoonde vallei van de Shyok. Je steekt kleine rivieren over en rijdt langs zandduinen die doen denken aan de Taklamakan woestijn aan de andere kant van de Karakoram. Tegen de avond kom je aan in Sumur, een klein dorpje. Je eet en slaapt in een comfortabel pension.

Dag 13: Nubra (Deskit / Hundar)

Vandaag verken je de Nubra-Vallei. Je bezoekt de fraaie gompa’s van Sumur en Deskit en maakt een rit per kameel dor de zandduinen bij Hundar. Als je wilt, maak je een wandeling van ongeveer 5 uur naar een verstopt klein kloostertje waar maar weinigen het bestaan van weten.

Himalaya gebergte
Dag 14: Nubra – Leh

Na het ontbijt brengt de SUV je terug naar Leh. De weg leidt over de Khardung La (5.450 m), vermoedelijk de hoogst berijdbare weg in de wereld. Het uitzicht tijdens de afdaling over de oase van Leh is spectaculair.

Dag 15: Vlucht Leh – Delhi

Vroeg in de ochtend vlieg je terug naar Delhi. Hier eindigt de Ladakh hoogtepunten reis. In Delhi kun je een bezoek brengen aan diverse attracties zoals Old Delhi, het Rode Fort, Kutub Minar, Humayun’s Tomb en Akshardam Temple, of zelfs een dagexcursie naar de Taj Mahal maken.

In deze Ladakh voorbeeldreis zijn 2 binnenlandse vluchten opgenomen (dag 2 en dag 15). Wil je liever niet vliegen, vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Prijsinformatie Ladakh reis

Reisduur: 15 dagen/14 nachten
Reissom: Vanaf € 1565,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Transfers, 14 overnachtingen met ontbijt, 9x lunch, 8x diner, auto met chauffeur, lokale Engelssprekende gids, alle entreegelden, bagagevervoer tijdens trektocht, permit
Exclusief: Internationale en binnenlandse vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 2 nachten in een homestay

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw Ladakh reis.

Hoogteziekte

Ladakh ligt op grote hoogte. Het is daarom van belang om je goed voor te bereiden op deze Ladakh trekking. Lees meer over hoogteziekte.

Reisinspiratie – de chaos van Delhi

Een grote chaos, dat is de beste manier om Delhi te beschrijven. De beste manier om te genieten van deze enorme stad is volgens Emiel van den Boomen door het maken van een fietstocht. Lees op zijn reisblog Act of Traveling meer over de fietstocht en zie de vele foto’s die hij van Delhi maakte.

Vliegtickets voor je Ladakh reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar India boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!