15-daagse Ladakh reis
Vanaf € 1525,-

 • Verblijf bij de mensen thuis
 • Bezoek het zoutmeer Pangong Tso
 • Reis naar de idyllische Nubra vallei

Tijdens deze 15-daagse Ladakh reis maak je een prachtige trektocht door het adembenemende landschap van Ladakh en verblijf je in gezellige familiehotelletjes en bij de mensen thuis. Op deze manier kun je van dichtbij kennismaken met de gastvrije en vriendelijke Ladakhi. Je volgt een oude handelsroute naar Tibet tot aan het spectaculaire zoutmeer Pangong Tso,  vlakbij de grens met Tibet. Onderweg passeer je twee van de hoogste berijdbare passen ter wereld. Je verblijft drie dagen in een zeer comfortabele homestay  in een traditioneel dorpen je bezoekt de idyllische Nubra Vallei, met weelderige abrikozen boomgaarden, schilderachtige dorpjes en kloosters die tegen de bergen aangeplakt lijken. Hier kun je ook een rit per kameel maken tussen de zandduinen.

 

Reisexpert Jan woont al jaren in de Indiase Himalaya en heeft jaren in Bhutan gewoond. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je Bhutan reizen.

Stel je eigen rondreis Ladakh samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je Ladakh reis in overleg met een lokale reisexpert samenstellen. Vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Jan, onze reisexpert die er al jaren woont.

Route Ladakh rondreis

 • Delhi
 • Leh
 • Likir
 • Lamyuru
 • Alchi
 • Leh
 • Shyok
 • Pangong Lake
 • Nubra
 • Leh

Dag 1: Aankomst Delhi
Bij aankomst op de luchthaven word je naar het hotel gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd kunnen we een stadstour door Delhi voor je organiseren, waarop je onder andere het oude stadsdeel en het Rode Fort bezoekt. Je kunt ook per fiets het oude deel van Delhi verkennen.

Dag 2: Vlucht Delhi – Leh 
Vroeg in de ochtend vlieg je naar Leh, de hoofdstad van  Ladakh. Dit is een spectaculaire vlucht waarop je prachtig uitzicht op de met gletsjers bedekte Himalayaketen, en later op de kale, licht gekleurde bergen zonder enige vegetatie en kleine rivieren omzoomd door groene populieren en wilgen. Wegens de hoogte (3500m) is het belangrijk om het de eerste dagen rustig aan te doen en veel te drinken. Ladakh is bekend om zijn boeddhistische ‘Tibetaanse’ cultuur de kloosterfestivals. Indien er een festival tijdens je reis plaats vindt, zullen we proberen om je reisschema zodanig aan te passen dat je zo’n festival kunt meemaken.

Ladakh reis

Dag 3: Leh
Leh is een bruisend stadje met een relaxte sfeer. Ooit was het een belangrijk knooppunt op verschillende karavaanroutes. Je kunt een mooie wandeling maken in de velden rondom Leh en een bezoek brengen aan het kleine, schilderachtige Sankar klooster. In de straatjes van de stad zijn vele kleine winkeltjes, veelal gerund door Kasjmiri en Tibetanen. Zij verkopen prachtige Tibetaanse kunstvoorwerpen, tapijten en sieraden. In de gezellige restaurantjes met dakterras of tuin kun je heerlijk eten.

Dag 4: Leh naar Likir & trekking naar Yangthang (4-5 uur)
Na een vroeg ontbijt brengt een auto je naar Likir. De twee uur durende rit voert je door een prachtig ruig landschap. Je bezoekt het Likir Gompa (klooster) dat uit de 15e eeuw stamt, en begint dan aan de 4-daagse trektocht. Deze is relatief eenvoudig; je komt nauwelijks boven de 3800 m en de stijgingen zijn geleidelijk. De meeste andere tochten in Ladakh gaan veel hoger. Je loopt van dorp naar dorp, langs kleurrijke berghellingen en prachtige vergezichten. Je bagage wordt door paarden vervoerd. Onderweg slaap je in eenvoudige homestays.

Ladakh reis

Dag 5: Trekking Yangthang Hemis Shukpachen (2 – 3 uur)
Vandaag is een gemakkelijke wandeling ondanks dat je een pas (3750m) moet oversteken. Het dorpje Hemis Shukpachan  is één van de mooiste dorpen in Ladakh. In de zomer is het een knalgroene oase van gerstevelden, wilgenbosjes en kalterende beken temidden van kale en kleurrijke bergen. Je slaapt hier in een homestay. Als je je fit genoeg voelt kun je een omweg maken via het op 1,5 uur lopen van Yangthang Ridzong klooster.

Dag 6: Trekking Hemis Shukpachan Ang (3 uur)
Vandaag loopt het pad omhoog tussen twee heuvels ten westen van het dorp naar de Meptek pas (3750m) met vele gebedsvlaggen. Vanaf de pas loop je naar beneden naar Ang, een charmant dorpje met abrikoosgaarden. Hier verblijf je in een homestay.

Ladakh reis

Dag 7: Trekking Ang Themisgang (3 uur) per auto naar Lamayuru (1,5 uur)
Vandaag is alweer de laatste dag van de tocht. Je loopt bergafwaarts naar het dorpje Themisgang, waar de auto je opwacht. Na de lunch in Khaltse, een klein marktstadje, reis je naar Lamayuru. Hier vind je één van Ladakh’s oudste, en vooral  meest spectaculair gelegen, gompa’s. Vanuit het klooster heb je uitzicht op een vallei omgeven door geërodeerde fel gekleurde bergen van zandsteen en slibafzetting.

