Reizen door Madagaskar

De leukste route volgens onze lokale reisexpert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De ideale route om door Madagaskar te reizen

25-daagse rondreis

 • Reis met maximale positieve impact
 • Vaartocht over de Tsiribihina rivier
 • Bewonder de Tsingy
 • Ontspannen op Sainte Marie

Madagaskar is lastig binnen korte tijd te verkennen, omdat het een van de grootste eilanden ter wereld is. Daarnaast heeft het ook maar 1 hoofdweg. Deze reis van 25 dagen laat je het zuiden en oosten van het eiland zien en is namens onze reisexpert speciaal geselecteerd als favoriet van onze Madagaskar reizen. Na een bezoek aan de hoofdstad Antananarivo reis je naar Antsirabe, de stad van de felgekleurde riksja’s. Vanuit Miandrivazo reis je per boot over de Tsiribihina rivier naar Bekopaka, de poort van de Tsingy de Bemaraha. Via de Allée des Baobabs reis je naar de parken Ranomafana, Isalo en Andasibe, waar je op zoek gaat naar lemuren, maki’s en andere dieren. Je vaart door het Kanaal van Pangalanes en ontmoet de vriendelijk lachende mensen. Een paar dagen op paradijselijke stranden van Sainte Marie maken deze reis één van de meest complete en interessante Madagaskar reizen.

Bekijk één van de favoriete Madagaskar reizen van onze lokale reisexperts.  Je maakt leuke excursies en verblijft in kleinschalige hotels middenin de prachtige natuur, die door onze reizigers positief gewaardeerd zijn.

Madagascar reizen

Reizen met positieve impact

Toerisme biedt veel locals in ontwikkelingslanden de kans op een eigen inkomen. Ook kunnen opbrengsten vanuit toerisme helpen bij het beschermen van belangrijke natuurgebieden. Als reiziger kun je daarbij helpen. Reis je naar Madagaskar en wil je zorgen dat je geld zoveel mogelijk op de goede plek en bij locals terechtkomt? Better Places zorgt ervoor dat mensen die voor je werken een eerlijke prijs krijgen, dat je vaak verblijft kleinschalige hotels en excursies doet die bijdragen aan het behoud van de natuur. Daarnaast geven we je graag een aantal handige tips die je makkelijk toe kunt passen bij het reizen naar Madagaskar.

Deze reis was helemaal naar wens. Prachtige wandelingen door mooie parken. We hebben genoten va de mooie natuur, de vriendelijke mensen en de bijzondere dieren. Onze chauffeur verdient een enorme pluim en de gidsen waren goed. Veel activiteiten, avontuurlijke tochten en voldoende rust. Prachtige reis!

Jasmijn

Zelf door Madagaskar reizen

Dit is de favoriete route van Frank en Jolijn, je kunt deze reis aanpassen. Geef je wensen door en ontvang een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Madagaskar.

Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan de favoriete route van Frank.

Dag 1 – Aankomst in Antananarivo, begin Madagaskar reizen
Vandaag begint jouw Madagaskar reis. Na aankomst op de luchthaven word je naar een comfortabel hotel in de hoofdstad gebracht. Je hebt vandaag de tijd om rustig bij te komen van je vlucht of wat rond te dwalen in de stad.

Dag 2 – Antananarivo naar Antsirabe
Na het ontbijt rijd je in ongeveer vier uur per terreinwagen naar Antsirabe. Dit lieflijke stadje is dé plaats van de pousse pousse, een felgekleurde riksja. Enkele historisch koloniale gebouwen maken van dit plaatsje een aangename plek om te stoppen onderweg naar het zuiden.

Dag 3 – Antsirabe naar Miandrivazo
Na het ontbijt rijd je naar kratermeer dat ongeveer 20 kilometer verderop ligt. Een natuurwandeling brengt je al snel tot aan de oever van dit heilige meer. Als je na dit tochtje terug naar de hoofdweg rijdt, vergeet dan niet te stoppen in de dorpjes onderweg, waar de plattelandsbewoners met alle plezier langskomen om een praatje te maken.  Na de lunch rijd je in een viertal uurtjes naar Miandrivazo.

Dag 4 –  Miandrivazo: varen over de Tsiribihina
Na het ontbijt ga je aan boord van de boot voor een 3-daagse tocht over de Tsiribihina rivier. Het is een rustige tocht over een rivier die omringd wordt door wilde natuur met rotsen en baobabs. Met een beetje geluk ziet je zelfs krokodillen en maki’s op de oever. Een kok zorgt voor al je maaltijden en je kampeert twee nachten op zandbanken aan de rivier.

