15-daagse rondreis Ladakh
Vanaf € 1725,-

 • Afwisselende wandel- & fietsreis
 • Bezoek aan diverse gompa’s
 • Overnachten in tenten

Tijdens deze rondreis hiken en fietsen India ontdek je de majestueuze bergen en de afgelegen dorpjes van Ladakh te voet en per fiets. Door de hoogte zal je rustig aan moeten doen, maar dat geeft je de kans om de vriendelijke bevolking te ontmoeten en meer over hun manier van leven te leren. De spectaculaire uitzichten op bergen en valleien en de verschillende gompa’s (boeddhistische kloosters) die je onderweg kunt bezoeken, maken deze Ladakh trekking heel bijzonder.

 

Reisexpert Jan woont al jaren in de Indiase Himalaya en heeft jaren in Bhutan gewoond. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je Bhutan reizen.

Stel je rondreis met Ladakh trekking samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je rondreis Ladakh in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Jan, onze reisexpert die er al jaren woont.

Route Ladakh rondreis

 • Delhi
 • Leh
 • Lamayuru
 • Penjilla
 • Hinja
 • Chang Chenmo
 • Chilling
 • Khardung La
 • Deskit
 • Sagyam
 • Tanggyer
 • Taktok
 • Karu
 • Leh
 • Delhi

Dag 1 – Aankomst in Delhi
Bij aankomst op het vliegveld van Delhi word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kun je Delhi gaan ontdekken. Breng een bezoek aan Old Delhi, het Rode Fort en Humayun’s Tombe.

Dag 2 –  vlucht naar Leh
Vroeg in de morgen word je opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Leh. Tijdens deze vlucht van 1 uur vlieg je over het hoogste berggebied ter wereld. Het uitzicht is spectaculair. Vanwege de hoogte, iets boven de 3500 meter, is het aan te raden om het vandaag rustig aan te doen. Je kunt de bazar bezoeken of uitrusten in het guesthouse.

ladakh trekking

Dag 3 – Leh
Het kleine stadje Leh heeft historisch gezien een belangrijke positie, omdat dit een hub was voor handelaars uit nabijgelegen landen. Tegenwoordig ademt het een relaxte sfeer. Dwaal door de kleine steegjes, bezoek een van de vele restaurantjes of bekijk de vele winkeltjes waar prachtige souvenirs worden verkocht.

Dag 4 – Leh via Likir en Basgo naar Lamyuru (4 uur)
Na een vroeg ontbijt staat je auto klaar om je naar het noordwesten te rijden. Je kunt vandaag diverse gompa’s bezoeken. Likir gompa komt uit de 15e eeuw en behoort tot de geelmutsensekte, waarvan de Dalai Lama de leider is. In de namiddag kom je aan bij Lamayuru gompa, een van de oudste en meest spectaculair gelegen gompa’s van Ladakh. Je hebt een prachtig uitzicht over een felgekleurde vallei. Je overnacht in de buurt.

Ladakh trekking - Lamayuru monastery

Dag 5 – Lamyuru naar Phenjilla – wandeltocht Phenjilla naar Hinju (5 uur)
Je rijdt via een smalle weg naar Phenjilla, waar de pakpaarden te wachten staan en de trektocht kan beginnen. Omdat het de eerste dag is, zal het niet makkelijk zijn, maar de tocht heeft een geleidelijke hoogte-opbouw. Je eindigt vandaag in het kleine bergdorpje Hinju, een dorpje omringd door gerstvelden, waar je zult overnachten naast een rivier.

Dag 6 – Wandeltocht Hinju via Konke La naar Sumdha Chenmo (6 uur)
Je vervolgt de wandeltocht over een sterk stijgende weg naar de Konke La pass (4950m), vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op gletsjers en kale valleien met af en toe een stuk groen. Nadat je de bergpas hebt overwonnen, gaat de route omlaag naar het dorpje Sumdha. Hier zul je kamperen.

Ladakh Trekking

Dag 7 – Wandeltocht Sumdha Chenmo naar Dungdungchen La Base Camp (3 uur)
Je wandelt langs de rivier en steekt deze tweemaal over terwijl je door dikke wilgenbossen loopt. Je beklimt een kleine bergpas van 4150 meter hoog waarbij je een mooi uitzicht hebt. Je zult na ongeveer 3 uur lopen aankomen bij het Dungdunchen La Base Camp, waar je mogelijk tussen de yaks, schapen en geiten van de herders zult verblijven.

Dag 8 – Wandeltocht Dungdungchen La Base Camp via Dungdungchen La naar Chilling (5 uur) – transfer naar Leh
Het is een behoorlijke klim naar Dungdungchen La (4600m), maar de uitzichten vanaf hier zijn het meer dan waard! Het in het noorden gelegen Sumdah Chenmo lijkt een groene oase tussen de kale bergen. De route gaat omlaag naar Chilling. Hier kun je traditioneel bewerkte Ladakhi potten, ketels en vazen kopen. Vanuit hier reis je per auto terug naar Leh. Als de tijd het toelaat, kun je een tussenstop maken bij Alchi gompa, de oudste en kunsthistorisch belangrijkste boeddhistische tempel van Ladakh.

