ku nMadagaskar is een interessante mengeling van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. Je vindt er rijstvelden en loopriksja’s (hier pousse-pousse genoemd), een bonte dierenwereld vol aapsoorten en kameleons, plus een prachtige cultuur met diepgewortelde lokale gebruiken. Ook de natuur is heel afwisselend, van jungle en halfwoestijnen tot mooie witte palmstranden. De mogelijkheden zijn eindeloos op dit vierde grootste eiland ter wereld. Lees hieronder de Madagaskar reistips van Frank, onze reisspecialist die er al jaren woont.

Reistips Madagaskar

Madagaskar reistips – Indri’s en maki’s spotten in Andasibe

In het oosten van Madagaskar ligt Andasibe, voor veel reizigers de eerste stop na hoofdstad Antananarivo. Hier ligt het nationale park Andasibe-Mantadia (ook wel bekend als Périnet), waar een van de grootste halfaap-soorten ter wereld leeft: de indri-indri. Er is een eiland waar maki’s worden opgevangen en de bijvoorbeeld de bruine maki en dansende sifaka kunt zien. Je kunt ook een nachtsafari maken, waarbij je boomkikkers, kameleons, gekko’s en giraffekevers kunt spotten. Je slaapt in Andasibe in een houten hutje met uitzicht op het regenwoud, midden in de natuur. Dit is een van onze favoriete Madagaskar reistips.

top 10 Madagaskar reistips

 

Varen door kreken en lagunes

Het Canal des Pangalanes bestaat uit een lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, die door kanalen met elkaar zijn verbonden. Onderweg is het vooral genieten van de enorme rust en ruimte. De naam van je hotel betekent ‘droomplek’ in de lokale taal en de comfortabele bungalows liggen op een schiereiland in het natuurgebied. Je kunt met een typische pirogue varen door de overwoekerde kanalen om te zien hoe vissers hun netten uitgezetten en hoe het lokale leven zich afspeelt langs de oevers.

Madagaskar reistips

Cultuur snuiven in Antsirabe

Het lieflijke plaatsje Antsirabe ligt aan de Route National 7, de hoofdweg die vanaf Antananarivo naar het zuiden loopt. Hier staat een bijzonder guesthouse: Résidence Madalief, dat onderdeel uitmaakt van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt. Een van onze Madagaskar reistips is om in de omgeving van Antsirabe te gaan mountainbiken door het achterland, waar ook vast enkele ongedwongen ontmoetingen met de plattelandsbewoners zullen plaatsvinden.

Madagaskar reistips

Stap in een andere wereld in

Madagaskar wordt in tweeën gedeeld door een hoge bergrug: de oostkant ervan is erg groen en nat onder invloed van de Indische Oceaan, de westkant juist droog en warm vanwege de winden die van Afrika komen. De Tsaranoro-vallei ligt in het vruchtbare oosten en hier kun je wandelen door een heilig bos waar een kolonie ringstaartmaki’s leeft. Of je kunt een wat pittigere hike maken naar de hoger gelegen bergtoppen. Ook vind je hier vele knalgroene rijstvelden; juist dit contrast in landschap maakt Madagaskar zo bijzonder.

Madagaskar reistips – Allée des Baobabs

De Allée des Baobabs is een perfecte laan met baobabbomen op een prachtige plek in het wilde westen van Madagaskar. Het landschap lijkt op de Australische Outback, met roestrode aarde en hier en daar wat begroeiing. Als in een sprookje duiken hier ineens tientallen baobabbomen aan weerszijden van de zandweg op, een geweldig gezicht. Het is misschien de meest gefotografeerde plek van het land, maar tegelijkertijd voelt het alsof je volkomen van het gebaande pad af bent. Het mooiste moment om de Allée des Baobabs te bezoeken? Tijdens de zonsondergang, als de bomen majestueus afsteken tegen de roodroze lucht.

Reistips voor Madagascar

 

Relaxen aan het strand van Ifaty

Na al deze bezienswaardigheden en activiteiten is het tijd voor wat meer ontspanning en daar geven wij je nog wat fijne tips voor. Ifaty is een geschikte plek voor ontspanning met veel verschillende opties.

  • Via een zanderige kustweg bereik je de plaats, die een mooi breed zandstrand heeft. Het is er goed toeven voor zowel de strandliefhebbers als voor de actievelingen. 
  • Je kunt er het ‘spiny forest’ verkennen met zijn prikkelbomen en kruikbaobabs
  • Met een gids kun je een tocht maken per quad. Dit is een van de leukste Madagaskar actievelingen. 
  • Doe je liever wat rustiger aan? Dan kun je ook ontspannen gaan snorkelen of met een bootje op zoek gaan naar migrerende walvissen voor de kust.

Je eigen Madagaskar rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Madagaskar? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel met Madagaskar reistips aan, rechtstreeks bij Frank.

Reisexpert Frank die al jaren in Madagaskar woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Madagaskar reis. Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

beste reistijd Jamaica

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!