Madagaskar individuele reis

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

19-daagse Madagaskar individuele reis

Vanaf € 2885,-

  • Varen over Kanaal van Pangalanes
  • Ritje met de jungletrein
  • Overnachten in accommodaties die de lokale bevolking steunen

In deze reis ontdek je Madagaskar net even op een andere manier. Natuurlijk bezoek je de hoogtepunten, maar je brengt ook een bezoek aan de minder bekende plekjes. Zo maak je in plaats van een binnenlandse vlucht een ritje met de jungletrein. Je overnacht in accommodaties die de lokale bevolking steunen, zoals bijvoorbeeld in Résidence Madalief.

Madagaskar individuele reis

Stel je eigen individuele rondreis Madagaskar samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Madagaskar individuele reis in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Frank, onze reisexpert die er al jaren woont.

Route: Antananarivo – Antsirabe – Ambalavao – Isalo – Andringitra – Sahambavy – Manakara – Mananjary – Kanaal van Pangalanes – Mahanoro – Andasibe – Antananarivo

Dag 1 – Aankomst in Antananarivo
Na aankomst word je naar een prachtig hotel gebracht dat in en rond een traditioneel hoogland huis is ontwikkeld.

Dag 2 – naar Antsirabe
Na een goede nachtrust en ontbijt vertrek je voor een drie à vier uur durende rit in onze terreinwagen naar Antsirabe. Dit lieflijke stadje is de hoofdplaats van de pousse pousse, een felgekleurde riksja die door mensenkracht getrokken wordt. Enkele historisch koloniale gebouwen maken van dit plaatsje een aangename plek om te stoppen onderweg naar het zuiden. Je overnacht twee nachten in de Résidence Madalief. Dit op een prachtig domein gelegen guesthouse maakt deel uit van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt.

Madagaskar individuele reis

Dag 3 – Antsirabe
Na het ontbijt trek je naar een twintig kilometer verderop gelegen kratermeer. Nadat je dit verkend hebt, spring je op onze mountainbikes om een prachtige fietstocht te maken doorheen het authentieke hinterland. Deze tocht zal je nog lang bijblijven vanwege de ongedwongen ontmoetingen met de plattelandsbewoners die met plezier voor de lens van je camera willen poseren. ‘s Middags is er nog voldoende tijd om Antsirabe te bezoeken.

Dag 4 – naar Ambalavao
Je vervolgt je weg over de Route National tot in Ambalavao. Dit plaatsje met een hoog Hans-en-Grietje gehalte is een zaligheid om doorheen te kuieren. Bij een lokaal project waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt, kan je een kijkje in de keuken nemen. Je slaapt vandaag in een zeer leuk stadshotelletje dat kreunt onder de bougainville.

Madagaskar individuele reis

Dag 5 – naar Isalo
Onderweg naar het Isalo Nationaal Park stop je om het door de lokale gemeenschap gerunde, kleine parkje d’Anja te bezoeken. Een kort tochtje brengt je al snel bij een kolonie ringstaartmaki’s, misschien wel de meest bekende van alle lemuren. Eens terug op de hoofdweg draai je zuidwaarts richting Ranohira, het plaatsje aan de poort van het Isalo Nationaal Park. Je overnacht twee nachten in een leuk hotel met zwembad.

Dag 6 – Isalo
Kenners zijn er het over eens: Isalo is het mooiste park van het zuiden. Vandaag ga je er de hele dag op uit om onder begeleiding van een gids dit park met zijn watervallen, natuurlijke zwembaden en avontuurlijke kloven te verkennen. In het midden van de wildernis krijg je een barbecue lunch voorgeschoteld terwijl ringstaartmaki’s en roodhoofdmaki’s in het struikgewas om je heen spelen.

Dag 7 – naar Andringitra/Tsaranoro Vallei
Madagaskar wordt in twee gedeeld door een hoge bergrug. Het middelpunt hiervan is het Andringitra gebergte. De oostkant ervan is erg groen en nat onder invloed van de Indische Oceaan, de westkant droog en warm vanwege de winden die van Afrika komen. Je overnacht twee nachten in een onvoorstelbaar mooi gelegen kamp op basis van vol pension. Het kamp Tsarasoa ondersteund de gemeenschap van de vallei door het sponsoren van het kliniekje en de schooltjes en daarenboven is het reeds enkele jaren bezig met een zeer succesvol herbebossingsprogramma. Vanaf hier kunnen bergtochten en andere wandelingen ondernomen worden.

Madagaskar individuele reis

Dag 8 – Andringitra/Tsaranoro Vallei
Onder begeleiding van een lokale gids trek je er op uit om dit gebergte te verkennen. Er kunnen makkelijke, middelmatige en pittige wandelingen ondernomen worden. Vooral de prachtige vergezichten zullen je nog lang bijblijven.

Dag 9 – naar Sahambavy
Een rit van ongeveer 5 uurtjes brengt je tot in Sahambavy. Te midden de theeplantages is een prachtig meer verstopt. Je overnacht in een paalwoning boven het water. ’s Middags kan er een theeplantage excursie gemaakt worden.

