Nepal Limi Valley Trek

21-daagse rondreis Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Nepal met Limi Valley Trek

21-daagse reis, vanaf  € 3890,-

 • Trektocht naar de mystieke Limi Vallei in het uiterste noordwesten van Nepal
 • Trektocht geheel verzorgd met ervaren Engelssprekende berggids, kok, helper en muilezels voor de bagage
 • Overnachtingen in tenten nabij authentieke boeddhistische dorpen diep in de bergen
 • Prachtige route met 2 passen, de Nara La (4560 m) en Nyalu La (5000 m)
 • Alle maaltijden tijdens de trektocht inbegrepen
 • Retourvlucht Kathmandu –  Nepalgunj –  Simikot inbegrepen

Binnenwandelen in de zeldzaam bezochte Limi Valley in Humla is alsof je teruggaat in de tijd. Door de geïsoleerde locatie zijn de dorpen authentiek en de bevolking gastvrij voor de zeldzame buitenlandse bezoekers. Oude boeddhistische tradities, verwoven met sjamanistische gewoontes vormen hier een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. Met deze Limi Valley Trek volg je de route van de vroegere zouthandelaars en pelgrims naar de grens met China. Je steekt de Nara La Pass (4560 m) over en wordt beloond wordt met een spectaculair uitzicht op de Himalaya. Vanuit de grensstad Hilsa (Yulsa) sla je af naar de magische Limi vallei. Je overnacht in tenten, nabij authentieke, kleine boeddhistische dorpen, op prachtige plekken temidden van imposante bergen. Humla ligt in de regenschaduw van de Himalaya, wat de Limi Valley Trek ook een geschikte trekking maakt tijdens de zomermaanden. Dit afgelegen gebied wordt weinig bezocht en is daarom echt een trekking buiten de gebaande paden.

Reisexpert Maaike woont al jaren in Nepal. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je Nepal rondreis op maat samen

Deze Nepal reis met Limi Valley Trek is een voorbeeldreis, je kunt je Nepal  rondreis helemaal naar eigen wens samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Maaike, de Nepal specialist die er al jaren woont. Meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden van een Nepal rondreis. Bekijk ook het advies van Maaike met betrekking tot de beste reistijd Nepal.

Route Nepal rondreis met Limi Valley Trek

 • Dag 1 en 2 : Kathmandu
 • Dag 3 : Vlucht naar Nepalgunj
 • Dag 4: Vlucht naar Simikot (2985m)
 • Dag 5 : Dag 1 Limi Valley Trek – naar Dharapori (2360m) 4 tot 5 uur
 • Dag 6 : Dag 2 Limi Valley Trek – naar Sangrak Kermi (2860m) 5 tot 6 uur
 • Dag 7 : Dag 3 Limi Valley Trek – naar Yalwang (3060m). 5 tot 6 uur
 • Dag 8 : Dag 4 Limi Valley Trek – naar Tumkot (3073m) 5 tot 6 uur
 • Dag 9 : Dag 5 Limi Valley Trek – naar Yari (3663m) 5 tot 6 uur
 • Dag 10 : Dag 6 Limi Valley Trek – naar Hilsa/Yulsa (3647m)
 • Dag 11 : Dag 7 Limi Valley Trek – naar Manapeme (3950m). 5 uur
 • Dag 12 : Dag 8 Limi Valley Trek – naar Tiljung (3577m). 6 uur
 • Dag 13 : Dag 9 Limi Valley Trek – naar Halji (3741m) 3 tot 4 uur
 • Dag 14 : Dag 10 Limi Valley Trek – naar Jang (3990m). 4 tot 5 uur
 • Dag 15 : Dag 11 Limi Valley Trek – naar Talun Khola/Limi (4370m) 8 uur
 • Dag 16 : Dag 12 Limi Valley Trek – naar Shinjungma (3620 m) via Nyalu La (5001 m) 8 uur
 • Dag 17 : Dag 13 Limi Valley Trek – naar Sangrak Kermi (2670m) 7 uur 
 • Dag 18 : Dag 14 Limi Valley Trek – naar Simikot (2950 m) 6 tot 7 uur 
 • Dag 19 : Vlucht van Simikot naar Nepalgunj & vlucht naar Kathmandu
 • Dag 20 : Kathmandu
 • Dag 21 : Einde rondreis –  vlucht huiswaarts

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, dan zijn de vluchten van Turkish Airlines via Istanbul de beste keuze. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft meer voordelen. 

