Ladakh rondreis - 100% op maat

Regel je rondreis Ladakh rechtstreeks met een lokale expert
Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat

Klein Tibet in het hoge noorden van India

Hoog in de Indiase Himalaya ligt Ladakh, een stukje Tibet in Noord-India. Hier vind je indrukwekkende Boeddhistische kloosters, ruige bergen, groene valleien en een unieke cultuur. Een totaal andere wereld dan de rest van India. Je kunt er slapen in homestays bij gastvrije Ladakhi-families, wandelen door ongerepte natuur en kleurrijke festivals bijwonen. Een rondreis Ladakh is van begin tot eind een prachtig avontuur.

Ladakh reizen

Maak kennis met Jan, de reisprofessional die al jaren in Noord-India woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van Ladakh reizen. Lees meer.

Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan de ideeën voor Ladakh reizen.

Wil je onze reisexperts ontmoeten? Kom dan in januari naar één van de Vakantie beurzen! Wij zijn aanwezig op de Beurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam en Breda, en op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Voorbeelden individuele Ladakh reizen

Ladakh rondreis

Reis over spectaculaire passen naar Ladakh.
20 dgn vanaf €2545,- pp. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je Ladakh reizen

Ladakh reizen

Overnacht in de Shyok River Lodge

De Shyok River Lodge ligt op een plek waar de Himalaya en de Karakoram elkaar ontmoeten. De natuur is hier prachtig en je kunt tegelijk kennis maken met een authentiek Ladakhi dorp. Help de locals bij het zaaien en oogsten van de gerst of help bij het wegbrengen van de yaks naar hoge weiden. Zo leer je het lokale leven in Ladakh van dichtbij kennen.

Maak een homestaytrek in Ladakh

De natuur in Ladakh is spectaculair en je ontdekt de mooiste plekken tijdens een meerdaagse trekking. Onderweg kun je kamperen, maar ook overnachten in homestays bij mensen thuis. Een mooie kans om kennis te maken met de gastvrije Ladakhi.

Ladakh reizen

Woon een festival bij

Probeer tijdens je reis een traditioneel festival bij te wonen, in één van de prachtige gompa’s (kloosters) van Ladakh. Je ziet hier indrukwekkende dansen van monniken in kostuums en volop enthousiaste festivalgangers, die prachtig gekleed het festival bezoeken.

Fair en Groen

Beste reistijd en overnachtingen individuele Ladakh reizen

Op zoek naar een unieke reis en geen tijd om zelf je reis samen te stellen?
Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie, reistips en ervaringen individuele rondreis Ladakh

Marlies:
“Lokale reisexpert Jan stelde een ideale reis voor ons samen.”

Individuele Ladakh reizen

  • Springlevende Tibetaanse cultuur
  • Meerdaagse trekkings door ongerepte natuur
  • Bezoek kleurrijke festivals tijdens je Ladakh reizen

Ladakh reizen: over de hoogste passen ter wereld

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om vanuit Delhi direct naar Leh, de hoofdstad van Ladakh te vliegen, maar dat zou zonde zijn. De meerdaagse reis van Delhi naar Leh is één van de spectaculairste roadtrips die je kunt maken en de weg leidt over de hoogst berijdbare passen ter wereld. De natuur verandert van groen naaldwoud naar de kale bergen van de Trans-Himalaya, terwijl de cultuur verandert van Hindoeïsme naar Boeddhisme. Onderweg kun je bovendien bijzondere stops maken. Zo kun je een paar nachten slapen in Dharamsala, de thuisbasis van de Dalai Lama, en de omgeving van hippie-plaatsje Manali ontdekken.

Rondreis Ladakh: ontdek het sfeervolle Leh

Vanuit Manali stijg je tot bergpassen van zo’n 4000 meter. De uitzichten op de bergen zijn spectaculair. Na een overnachting in een klein dorp rijd je door naar Leh, op 3500 meter hoogte. De sfeer is hier echt Tibetaans en het is heerlijk om door de smalle straatjes te wandelen en traditionele winkeltjes te bekijken. Ook de omgeving is de moeite meer dan waard. Hier vind je verschillende indrukwekkende kloosters, die je een inkijkje geven in de Tibetaanse cultuur. Eén van de hoogtepunten van je Ladakh-reis.

Wandelen Ladakh: door ongerepte natuur

De natuur in Ladakh is ruig en de berggebieden zijn spectaculair mooi. Ideaal om te wandelen. Je kunt kiezen voor dagwandelingen, maar er zijn ook prachtige meerdaagse trekkings te maken. Je wandelt langs rivieren en over hoge bergpassen en kampeert op de mooiste plekken. Houd je niet van kamperen, dan zijn er ook leuke guesthouses en homestays in Ladakh beschikbaar. Je slaapt dan in dorpjes bij gezinnen thuis, zodat je het dagelijkse leven op het platteland van Ladakh van dichtbij leert kennen.

Slapen in homestays Ladakh

Tussen de Himalaya en het Karakorum-gebergte ligt bijvoorbeeld de Shyok River Lodge, die gerund wordt door een lokale familie. De natuur is hier spectaculair en ongerept en je maakt hier even deel uit van het gewone leven van het gezin. Vanuit de lodge kun je een uitstapje maken naar Pangong Tso, een groot zoutmeer aan de grens met Tibet dat midden tussen de bergen ligt. Vanuit Shyok reis je verder richting de Nubra Vallei, niet ver van de Pakistaanse grens. Hier ben je helemaal van de gebaande af en voel je je één met de natuur van Ladakh.

Festivals Ladakh: zo maak je je Ladakh-reis compleet

In Ladakh worden het hele jaar door festivals gehouden, meestal in de prachtige kloosters (gompa’s) in de regio. De festivals duren vaak meerdere dagen en zijn één groot feest voor de lokale bevolking. Prachtig geklede locals komen uit de hele omgeving om de festiviteiten bij te wonen en de traditionele dansen van de monniken te zien. De monniken beelden tijdens deze dansen religieuze verhalen uit en ze zijn gekleed in fantastische kleurrijke kostuums. Wil je festivals in Ladakh bijwonen? Onze lokale reisspecialist Jan helpt je graag om de indrukwekkendste festivals te selecteren en je Ladakh-reis helemaal op maat te maken.

Beste reistijd Ladakh reizen

Beste reistijd Ladakh

De beste reistijd Ladakh is tussen eind juni en half september. Buiten deze periode is het te koud en kunnen de wegen naar het gebied afgesloten zijn.

Visum Ladakh reis

Visum Ladakh reizen

Voor Ladakh heb je een Indiaas visum nodig. Je kunt dat via deze website online aanvragen. Je paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn bij aankomst in India. Voor het visum moet je verschillende documenten aanleveren en foto’s met specifieke afmetingen laten maken.

Reisadvies rondreis Ladakh

Veiligheid Ladakh reizen

In Ladakh kun je in principe veilig reizen. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Geld Ladakh reizen

Geld Ladakh reizen

De munteenheid in India is de Indiase rupee. De wisselkoers schommelt, dus controleer de koers voor vertrek. In Leh kun je pinnen, maar neem voor de zekerheid ook wat cash euro’s mee, die je eventueel ter plekke om kunt wisselen.

Inentingen Ladakh reis

Inentingen en malaria Ladakh

Voor Ladakh worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Malaria komt niet voor in Ladakh. Laat je ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Vliegtickets Ladakh reizen

Vliegtickets Ladakh reizen

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Ladakh reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!