MADAGASKAR MET KINDEREN

20-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

20-daagse reis Madagaskar met kinderen

Vanaf € 1740,-

 • Zie allerlei soorten lemuren/maki’s
 • Varen over een enorm Kanaalnetwerk
 • Luieren op het strand van Ifaty

Een rondreis Madagaskar met kinderen is een reis voor echte natuurliefhebbers. Je ontdekt allerlei nationale parken en ziet beesten als lemuren en kameleons. Deze reis begint in de hoofdstad Antananarivo, maar hier blijf je niet al te lang. De eerstvolgende bestemming van deze reis is park Périnet. Je vaart vervolgens door het Kanaal van Pangalanes, ontdekt het platteland rondom Antsirabe en ontdekt allerlei lemuren in Ranomafana. Nadat je ook de watervallen van Isalo hebt verkend en op de stranden van Ifaty hebt geluierd reis je terug naar de hoofdstad, waar je je klaarmaakt voor de terugreis.

Reisexpert Frank die al jaren in Madagaskar woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Madagaskar rondreis. Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Je eigen Madagaskar hoogtepunten rondreis

Dit is een voorbeeld voor een rondreis Madagaskar hoogtepunten. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.

Route Madagaskar met kinderen rondreis:

 • Dag 1 : Antananarivo, start van je reis Madagaskar met kinderen reis
 • Dag 2 en 3 : Andasibe
 • Dag 4 t/m 6 : Pangalanes
 • Dag 7 en 8 : Antsirabe
 • Dag 9 en 10: Ranomafana Nationaal Park
 • Dag 11 en 12: Ambalavao
 • Dag 13 en 14 : Isalo Nationaal Park
 • Dag 15 t/m 17 : Ifaty
 • Dag 18 en 19 : Antananarivo
 • Dag 20 : Einde van je reis Madagaskar met kinderen reis
Trustpilot

Dag 1 – Aankomst in Antananarivo
Na aankomst op de luchthaven word je naar een comfortabel hotel in de hoofdstad gebracht. Je hebt vandaag alle tijd om bij te komen van de vlucht. Je Madagaskar met kinderen reis begint vandaag officieel!

Dag 2 – Antananarivo naar Andasibe
Na het ontbijt reis je in ongeveer vier uur naar de stad Andasibe in het oosten van het land. Andasibe is ook wel bekend als Périnet. De Indri Indri, de grootste van de maki soorten, leeft hier. In de avond maak je een wandeling om de nachtdieren als muismaki, kameleon, gekko en boomkikker te spotten. Je overnacht in een houten huisje aan de rand van het regenwoud.

Madagaskar met kinderen

Dag 3 – Andasibe
Samen met een gids wandel je vandaag door het park en zie je de verschillende makisoorten. Ook de grootste kameleon, de Parsons kameleon, kun je hier tegenkomen. Na de lunch rijd je naar het Vakona domein, een eiland waar je goede foto’s kunt maken van de dieren die je onderweg waarschijnlijk al hebt gezien. Je kunt hier ook krokodillen zien.

Dag 4 – Andasibe naar Kanaal van Pangalanes
Vandaag rijd je in ongeveer 3 uur naar Manambato, de poort naar het Kanaal van Pangalanes. Het Kanaal van Pangalanes wordt gevormd door een honderden kilometers lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, die door kanalen met elkaar zijn verbonden. Vroeger werd het water voor transport gebruikt, maar inmiddels zijn er door de vele begroeiing alleen nog maar kleine bootjes van lokale vissers te vinden.

Dag 5 – Kanaal van Pangalanes
Vandaag heb je alle tijd om het natuurgebied te verkennen. Je kunt wandelingen maken en diverse dieren of (vleesetende) planten tegenkomen. Je kunt er ook voor kiezen met een gids op pad te gaan, of per boot het Kanaal verder te verkennen. Mocht je er met een bootje op uit willen, kun je onderweg vogels spotten of een vissersdorp bezoeken.

