De hoogtepunten van Madagaskar

17-daagse rondreis langs Madagaskar Hoogtepunten
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De hoogtepunten van Madagaskar

17-daagse rondreis, vanaf € 2285,-

 • Vaar over de rivieren en meren van Pangalanes
 • Verblijf in kleinschalige accommodaties
 • Maak nachtwandelingen en spot al het wildlife
 • Bezoek kolonie’s van verschillende soorten Maki’s
 • Maak met een lokale gids prachtige wandelingen
 • Neem een duik in de watervallen van Isalo

In deze rondreis door de hoogtepunten Madagaskar reis je over het rode eiland en ontdek je nationale parken en dieren.  De reis begint in de hoofdstad Antananarivo, die je eigenlijk direct achter je laat en verruilt voor het park Périnet. Je vaart door het Kanaal van Pangalanes, ontmoet de vissers en slaapt in een houten chalet. Je ontdekt het platteland rondom Antsirabe, stad van de pousse pousse, en gaat op zoek naar diverse soorten maki’s in Andringitra. Nadat je ook de watervallen van Isalo en de stranden van Ifaty hebt verkend reis je terug naar de hoofdstad, waar je je klaarmaakt voor de terugreis. Zo pak je in 17 dagen tijd de mooiste hoogtepunten Madagaskar mee!

Reisexpert Frank is specialist in het organiseren van individuele Madagaskar reizen. Samen met Jolijn en Marjon helpt hij je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Madagaskar. Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen rondreis in Madagaskar 

Dit is een voorbeeld voor een rondreis door Madagaskar. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.

Route Madagaskar hoogtepunten

Route hoogtepunten Madagaskar:

 • Dag 1 : Antananarivo
 • Dag 2 en 3 : Andasibe
 • Dag 4 t/m 6 : Pangalanes
 • Dag 7 en 8 : Antsirabe
 • Dag 9 : Ambalavao
 • Dag 10 en 11 : Tsaranoro Vallei (Andringitra)
 • Dag 12 en 13 : Isalo Nationaal Park
 • Dag 14 en 15 : Ifaty
 • Dag 16 : Binnenlandse vlucht van Ifaty naar Antananarivo
 • Dag 17 : Einde van je reis met hoogtepunten Madagaskar

Wil je de vlucht met de minste CO2 uitstoot, kies dan voor de vlucht via Parijs met KLM of Air France. Kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen. 

Madagaskar hoogtepunten
Dag 1 – Aankomst in Antananarivo

Dit is de eerste dag van jouw reis met hoogtepunten Madagaskar! Na aankomst op de luchthaven word je naar een comfortabel hotel in de hoofdstad gebracht. Je hebt vandaag de tijd om rustig bij te komen van je vlucht of wat rond te dwalen in de stad.

Dag 2 – Antananarivo naar Andasibe

Na het ontbijt reis je binnen vier uur naar Andasibe. Andasibe ligt in het oosten van het land en is beter bekend als Périnet. Dit is de leefomgeving van de Indri Indri, de grootste van de maki soorten. In de avond maak je een wandeling om de nachtdieren als muismaki, kameleon, gekko en boomkikker te spotten. Je overnacht in een houten chalet aan de rand van het regenwoud.

Madagaskar hoogtepunten
Dag 3 Hoogtepunten Madagascar – Andasibe

Samen met een gids wandel je vandaag door het park en zie je de verschillende makisoorten. Ook de grootste kameleon soort, de Parsons kameleon, kun je hier tegenkomen. Na de lunch rijd je naar het Vakona domein, een eiland waar je de eerder gespotte dieren heel goed fotograferen. Op hetzelfde domein is een voormalige krokodillenfarm en in het meer zelf zitten nog tientallen van deze voorhistorische monsters.

