Madagascar vakantie - 100% op maat

Regel je rondreis Madagascar rechtstreeks met een lokale expert

 

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Madagascar: wondere wereld van unieke dieren en natuur

Voor de kust van Oost-Afrika ligt één van de meest bijzondere landen ter wereld: Madagaskar. Doordat het eiland zo ver van het vasteland ligt, zijn er planten, bomen, diersoorten en een mix van culturen ontstaan die alleen op Madagaskar voorkomen. Ga je een Madagascar vakantie maken, dan ontdek je elke dag flora en fauna die je nergens anders ter wereld kunt zien.

Madagascar vakantie

Frank is onze reisprofessional die al jaren in Madagaskar woont. Samen met Jolijn is hij gespecialiseerd in het organiseren van individuele Madagascar reizen. Lees meer

Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor een Madagascar vakantie.

De ultieme Madagascar reis

Bekijk de favoriete Madagascar vakantie van Frank en Jolijn, onze reisexperts ter plaatse. De route is gebaseerd op eigen ervaringen en op de feedback van onze reizigers. Een reis naar bijzondere plekken met unieke excursies en overnachtingen in kleinschalige hotels en homestay’s. Zo komt je geld bij de  juiste mensen terecht én heb je een onvergetelijke vakantie.

Voorbeelden Madagascar vakantie

Madagaskar familiereis

Anders dan de film, maar voor kinderen zeker interessant.
17 dagen va. €1740,- pp.  (€102,- per dag)

Noorden Madagaskar

Bezoek steden, kalkrotsformaties en luier op Nosy Komba.
7 dgn, alleen in combinatie met een rondreis

Boottocht Tsiribihina

Vaar over de Tsiribihina en kampeer in een tent.
5 dagen, alleen in combinatie met een rondreis

Walvissen & het Oosten

Spot tussen juli en september grote migrerende bultrugwalvissen.
7 dgn, alleen in combinatie met een rondreis

 Ervaringen Madagascar reizen

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je Madagascar vakantie

Madagascar vakantie

Antsirabe marktbezoek en kookles

In Antsirabe ga je samen met een local naar de grootste openluchtmarkt van Madagaskar om ingrediënten te kopen voor een echte Malagasy maaltijd. Nadat de ingrediënten gekocht zijn maak je samen met de gastvrouw een traditioneel gerecht klaar dat je erna natuurlijk op gaat eten. Een geweldige ervaring!

Bezoek een cacao plantage

Onderweg van Ankarana National Park naar Nosy Be kom je langs de cacaoplantages van Ambanja en Ankify. Een lokale gids leidt je rond over het terrein waar cacao, vanille en andere specerijen worden verbouwd. De gids zal je alles leren over de cacaosoorten, de verschillende smaken en de oogstprocedures. Als afsluiter proef je de chocolade die gemaakt is van de Somia bonen.

Madagascar vakantie
Madagascar vakantie

Ontdek een saffiermijn

Aan de zuidwest kust tussen Isalo Nationaal Park en Tulear ligt het grootste saffiermijn gebied ter wereld. Een lokale gids laat je dit fenomeen zien waar de lokale bevolking druk bezig is met het graven en zoeken naar saffieren. De opbrengst van je bezoek gaat naar een sociaal fonds dat de mijnwerkers ondersteunt in geval van ziekte of ongevallen.

Fair en Groen

 

Beste reistijd, excursies en overnachtingen Madagascar vakantie

Op zoek naar een unieke reis en geen tijd om zelf je reis samen te stellen?
Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 Inspiratie en reistips Madagaskar reizen

“Frank woont al jaren in Madagaskar en kent het land op zijn duimpje. We voelden hoeveel liefde hij heeft voor het land en de mensen”

Madagaskar reizen

Dit is reizen in Madagaskar

  • Wandel door het ruige Tsingy-gebergte
  • Spot unieke lemuren
  • Maak kennis met de hartelijke locals

Madagascar vakantie: mix van bijzondere landschappen
Dankzij haar afgelegen locatie heeft Madagaskar een unieke biodiversiteit. Zo’n 80% van alle flora en fauna komt alleen op dit eiland voor. De landschappen zijn bovendien heel divers. Door het centrum van het eiland loopt een bergrug met pieken van 2600 meter hoog. Bezoek zeker het Andringitra-gebergte, met prachtige valleien en granieten rotsen. Het oosten is de natte kant en daar vind je regenwouden en rijstterrassen Houd je van ruige landschappen, sla dan de kalkstenen messcherpe rotspartijen van de Tsingy zeker niet over. Je wandelt over hangbruggen door het spectaculaire landschap.

