Lokale ervaring in Colombia

Maak kennis met de bewoners tijdens deze bijzondere excursies
Ontvang een voorstel op maat

Ga voor een echte lokale ervaring in Colombia

Schuif aan voor een huisgemaakte maaltijd bij een lokaal gezin, of steek je handen uit de mouwen en leer de gerechten uit de Colombiaanse keuken zelf maken. In de weelderige koffieregio wandel je tussen de hoogste palmbomen ter wereld, proef je van exotische vruchten en maak je een ritje in een iconische jeep. Met een lokale ervaring in Colombia dompel je je onder in het lokale leven en leer het land écht kennen.

Lokale ervaring in Colombia

Paardrijden Villa de Leyva

Tijdens een ontspannen paardrijtocht door de omgeving van Villa de Leyva bezoek je de bijzondere archeologische vindplaats van de precolumbiaanse Muisca.  Deze diende als astrologisch observatorium en als een eerbetoon aan de vruchtbaarheid. Ook rijd je langs het Fossielenmuseum, waar onder andere het fossiel van een 110 miljoen jaar geleden uitgestorven zeedier te zien is. Tot slot brengen de paarden je naar de zogenoemde Pozos Azules, kleine poelen met blauwgekleurd water, omgeven door droog Andesbos. Daarna rijd je terug naar het dorp. De totale duur van deze tour is 3 uur.

Lokale ervaring in Colombia

Lokale excursie in een iconische Willys jeep

In de Koffiedriehoek van Colombia zie je ze overal: felgekleurde jeepjes volgeladen met veel te veel spullen. Tijdens deze excursie ontdek je de omgeving van Salamina in zo’n iconische Willys jeep. Een Engelssprekende gids neemt je mee naar het dorpje San Felix, waar je een typisch Colombiaanse lunch voorgeschoteld krijgt, voor je doorrijdt naar de Samaria Vallei. Daar maak je een wandeling tussen de waspalmen, de nationale boom van Colombia die tot wel 60 meter hoog kan groeien. Anders dan in de drukkere Cocora Vallei, heb je de waspalmen hier helemaal voor jezelf. Je kan zo dichtbij komen als je wil.

Eten bij de bewoners thuis – Lokale ervaring in Colombia

In Colombia vind je volop lokale restaurants met heerlijke gerechten. Maar hoe leuk is het om ook een keer bij de bewoners thuis te eten? Via Resirest kun je aanschuiven bij een lokale familie voor een huisgemaakte maaltijd. Zo kun je in Medellín bij Yuliana komen eten. Zij kan niet alleen heerlijk koken, ze deelt ook graag al haar verhalen over het leven in Colombia, de gewoontes en gebruiken en de gerechten die ze voor je op tafel zet. Natuurlijk wil ze ook graag horen over het leven in Nederland. Een lokale ervaring in Colombia die je niet snel zal vergeten.

Wij hebben een aantal voorbeelden verzameld om te laten zien hoe toerisme een positieve impact kan hebben op de bewoners in een land.

Lokale ervaring in Colombia

Tuben over de Don Diego

Een lokale gids haalt je ’s ochtends op voor een geweldige ervaring. In een rubberen band dobber je over de Don Diego rivier tot je uitkomt bij een idyllisch strandje aan zee. Het is heerlijk ontspannen om je zorgeloos mee te laten voeren door de rivier. Maar laat je aandacht niet te ver wegzakken. Onderweg kun je brulapen, bijzondere vogels, kleurrijke vlinders en allerlei reptielen spotten. Kijk uit over de weelderige bossen langs de oevers. Op een heldere dag kun je zelfs de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada zien. Aan het einde van de tour brengt een motorboot je weer terug naar de lodge.

Lokale ervaring in Colombia

Bezoek een stichting voor straatkinderen

Met de spectaculaire ‘metrocable’ zweef je over het beruchte Medellín naar de wijk Santo Domingo. Daar aangekomen reis je als een local met de bus langs de rand van de stad naar de stichting El Paraiso, een plek waar straatkinderen worden opgevangen. Bij de stichting is het mogelijk om te lunchen. Je krijgt dan een huisgemaakte maaltijd die gemaakt wordt door de alleenstaande moeder Ana. Sebastiaan, één van de jongens die opgroeide bij de stichting en daar nu werkzaam is, vertelt je in het Engels over het werk wat ze doen. Na het indrukwekkende bezoek reis je weer terug met het openbaar vervoer. Dat is een avontuur op zich! Terug in je hotel praat je nog lang na over deze bijzondere lokale excursie.

Lokale ervaring in Colombia

Lokale ervaring in Colombia  – Fruitproeverij 

Proef de zoete smaken van het exotische fruit uit de vruchtbare bergen van de Koffiedriehoek. Tijdens deze lokale ervaring in Colombia neemt een lokale gids je mee naar Sazagua, een monumentaal landgoed in de koffieregio. Daar word je ontvangen met een welkomstdrankje, waarna de proeverij van allerlei exotische vruchten begint. Natuurlijk krijg je ook de lekkerste koffie en huisgemaakt ijs voorgeschoteld. Tijdens de tour leer je ook hoe de lokale zoetigheden bereid worden. Dit is een middag om je vingers bij af te likken.

In dit kleurrijke land is er voor iedereen wel wat lekkers te vinden. Zelfs als je geen vlees eet. Wij delen tips voor vegetariërs in Colombia.

koffie in colombia

Kookworkshop in Barichara

De inwoners van Santander houden van eten! Dat begint al bij het ontbijt. Boven het vuur geroosterd vlees, tamales, gekookte yuca, een groot stuk avocado en een kop warme chocolademelk zijn typische gerechten voor op de ontbijttafel. De keuken van Santander heeft een lange geschiedenis, met invloeden van zowel de inheemse bevolking als van de Spanjaarden. In Barichara, het mooiste dorpje van Satander, leer je over de traditionele gerechten uit deze regio en hoe je daar een internationaal tintje aan kan geven. Dat is leuk, want dan kun je de gerechten ook thuis nog eens maken. Zo heb je meteen een blijvende herinnering aan je rondreis door Colombia.

Kookworkshop in Medellín

Dompel je onder in de traditionele Paisa-keuken met een kookworkshop in één van de beste koksscholen van Medellín. Steek je handen uit de mouwen en leer van een lokale chef hoe je de beroemde bandeja Paiso (een bord vol Colombiaanse smaken) of een sancocho criollo (traditioneel stoofgerecht) klaarmaakt. De middag zou niet compleet zijn als je de gerechten niet mag proeven. Dus zorg ervoor dat je genoeg trek hebt voor je aan de kookworkshop begint. Al dat lekkers wil je tot de laatste kruimel opeten.

Je eigen Colombia rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Colombia na het zien van deze bijzondere excursies? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Eddy, de reisexpert die al jaren in Colombia woont en een lokale ervaring in Colombia voor je kan organiseren. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Eddy.

Meer inspiratie voor je Colombia rondreis

Wil je meer lezen over Colombia en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de beste reistips van onze lokale reisexpert of over de mooiste stranden van Colombia. Stop and Stare schrijft veel over haar reizen in Colombia. Lees meer over haar geweldige avonturen.

Reisexpert Eddy in Colombia helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Colombia. Geef Eddy je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

beste reistijd colombia

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!