Ladakh trekking & biking

15-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis Ladakh trekking

Vanaf € 1725,-

  • Afwisselende wandel- & fietsreis
  • Slaap in traditionele guest houses
  • Overnacht in tenten
  • Stap op de fiets in het Himalaya gebergte
  • Laat je betoveren door eeuwenoude kloosters en tempels

Tijdens deze Ladakh trekking en biking ontdek je de majestueuze bergen en de afgelegen dorpjes van Ladakh te voet en per fiets. Door de hoogte zal je rustig aan moeten doen, maar dat geeft je de kans om de vriendelijke bevolking te ontmoeten en meer over hun manier van leven te leren. De spectaculaire uitzichten op bergen en valleien en de verschillende gompa’s (boeddhistische kloosters) die je onderweg kunt bezoeken, maken deze Ladakh trekking heel bijzonder.

 

Maak kennis met Jan, de reisexpert die al jaren in Noord-India woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen in Assam en de Indiase Himalaya.

rondreis Cuba

Route Ladakh rondreis

Dag 1: Aankomst in Delhi
Dag 2: vlucht naar Leh
Dag 3: Leh
Dag 4: Lamayuru
Dag 5: Hinju
Dag 6: Sumdha Chenmo
Dag 7: Dungdungchen La Base Camp
Dag 8 en 9: Leh
Dag 10: Hundar
Dag 11: Sumur
Dag 12: Khalsar Tanggyer
Dag 13: Takthok
Dag 14: Leh
Dag 15: Vlucht van Leh naar Delhi

Stel je reis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je Ladakh trekking reis helemaal naar eigen wens samenstellen. Geef Jan je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer Ladakh reizen of de beste reistijd Ladakh.

Dagprogramma Ladakh trekking

Ladakh trekking
Dag 1 – Aankomst in Delhi

Bij aankomst op het vliegveld van Delhi word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kun je Delhi gaan ontdekken. Breng een bezoek aan Old Delhi, het Rode Fort en Humayun’s Tombe.

Dag 2 –  vlucht naar Leh

Vroeg in de morgen word je opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Leh. Tijdens deze vlucht van 1 uur vlieg je over het hoogste berggebied ter wereld. Het uitzicht is spectaculair. Vanwege de hoogte, iets boven de 3500 meter, is het aan te raden om het vandaag rustig aan te doen. Je kunt de bazar bezoeken of uitrusten in het guesthouse.

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, dan is de directe vlucht naar Delhi met KLM de beste keuze. Kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen. 

Ladakh trekking
Dag 3 – Leh

Het kleine stadje Leh heeft historisch gezien een belangrijke positie, omdat dit een hub was voor handelaars uit nabijgelegen landen. Tegenwoordig ademt het een relaxte sfeer. Dwaal door de kleine steegjes, bezoek een van de restaurantjes of bekijk de winkeltjes waar souvenirs worden verkocht.

Dag 4 – Leh via Likir en Basgo naar Lamyuru (4 uur)

Na het ontbijt staat je auto klaar. Je kunt vandaag diverse gompa’s bezoeken. Likir gompa komt uit de 15e eeuw en behoort tot de geelmutsensekte, waarvan de Dalai Lama de leider is. In de namiddag kom je aan bij Lamayuru gompa, een van meest spectaculair gelegen gompa’s van Ladakh. Je hebt uitzicht over een felgekleurde vallei. Je overnacht in de buurt.

De impact van je reis verlagen én culinair genieten? India is een paradijs voor vegetariërs!

Ladakh trekking
Dag 5 – Lamyuru naar Phenjilla – Phenjilla naar Hinju (5 uur)

Je rijdt via een smalle weg naar Phenjilla, waar de pakpaarden te wachten staan en de trektocht kan beginnen. Omdat het de eerste dag is, zal het niet makkelijk zijn, maar de tocht heeft een geleidelijke hoogte-opbouw. Je eindigt vandaag in het kleine bergdorpje Hinju, een dorpje omringd door gerstvelden, waar je zult overnachten naast een rivier.

Dag 6 – Wandeltocht Hinju naar Sumdha Chenmo (6 uur)

Je vervolgt de wandeltocht over een sterk stijgende weg naar de Konke La pass (4950m), vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op gletsjers en kale valleien met af en toe een stuk groen. Nadat je de bergpas hebt overwonnen, gaat de route omlaag naar het dorpje Sumdha. Hier zul je kamperen.

Alchi Gompa
Dag 7 – Sumdha Chenmo naar Dungdungchen La Base Camp (3 uur)

Je wandelt langs de rivier en loopt door dikke wilgenbossen. Je beklimt een bergpas van 4150 meter hoog waarbij je een mooi uitzicht hebt. Je zult na ongeveer 3 uur lopen aankomen bij het Dungdunchen La Base Camp, waar je tussen de yaks, schapen en geiten van de herders zult verblijven.