Ladakh trekking - Alchi Gompa

Dag 9 – Vrije dag Leh
Vandaag heb je een vrije dag om wat bij te komen van de wandelreis van de afgelopen dagen. Je kunt wat souvenirs kopen, in een van de restaurantjes eten of in het hotel uitrusten. Je kunt ook een fietstocht door Leh maken. Morgen begint je rondreis fietsen Ladakh pas echt.

Dag 10 – Leh naar Khardung La – fietstocht Khardung La naar Hundar
Vanuit Leh word je met fiets en al naar ’s werelds hoogste berijdbare weg gebracht. Je rijdt naar Khardung La, gelegen op 5450 meter hoogte, waar je kunt genieten van een adembenemend mooi uitzicht. Vanaf de top zal je 2300 meter naar beneden rijden. De eerste kilometer gaat over een slechte, glibberige en rotsachtige weg, maar zodra je Khardong gepasseerd bent, heb je hier weinig last meer van. Je rijdt langs de oevers van de Shyok rivier en door Deskit, de hoofdstad van Nubra, naar Hundar. Hier overnacht je in een guesthouse.

Ladakh trekking - Hunder

Dag 11 – Fietstocht Hundar naar Sumur (4.5 uur)
Je rijdt over kleine, onverharde paden tussen de velden naar de Shyok-river. Deze steek je over via een hangbrug. Je volgt de rivier en rijdt via zandvlaktes met doornvegetatie naar Sumur. In Sumur kun je, als de tijd het toelaat, de fraaie gompa bezoeken. Je zult in Sumur de nacht doorbrengen in een guesthouse.

Dag 12 – Fietstocht Sumur naar Khalsar Tanggyer (6 uur)
Vandaag heb je een lange maar mooie dag. Je rijdt over een niet al te vaak gebruikte route langs de Shyok rivier. Op een paar heuveltjes in het begin na is de route vrij vlak. Je rijdt langs veel verschillende soorten landschappen, waaronder duinen, halfwoestijn en bossen. Aan het einde zul je nog 450 meter omhoog moeten, maar wel over een afstand van 10 kilometer. Je brengt de nacht door in een tent nabij Tanggyer, een uiterst pittoresk traditioneel bergdorpje.

Ladakh trekking

Dag 13 – Fietstocht Khalsar Tanggyer via Wuri La naar Takthok
Je gaat vandaag 1500 meter klimmen, en dat kan zelfs na drie dagen fietsen behoorlijk zwaar zijn. De afstand is echter niet groot zodat er voldoende tijd is om regelmatig te stoppen en het rustig aan te doen. Op de bergpas, die op 5250 meter hoogte ligt, heb je een spectaculair uitzicht op de omringende bergen en valleien. Vervolgens kun je heerlijk omlaag rijden naar Takthok, waar je overnacht in een guesthosue. Als de tijd het toelaat, kun je de gompa van dit dorp bezoeken.

Dag 14 – Fietstocht Takthok naar Leh (5 uur)
De tocht begint met een korte rit naar Karu, waar je Chemre gompa kunt bezoeken. Vanuit hier is het nog 36 kilometer naar Leh. Het is een interessante rit, waarbij je de Indus rivier volgt langs de verschillende gompa’s van Stakna, Thikse en Shey. Vanwege het feit dat deze route langs een relatief drukke verbindingsweg loopt, kun je ervoor kiezen om dit deel van de route per auto af te leggen, waardoor je iets meer tijd hebt om de kloosters te bezoeken.

Dag 15 – Leh per vlucht naar Delhi – einde reis
In de vroege ochtend stap je aan boord van het vliegtuig terug naar Delhi. Dit is het einde van deze reis. Indien je vlucht pas laat vertrekt, kun je een tour door Delhi doen. Je kunt je een bezoek brengen aan diverse attracties zoals Old Delhi, het Rode Fort, Kutub Minar, Humayun’s Tomb en Akshardam Temple.

Ladakh trekking

Reisinspiratie – de chaos van Delhi

Een grote chaos, dat is de beste manier om Delhi te beschrijven. De beste manier om te genieten van deze enorme stad is volgens Emiel van den Boomen door het maken van een fietstocht. Lees op zijn reisblog Act of Traveling meer over de fietstocht en zie de vele foto’s die hij van Delhi maakte.

Prijsinformatie Ladakh trekking

Reisduur Ladakh trekking 15 dagen/14 nachten
Reissom Ladakh trekking Vanaf € 1725,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Transfers, 14 overnachtingen met ontbijt, 10x lunch, 8x diner, auto met chauffeur, lokale Engelssprekende gids, kok, bagagevervoer, pick-up volgwagen tijdens fietstocht
Exclusief Internationale en binnenlandse vluchten, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Ladakh Overnachtingen in een tweepersoonskamer en tweepersoonstenten

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw Ladakh trekking reis.

Meer inspiratie voor een Ladakh Trekking

Wil je een rondreis Ladakh maken? Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor rondreis Ladakh op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een Ladakh reis.

Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!