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Madagaskar reizen

Een bijzonder hotel

Stichting Madalief is geboren uit liefde voor de kinderen van Madagaskar. Dit is een non-profit organisatie die zich inzet om de kansarme kinderen in Madagaskar een betere toekomst te bieden. Het is een prachtig hotel met 13 kamers, een speeltuin en slaapzalen voor de groepen kinderen. Met jouw verblijf tijdens je Madagaskar reis help je Madalief de vele projecten te ondersteunen. De Residence helpt de stichting om werkgelegenheid en werkervaringsplekken te creëren. Wil je meer weten over deze geweldige organisatie? Neem gerust een kijkje op hun website.

Madagaskar reizen

Dag 5 – varen over de Tsiribihina
Je vervolgt de vaartocht richting het Kanaal van Mozambique. Je komt vandaag onder andere door de kloof van Bemaraha, waar je veel kans maakt maki’s en kameleons te zien. Bij de waterval van Anosinampela neem je uiteraard de tijd om te zwemmen en te badderen.

Dag 6 – varen over de Tsiribihina – naar Bekopaka
In de ochtend vaar je verder tot iets voor Belo. Vandaag zie je de eerste baobabs van de tocht. Na een laatste lunch stap je van boord en vervolg je de weg door de wildernis per terreinwagen. Je eindigt de dag in Bekopaka, de poort van de Tsingy de Bemaraha.

Dag 7 – Bekopaka
Miljoenen jaren geleden is de noordwest- en westkant van het eiland uit de zee naar boven gedrukt. Door weer en wind is dit tot een vlijmscherpe zee van rotsen gevormd, die men in de lokale taal Tsingy noemt. Vanochtend trek je er op uit om onder begeleiding van een gids de Tsingy de Bemaraha te verkennen. Na de lunch maak je een tocht per boot om enkele grotten onder het kalkstenen massief te bezoeken.

Madagaskar reizen

Dag 8 – Bekopaka naar Morondava
Morondava is een gezellig kustplaatsje, waar een schiereiland tussen het Kanaal van Mozambique en een mangrove gebied geklemd zit. Het plaatsje is vooral bekend vanwege de in de buurt gelegen Allée des Baobabs. Het is aan te bevelen om daar tegen zonsondergang te zijn.

Dag 9 – Morondava naar Antsirabe
Vandaag staat je een pittige rit te wachten. Je rijdt met de terreinwagen in zo’n 6 tot 7 uur naar Antsirabe. De weg is gelukkig een goede asfaltweg. Eenmaal in Antsirabe aangekomen overnacht je in het welbekende Résidence Madalief van dag 2.

Dag 10 – Antsirabe naar Ranomafana
Na het ontbijt rijd je in ongeveer 5 uur naar het Ranomafana Nationaal Park. Mocht je zin hebben kun je vandaag een avondwandeling maken, maar dit kan ook morgen. Je gaat er tijdens de wandeling op uit om de nachtdieren in het park te spotten.

Dag 11 – Ranomafana
Het park van Ranomafana kreeg wereldwijde bekendheid in de jaren tachtig toen er een nieuwe lemurensoort werd ontdekt: de gouden bamboe lemuur. Samen met een gids trek je er op uit om deze en de andere lemuren te spotten in het park. ’s Middags kan je genieten van een warmwaterbad in het nabijgelegen kuuroord.

Madagascar reizen

Madagaskar reizen: Respect voor tradities

De bergen van Tsarasoa bestaan grotendeels uit lokale legendes en mythen. Tijdens je verblijf wordt er veel tijd besteed met de lokale ‘Fady’, en krijg jij de mooie kans deze cultuur te leren kennen. Je maakt de mooiste wandelingen door het Tsarasoa gebied en komt in contact met de speciale tradities die hier nog volop aanwezig zijn. Dorpelingen zoals hier in de Tsarasoa moeten zich vaak aanpassen aan de moderne wereld, maar tijdens onze Madagaskar reizen kan jij je steentje bijdragen om oude tradities levend te houden.

Madagaskar reizen

Dag 12 – Ranomafana naar Isalo
Je vervolgt je weg over de Route National, waar je via Ambalavao naar het plaatsje Ranohira rijdt. Dit is de poort van Isalo Nationaal Park. Je overnacht twee nachten in een hotel met zwembad vlakbij het nationale park.

