Madagaskar met de kinderen

20-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Madagaskar met de kinderen

20-daagse rondreis, vanaf €2275,-

 • Reis met je eigen chauffeur & lokale gidsen
 • Vaar over de rivieren en meren van Pangalanes
 • Verblijf in kleinschalige accommodaties met zwembad
 • Bezoek kolonie’s van verschillende soorten Maki’s
 • Maak met een lokale gids prachtige wandelingen
 • Neem een duik in de watervallen van Isalo
 • Luieren op het strand van Ifaty
 • Invlusief één binnenlandse vlucht (t.w.v. €227,-)

Een rondreis met de familie door Madagaskar is een reis voor echte natuurliefhebbers. Je ontdekt allerlei nationale parken en ziet beesten als lemuren en kameleons. Deze reis begint in de hoofdstad Antananarivo, maar hier blijf je niet al te lang. De eerstvolgende bestemming van deze reis is park Périnet. Je vaart vervolgens door het Kanaal van Pangalanes, ontdekt het platteland rondom Antsirabe en ontdekt allerlei lemuren in Ranomafana. Nadat je ook de watervallen van Isalo hebt verkend en op de stranden van Ifaty hebt geluierd reis je terug naar de hoofdstad, waar je je klaarmaakt voor de terugreis. Een divers land als Madagaskar is perfect voor een reis met de kinderen.

Reisexperts Frank en Marjon zijn specialisten in het organiseren van individuele Madagaskar reizen. Ze helpen je dan ook graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Madagaskar. Geef Frank en Marjon je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Je eigen rondreis in Madagaskar

Dit is een voorbeeld voor een rondreis Madagaskar met kinderen. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.

Route Madagaskar met kinderen

Route Madagaskar met kinderen

 • Dag 1 : Antananarivo
 • Dag 2 en 3 : Andasibe
 • Dag 4 t/m 6 : Pangalanes
 • Dag 7 en 8 : Antsirabe
 • Dag 9 en 10: Ranomafana Nationaal Park
 • Dag 11 en 12: Ambalavao
 • Dag 13 en 14 : Isalo Nationaal Park
 • Dag 15 t/m 17 : Ifaty
 • Dag 18 : Binnenlandse vlucht van Ifaty naar Antananarivo
 • Dag 19 : Antananarivo
 • Dag 20 : Einde van je Madagaskar met kinderen reis

Het beste vlieg je vanaf Amsterdam met KLM naar Antananarivo. Dan heb je alleen een overstap in Parijs. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Terug vlieg je met AirFrance weer naar Amsterdam. Ook dan maak je een korte stop in Parijs. Vanaf Brussel zijn er ook goede mogelijkheden om snel in Madagaskar te komen, met Ethiopian Airways. Lees meer over de vluchten naar Madagaskar en de voordelen van directe vluchten.

Madagaskar met kinderen
Dag 1 – Aankomst in Antananarivo

Dit is de eerste dag van jouw Madagaskar hoogtepunten reis! Na aankomst op de luchthaven word je naar een comfortabel hotel in de hoofdstad gebracht. Je hebt vandaag de tijd om rustig bij te komen van je vlucht of wat rond te dwalen in de stad.

Dag 2 – Antananarivo naar Andasibe

Na het ontbijt reis je binnen vier uur naar Andasibe. Andasibe ligt in het oosten van het land en is beter bekend als Périnet. Dit is de leefomgeving van de Indri Indri, de grootste van de maki soorten. In de avond maak je een wandeling om de nachtdieren als muismaki, kameleon, gekko en boomkikker te spotten. Je overnacht in een houten chalet aan de rand van het regenwoud.

Madagaskar met kinderen
Dag 3 Madagaskar met kinderen – Andasibe

Samen met een gids wandel je vandaag door het park en zie je de verschillende makisoorten. Ook de grootste kameleon soort, de Parsons kameleon, kun je hier tegenkomen. Na de lunch rijd je naar het Vakona domein, een eiland waar je de eerder gespotte dieren heel goed fotograferen. Op hetzelfde domein is een voormalige krokodillenfarm en in het meer zelf zitten nog tientallen van deze voorhistorische monsters.

madagaskar met kinderen
Dag 4 – Andasibe naar Kanaal van Pangalanes

Vandaag rijd je in ongeveer 3 uur naar Manambato, de poort naar het Kanaal van Pangalanes. Het Kanaal van Pangalanes wordt gevormd door een honderden kilometers lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, die door kanalen met elkaar zijn verbonden. Vroeger werd het water voor transport gebruikt, maar inmiddels zijn er door de vele begroeiing alleen nog maar kleine bootjes van lokale vissers te vinden.

