Ladakh rondreis met 8-daagse trek

Ook heel geschikt voor gezinnen met oudere kinderen
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

20-daagse rondreis Ladakh met trek
Vanaf € 2075,-

 • Prachtige route over hoogst berijdbare pas ter wereld
 • Bezoek het zoutmeer Pangong Tso
 • 8-daagse trektocht door de Himalaya, met verblijf in tenten en bij de mensen tuis
 • Prachtige reis, ook ideaal voor gezinnen!

Tijdens deze rondreis Ladakh met 8-daagse trek verken je de prachtige bergen, mensen en kloosters van Ladakh. Vanuit de hoofdstad Leh rijd je naar de hoogste berijdbare pas ter wereld  naar de Nubra-vallei met zijn idyllische gehuchten en verborgen kloosters. In Shyok breng je drie dagen door in een comfortabele lodge omringd door een traditionele Ladakhi gemeenschap. Je bezoekt het beroemde en prachtige meer Pangong Tso op de grens met Tibet / China. De Ladakh trek is een prachtige trektocht over de zuidflanken van het Zanskar-gebergte. De tocht gaat drie passen over die uiteindelijk naar de Zanskar-rivier leiden. Vanaf hier keer je terug naar Leh. Tijdens de trek verblijf je in tenten en homestays terwijl de paarden de bagage dragen.

 

Reisexpert Jan woont al jaren in de Indiase Himalaya en heeft jaren in Bhutan gewoond. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je Bhutan reizen.

Je eigen rondreis met Ladakh trek

Dit is een voorbeeld van een rondreis Ladakh en Ladakh trek. Bij Better Places kun je je hele reis naar eigen wens samenstellen. Je plant je reis in overleg met Jan, de Ladakh reisexpert. Jan woont een deel van het jaar in Ladakh en kent het gebied door en door. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Ladakh reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van Ladakh reizen en lees het advies van Jan met betrekking tot de beste reistijd Ladakh.

Route rondreis met Ladakh trek

 • Dag 1: Vlucht Delhi – Leh
 • Dag 2 & 3 : Leh
 • Dag 4 : Leh – Khardong La – Hundar in Nubra Vallei
 • Dag 5 : Hundar
 • Dag 6 : Sumur
 • Dag 7-9 : Shyok, bezoek Pangong Lake
 • Dag 10 : Shyok – Leh (125 km/ 4-5 uur)
 • Dag 11 : Ladakh Trek dag 1 Shang (3950m) – Shang Phu (4250m) (2-3 uur lopen)
 • Dag 12 : Ladakh Trek dag 2 Shang Phu – Shang La (4925m) – Matho Phu (4200m) (5-6 uur)
 • Dag 13 : Ladakh Trek dag 3 Matho Phu – basis van de Matho La (4350m) (5-6 hr)
 • Dag 14 : Ladakh Trek dag 4 Basis van de Matho La – Matho La (4930m) – Mankarmo (4480m) (4,5-5,5 uur)
 • Dag 15 : Ladakh Trek dag 5 Mankarmo – Stok La (4800 m) – Rumbak (4100m) (5-6 hr)
 • Dag 16 : Ladakh Trek dag 6 rustdag in Rumbak
 • Dag 17 : Ladakh Trek dag 7 Rumbak (4100 m) – Ganda La (4900 m) Shingo (4200m) (5-6 uur)
 • Dag 18 : Ladakh Trek dag 8 Shingo – Chilling – Leh (5 uur lopen; 65 km/ 2,5 hr rijden)
 • Dag 19 : Leh
 • Dag 20 : Vlucht Leh – Delhi

Dag 1 – Vlucht Delhi – Leh
Een prachtige vlucht dwars over de besneeuwde toppen van de Himalaya-keten brengt je naar Leh, de hoofdstad van Ladakh. Onder je zie je kleurrijke, maar geheel kale bergen zonder enige vegetatie. Hier en daar zul je kleine ‘oases’ kunnen ontwaren, lappendekens van aaneengesloten velden die geïrrigeerd worden vanuit gletsjerbeken. Het woord oase is niet overdreven, want Ladakh is een woestijn, zij het een zeer hooggelegen woestijn. Dit is te danken aan de Himalayaketen die nagenoeg alle regenwolken uit het zuiden tegenhoudt.