 

Dag 1 – Aankomst in Kathmandu
Welkom in Nepal! Wanneer je op de luchthaven van Kathmandu naar buiten loopt, staat iemand je op te wachten met een bordje met je naam erop. Het is een korte rit naar je hotel. Afhankelijk van wanneer je aankomt, kun je vandaag al de omgeving verkennen. Dwaal rond in de gezellige straatjes van Kathmandu. Je hebt vandaag ook een meet en greet met Chuda en/of Maaike en met je gids voor de trekking, waarbij je de laatste informatie voor je reis krijgt.

Dag 2 – Kathmandu
Vandaag heb je alle tijd om Kathmandu te verkennen. Ga de trappen op naar de boeddhistische stoepa van Swayambunath, wandel rond de grote witte stoepa van Boudhanath of observeer de hindoe ceremonies langs de Bagmati rivier in Pashupatinath. Heb je nog materiaal of kledij nodig voor je trekking, dan kun je hiervoor zeker terecht in de kleine winkels van Thamel.

Dag 3 – Vlucht naar Nepalgunj
Vandaag start je reis naar het beginpunt van de trekking. Je neemt rond de middag een vlucht van Kathmandu naar Nepalgunj. Alle vluchten van Nepalgunj naar Simikot vertrekken vroeg in de ochtend, voordat de vluchten uit Kathmandu daar aankomen, dus overnacht je een nacht in Nepalgunj in een hostel.

limi valley trek

Dag 4 – Vlucht naar Simikot (2985m).
Je vliegt vandaag naar Simikot, het beginpunt van de Limi Valley trek. Tijdens de vlucht heb je een prachtig zicht op het Kanjiroba en Saipal gebergte wanneer je boven de vallei van de Karnali rivier vliegt. Vandaag breng je de dag door in Simikot. Zo heeft de gids alle tijd om lokaal personeel aan te nemen en te briefen, en de nodige aankopen te doen voor jullie trekking. In Simikot zijn er verschillende teahouses en is er ook een kleine bazaar, waar je kunt rondwandelen. Je overnacht vandaag in een eenvoudig guesthouse.

limi valley trek

Dag 5 – Dag 1 Limi Valley Trek – naar Dharapori (2360m) 4 tot 5 uur
Samen met het Nepalese team klim je omhoog tot op de top van de heuvel en ga je een kleine pas over van 3150 meter. De pas wordt gemarkeerd door een berg stenen, waar lokalen altijd een steen aan toevoegen wanneer ze de pas overgaan, de goden aanroepend met de term “Lasso”. Na de pas gaat het pad soms steil naar beneden en gaat door een dennenbos. Het pad volgt de vallei van de Karnali rivier en blijft dat wandelen op zo`n 150 meter boven de rivier. Je daalt dan verder af naar enkele mooie kampplaatsen vlakbij het dorp Dharapori, waar je vandaag overnacht.

limi valley trek

Dag 6 – Dag 2 Limi Valley Trek – naar Sangrak Kermi (2860m) 4 tot 5 uur
Je volgt het pad en passeert het dorp Dharapori. Je wandelt verder langs het pad en daalt lichtjes in de kloof van de Humla Karnali vallei. Je pad gaat linksaf en loopt langs de steile wanden van de kloof tot je bij de watervallen van Chaya Chahara komt, waar de kok je opwacht met een heerlijke lunch. Na de lunch volg je het pad en klim je eerst naar Dhar Kermi en nadien minder steil verder naar Sangrak Kermi. Hier overnacht je op een kampeerplaats. In de kleine vallei naast het dorp is op een half uur wandelen een kleine warmwaterbron waar je even kan gaan relaxen.