Tijdens je rondreis met het gezin in Madagaskar bezoek je veel bijzondere plekjes die de lokale reisexpert Frank op een rijtje heeft gezet. Lees er meer over!

Madagaskar met kinderen
Dag 5 – Kanaal van Pangalanes

Vandaag heb je alle tijd om het natuurgebied te verkennen. Je kunt wandelingen maken (met gids of op jezelf) en dansende sifaka’s, Indri Indri en ander maki’s tegenkomen. Het weelderige oerwoud herbergt ook een selectie vleesetende planten. Tijdens je reis kun je er ook voor kiezen per boot het Kanaal verder te verkennen en onderweg langs de oevers vogels spotten of een vissersdorp bezoeken.

Dag 6 Madagaskar met kinderen – Kanaal van Pangalanes naar Andasibe

Na het ontbijt brengt de boot je weer door de kreken tot je bij het vaste land terugkomt. Daarna rijd je in enkele uurtjes naar Andasibe, waar je weer overnacht in de houten chaletjes.

Madagaskar met kinderen
Dag 7 – Andasibe naar Antsirabe

Vandaag heb je een lange reisdag, maar er zijn uiteraard onderweg de nodige stops. In totaal rijd je in ongeveer zes uur over de Route National 7 naar Antsirabe. Dit lieflijke stadje is de hoofdplaats van de pousse pousse, een felgekleurde riksja die door mensenkracht getrokken wordt. Enkele historisch koloniale gebouwen maken van dit plaatsje een aangename plek om te stoppen. Je overnacht twee nachten in de Résidence Madalief, een guesthouse dat deel uitmaakt van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt. Een van onze persoonlijke favorieten tijdens deze Madagaskar met kinderen reis.

Dag 8 – Antsirabe

Je hebt vandaag een actieve dag waarin je de omgeving van Antsirabe zult verkennen. Ongeveer twintig kilometer van Antsirabe ligt een kratermeer wat je zult bezoeken. Vervolgens stap je op de mountainbike en zul je het platteland verkennen. Onderweg kom je de plattelandsbewoners tegen, graag willen praten en het ook niet erg vinden als je foto’s van ze maakt.

Dag 9 Madagaskar met kinderen – Antsirabe naar Ranomafana Nationaal Park

Vandaag rijd je in ongeveer 5 uur tijd naar het Ranomafana Nationaal Park. Je verblijft twee nachten in een hotel hier. Je kunt vanavond een avondwandeling maken, maar mocht je te moe zijn van de reis, kun  je de wandeling altijd nog uitstellen naar morgenavond.

Madagaskar is een perfecte bestemming voor een mooie roadtrip en er zijn veel verschillende manieren om rond te reizen. Better Places legt je de mogelijkheden uit!

Madagaskar met kinderen
Dag 10 – Ranomafana Nationaal Park

Het nationale park Ranomafana werd in de jaren ’80 wereldberoemd, omdat hier een nieuwe lemurensoort werd ontdekt: de gouden bamboe lemur. Je gaat er samen met een gids op uit om naar alle lemuren van het park te zoeken. In de middag kun je ervoor kiezen het nabijgelegen kuuroord te bezoeken en te genieten van een heerlijk warmwaterbad.

Dag 11 – Ranomafana Nationaal Park naar Ambalavao

Je rijdt vandaag weer over de Route National tot je in Ambalavao aan komt. Dit plaatsje ligt in het hoogland. Je kunt door de straatjes dwalen of een lokaal project bezoeken waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt. Ook kun je er een kijkje in de keuken nemen.

Madagaskar met kinderen
Dag 12 Madagaskar met kinderen – Ambalavao

Met de hele dag de tijd om het gebied in Ambalavao te ontdekken breng je een bezoekje aan het kleine Parc d’Anja, een zeer succesvol lokaal project. Een kort tochtje brengt je al snel bij een kolonie ringstaartmaki’s, misschien wel de meest bekende van alle lemuren. De dieren zijn actief in de vroege uren, en rusten later in de ochtend hoog in de bomen. Je kunt ook naar een of twee uitzichtpunten. Het is een beetje klauteren om er te komen, maar de beloning is een schitterend panorama.

Dag 13 – Ambalavao naar Isalo Nationaal Park

Je verlaat Ambalavao vandaag weer. Onderweg naar Isalo stop je om het park d’Anja te bezoeken, waar je al snel een kolonie ringstaartmaki’s tegenkomt. Vervolgens rijd je naar het Isalo Nationaal Park, waar je twee nachten overnacht in een hotel met zwembad.