ladakh trek

Leh ligt op ruim 3400 meter, en dat zul je direct aan je ademhaling merken. Het is belangrijk om je lichaam de tijd te geven om te wennen aan de hoogte. De eerste twee dagen is het devies daarom: heel rustig aan. Onze chauffeur wacht je op buiten de luchthaven om je mee te nemen naar je hotel aan de rand van Leh. Vandaag is ter vrije besteding. Het is 5 minuten lopen naar het aangename centrum van Leh, met souvenirwinkeltjes en restaurants die alle cuisines bieden, van Tibetaans tot ‘continentaal’.

ladakh trek

Dag 2 – Leh
De komende 2 dagen zijn ter vrije besteding. Leh is een aangenaam stadje en er is veel te zien. Leh lag vroeger op het kruispunt van maar liefst zeven karavaanroutes. Eén daarvan verbond Leh met Yarkand en Kashgar op de Zijderoute in Turkmenistan. De stad wordt gedomineerd door het 17e eeuwse voormalig paleis van de koningen van Ladakh, dat je kunt bezichtigen. Boven het paleis ligt Tsemo Gompa (Tsemo Tempel), waarin een groot beeld van Boeddha Maitreya staat, de Boeddha van de toekomst (meestal alleen op zondag open). Vlakbij Leh liggen op loopafstand het Sankar klooster en de Shanti Stupa, beide zeker een bezoek waard. Je kunt het management van het hotel vragen om een halve dag-excursie per taxi te organiseren langs alle vier deze bezienswaardigheden.

ladakh trek

Dag 3 – Leh
Vanuit Leh kun je per taxi op eigen gelegenheid de vele (andere) prachtige kloosters in de Indus Vallei bezoeken, zoals Shey, Thikse, Stakna en Matho. Er zij diverse NGO’s die actief zijn op het gebied van duurzame ontwikkeling, cultureel bewustzijn en meer. Laat het ons weten als je een specifieke belangstelling hebt, dan kunnen wij wellicht adviseren over andere activiteiten.

ladakh trek

Dag 4 – Leh – Khardong La – Hundar (Nubra) (130 km/ 4.5-5.5 uur)
Vandaag begin je aan een spectaculaire autorit, waarbij je de hoogst berijdbare pas ter wereld kruist, de 5450 m hoge Khardong La. Aan de andere kant ligt Nubra, een idyllische enclave ingeklemd tussen de bergen van Ladakh en de fameuze Karakoram. Het lag vroeger aan een van de karavaanroutes van Leh naar Yarkand en Kashgar aan de Zijderoute. Diezelfde route volg je vandaag, zij het op vier wielen.
Direct nadat je Leh verlaten hebt, begint de weg te klimmen. Zo’n twee uur later sta je op de Khardung La. Hier zul je de hoogte wel voelen. Eveneens adembenemend zijn de uitzichten over de oase van Leh onderweg. Daarna volgt een lange afdaling naar de Nubra-vallei. Je brengt de nacht door in het plaatsje Hundar. In de vallei beneden zie je enorme zandduinen en waarschijnlijk zie je kamelen lopen. Dit zijn de kamelen die je morgen zult rijden.

ladakh trek

Dag 5 – In Hundar (Nubra)
Wegens de geringe hoogte (ongeveer 3000 m) geniet Nubra een relatief mild klimaat in vergelijking met het eigenlijke Ladakh (de Indusvallei). Als gevolg daarvan is het groeiseizoen langer dan in Leh en Shyok. Vooral fruitbomen gedijen goed in de lange, warme zomers en de meeste dorpen zijn omgeven door weelderige groene bosjes van wilgen, abrikozenbomen, amandelbomen en zelfs kastanjebomen. Er zijn veel dingen te zien in Nubra. De meest opvallende gompa (klooster) is Deskit Gompa. Vanaf het klooster heb je een spectaculair uitzicht op de vallei.

ladakh trek

Even buiten Hundar kun je een kamelenrit maken door de zandduinen. De kamelen stammen rechtstreeks af van de kamelen die gebruikt werden voor de karavaans. Hoewel het landschap direct aan de oevers van de rivier ligt, is het hier een echte woestijn en als je op de kamelen rijdt, vergeet je gemakkelijk dat je je tussen de twee hoogste bergketens ter wereld bevindt, de Himalaya en de Karakoram! Als je wilt, kun je ook nog een wandeling maken over een klein bergpad dat vanuit het dorp Udmaru boven de Nubra-rivier omhoog klimt naar twee kleine gompa’s.