Dag 7 – Dag 3 Limi Valley Trek – naar Taplun/Yalwang (3060m) 5 tot 6 uur
Vandaag start je dag met een lange, maar eenvoudige klim via een pad met weinig schaduw naar Okharthala. Nadien ga je verder door een dennenbos tot in Salli Kudh, een kleine pas waar enkele gebedsvlagjes hangen en waar je een uitzicht hebt op de vallei. Je daalt af naar de Salli Khola rivier die je oversteekt over een lange hangbrug naar een vlakker stuk. Je wandelt verder langs de rivier naar een plaats waar er vaak karavaans met ezels halt houden. Dan klim je opnieuw naar Taplun, een klein dorpje gelegen op een heuvel. Hier is een kampeerplaats naast een gompa en school waar je vandaag overnacht.

limi valley trek

Dag 8 –  Dag 4 Limi Valley trek – naar Tumkot (3073m) 5 tot 6 uur
Het pad loopt langs een rotsachtige heuvelrug en daalt vervolgens af naar het Boedhistisch dorpje Yalbang. Het dorp ligt aan de ingang van opnieuw een kloof van de Karnali rivier. Af en toe vang je een glimps op van de met sneeuw bedekte bergtoppen, wanneer je op en neer op het pad in de kloof wandelt. Na meer dan 2 uur wandelen in de kloof, steek je een houten brugje over en stijgt het pad naar het dorp Muchu. De vallei is hier breder. Je steekt een kleine waterstroom over tot in Chhuigan en daalt dan langzaam af tot aan de kampeerplaats in Tumkot.

limi valley trek

Dag 9 – Dag 5 Limi Valley trek – naar Yari (3663m) 5 tot 6 uur
Op het einde van je kampeerplaats loopt het pad in een smalle kloof en stijg je ongeveer 400 meter. Je komt bij een kleine pas. Na de pas is het pad niet zo steil meer en wandel je op de weg naar Palbang, waar enkele zogenaamde teashops zijn. Je stijgt langzaam naar de Yari vallei, waar het pad vlakker wordt tot je aan enkele huizen komt. Hier kampeer je vannacht, op zo`n 10 minuten van het oude dorp Yari.

limi valley trek

Dag 10 – Dag 6 Limi Valley trek – naar Hilsa/Yulsa (3647m), oversteken van de Nara La Pass (4560m) 7 tot 8 uur
Het pad daalt eerst van het dorp Yari nadat het langzaam begint te stijgen naar Jogi Odar. Het pad wordt wat steiler voor je de kleine Shiv Shiv valley inwandelt. Het laatste deel van de dag is een steile klim naar de Nara La Pass. Vanaf de pas heb je uitzicht op de Saipal en Muztagh Ata bergketens. Nadien daal je af en kruis je de weg een aantal keren, waarna je deze volgt langs kale hellingen tot je in Hilsa komt. Aan de overkant van de rivier heb je de afgesloten weg naar Taklakot en een Chinese grenspost, dus er lopen vast wel enkele Chinezen rond in Hilsa. Ook vind je hier pelgrims die vanaf Hilsa naar de beroemde Mount Kailash in Tibet gaan.

limi valley trek

Dag 11 –  Dag 7 Limi Valley Trek – naar Manapeme (3950m) 5 uur
Je neemt vandaag eerst de hangbrug over de rivier en wandelt weg van de grenspost waarna je een helling opklimt tot je aan het hoofdpad van Taklakot naar Halji komt. Je klimt verder omhoog tot je aan een punt komt met gebedsvlagjes. Nadien gaat het pad op en neer tot je kort afdaalt naar de kampeerplaats in Manepeme. Deze plaats heeft haar naam te danken aan de grote rots die er ligt met de inscriptie “Om mani padmi hum”. Dit is een van de belangrijkste mantra’s in het Tibetaans boeddhisme, en betekent “gezegend is de heil in de lotus”, waarmee de Boddhisattva van het mededogen Avalokiteshvara geëerd wordt.