Madagaskar met kinderen

Dag 6 – Kanaal van Pangalanes naar Andasibe
Na het ontbijt brengt de boot je weer terug, tot je bij het vaste land terugkomt. Daarna rijd je in enkele uurtjes naar Andasibe, waar je weer overnacht in de houten chaletjes die je kent van dag 2 en 3.

Dag 7 – Andasibe naar Antsirabe
Vandaag heb je een lange reisdag, maar je maakt uiteraard onderweg de nodige stops. In totaal rijd je in ongeveer zes uur over de Route National 7 naar Antsirabe. De pousse pousse is een grappig soort riksja die je hier veel zult tegenkomen. In het stadje kun je een aantal oude gebouwen uit de koloniale tijd bewonderen. Je overnacht twee nachten in een guesthouse. Dit maakt deel uit van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt.

De ultieme Madagascar reis

Bekijk ook de favoriete Madagascar vakantie van Frank en Jolijn, onze reisexperts ter plaatse. De route is gebaseerd op eigen ervaringen en op de feedback van onze reizigers. Een reis naar bijzondere plekken met unieke excursies en overnachtingen in kleinschalige hotels en homestay’s. 

Dag 8 – Antsirabe
Je hebt vandaag een actieve dag waarin je de omgeving van Antsirabe zult verkennen. Ongeveer twintig kilometer van Antsirabe ligt een kratermeer wat je zult bezoeken. Vervolgens stap je op de mountainbike en zul je het platteland verkennen. Onderweg kom je de plattelandsbewoners tegen, graag willen praten en het ook niet erg vinden als je foto’s van ze maakt.

Dag 9 – Antsirabe naar Ranomafana Nationaal Park
Vandaag rijd je in ongeveer 5 uur tijd naar het Ranomafana Nationaal Park. Je verblijft twee nachten in een hotel hier. Je kunt vanavond een avondwandeling maken, maar mocht je te moe zijn van de reis, kun  je de wandeling altijd nog uitstellen naar morgenavond.

Madagaskar met kinderen

Dag 10 – Ranomafana Nationaal Park
Het nationale park Ranomafana werd in de jaren ’80 wereldberoemd, omdat hier een nieuwe lemurensoort werd ontdekt: de gouden bamboe lemur. Je gaat er samen met een gids op uit om naar alle lemuren van het park te zoeken. In de middag kun je ervoor kiezen het nabijgelegen kuuroord te bezoeken en te genieten van een heerlijk warmwaterbad.

Dag 11 – Ranomafana Nationaal Park naar Ambalavao
Je rijdt vandaag weer over de Route National tot je in Ambalavao aan komt. Dit plaatsje ligt in het hoogland. Je kunt door de straatjes dwalen of een lokaal project bezoeken waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt. Ook kun je er een kijkje in de keuken nemen.

Dag 12 – Ambalavao
Met de hele dag de tijd om het gebied in Ambalavao te ontdekken breng je een bezoekje aan het kleine Parc d’Anja, een zeer succesvol lokaal project. Een kort tochtje brengt je al snel bij een kolonie ringstaartmaki’s, misschien wel de meest bekende van alle lemuren. De dieren zijn actief in de vroege uren, en rusten later in de ochtend hoog in de bomen. Je kunt ook naar een of twee uitzichtpunten. Het is een beetje klauteren om er te komen, maar de beloning is een schitterend panorama. 

Madagaskar met kinderen

Dag 13 – Ambalavao naar Isalo Nationaal Park
Je verlaat Ambalavao vandaag weer. Onderweg naar Isalo stop je om het park d’Anja te bezoeken, waar je al snel een kolonie ringstaartmaki’s tegenkomt. Vervolgens rijd je naar het Isalo Nationaal Park, waar je twee nachten overnacht in een hotel met zwembad.