ladakh trek

Dag 6 – Hundar – Sumur (35 km/ 1,5 uur)
Je keert terug over de weg langs de Shyok-rivier en volgt de Nubra-rivier naar het dorp Sumur. Je verblijft in een accommodatie even buiten Sumur tussen groen en appelboomgaarden. Vandaag kun je dit weelderige groene deel van Nubra verkennen. Het meest opvallende klooster hier is Samsthanling Gompa in Sumur. Binnen Sumur dorp is een ‘Oud Huis’, een voormalige familie huis van een welgestelde familie dat goed is bewaard gebleven en nu open is voor het publiek voor het zien van de oude Ladakhi manier van leven.
Je kunt ook met de auto naar het dorp Panamik rijden. De warmwaterbronnen hier zijn niet erg interessant maar de uitzichten op de vallei des te meer. Na tergkomst kun je een korte wandeling maken naar een verborgen klein ‘heilig’ meer net buiten Sumur. En ook hier kun je kamelen rijden.

ladakh trek

Dag 7 – Sumur – Shyok (125 km, 4 uur)
Na het ontbijt begin je aan spannende jeeprit van zo’n 125 km stroomopwaarts langs de ongetemde Shyok, een vrij meanderende rivier gevoed door enorme gletsjers aan de grens met Tibet. Dankzij een nieuwe ruige weg, die een paar jaar geleden is geopend, is het niet nodig om helemaal terug naar Leh te reizen om Shyok vanuit Nubra te bereiken. In plaats daarvan volg je de brede vallei van de Shyok, en passeer je kleine gehuchten van Ladakhi-boerderijen. Onderweg stop je voor een picknicklunch.

ladakh trek

Dag 8 – In Shyok
Vroeg in de ochtend verken je het dorp te voet samen met een lokale gids. De gids neemt je mee door de velden naar de kleine dorpsgompa. Je leert hoe de Ladakhis erin slagen om gerst en groenten in deze woestijnomgeving te laten groeien door een efficiënte vorm van irrigatie. In de gompa serveren de monniken je thee en vertellen ze je over hun manier van leven.

Na de lunch kun je ontspannen in de tuinstoelen of in de hangmat die verborgen is in het wilgenbos. Of je kunt nog een wandeling maken langs de oevers van de woeste Shyok-rivier. Je wandelt door een indrukwekkend woestijn landschap met de imposante bergen van de Karakoram Range om je heen. Ook kun je een licht avontuurlijke wandeling van 3 uur maken over de oude karavaan route hoog boven de smalle kloof die Shyok met de buitenwereld verbindt. De kans is groot dat je hier sporen van sneeuwluipaarden en wolven vindt. Aan het einde van de trail wachten je een of twee rivierdoorsteken.

ladakh trek

Dag 9 – Shyok – Pangong Lake – Shyok (125 km/ 3-4 uur)
Na het ontbijt neemt de jeep je mee naar het beroemde Pangong-meer. Dit enorme, zoute meer ligt op minder dan 2 uur rijden van Shyok River Lodge. Het strekt zich uit aan weerszijden van de grens met Tibet (China) en is beroemd geworden in India wegens de film ‘Three Idiots’ die hier gedeeltelijk is opgenomen. Het diepblauwe meer ligt op een hoogte van ruim 4400 m te midden van dorre, lichtgekleurde bergen.

ladakh trek

Dag 10 –  Shyok – Leh (125 km/ 4-5 uur)
Na het ontbijt rjid je via een andere spectaculaire route terug naar Leh. Deze keer passeer je de 5360 m hoge Chang La pas, lager dan de Khardong La maar nog steeds een van de hoogst berijdbare passen ter wereld. Tijdens de afdaling vanaf de Chang La heb je een prachtig uitzicht op de oase van Sakti-Takthok en de Zanskar-bergketen aan de andere kant van de Indusvallei. Hier vind je ook twee minder bekende gompa’s van Ladakh die zeker een bezoek waard zijn. De eerste is Chemre Gompa, hoog op een heuvel in een decor van indrukwekkende bergen. De andere is Takthok (wat rotsdak betekent). Takthok is begonnen als een grot die werd gebruikt voor meditatie door kluizenaars, waaronder de beroemde boeddhistische heilige Padmasambhava (of Guru Rimpoche), die wordt gecrediteerd voor de oprichting van vele gompa’s overal in de Himalaya.

ladakh trek

Dag 11 – Ladakh Trek dag 1 – Leh – Shang (1.5 uur rijden) Shang (3950m) – Shang Phu (4250m) (2-3 uur lopen)
Vandaag begint je 8-daagse Ladakh trek. Een rit van 1,5 uur door de Indusvallei brengt je naar het beginpunt van de trek. Hier wachten de paardenmannen met hun dieren. Ze zullen enige tijd nodig hebben om de bagage zodanig te rangschikken dat elk paard beladen is met twee vergelijkbare stuks bagage, interessant om ze aan het werk te zien.