limi valley trek

Dag 12 –  Dag 8 Limi Valley Trek – naar Tiljung (3577m) 6 uur
Na zo’n uur redelijk vlak wandelen, begint een klim, die start op een punt waar de klippen 2000 meter boven een razende rivier uitsteken. Het pad klimt zo’n anderhalf uur en komt dan in een klein bekken. Een half uurtje wandelen van hier vind je de overblijfselen van een hermitage, enkele gebouwen, chortens en frescoes, de Chay Gompa. Vervolgens wandel je via een kronkelend pad naar een kleine pas, de Jhombo La (4230m), waarna je uitkomt op het hoofdpad naar de Til vallei, het start van de magische Limi Vallei. De bergrug naar de vallei wordt gemarkeerd door chortens, mani muren, yak schedels en horens. Je daalt kronkelend af naar enkele terrassen en chortens tot je aan de samenvloeiing van de Til Khola en de Limi Khola komt. Hier overnacht je op de kampeerplaats. Je brengt een bezoek aan het dorpje Til, omgeven door landbouwvelden waar gerst en gierst wordt verbouwd. Wanneer je door het dorpje loopt, heb je echt het gevoel dat je in een tijdmachine bent gestapt en eeuwen terug gegaan bent in de tijd.

limi valley trek

Dag 13 –  Dag 9 Limi Valley Trek – naar Halji (3741m) 3 tot 4 uur
Je steekt de brug over naar de linker oever van de Limi Khola en volgt een gemakkelijk pad. Dit pad loopt verder tot je opnieuw een brug oversteekt, en opnieuw op de rechter oever van de rivier en meteen ook de rand van Halji dorp is. De kampplaats ligt bij de terrasvelden, vlakbij het dorp.

limi valley trek

Dag 14 – Dag 10 Limi Valley Trek – naar Jang (3990m) 4 tot 5 uur
Aan de Oostelijke kant van het dorp leidt het pad je omhoog in een rotsachtige vallei, waar er af en toe grasvelden zijn voor het vee. Je passeert het dorp Sunkarmi. Je wandelt verder in een steile kloof tot je in Jang aankomt. Er is hier een grote gompa en enkele mooie huizen.

Dag 15 –  Dag 11 Limi Valley Trek – naar Talun Khola/Limi (4370m). 8 uur
Net buiten het dorp gaat het pad omhoog en bereik je al gauw de weg en een grote bergvallei waar e rook een klein warmwaterbron is. Je wandelt verder langs de vlakke vallei tot in Tholing. Na Tholing wordt de vallei breder tot je in Takchhe komt. Er is hier opnieuw een warmwaterbron naast de rivier, maar je kan hier niet in baden. Je wandelt over een massieve zand heuvel naar een groot doorgaans leeg meer. Als het meer leeg is, kun je dit oversteken en verder wandelen, anders wandel je eromheen. Het pad loopt verder naar de Talun Khola valley en je klimt verder tot in Limi waar er een kampeerplaats is.

limi valley trek

Dag 16 –  Dag 12 Limi Valley Trek – naar Shinjungma (3620 m) via de Nyalu La (5000 m) 8 uur
Je vertrekt vandaag vroeg en klimt via een kronkelend pad naar een grote rotspartij (4834m) waar je een prachtig zicht hebt op de Talun Vallei en de Lubuchela Himal. De helling wordt minder steil en je wandelt verder naar het hoogste punt van je trekking, de Nyalu Pass (5000m). Je daalt af langs de Selima Dada, een mooi blauw meer. Een steile en rotsachtige afdaling in een vlakke vallei brengt je naar de kampeerplaats. Van hieruit heb je prachtig zicht op de Saipal Himal.

Dag 17 –  Dag 13 Limi Valley Trek – naar Sangrak Kermi (2670m) 7 uur
Vandaag daal je verder af door een dennen- en zilverberkenbos met zicht op de Saipal Himal. Je daalt af tot je aan een houten brug komt die je naar de andere kant van de rivier leidt. Nadat je nog wat meer afdaalt, klim je terug omhoog naar de Salli Khad Pass (3144m) die je eerder deze trekking ook al passeerde. Je daalt verder af naar Sangrak Kermi.

Dag 18 –  Dag 14 Limi Valley Trek – naar Simikot (2950 m) 6 tot 7 uur
Vandaag keer je terug op je voetsporen en wandel je terug naar Simikot. Je passeert opnieuw de watervallen van Chaya Chahara en het dorp Dharapori. Je stijgt tot je aan de klein pas boven Simikot komt en daalt dan af naar Simikot. Je overnacht hier in een eenvoudig guesthouse.