Madagaskar natuur: de mooiste plekken
Wil je volop van de natuur op Madagaskar genieten, reis dan zeker naar Baobab Avenue, een perfecte laan omzoomd door Baobab-bomen. Ook Isalo National Park is een aanrader, met grillige rotsformaties, bossen, grotten en kloven. In het Andasibe-regenwoud vind je de grootste nog levende lemurensoort, met dieren van een meter groot. Wil je graag van de gebaande paden af, dan is het kanaal van Pangalanes een aanrader. Dit watergebied is een aaneenschakeling van meertjes en kreken, waar je mooie boottochten kunt maken.

Unieke dieren spotten op Madagaskar
Ben je dol op dieren, dan zit je op Madagaskar goed. Hier leven tientallen soorten lemuren, dieren die je nergens anders ter wereld vindt. Bovendien is de kans groot dat je unieke kameleons en bijzondere kikkers spot. Op Madagaskar leven ook ruim 270 vogelsoorten. In juli, augustus en september kun je de migratie van de bultrugwalvissen meemaken. Dan zwemmen er honderden walwissen voor de kust, die daar hun jongen baren en voeden.

 

Madagascar vakantie: ook veel aandacht voor cultuur
Maak je tijdens je reis graag contact met de locals? Ook dan is Madagaskar een ideale reisbestemming. Op Madagaskar woont een mix van volkeren, elk met hun eigen gebruiken en tradities. De mensen in Madagaskar ontvangen je hartelijk en het is leuk om een paar dagen op het platteland te verblijven. Maak bijvoorbeeld een mountainbiktocht over het platteland rond Antsirabe, fiets door de dorpen en bezoek marktjes, scholen en kerkjes. Zo leer je de mensen en hun manier van leven echt kennen.

Strand op Madagaskar: lekker relaxen
Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar Madagaskar is ook een geweldige strandbestemming. Er zijn volop witte stranden en tropische eilandjes om je Madagaskar-reis af te sluiten. Madagaskar heeft ongeveer 250 buiteneilanden, waarvan Nosy Be aan de noordwestkust de bekendste is. Nosy Iranja aan dezelfde kust is ook een aanrader. In het oosten ligt Ile St. Marie, ideaal als je graag duikt of snorkelt. Madagaskar heeft een prachtige onderwaterwereld en het dierenleven onder water is net zo rijk als op het land.

Madagascar rondreis: nog echt een avontuur
Madagaskar wordt nog niet door massa’s toeristen bezocht en dat maakt een Madagaskar-rondreis extra bijzonder. Er zijn prima voorzieningen voor toeristen, maar reizen op Madagaskar is ook nog echt een avontuur. Trek bijvoorbeeld met een 4WD de binnenlanden in en kampeer op de mooiste plekjes. Reizen doe je meestal met een auto en chauffeur, maar zelf rijden op Madagaskar kan ook. Onze lokale reisexpert Frank vertelt je graag alles over de mogelijkheden.

Beste reistijd Madagaskar

Beste reistijd Madagascar vakantie
De beste reistijd voor Madagaskar is de periode mei tot en met september. Dan is het langs de kust 20 tot 25 graden en in hoger gelegen gebieden is het koeler. April, oktober en november zijn de overgangsmaanden. Van december tot maart is het heel warm en vochtig en dan kun je beter niet naar Madagaskar reizen. Lees meer

Visum Madagaskar

Visum Madagascar vakantie
Voor Madagaskar heb je een visum nodig. Dit kun je bij aankomst op de luchthaven kopen en het is dertig dagen geldig. Wil je langer dan dertig dagen blijven, dan moet je vooraf een visum regelen. Je paspoort moet na vertrek uit Madagaskar nog zes maanden geldig zijn.

Geld Madagaskar

Geld Madagaskar
De munteenheid van Madagaskar is de Ariary. De wisselkoers schommelt, dus controleer die altijd even voor je vertrekt. Op Madagaskar kun je maar op weinig plaatsen pinnen en ook je creditcard is meestal niet bruikbaar. Zorg daarom dat je voldoende cash geld bij je hebt. Euro’s en dollars kun je allebei wisselen, bij banken en eventueel in hotels.

Inentingen en malaria Madagaskar

Inentingen en malaria Madagaskar
Voor Madagaskar worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Op Madagaskar komt malaria voor. Laat je ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en malariatabletten. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Veiligheid Madagascar vakantie

Veiligheid Madagascar vakantie
Op Madagaskar kun je in principe veilig reizen, maar houd de ontwikkelingen in het land wel goed in de gaten. Let verder op je spullen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!