Madagaskar individuele reis

Dag 10 – naar Manakara per jungletrein
Sahambavy is het eerste stationnetje na Fianarantsoa op het jungletreinspoor naar Manakara. Na het ontbijt ga je aan boord van deze unieke trein voor een 10 uur durende rit doorheen het regenwoud.

Dag 11 – Manakara
Vandaag staat in het teken van gemeenschapstoerisme. Onder begeleiding van een gids bezoek je onder meer de vissersdorpen in de buurt, de marktjes, de oude verlaten haven uit de koloniale periode, kokos- en vanilleplantages en essentiële oliën distilleerderijen.
Madagaskar individuele reis

Dag 12 – naar Mananjary
In enkele uurtjes rij je met onze terreinwagen tot in het zusterdorpje van Manakara. Je overnacht in een prachtige lodge bij het Kanaal van Pangalanes en de Indische Oceaan. ’ s Middags kan de fruit- en specerijenplantage waarin de lodge zich bevind bezocht worden.

Dag 13 – boottocht Kanaal van Pangalanes
Het avontuur begint. De volgende drie dagen ga je een gebied ontdekken dat enkel bereikbaar is per boot. De Pangalanes worden gevormd door een honderden kilometers lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, die door kanalen met elkaar zijn verbonden. De eerste avond slaap je in een ecokamp met vaste safaritenten.
Madagaskar individuele reis

Dag 14 – boottocht Kanaal van Pangalanes
In koloniale tijden werd het water voor transport gebruikt, maar inmiddels is er zoveel overgroeid dat alleen de kleine pirogues van lokale vissers er nog makkelijk hun weg vinden. Maar ook onze speciaal hiervoor ontworpen motorboot. Met zijn geruisloze motor en extra bovendek is deze boot ideaal voor het aanschouwen van deze prachtige natuur. Vanavond meer je aan bij een in de jungle gelegen ecolodge.

Dag 15 – naar Mahanoro
Na de lunch meer je aan bij het dorpje Mahanoro. Hier staat je chauffeur met zijn auto je op te wachten.

Dag 16 – naar Andasibe
In een vijftal uurtjes rij je tot in naar Andasibe in het oosten van het land. Het daar gelegen park Andasibe – Mantadia (beter bekend als Périnet) is de habitat van de grootste der maki’s: de Indri Indri. Vanavond staat er een avondwandeling op het programma waarbij je kans maakt om de nacht actieve dieren als muismaki, kameleon, gekko en boomkikker te spotten. Je overnacht twee nachten in houten chaletjes aan de rand van het regenwoud.

Dag 17 – Andasibe
De hele ochtend wandel je onder begeleiding van een gids door het park. De Indri Indri ga je vast zien, maar ook maak je kans op bamboe maki’s, bruine maki’s en de grootste der kameleons: de Parsons kameleon. Na de lunch rij je naar het Vakona domein waarop een eiland een opvangoord voor maki’s is gehuisvest. Hier kun je de eerder gespotte dieren heel goed fotograferen. Je ziet de bruine maki en de bonte vari alsook de dansende sifaka. Op hetzelfde domein is een voormalige krokodillenfarm. In het meer zitten nog tientallen van deze voorhistorische monsters.

Madagaskar individuele reis

Dag 18 – naar Antananarivo
Een rit van een viertal uurtjes brengt je terug naar de hoofdstad waar je overnacht in het hotel dat je kent van de eerste dag. ’s Middags kan de stad verkend worden. Veel bedrijvigheid op de Avenue de la Liberté en de markten er omheen.

Dag 19 – terugvlucht
Vandaag kan je je kamer houden tot het tijd is voor de transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht.

Madagaskar individuele reis

Prijsinformatie Madagaskar individuele reis

Reisduur Madagaskar individuele reis19 dagen/18 nachten
Reissom Madagaskar individuele reisVanaf € 2885,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen inclusief ontbijt, volpension in Tsaranoro Vallei, vervoer ter plaatse, treinticket, avondwandeling Périnet inclusief entree & gids, Vakona domein Andasibe, bezoek Antsirabe met fiets & gids, per boot over Kanaal van Pangalanes, entree & gids parc d’Anja, entree en gids in Isalo inclusief BBQ lunch, gemeenschapsbezoek Manakara
ExclusiefInternationale vluchten, overige maaltijden, activiteiten Antananarivo, overige entreegelden/excursies/ gidsen, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Madagaskar individuele reisOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Frank helpt je graag bij het samenstellen van jouw Madagaskar individuele reis.

Vliegtickets Madagaskar

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Madagaskar boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Jan geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Je eigen Madagaskar individuele reis

Ben je op zoek naar een bijzondere Madagaskar individuele reis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Frank.

Maak kennis met Frank, de reisprofessional die al jaren in Madagaskar woont. Samen met Jolijn is hij gespecialiseerd in het organiseren van individuele Madagaskar reizen. Lees hoe je samen met hem je Madagaskar rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!