Dag 14 – Isalo Nationaal Park

Isalo wordt door velen het mooiste park van het zuiden genoemd. Vandaag ga je de hele dag met een gids dit park verkennen dat bestaat uit watervallen, natuurlijke zwembaden en avontuurlijke kloven. In het midden van deze wildernis krijg je een barbecue lunch terwijl ringstaartmaki’s en roodhoofdmaki’s in het struikgewas om je heen spelen.

De beste reistijd Madagaskar is in de maanden mei t/m september. In de maanden april, oktober en november kun je ook prima een rondreis Madagaskar maken.

Madagaskar met kinderen
Dag 15 – Isalo Nationaal Park naar Ifaty

De Route National brengt je vandaag naar Tulear. Vanaf hier rijd je via een zanderige kustweg tot in het badplaatsje Ifaty. Je verblijft hier drie nachten en kunt gaan genieten van zon, zee en strand.

Dag 16 Madagaskar met kinderen – Ifaty

Afhankelijk van het seizoen kan je vandaag gaan snorkelen bij een nabijgelegen rif. Je kunt vandaag ook per boot op zoek gaan naar migrerende walvissen. Op land is ook een en ander te beleven. Het beroemde prikkelbos van zuidwest Madagaskar herbergt honderden vreemd uitziende flessenbaobabs die je ook kunt bewonderen.

Madagaskar met kinderen
Dag 17 – Ifaty

Je derde en laatste volle dag in Ifaty. Je verblijft hier drie nachten voor een reden; er is gewoon ontzettend veel te doen. Mocht je zin hebben actief te zijn kan je vandaag naar het dichtbijzijnde mangrove gebied gaan. Een Belgische onderneming hier runt een project wat de riffen in de omgeving beschermd, erg interessant! De omgeving is erg mooi. Je kunt natuulijk ook gewoon van het strand en de zon genieten!

Dag 18 – Vlucht van Itafy naar Antananarivo

Een binnenlandse vlucht brengt je in iets meer dan een uur terug naar de hoofdstad. Je verblijft hier weer in het hotel dat je kent van de eerste dag.

Dag 19– Antananarivo

Het is de laatste volle dag van je reis en er zijn een aantal hele leuke opties voor een uitstap in de hoofdstad. Ga bijvoorbeeld naar de koninklijke heuvel van Ambohimanga, een prachtige heuvel met daarop een paleizencomplex waarin je een wandeling kan maken. Wil je nog wat goede souvenirs scoren? Ga dan naar de ‘Digue’, een goede locatie waar je echt van alles kan kopen.

Dag 20- Einde Madagaskar met kinderen reis, vertrek uit Antananarivo

Je kunt vandaag nog de stad verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Avenue de l‘Independence en de markten er omheen. Met een taxi kom je ook makkelijk op het hoogste punt van de stad, waar je een tweetal paleizen kunt bezoeken. Vervolgens word je naar de luchthaven gebracht en verlaat je Madagaskar helaas weer.

In deze voorbeeldreis is 1 binnenlandse vlucht opgenomen (Van Ifaty naar Antananarivo). Wil je liever niet vliegen? Vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Prijsinformatie Madagaskar met kinderen

Reisduur: 20 dagen/19 nachten.
Reissom: Vanaf € 2275,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, 1 binnenlandse vlucht (t.w.v. €227,-), vervoer met chauffeur ter plaatse, wandeling Périnet inclusief entree & gids, wandeling Ranomafana inclusief entree & gids, bezoek Vakona domein Andasibe, bezoek Tritriva met fiets & gids, mountainbikes en gids in Antsirabe, per boot over Kanaal van Pangalanes, entree & gids parc d’Anja, entree en gids in Isalo inclusief lunch
Exclusief: Internationale vluchten, excursies die niet in beschrijving staan, overige entreegelden, maaltijden of gidsen, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Frank helpt je graag bij het samenstellen van jouw Madagaskar vakantie op maat.

Vliegtickets voor je Madagaskar rondreis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Madagaskar boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor je Madagaskar met kinderen reis

Het op drie na grootste eiland op aarde is een wereld op zich en is in alle opzichten uniek. Traveljunk Robert geeft je vijf goede redenen om dit fantastische land te bezoeken! Lees meer op traveljunks.nl. Ook een Madagaskar met kinderen reis maken? Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Madagaskar met kinderen op maat.

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!