Individuele reis Madagaskar

19-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Individuele reis door Madagaskar

19-daagse rondreis, vanaf € 2885-

 • Vaar over de rivieren en meren van Pangalanes
 • Verblijf in kleinschalige accommodaties met locals
 • Maak een treinrit door de jungle
 • Spring op de fiets en maak prachtige tochten
 • Maak met een lokale gids prachtige wandelingen en excursies
 • Neem een duik in de watervallen van Isalo
 • Leer het échte Madagaskar kennen tijdens je Madagaskar individuele reis

In deze Madagaskar rondreis ontdek je het land net even op een andere manier. Natuurlijk bezoek je de hoogtepunten, maar je brengt ook een bezoek aan de minder bekende plekjes. Zo maak je in plaats van een binnenlandse vlucht een ritje met de jungletrein. Je overnacht in accommodaties die de lokale bevolking steunen, zoals bijvoorbeeld in Résidence Madalief. Deze Madagaskar individuele reis laat jou het land écht kennen, samen met de locals en minder toeristische plekken.

Reisexperts Frank en Marjon zijn specialisten in het organiseren van individuele Madagaskar reizen. Ze helpen je dan ook graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Madagaskar. Geef Frank en Marjon je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Je eigen rondreis in Madagaskar 

Dit is een voorbeeld voor een individuele Madagaskar reis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.

Route Madagaskar individuele reis

Route Madagaskar individuele reis:

 • Dag 1 : Antananarivo
 • Dag 2 en 3 : Antsirabe
 • Dag 4 : Ambalavao
 • Dag 5 en 6 : Isalo
 • Dag 7 en 8 : Andringitra/Tsaranoro Vallei
 • Dag 9 : Sahambavy
 • Dag 10 en 11 : Manakara
 • Dag 12 : Mananjary
 • Dag 13 en 14 : Kanaal van Pangalanes
 • Dag 15 : Mahanoro
 • Dag 16 en 17 : Andasibe
 • Dag 18 : Antananarivo
 • Dag 19 : Einde van je Madagaskar individuele reis

Het beste vlieg je vanaf Amsterdam met KLM naar Antananarivo. Dan heb je alleen een overstap in Parijs. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Terug vlieg je met AirFrance weer naar Amsterdam. Ook dan maak je een korte stop in Parijs. Vanaf Brussel zijn er ook goede mogelijkheden om snel in Madagaskar te komen, met Ethiopian Airways. Lees meer over de vluchten naar Madagaskar en de voordelen van directe vluchten.

Madagaskar individuele reis
Dag 1 – Aankomst in Antananarivo

Vandaag begint je Madagaskar individuele reis! Na aankomst word je naar een prachtig hotel gebracht dat in en rond een traditioneel hoogland huis is ontwikkeld. 

Dag 2 – naar Antsirabe

Na een goede nachtrust en ontbijt vertrek je voor een drie à vier uur durende rit in onze terreinwagen naar Antsirabe. Enkele historisch koloniale gebouwen maken van dit plaatsje een aangename plek om te stoppen onderweg naar het zuiden. Je overnacht twee nachten in de Résidence Madalief. Dit op een prachtig domein gelegen guesthouse maakt deel uit van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt.

Madagaskar individuele reis
Dag 3 Individuele reis Madagaskar– Antsirabe

Na het ontbijt trek je naar een twintig kilometer verderop gelegen kratermeer. Nadat je dit verkend hebt, spring je op onze mountainbikes om een prachtige fietstocht te maken doorheen het authentieke hinterland. Deze tocht tijdens je Madagaskar individuele reis zal je nog lang bijblijven. Dit komt door de ongedwongen ontmoetingen met de plattelandsbewoners die met plezier voor de lens van je camera willen poseren.

Dag 4 – naar Ambalavao

Je vervolgt je weg over de Route National tot in Ambalavao. Dit plaatsje met een hoog Hans-en-Grietje gehalte is een zaligheid om doorheen te kuieren. Bij een lokaal project waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt, kan je een kijkje in de keuken nemen. Je slaapt vandaag in een zeer leuk stadshotelletje dat kreunt onder de bougainville.