De wandeling van vandaag duurt niet lang maar stijgt geleidelijk, dus zorg ervoor dat je een goed tempo vindt waarop je je niet te veel inspant. Je wandelt door groene velden met gerst langs de Shang-rivier. Het kamp wordt opgezet in de buurt van Shang Phu, de zomerweide voor de jaks, schapen en geiten van de dorpelingen van Shang. Het landschap rondom is fantastisch en je hebt uitzicht op de prachtige Ladakh-keten aan de andere kant van de Indusvallei.

ladakh trek

Dag 12 – Ladakh Trek dag 2 – Shang Phu – Shang La (4925m) – Matho Phu (4200m) (5 – 6 uur lopen)
De route van de eerste 4 dagen van je Ladakh trek is nauwelijks bekend en wordt daarom maar zelden gedaan. Ook al ben je hemelsbreed niet ver van de hoofdweg die door de Indusvallei loopt, de wandeling van vandaag zal je echt het gevoel geven dat je ver van de bewoonde wereld bent. Het eerste deel bestaat uit een geleidelijke, later steilere klim van 3-4 uur. Het laatste deel zigzagt naar de Shang La pas. Het uitzicht vanaf de top is indrukwekkend, met de bergwand van Matho Kangri (5900m) net achter en boven de pas. Het pad daalt dan geleidelijk af naar de hoge jakweide van Matho Phu.

ladakh trek

Dag 13 – Ladakh Trek dag 3 – Matho Phu – basis van de Matho La (4350m) (5 – 6 hr)
Vandaag stijg je de hele dag geleidelijk (met de nodige op en neertjes) door de weiden van Gang Poche tot je het de basis van Matho La (pas) bereikt op ongeveer 4350 meter.

Dag 14 – Ladakh Trek dag 4 – Basis van de Matho La – Matho La (4930m) – Mankarmo (4480m) (4,5 – 5,5 uur lopen)
Vandaag staat er weer een pas op het programma, de Matho La (4930m). Het pad stijgt gestaag naar een reeks van met gras begroeide hellingen. Jakherders uit de nabijgelegen dorpen wonen in eenvoudige natuurstenen huizen aan de voet van de pas . Eenmaal boven is het uitzicht absoluut geweldig, met de Stok Kangri (6153 m), de hoogste berg van de Zanskar-keten vlak achter je. Vanaf de pas is het ongeveer een uur dalen naar de camping in Mankarmo. Hier zul je zeker andere trekkers aantreffen en er is zelfs een klein restaurantje. Je bent nu op de meer populaire aanlooproute naar de Markhavallei en bovendien is dit het “basecamp” voor de beklimming van de Stok Kangri die recht boven je uittorent.

ladakh trek

Dag 15 – Ladakh Trek dag 5 – Mankarmo – Stok La (4800 m) – Rumbak (4100m) (5 – 6 hr)
Vandaag beklim je de Stok La (4800 m). Het is zo’n 3 uur klimmen naar de pas. Daarna is er een gemakkelijke afdaling in de hoge vallei van Rumbak. Rumbak en Markha vallen binnen het Hemis High Altitude National Park, dat in 1981 is opgericht voor het behoud en de bescherming van zijn unieke flora en fauna. Er zijn veel zeldzame en bedreigde diersoorten te vinden in deze koude bergwoestijn, waaronder de ongrijpbare sneeuwluipaard, steenbok, Tibetaanse antelope, Ladakh blauwschapen (ofwel bharat), en schap (een andere wilde schapensoort), Himalayamarmot en de Tibetaanse haas. In Rumbak neem je afscheid van de tenten en verblijf je in een gastgezin. Dit zal een welkome afwisseling zijn van het slapen op een matje en geeft je bovendien de gelegenheid om het leven van de Ladakhis van dichtbij te bekijken.

ladakh trek

Dag 16 – Ladakh Trek dag 6 rustdag in Rumbak
Vandaag kun je de vallei van Rumbak verkennen. Je kunt wandelen naar de kleine dorpjes Zinchen en Yurutse (een paar uur lopen) of rustig aan doen en in Rumbak zelf verblijven.