Dag 4 – Andasibe naar Kanaal van Pangalanes

Na het ontbijt rijd je binnen 3 uur naar Manambato, de poort naar het Kanaal van Pangalanes. De Pangalanes worden gevormd door een honderden kilometers lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, die door kanalen met elkaar zijn verbonden. In koloniale tijden werd het water voor transport gebruikt, maar inmiddels is er zoveel overgroeid dat alleen de kleine pirogues van lokale vissers er nog makkelijk hun weg vinden.

Tijdens je rondreis langs alle Madagaskar hoogtepunten bezoek je veel bijzondere plekjes die de lokale reisexpert Frank op een rijtje heeft gezet. Lees er meer over!

Madagaskar hoogtepunten
Dag 5 – Kanaal van Pangalanes

Vandaag heb je alle tijd om het natuurgebied te verkennen. Je kunt wandelingen maken (met gids of op jezelf) en dansende sifaka’s, Indri Indri en ander maki’s tegenkomen. Het weelderige oerwoud herbergt ook een selectie vleesetende planten. Tijdens deze Madagaskar hoogtepunten reis kun je er ook voor kiezen per boot het Kanaal verder te verkennen en onderweg langs de oevers vogels spotten of een vissersdorp bezoeken.

Dag 6 Madagaskar hoogtepunten – Kanaal van Pangalanes naar Andasibe

Na het ontbijt brengt de boot je weer door de kreken tot je bij het vaste land terugkomt. Daarna rijd je in enkele uurtjes naar Andasibe, waar je weer overnacht in de houten chaletjes.

Madagaskar hoogtepunten
Dag 7 – Andasibe naar Antsirabe

Vandaag heb je een lange reisdag, maar er zijn uiteraard onderweg de nodige stops. In totaal rijd je in ongeveer zes uur over de Route National 7 naar Antsirabe. Dit lieflijke stadje is de hoofdplaats van de pousse pousse, een felgekleurde riksja die door mensenkracht getrokken wordt. Enkele historisch koloniale gebouwen maken van dit plaatsje een aangename plek om te stoppen. Je overnacht twee nachten in de Résidence Madalief, een guesthouse dat deel uitmaakt van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt. Een van onze persoonlijke favorieten tijdens deze Madagaskar hoogtepunten reis.

Dag 8 – Antsirabe

Je hebt vandaag een actieve dag waarin je de omgeving van Antsirabe verkend. Ongeveer twintig kilometer verderop ligt een kratermeer dat je verkend voordat je per mountainbike het platteland gaat verkennen. Onderweg kom je de plattelandsbewoners tegen, die met plezier voor de lens van je camera willen poseren. ‘s Middags is er voldoende tijd om Antsirabe zelf te bezoeken.

Dag 9 Madagaskar Hoogtepunten – Antsirabe naar Ambalavao

Je vervolgt je weg over de Route National tot je in Ambalavao aan komt. Dit plaatsje ligt in het hoogland. Je kunt door de straatjes dwalen of een lokaal project bezoeken waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt. Ook kun je er een kijkje in de keuken nemen.

Madagaskar is een perfecte bestemming voor een mooie roadtrip en er zijn veel verschillende manieren om rond te reizen. Better Places legt je de mogelijkheden uit!

Madagaskar hoogtepunten
Dag 10 – Ambalavao naar Tsaranoro Vallei (Andringitra)

Onderweg naar het Andringitra gebergte stop je om het park d’Anja te bezoeken. Een kort tochtje brengt je al snel bij een kolonie ringstaartmaki’s. Madagaskar wordt in twee gedeeld door een hoge bergrug, en het middelpunt hiervan is het Andringitra gebergte. Je overnacht twee nachten in een kamp op basis van volpension, waarvandaan je bergtochten en andere wandelingen kan ondernemen.

Dag 11 – Tsaranoro Vallei (Andringitra)

Onder begeleiding van een lokale gids trek je er op uit om het gebergte te verkennen. Er kunnen makkelijke, middelmatige en pittige wandelingen ondernomen worden. Vooral de prachtige vergezichten zullen je nog lang bijblijven tijdens de 11e dag van je Madagaskar hoogtepunten reis.