Dag 19 – Vlucht van Simikot naar Nepalgunj & vlucht naar Kathmandu
Vandaag vlieg je met een vroege binnenlandse vlucht vanuit Simikot naar Nepalgunj. Nadien neem je een tweede vlucht naar Kathmandu. Als het weer meezit, ben je dus in de namiddag terug.

Dag 20. Kathmandu
Mochten de vluchten vertraging hebben, dan heb je deze dag nog als reservedag. Je kan deze dag invullen met een culturele bezoeken in Kathmandu.

Dag 21. Einde rondreis Limi Valley Trek
Helaas is vandaag het einde van je reis door Nepal. Afhankelijk van je vlucht kun je nog wat souvenirtjes scoren, of maak je je op voor de vlucht naar huis. 

Meer informatie Limi Valley Trek

Tijdens de trek gaat er een goed opgeleide, Engelssprekende berggids mee (deze gids ontmoet je al in Kathmandu). Daarnaast gaan er  muilezels mee voor de bagage. Zelf draag je dus alleen een dagrugzakje. Je kunt in Kathmandu een deel van je bagage in het hotel achterlaten. 

In dit deel van Nepal zijn vrijwel geen toeristische voorzieningen. Daarom overnacht je in tenten. Er worden dunne matjes verstrekt, maar wij raden je aan om zelf een zelfopblaasbaar matje mee te nemen. Neem ook een warme slaapzak mee. Desgewenst kun je in Kathmandu een slaapzak huren. Neem dan wel een lakenzak mee. Tijdens de trektocht zijn alle maaltijden en koffie en thee inbegrepen.

Voor de trek zijn verschillende permits nodig, waaronder een restricted area permit voor Humla.  Deze zijn inbegrepen, neem hiervoor wel 2 pasfoto’s mee.

limi valley trek

Hoogteziekte Nepal 

Deze reis gaat naar redelijk grote hoogte, maar de hoogte wordt geleidelijk opgebouwd. Hierdoor zul je waarschijnlijk weinig of geen last hebben van hoogteziekte. Wellicht krijg je last van lichte verschijnselen als hoofdpijn en minder eetlust. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de symptomen en wat je moet doen, mocht je last krijgen van hoogteziekte. We adviseren je dan ook om voor je vertrek jezelf te goed informeren over hoogteziekte. Op de site hoogteziekte.info vind je veel informatie. Ook kun je op deze site het boekje “Hoe blijf ik gezond in de hoogte” bestellen. Dit informatieve boekje is geschreven door Han Willems, een arts die zich gespecialiseerd heeft in hoogteziekte. Ook kun je contact opnemen met je huisarts over het gebruik van Diamox, een middel wat je lichaam helpt om sneller te acclimatiseren.

Prijsinformatie Nepal – Limi Valley Trek

Reisduur rondreis Nepal – Limi Valley Trek21 dagen/20 nachten
Reissom rondreis Nepal – Limi Valley TrekVanaf € 3890,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen inclusief ontbijt in Kathmandu en Nepalgunj, volledig verzorgde campingtrek, inclusief alle maaltijden, koffie en thee, goed opgeleide berggids, kok, assistent kok, muilezels voor de bagage, benodigde trekkingsdocumenten en entree nationale park tijdens trek, 4 binnenlandse vluchten: Kathmandu-Nepalgunj-Simikot vv, alle transfers
ExclusiefInternationale vluchten, overige maaltijden, gidsen, excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Nepal — Limi Valley TrekOvernachtingen in een tweepersoonskamer in Kathmandu en Nepalgunj, in eenvoudig guesthouse in Simikot en in tent tijdens de Limi Valley Trek.

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Maaike helpt je graag bij het samenstellen van jouw Nepal reis.

Vliegtickets naar Nepal

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Nepal boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Maaike geeft je graag advies over de beste optie. Meer informatie over vliegtickets Nepal.

Meer inspiratie voor een Nepal reis

Wil je een rondreis Nepal maken? Geef Maaike je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een Nepal rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Nepal.

<ahref="https://nl.trustpilot.com/review/betterplaces.nl"target="_blank">Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!