Lokale ervaringen in Tanzania

Leer de locals en het gewone leven in Tanzania kennen
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Doe lokale ervaringen in Tanzania op

Tijdens een reis door Tanzania wil je natuurlijk de beroemde safariparken zien. Maar Tanzania is veel meer dan alleen natuur: ook de cultuur is de moeite waard. Wil je de locals en het gewone leven in Tanzania leren kennen, dan is het een aanrader om een aantal lokale ervaringen in je reis door Tanzania op te nemen. Ga bijvoorbeeld koken met een Tanziaanse gastvrouw, slaap in een lodge die wordt gerund door de Maasai of proef bananenbier tijdens een fietstocht over het Tanzaniaanse platteland.

Tanzania ervaringen

Verblijf in de Africa Amini Maasai Lodge

Tijdens je reis kom je regelmatig leden van de Maasai-stam tegen, direct herkenbaar aan hun rode dekens en kleurrijke sieraden. Wil je meer weten over deze bijzondere stam, hun tradities en gebruiken? Verblijf dan in de Africa Amini Maasai Lodge, gelegen in Maasai-land. Mét uitzicht op de Kilimanjaro. Deze sfeervolle lodge wordt volledig gerund door de Maasai en dat is een mooie kans om de stam beter te leren kennen. Ga wandelen met een Maasai-krijger, leer speerwerpen en bewonder de traditionele dansen van de Maasai bij zonsondergang. Bovendien kun je de medewerkers van de lodge alles vragen, zodat je een mooi inkijkje krijgt in de Maasai-cultuur. Een verblijf in de lodge is één van de meest authentieke ervaringen in Tanzania, er worden geen toneelstukjes opgevoerd. Ook erg leuk met kinderen!

Tanzania ervaringen

Ervaringen Tanzania: Mountainbiken op het platteland

Zoek je wat afwisseling na al het safarigeweld in Tanzania? Ga dan samen met een lokale gids mountainbiken op het platteland rond Mto wa Mbu. In dit gebied wonen leden van ruim veertig stammen, elk met hun eigen cultuur en tradities. Je fietst langs weelderige bananenplantages, het schooltje en de kerk. Onderweg zwaai je naar de mensen die op het land werken en naar de kinderen die je vrolijk groeten. Je stopt bij kleine werkplaatsen en brengt een bezoekje aan een lokale bar. Hier kun je bananenbier proeven en zien hoe dit in een enorme pot gebrouwen wordt. De locals zijn hier erg trots op en vertellen je er graag alles over. Na afloop is het leuk om te gaan lunchen in het dorp. Reken op een tafel vol heerlijke lokale gerechten, bereid door hartelijke Tanzaniaanse mama’s.

Lokale ervaringen Tanzania: Kookworkshop in Arusha

Wil je nog meer leren over de Tanzaniaanse keuken? Dan is een kookworkshop in Arusha een aanrader. De Tanzaniaanse Neema komt je ophalen bij je hotel en samen met haar wandel je naar haar huis. Onderweg doen jullie nog wat inkopen bij marktkraampjes langs de weg en eenmaal thuis kan het koken beginnen. Samen met Neema maak je typisch Tanzaniaanse gerechten, zoals de maïspap ugali en chapati’s, een soort brood. Het resultaat eet je samen met Neema en haar dochtertje op in de tuin.

Trustpilot
Tanzania ervaringen

Lokale ervaringen Tanzania: het koffieproces

De omgeving van Arusha wordt gedomineerd door de indrukwekkende Mount Meru. Aan de voet van de berg liggen volop kleine dorpjes, omringd door groene, vruchtbare velden. Samen met een lokale gids bezoek je een het dorp Nkoaranga, waar je ziet hoe boeren bananen, mais, bonen en andere groenten- en fruitsoorten verbouwen. Je wandelt langs de school, neemt een kijkje bij een oude kerk en tot slot ben je te gast bij een kleine koffieplantage. Een koffieboer laat je graag zien hoe het groeien van koffiebonen en het produceren van koffie in zijn werk gaat. Natuurlijk proef je ook verschillende koffiesoorten. Lunchen in het dorp is een leuke afsluiting van je tour: je krijgt dan een typische Swahili-lunch voorgeschoteld met onder andere ugali, geroosterde banaan, salade en spinazie.

Bezoek lokale goede doelen

Tanzania is een arm land en talloze goede doelen zetten zich in om mensen te helpen. Shanga, net buiten Arusha, is daar een prachtig voorbeeld van. Shanga is een werkplaats waar mensen met een beperking werken. Gehandicapten in Tanzania krijgen normaal gesproken geen kansen, maar Shanga brengt daar verandering in. De mensen die hier werken, wonen zelfstandig en runnen hun eigen huishouden. Dankzij het geld dat ze bij Shanga verdienen! Ze maken prachtige spullen van gerecyclede materialen, zoals knuffels van oude overhemden en handgeblazen serviezen van lege wijnflessen. Je krijgt een gratis rondleiding door de werkplaats en natuurlijk kun je ook op je gemak de winkel bezoeken. Met dit soort ervaringen in Tanzania weet je zeker dat je geld goed terecht komt.

Tanzania ervaringen

Lokale ervaringen Tanzania: Rhotia valley

Nog zo’n bijzonder goed doel is de Rhotia Valley Tented Lodge & Children’s home. Dit project bestaat uit een lodge en een kindertehuis. Het tehuis wordt gefinancierd met de inkomsten uit de lodge. Slaap je hier, dan draag je dus vanzelf je steentje bij aan het kindertehuis. Voor het avondeten (bereid met producten uit eigen tuin!) is er tijd om het tehuis te bekijken. Een potje voetballen met de kinderen of hen helpen met huiswerk: het kan allemaal. Reis je met kinderen, dan is het extra waardevol om hier te verblijven. Ze leren zo dat het leven van kinderen in Tanzania heel anders is dan dat van hen.

Je eigen reis door Tanzania

Zin gekregen om je eigen lokale ervaringen in Tanzania mee te maken? Je reis in Tanzania kun je in overleg met reisspecialist karin samenstellen. Geef Karin je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Tanzania of de beste reistijd Tanzania.

Zo reis je rond in Tanzania

Wil je graag een rondreis door Tanzania maken en de mooiste ervaringen opdoen? Kijk dan eens bij de voorbeeldreizen. Je plant je hele reis in overleg met lokale reisexpert Karin. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek.

Meer inspiratie?

Ben je op zoek naar iets meer informatie over Tanzania in het algemeen? Kijk eens naar de beste reistijd voor een reis door Tanzania. Blogger Karlijn is een doorgewinterde reiziger en schrijft over al haar reizen. Lees meer op haar website en haar avonturen.

Reisexperts Karin en Astrid wonen al jaren in Tanzania en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale Tanzania safari. Geef je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!