Dag 5 – naar Isalo

Onderweg naar het Isalo Nationaal Park stop je om het door de lokale gemeenschap gerunde, kleine parkje d’Anja te bezoeken. Een kort tochtje brengt je al snel bij een kolonie ringstaartmaki’s, misschien wel de meest bekende van alle lemuren. Eens terug op de hoofdweg draai je zuidwaarts richting Ranohira, het plaatsje aan de poort van het Isalo Nationaal Park. Je overnacht twee nachten in een leuk hotel met zwembad waar je lekker kunt ontspannen tijdens je Madagaskar individuele reis.

Dag 6 – Isalo

Kenners zijn er het over eens: Isalo is het mooiste park van het zuiden. Vandaag ga je er de hele dag op uit om onder begeleiding van een gids dit park met zijn watervallen, natuurlijke zwembaden en avontuurlijke kloven te verkennen. In het midden van de wildernis krijg je een barbecue lunch voorgeschoteld terwijl ringstaartmaki’s en roodhoofdmaki’s in het struikgewas om je heen spelen.

Tijdens je deze individuele reis van Madagaskar bezoek je veel bijzondere plekjes die de lokale reisexpert Frank op een rijtje heeft gezet. Lees er meer over!

Madagaskar individuele reis
Dag 7 Individuele reis Madagaskar – naar Andringitra/Tsaranoro Vallei

Madagaskar wordt in twee gedeeld door een hoge bergrug. Het middelpunt hiervan is het Andringitra gebergte. De oostkant ervan is erg groen en nat onder invloed van de Indische Oceaan, de westkant droog en warm vanwege de winden die van Afrika komen. Je overnacht twee nachten in een onvoorstelbaar mooi gelegen kamp op basis van vol pension. Het kamp Tsarasoa ondersteund de gemeenschap van de vallei door het sponsoren van het kliniekje en de schooltjes en daarenboven is het reeds enkele jaren bezig met een zeer succesvol herbebossingsprogramma. Vanaf hier kunnen bergtochten en andere wandelingen ondernomen worden.

Madagaskar individuele reis
Dag 8 – Andringitra/Tsaranoro Vallei

Onder begeleiding van een lokale gids trek je er op uit om dit gebergte te verkennen. Er kunnen makkelijke, middelmatige en pittige wandelingen ondernomen worden. Vooral de prachtige vergezichten zullen je nog lang bijblijven.

Dag 9 – naar Sahambavy

Een rit van ongeveer 5 uurtjes brengt je tot in Sahambavy. Te midden de theeplantages is een prachtig meer verstopt. Je overnacht in een paalwoning boven het water. ’s Middags kan er een theeplantage excursie gemaakt worden.

Dag 10 – naar Manakara per jungletrein

Sahambavy is het eerste stationnetje na Fianarantsoa op het jungletreinspoor naar Manakara. Na het ontbijt ga je aan boord van deze unieke trein voor een 10 uur durende rit doorheen het regenwoud.

Dag 11 Individuele reis Madagaskar – Manakara

Vandaag staat in het teken van gemeenschapstoerisme. Onder begeleiding van een gids bezoek je onder meer de vissersdorpen in de buurt, de marktjes, de oude verlaten haven uit de koloniale periode, kokos- en vanilleplantages en essentiële oliën distilleerderijen.

Madagaskar is een perfecte bestemming voor een mooie roadtrip en er zijn veel verschillende manieren om rond te reizen. Tijdens deze reis maak je zelfs gebruik van een trein door de jungle. Better Places legt je de mogelijkheden uit!

Madagaskar individuele reis
Dag 12 – naar Mananjary

In enkele uurtjes rij je met onze terreinwagen tot in het zusterdorpje van Manakara. Je overnacht in een prachtige lodge bij het Kanaal van Pangalanes en de Indische Oceaan. ’ s Middags kan de fruit- en specerijenplantage waarin de lodge zich bevind bezocht worden.