Madagaskar hoogtepunten
Dag 12 – Tsaranoro Vallei (Andringitra) naar Isalo Nationaal Park

Je verlaat Andringitra en zodra je de hoofdweg weer bereikt, rijd je naar het zuiden. Ranohira ligt aan de poort van het Isalo Nationaal Park. Je overnacht hier twee nachten in een leuk hotel met zwembad.

Dag 13 – Isalo Nationaal Park

Kenners zijn er het over eens: Isalo is het mooiste park van het zuiden. Vandaag ga je er de hele dag op uit om onder begeleiding van een gids dit park te verkennen. Het park bestaat uit watervallen, natuurlijke zwembaden en avontuurlijke kloven. In het midden van de wildernis krijg je een barbecue lunch voorgeschoteld terwijl ringstaartmaki’s en roodhoofdmaki’s in het struikgewas om je heen spelen.

De beste reistijd Madagaskar is in de maanden mei t/m september. In de maanden april, oktober en november kun je ook prima een rondreis Madagaskar maken.

Dag 14 – Isalo Nationaal Park naar Ifaty

De Route National brengt je vandaag naar Tulear. Vanaf hier rijd je via een zanderige kustweg tot in het badplaatsje Ifaty. Je verblijft hier twee nachten en kunt gaan genieten van zon, zee en strand.

Dag 15 Madagaskar Hoogtepunten – Ifaty

Afhankelijk van het seizoen kan er vandaag gesnorkeld worden op een nabijgelegen rif. Je kunt vandaag ook het ruime sop kiezen om op zoek te gaan naar migrerende walvissen. Sportievelingen kunnen een lesje kitesurfen nemen, of misschien een proefduik. Op land is ook een en ander te beleven. Het beroemde prikkelbos van zuidwest Madagaskar herbergt honderden vreemd uitziende flessenbaobabs die je ook kunt bewonderen.

Madagaskar hoogtepunten
Dag 16 – Vlucht van Itafy naar Antananarivo

Een binnenlandse vlucht brengt je in iets meer dan een uur terug naar de hoofdstad. Je verblijft hier weer in het hotel dat je kent van de eerste dag.

Dag 17 – vertrek vanuit Antananarivo – Einde Madagaskar Hoogtepunten

Je kunt vandaag nog de stad verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de bedrijvige Avenue de l‘Independence en de markten er omheen. Met een taxi kom je daarnaast makkelijk op het hoogste punt van de stad, waar de paleizen van de laatste koningin en dat van haar eerste minister de moeite waard zijn om te bezoeken. Vervolgens word je naar de luchthaven gebracht en verlaat je Madagaskar. 

In deze voorbeeldreis is 1 binnenlandse vlucht opgenomen (Van Ifaty naar Antananarivo). Wil je liever niet vliegen? Vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Prijsinformatie hoogtepunten Madagaskar

Reisduur: 17 dagen/16 nachten.
Reissom: Vanaf € 2285,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, volpension in Tsaranoro Vallei, 1 binnenlandse vlucht, vervoer ter plaatse, avondwandeling Périnet inclusief entree & gids, Vakona domein Andasibe, bezoek Tritriva met fiets & gids, per boot over Kanaal van Pangalanes, entree & gids parc d’Anja, entree en gids in Isalo inclusief BBQ lunch
Exclusief: Internationale & binnenlandse vluchten, activiteiten Kanaal van Pangalanes/Tsaranoro, Vallei/Ifaty & Antananarivo en overige entreegelden, excursies of gidsen, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Frank helpt je graag bij het samenstellen van jouw Madagaskar vakantie op maat.

Vliegtickets voor je Madagaskar rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Madagaskar boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor je Madagaskar hoogtepunten reis

Het op drie na grootste eiland op aarde is een wereld op zich en is in alle opzichten uniek. Traveljunk Robert geeft je vijf goede redenen om dit fantastische land te bezoeken! Lees meer op traveljunks.nl.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!