Dag 17 – Ladakh Trek dag 7 – Rumbak (4100 m) – Ganda La (4900 m) Shingo (4200m) (5-6 uur)
Vandaag ga je de laatste pas op deze trek over, de 4900 meter hoge Ganda La. Het is weer een gestage, redelijk steile klim die tot 4 uur kan duren. Op de top laat het uitzicht op de torenhoge Zanskar- en Stok Ranges je ademloos achter. De gebruikelijke gebedsvlaggetjes markeren de top van de pas. Soms zie je Ladakhi blauwe schapen, marmotten en argali (de Aziatische tegenhanger van het Amerikaanse bighorn-schaap) over de heuvels zwerven. Na een korte rustperiode maak je een geleidelijke afdaling van een uur naar het prachtige dorpje Shingo, waar je de nacht doorbrengt bij een gastgezin.

ladakh trek

Dag 18 – Ladakh Trek dag 8 -Shingo – Chilling – Leh (5 hr lopen; 65 km/ 2,5 hr rijden)
Afdalend van Shingo door een prachtige kloof bereik je het kleine gehucht Skiu. Vanaf hier is het nog slechts 3 uur wandelen naar Chilling. Een nieuwe weg is hier in aanleg. Net voordat je bij Chilling aankomt, ga je over een brug over de woeste Zanskar-rivier. Je auto staat hier klaar om je terug te brengen naar Leh.

ladakh trek

Dag 19 – Leh
Een dag om bij te komen, souvenirs te kopen, etc. Op deze dag kunnen we ook een raftingtocht op de Indus organiseren.

Dag 20 – Vlucht Leh – Delhi
Vandaag eindigt je Ladakh rondreis. In de ochtend vlieg je naar Delhi. Tijdens de vlucht krijg je een tweede kans om een aantal spectaculaire foto’s te maken van de Indiase Himalaya (en zelfs de K2 in Pakistan als het weer helder is).  Je hebt in Delhi nog volop de tijd voordat de terugvlucht naar Amsterdam vertrekt. Je kunt een bezoek brengen aan diverse attracties zoals Old Delhi, het Rode Fort, Kutub Minar, Humayun’s Tomb en Akshardam Temple. Desgewenst kunnen wij een dagexcursie naar deze bezienswaardigheden regelen. Ook kunnen we een dagverblijf in een guesthouse of hotel regelen.

ladakh trek

Hoogteziekte

Ladakh ligt op grote hoogte. Het is daarom van belang om je goed voor te bereiden op deze Ladakh trekking. Lees meer over hoogteziekte.

ladakh trek

Prijsinformatie Ladakh rondreis

Reisduur rondreis met Ladakh trek 20 dagen/19 nachten
Reissom rondreis met Ladakh trek Vanaf € 2075 op basis van 2 personen en € 1715,- per persoon op basis van 4 personen
Inclusief 19 overnachtingen, verblijf op basis van volpension (bij Shyok en tijdens de trek), halfpension (Nubra) of kamer en ontbijt (Leh), auto met chauffeur, lokale Engelssprekende gids, alle entreegelden, bagagevervoer met paarden en  begeleiding door een lokale, Engelssprekende gids tijdens trektocht, permits voor Shyok, Pangong Lake en Nubra
Exclusief Internationale en binnenlandse vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Ladakh Overnachtingen in een tweepersoonskamer, soms met gedeelde voorzieningen, tijdens de trek deels in tenten (worden verstrekt) en deels in homestays

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeld Ladakh rondreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw Ladakh familiereis. Desgewenst kan Jan ook de tranfers van en naar het vliegveld van Delhi en een hotel in Delhi aan het begin en/of einde van je reis voor je regelen.

Hoogteziekte Ladakh

Deze reis gaat over grote hoogte, maar de hoogte wordt geleidelijk opgebouwd. Hierdoor zul je waarschijnlijk weinig of geen last hebben van hoogteziekte. Toch is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de symptomen en wat je moet doen, mocht je toch last krijgen van hoogteziekte. We raden je aan deze blog over hoogteziekte te lezen. Ook op deze website vind je meer meer informatie over hoogteziekte.

Ladakh Festival

Ladakh staat bekend om zijn kleurrijke, boeddhistische kloosterfestivals. Indien er een festival tijdens je reis plaats vindt, kan Jan desgewenst het programma daarop aanpassen.

Vliegtickets Ladakh rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Ladakh boeken. Door te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een Ladakh rondreis

Wil je een Ladakh rondreis maken? Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor rondreis Ladakh op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een Ladakh reis.

<ahref="https://nl.trustpilot.com/review/betterplaces.nl"target="_blank">Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!