Dag 8: Lamayuru – Leh via Alchi en Phe (108 km / 4 uur)
Op weg naar Leh maak je een tussenstop bij Alchi, het oudste klooster van Ladakh. Het klooster is ongeveer 1000 jaar oud en heeft op miraculeuze wijze de aanvallen van regens en aardbevingen overleefd. Ook bezoek je het dorpje Phe en leer je meer over het werk van SECMOL, een lokale organisatie op het gebied van onderwijs in de eigen taal.

Dag 9: Leh – Shyok via Chang La (125 km / 4,5 hr)
Vandaag ga je via een oude karavaan route richting Tibet. Je passeert de 5360 meter hoge Chang La, één van de hoogste berijdbare passen ter wereld en, zowel letterlijk als figuurlijk, een hoogtepunt van je Ladakh-reis! Je passeert verschillende kloosters en tempels. Je bezoekt twee minder bekende kloosters: Stakna en Chemre. Onderweg heb je prachtig uitzicht over de Indus Vallei en het Zanskar gebergte erachter. In de late namiddag bereik je een bijzondere lodge in een afgelegen dorpje aan de Shyok-rivier.

Ladakh reis

Dag 10: Shyok
Vroeg in de ochtend maak je een prachtige wandeling over een oud deel van de caravanroute die vroeger naar Tibet en Yarkand leidde. De gids vertelt over de bergen, de vegetatie en fauna. Met een beetje geluk zie je Ladakhi blauwschapen, sporten van sneeuwluipaarden en kleurrijke vogels. Na de lunch maak je een korte wandeling door de velden en leer je hoe men gerst en groenten verbouwt in deze woestijnachtige omgeving. In het dorpsklooster serveren monniken je thee en vertellen ze over hun manier van leven.

Dag 11: Shyok – Pangong (4400m) – Shyok (125 km / 4-5 uur)
Na het ontbijt reis je per jeep naar Pangong Tso, een enorm zoutmeer op de grens met Tibet. Het diepblauwe meer ligt te midden van de ruige lichtgekleurde bergen, een indrukwekkend gezicht. Het is moeilijk voor te stellen dat hier ook in de winter mensen wonen. Je luncht aan het meer of picknicken in de buitenlucht op een prachtige plek. Je rijdt terug naar de lodge waar je de tijd zelf in kunt vullen.

Ladakh reis

Dag 12: Shyok – Nubra (Deskit/Hundar)
Na het ontbijt maak je een spannende tocht per SUV langs de Shyok-rivier tot aan de Nubra Vallei. Je volgt de brede, wilde en grotendeels onbewoonde vallei van de Shyok, langs kleine gehuchten van Ladakhi boerderijen. Je steekt kleine rivieren over en rijdt langs zandduinen die doen denken aan de Taklamakan woestijn aan de andere kant van de Karakoram. Tegen de avond kom je aan in Sumur, een klein dorpje. Je eet en slaapt in een comfortabel pension.

Dag 13: Nubra (Deskit / Hundar)
Vandaag verken je de Nubra-Vallei. Je bezoekt de fraaie gompa’s van Sumur en Deskit en maakt een rit per kameel dor de zandduinen bij Hundar. Als je wilt, maak je een wandeling van ongeveer 5 uur naar een verstopt klein kloostertje waar maar weinigen het bestaan van weten.

Dag 14: Nubra – Leh
Na het ontbijt brengt de SUV je terug naar Leh. De weg leidt over de Khardung La (5.450 m), vermoedelijk de hoogst berijdbare weg in de wereld. Het uitzicht tijdens de afdaling over de oase van Leh is spectaculair.

Dag 15: Vlucht Leh – Delhi
Vroeg in de ochtend vlieg je terug naar Delhi. Hier eindigt de Ladakh hoogtepunten reis. In Delhi kun je een bezoek brengen aan diverse attracties zoals Old Delhi, het Rode Fort, Kutub Minar, Humayun’s Tomb en Akshardam Temple, of zelfs een dagexcursie naar de Taj Mahal maken.

Ladakh reis

Hoogteziekte

Ladakh ligt op grote hoogte. Het is daarom van belang om je goed voor te bereiden op deze Ladakh trekking. Lees meer over hoogteziekte.

Reisinspiratie – de chaos van Delhi

Een grote chaos, dat is de beste manier om Delhi te beschrijven. De beste manier om te genieten van deze enorme stad is volgens Emiel van den Boomen door het maken van een fietstocht. Lees op zijn reisblog Act of Traveling meer over de fietstocht en zie de vele foto’s die hij van Delhi maakte.

Prijsinformatie Ladakh reis

Reisduur Ladakh reis 15 dagen/14 nachten
Reissom Ladakh reis Vanaf € 1525,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Transfers, 14 overnachtingen met ontbijt, 9x lunch, 8x diner, auto met chauffeur, lokale Engelssprekende gids, alle entreegelden, bagagevervoer tijdens trektocht, permit
Exclusief Internationale en binnenlandse vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Ladakh Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw Ladakh reis.

Vliegtickets Ladakh reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Ladakh boeken. Door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een Ladakh reis

Wil je een rondreis Ladakh maken? Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor rondreis Ladakh op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een Ladakh reis.

Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!