Dag 14 – Isalo Nationaal Park
Isalo wordt door velen het mooiste park van het zuiden genoemd. Vandaag ga je de hele dag met een gids dit park verkennen dat bestaat uit watervallen, natuurlijke zwembaden en avontuurlijke kloven. In het midden van deze wildernis krijg je een barbecue lunch terwijl ringstaartmaki’s en roodhoofdmaki’s in het struikgewas om je heen spelen.

Madagaskar met kinderen

Dag 15 – Isalo Nationaal Park naar Ifaty
De Route National brengt je vandaag naar Tulear. Vanaf hier rijd je via een zanderige kustweg tot in het badplaatsje Ifaty. Je verblijft hier drie nachten en kunt gaan genieten van zon, zee en strand.

Dag 16 – Ifaty
Afhankelijk van het seizoen kan je vandaag gaan snorkelen bij een nabijgelegen rif. Je kunt vandaag ook per boot op zoek gaan naar migrerende walvissen. Op land is ook een en ander te beleven. Het beroemde prikkelbos van zuidwest Madagaskar herbergt honderden vreemd uitziende flessenbaobabs die je ook kunt bewonderen.

Dag 17 – Ifaty
Je derde en laatste volle dag in Ifaty. Je verblijft hier drie nachten voor een reden; er is gewoon ontzettend veel te doen. Mocht je zin hebben actief te zijn kan je vandaag naar het dichtbijzijnde mangrove gebied gaan. Een Belgische onderneming hier runt een project wat de riffen in de omgeving beschermd, erg interessant! De omgeving is erg mooi. Je kunt natuulijk ook gewoon van het strand en de zon genieten!

Dag 18 – Itafy naar Antananarivo
Een binnenlandse vlucht brengt je in iets meer dan een uur terug naar de hoofdstad. Je verblijft hier weer in het hotel dat je kent van de eerste dag.

Dag 19– Antananarivo
Het is de laatste volle dag van je reis en er zijn een aantal hele leuke opties voor een uitstap in de hoofdstad. Ga bijvoorbeeld naar de koninklijke heuvel van Ambohimanga, een prachtige heuvel met daarop een paleizencomplex waarin je een wandeling kan maken. Wil je nog wat goede souvenirs scoren? Ga dan naar de ‘Digue’, een goede locatie waar je echt van alles kan kopen.

Dag 20- Vertrek vanuit Antananarivo – einde reis
Je kunt vandaag nog de stad verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Avenue de l‘Independence en de markten er omheen. Met een taxi kom je ook makkelijk op het hoogste punt van de stad, waar je een tweetal paleizen kunt bezoeken. Vervolgens word je naar de luchthaven gebracht en verlaat je Madagaskar helaas weer.

Madagaskar met kinderen

Prijsinformatie rondreis Madagaskar met kinderen

Reisduur rondreis Madagaskar met kinderen 20 dagen/19 nachten
Reissom rondreis Madagaskar met kinderen Vanaf € 1740,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen inclusief ontbijt, 1 binnenlandse vlucht, vervoer ter plaatse, avondwandeling Périnet inclusief entree & gids, avondwandeling Ranomafana inclusief entree & gids, bezoek Vakona domein Andasibe, bezoek Tritriva met fiets & gids, per boot over Kanaal van Pangalanes, entree & gids parc d’Anja, entree en gids in Isalo inclusief BBQ lunch
Exclusief Internationale vluchten, activiteiten Kanaal van Pangalanes/Ifaty/Antananarivo, overige entreegelden, excursies, maaltijden of gidsen, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Madagaskar Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Frank helpt je graag bij het samenstellen van jouw Madagaskar met kinderen reis.

Vliegtickets Madagaskar

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Madagaskar boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Jan geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Je eigen Madagaskar met kinderen reis

Ook een Madagaskar met kinderen reis maken? Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Madagaskar

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Bekijk de favoriete route van onze reisexpert!

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!