Dag 13 – boottocht Kanaal van Pangalanes

Het avontuur begint. De volgende drie dagen ga je een gebied ontdekken dat enkel bereikbaar is per boot. De Pangalanes worden gevormd door een honderden kilometers lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, die door kanalen met elkaar zijn verbonden. De eerste avond slaap je in een ecokamp met vaste safaritenten. Een leuke optie voor je Madagaskar individuele reis.

Madagaskar individuele reis
Dag 14 – boottocht Kanaal van Pangalanes

In koloniale tijden werd het water voor transport gebruikt, maar inmiddels is er zoveel overgroeid dat alleen de kleine pirogues van lokale vissers er nog makkelijk hun weg vinden. Maar ook onze speciaal hiervoor ontworpen motorboot. Met zijn geruisloze motor en extra bovendek is deze boot ideaal voor het aanschouwen van deze prachtige natuur. Vanavond meer je aan bij een in de jungle gelegen ecolodge.

Dag 15 Individuele reis Madagaskar – naar Mahanoro

Na de lunch meer je aan bij het dorpje Mahanoro. Hier staat je chauffeur met zijn auto je op te wachten.

Dag 16 – naar Andasibe

In een vijftal uurtjes rij je tot in naar Andasibe in het oosten van het land. Het daar gelegen park Andasibe – Mantadia (beter bekend als Périnet) is de habitat van de grootste der maki’s: de Indri Indri. Vanavond staat er een avondwandeling op het programma waarbij je kans maakt om de nacht actieve dieren als muismaki, kameleon, gekko en boomkikker te spotten. Je overnacht twee nachten in houten chaletjes aan de rand van het regenwoud.

De beste reistijd voor je individuele reis door Madagaskar is in de maanden mei t/m september. In de maanden april, oktober en november kun je ook prima een rondreis Madagaskar maken.

Madagaskar individuele reis
Dag 17 – Andasibe

De hele ochtend wandel je onder begeleiding van een gids door het park. De Indri Indri ga je vast zien, maar ook maak je kans op bamboe maki’s, bruine maki’s en de grootste der kameleons: de Parsons kameleon. Na de lunch rij je naar het Vakona domein waarop een eiland een opvangoord voor maki’s is gehuisvest. Hier kun je de eerder gespotte dieren heel goed fotograferen. Je ziet de bruine maki en de bonte vari alsook de dansende sifaka. Op hetzelfde domein is een voormalige krokodillenfarm. In het meer zitten nog tientallen van deze voorhistorische monsters.

Dag 18 – naar Antananarivo 

Een rit van een viertal uurtjes brengt je terug naar de hoofdstad waar je overnacht in het hotel dat je kent van de eerste dag. ’s Middags kan de stad verkend worden. Veel bedrijvigheid op de Avenue de la Liberté en de markten er omheen.

Dag 19 – Einde Individuele reis Madagaskar

Vandaag kan je je kamer houden tot het tijd is voor de transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht.

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Prijsinformatie individuele Madagaskar reis

Reisduur: 19 dagen/18 nachten.
Reissom: Vanaf € 2885,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, volpension in Tsaranoro Vallei, vervoer ter plaatse, treinticket, avondwandeling Périnet inclusief entree & gids, Vakona domein Andasibe, bezoek Antsirabe met fiets & gids, per boot over Kanaal van Pangalanes, entree & gids parc d’Anja, entree en gids in Isalo inclusief BBQ lunch, gemeenschapsbezoek Manakara
Exclusief: Internationale vluchten, overige maaltijden, activiteiten Antananarivo, overige entreegelden/excursies/ gidsen, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Frank helpt je graag bij het samenstellen van jouw Madagaskar vakantie op maat.

Vliegtickets voor je Madagaskar rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Madagaskar boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie over een Madagaskar individuele reis.

Meer inspiratie voor je Madagaskar individuele reis

Het op drie na grootste eiland op aarde is een wereld op zich en is in alle opzichten uniek. Traveljunk Robert geeft je vijf goede redenen om dit fantastische land te bezoeken! Lees meer op traveljunks.nl.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!