Lesotho en Swaziland

Verleng je rondreis door Zuid-Afrika met 9 dagen
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Ontdek Lesotho & Swaziland

9-daagse bouwsteen, prijs op aanvraag

  • Verblijf in traditionele rondavels
  • Bezoek het prachtige koninkrijk van Lesotho
  • Ontdek de historie van de Oostkaap
  • Reis rond met je eigen huurauto

Tijdens deze 9 dagen Swaziland en Lesotho per huurauto ervaar je de echte Afrikaanse cultuur. Je verblijft in authentieke dorpen en komt meer te weten over de diversiteit van volken in Zuid-Afrika. Onderweg heb je adembenemende uitzichten. Dit is een afwisselende reis voor de nieuwsgierige en avontuurlijke reiziger.

Maak kennis met Judith, de reisprofessional die al jaren in Zuid-Afrika woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Stel met je rondreis Zuid-Afrika samen met Judith samen, helemaal zoals je zelf wilt. 

Voeg bouwstenen toe aan je reis

De rondreis door Lesotho en Swaziland die je hier ziet is een bouwsteen en kan worden toegevoegd als verlenging aan je vakantie met Better Places. Je ontwerpt je hele reis door Zuid-Afrika samen met Judith. Geef Judith je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Zuid-Afrika of de beste reistijd Zuid-Afrika.

Trustpilot

Route Lesotho en Swaziland

Route door Lesotho en Swaziland:

Dag 1 en 2 : Swaziland
Dag 3 :  Battlefields
Dag 4 : Clarens
Dag 5 en 6 : Lesotho
Dag 7 : Cradock
Dag 8 : Grahamstown
Dag 9 : Einde van de rondreis

Lesotho Swaziland
Dag 1 – Swaziland naar Piggs Peak

In het Koninkrijk Swaziland verblijf je twee nachten in een unieke accommodatie in de bergen, gerund door de lokale gemeenschap. Wees voorbereid op een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten.

Dag 2 – Swaziland: Swazi Secret Project

Vandaag kun je een bezoek brengen aan het Swazi Secret Project. Het project geeft vrouwen de kans om inkomsten te genereren uit natuurlijke lokale producten.Je kunt ook een bezoek brengen aan een Sangoma, een traditionele genezer. Ook kun je een wandeling maken in de prachtige omgeving en het traditionele Swazi leven ervaren.

Lesotho Swaziland
Dag 3 – Swaziland naar Battlefields (275 km)

Je rijdt naar het gebied waar van oudsher de Zulustam woont die er ook nu nog volgens vaste tradities en waarden leeft. Ruim een eeuw geleden vormde het noorden van KwaZulu-Natal het toneel van strijd tussen Boeren, Engelsen en Zulu’s. Je verblijft in traditionele rondavels met rieten daken, incl. diner en ontbijt

Dag 4 Lesotho & Swaziland – Battlefields naar Clarens (365 km)

Vandaag een lange reisdag naar Clarens in de oostelijke hooglanden. Het schilderachtige dorpje Clarens staat bekend om zijn gouden zandstenen bergen. Je verblijft in een landelijk pension.

Een reis met Better Places maak je helemaal op maat, samen met onze lokale reisspecialist in Zuid-Afrika. Ben je benieuwd naar meer bouwstenen voor wat inspiratie? Bekijk de mogelijkheden voor een verlenging van je reis aan de westkust.

Dag 5 – Clarens naar Lesotho (275 km)

Vandaag ga je op pad naar het ruige en bergachtige koninkrijkje Lesotho. Hier maak je kennis met de Basotho, lokale herders te paard, gewikkeld in dikke dekens. Je komt van alles te weten over het leven in dit bergstaatje. Je verblijft twee nachten in een Guesthouse. Je verruilt Swaziland vandaag voor Lesotho.

Dag 6 – Lesotho

Het leven in Lesotho is nog zeer traditioneel. Liefhebbers kunnen een tocht per pony maken, een ontspannen manier om de omgeving te verkennen. Er is genoeg te doen in de omgeving en veel wandelingen te maken rond de prachtige bergen van Lesotho

Lesotho Swaziland
Dag 7 – Lesotho naar Cradock (350 km)

De Oostkaap strekt zich uit van de met sneeuw bedekte toppen van de zuidelijke Drakensberg tot de weelderige bossen van Tsitsikamma, de diversiteit in de natuur is ongekend.Het culturele en historische belang van Oostkaap is onmiskenbaar, er zijn talloze verhalen over Xhosa-koningen, vroege kolonisten, culturele conflicten en grensoorlogen. De provincie – geboortegrond van Nelson Mandela – staat bekend om haar rol als aanjager van de strijd voor Afrikaanse democratie. Je overnacht in Cradock in historische Karoo huisjes.

Lesotho Swaziland
Dag 8 – Cradock naar Grahamstown (300 km)

Vandaag rijd je verder naar het kleine stadje Grahamstown. Bij aankomst word je verwelkomd door een gastgezin. Dit is absoluut de  meest persoonlijke manier om meer te leren over het lokale leven. In de omgeving kun je dagtochten maken naar kustplaatsje Port Alfred en de vele prive wildparken. Ook kun je een boerderij bezoeken waar ananassen worden verbouwd. Je overnacht bij je gastgezin, diner en ontbijt zijn inbegrepen.

Dag 9 – Einde Lesotho & Swaziland rondreis in Port Elizabeth

Je rijdt naar Port Elizabeth, op ongeveer 220 km van Grahamstown, en levert je huurauto in op de luchthaven. Vanuit hier vlieg je terug naar huis of je kiest ervoor om je reis te verlengen.

Er zijn zat reizigers van Better Places die je voor zijn gegaan! Emiel en zijn familie hebben een mooie rondreis door Swaziland gemaakt en vertellen met veel plezier over hun ervaring.

Meer inspiratie voor Lesotho

Zodra je Zuid-Afrika verlaat en Lesotho binnenrijdt, lijkt het dat je in een ander Afrika terecht komt. Een sfeerimpressie van dit Koninkrijkje vind je op Karlijntravels.

Je eigen rondreis door Lesotho en Swaziland

Wil je op vakantie naar Zuid-Afrika? Geef Judith je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Zuid-Afrika of de beste reistijd Zuid-Afrika.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!