Dag 8 – Dungdungchen La Base Camp naar Chilling (5 uur)

Het is een behoorlijke klim naar Dungdungchen La (4600m), maar de uitzichten zijn het meer dan waard! Het in het noorden gelegen Sumdah Chenmo lijkt een groene oase tussen de kale bergen. De route gaat omlaag naar Chilling. Hier kun je traditionele Ladakhi potten, ketels en vazen kopen. Per auto reis je terug naar Leh. Je kan een tussenstop maken bij Alchi gompa, de oudste boeddhistische tempel van Ladakh.

Een van de leukste ervaring in Ladakh is het bijwonen van een festival. Vraag Jan naar de mogelijkheden! 

Ladakh Hunder
Dag 9 – Ladakh trekking – Vrije dag Leh

Vandaag kan je bijkomen van de wandelreis. Je kunt souvenirs kopen, in een van de restaurantjes eten of in het hotel uitrusten. Je kunt ook een fietstocht door Leh maken. Morgen begint je rondreis fietsen Ladakh.

Dag 10 – Leh – fietstocht Khardung La naar Hundar

Vanuit Leh word je met fiets naar ’s werelds hoogste berijdbare weg gebracht, gelegen op 5450 meter hoogte, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht. Vanaf de top zal je 2300 meter naar beneden rijden. Eerst over een slechte weg, maar zodra je Khardong gepasseerd bent, heb je hier weinig last meer van. Je rijdt langs de oevers van de Shyok rivier naar Hundar. Je overnacht in een guesthouse.

Jammu Kashmir
Dag 11 – Fietstocht Hundar naar Sumur (4.5 uur)

Je rijdt over onverharde paden tussen de velden naar de Shyok-river. Deze steek je over via een hangbrug. Je volgt de rivier en rijdt via zandvlaktes met doornvegetatie naar Sumur, waar je de fraaie gompa kan bezoeken. Je slaapt in een guesthouse.

Dag 12 – Fietstocht Sumur naar Khalsar Tanggyer (6 uur)

Vandaag heb je een lange maar mooie dag. Je rijdt over rustige route langs de Shyok rivier. Op een paar heuveltjes in het begin na is het vrij vlak. Je rijdt langs verschillende soorten landschappen, waaronder duinen, halfwoestijn en bossen. Aan het einde moet je 450 meter omhoog, maar wel over een afstand van 10 kilometer. Je brengt de nacht door in een tent nabij Tanggyer, een pittoresk traditioneel bergdorpje.

Krijg alvast een idee van de guest houses waar je gaat overnachten tijdens je Ladakh trekking

Ladakh Uitzicht
Dag 13 – Fietstocht Khalsar Tanggyer via Wuri La naar Takthok

Je gaat vandaag 1500 meter klimmen, en dat kan zelfs na drie dagen fietsen behoorlijk zwaar zijn. De afstand is echter niet groot zodat er voldoende tijd is om regelmatig te stoppen en het rustig aan te doen. Op de bergpas, die op 5250 meter hoogte ligt, heb je een spectaculair uitzicht op de omringende bergen en valleien. Vervolgens kun je heerlijk omlaag rijden naar Takthok, waar je overnacht in een guesthosue. Als de tijd het toelaat, kun je de gompa van dit dorp bezoeken.

Delhi India
Dag 14 – Fietstocht Takthok naar Leh (5 uur)

De tocht begint met een korte rit naar Karu. Vanuit hier is het nog 36 kilometer naar Leh. Het is een interessante rit, waarbij je de Indus rivier volgt langs de gompa’s van Stakna, Thikse en Shey. Je kan ervoor kiezen om dit deel van de route per auto af te leggen, waardoor je iets meer tijd hebt om de kloosters te bezoeken.

Dag 15 – Vlucht naar Delhi – einde Ladakh trekking

In de vroege ochtend stap je op het vliegtuig naar Delhi. Dit is het einde van de reis. Indien je vlucht pas laat vertrekt, kun je een tour door Delhi doen. Je kunt je een bezoek brengen aan diverse attracties zoals Old Delhi, het Rode Fort, Kutub Minar, Humayun’s Tomb en Akshardam Temple.

In deze voorbeeldreis zijn 2 binnenlandse vluchten opgenomen (Op dag 2 en dag 15). Wil je liever niet vliegen, vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn. 

Prijsinformatie Ladakh trekking

Reisduur: 15 dagen/14 nachten
Reissom: Vanaf € 1725,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Transfers, 14 overnachtingen met ontbijt, 10x lunch, 8x diner, auto met chauffeur, lokale Engelssprekende gids, kok, bagagevervoer, pick-up volgwagen tijdens fietstocht
Exclusief: Internationale en binnenlandse vluchten, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer en tweepersoonstenten

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw Ladakh trekking reis.

Hoogteziekte

Ladakh ligt op grote hoogte. Het is daarom van belang om je goed voor te bereiden op deze Ladakh trekking. Lees meer over hoogteziekte.

Reisinspiratie – de chaos van Delhi

Een grote chaos, dat is de beste manier om Delhi te beschrijven. De beste manier om te genieten van deze enorme stad is volgens Emiel van den Boomen door het maken van een fietstocht. Lees op zijn reisblog Act of Traveling meer over de fietstocht en zie de vele foto’s die hij van Delhi maakte.

Vliegtickets voor je Ladakh reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar India boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!