Dag 13 – Isalo
Isalo wordt gezien als het mooiste park van het zuiden. Vandaag ga je er de hele dag op uit om onder begeleiding van een gids dit park te ontdekken. Je komt onder andere langs watervallen, natuurlijke zwembaden en avontuurlijke kloven. In het midden van de wildernis krijg je een barbecue lunch voorgeschoteld. Uiteraard leven er ook hier ringstaart maki’s en roodhoofd maki’s, die in het struikgewas om je heen spelen.

Madagascar reizen

Reizen en overnachten in de natuur van Madagaskar

Tijdens deze reis breng jij twee nachten door in Tsarasoa, een hotel in het midden van de natuur. Gelegen tussen de prachtige Langela pieken heeft de Tsarasoa lodge een unieke ruimte gecreëerd om te ontspannen. De mooie kamers bieden veel comfort en geeft elke reiziger de kans volledig tot rust te komen.

Dag 14 – Isalo naar Tuléar
Je verlaat vandaag Isalo en na een vrij korte rit kom je in het begin van de middag aan in Tuléar. Je hebt de rest van de middag vrij, zodat je uit kunt rusten van het zuidelijke avontuur dat je tot nu toe hebt meegemaakt. Je overnacht er in een comfortabel hotel met zwembad.

Dag 15 – Vlucht van Tuléar naar Antananarivo
Een binnenlandse vlucht brengt je in iets meer dan een uur terug naar de hoofdstad. Hier zul je weer overnachten in het hotel dat je kent van de eerste dag. Eventueel kun je ’s middags de stad verkennen, maar dit kan ook nog op een later moment in deze reis.

Madagascar reizen

Dag 16 – Antananarivo naar Andasibe
Na het ontbijt vertrek je voor een rit van ongeveer 4 uur in de terreinwagen. Je rijdt naar Andasibe, gelegen in het oosten van het land. Het daar gelegen park Andasibe – Mantadia is beter bekend als Périnet. De Indri Indri is een grote maki soort en leeft hier in het park. Vanavond staat er een avondwandeling op het programma, waarbij je kans maakt om dieren als de muis maki, kameleon, gekko en boomkikker te spotten. Je overnacht twee nachten in houten chaletjes aan de rand van het regenwoud.

Madagaskar reizen

Ontmoet de locals in Panganales

Gedurende jouw tijd in Panganales staan twee ervaringen centraal: de enorme biodiversiteit van deze omgeving en de authenticiteit van de dorpelingen. Tijdens een boottocht zal je niet alleen de vele dieren, planten en voornamelijk vogels kunnen observeren, maar kom je ook in contact met het lokale leven. Je komt de vissers en kano’s vol met locals tegen en zult zien hoe dit gebied de kleine gemeenschap voorziet van alle levensbehoeftes. Kriskrassend door de kanalen zie je met eigen ogen hoe mens en natuur in harmonie met elkaar samenleven.

Madagaskar reizen

Dag 17 – Madagaskar reizen – Andasibe
De hele ochtend wandel je onder begeleiding van een gids door het park, waar je onder andere kansmaakt op het zien van de Indri Indri, bamboe maki’s, bruine maki’s en de Parsons kameleon. Na de lunch rijd je naar het Vakona domein, waar je in een opvangoord de eerder gespotte dieren goed fotograferen. In het meer hier zitten ook nog tientallen krokodillen.

Dag 18 – Andasibe naar Kanaal van Pangalanes
Na het ontbijt rijd je in zo’n drie uur naar Manambato, de poort naar het Kanaal van Pangalanes. Je vaart in een smalle boot door de aaneenschakeling van meren, kreken, lagunes en kanalen. Temidden van dit unieke natuurgebied ligt je accommodatie van vandaag.

Pangalanes Forest Lodge

Gelegen in het hart van de bossen aan de oostkust vind je Pangalanes Lodge, alleen te bereiken per voet of boot. Dit kleine hotel is een oase van rust en de ideale plek om te ontspannen of in contact te komen met de natuur. Dichtbij de lodge vind je het lokale vissersdorp dat je kan ontdekken. Panganales zet zich in om de bossen van Madagaskar te beschermen en met jouw verblijf draag jij je steentje bij. Lees meer.

 

Dag 19 – Kanaal van Pangalanes
Je hebt vandaag alle tijd het natuurgebied te verkennen. Je kunt wandelingen maken (met een gids of op jezelf), op zoek naar maki’s of ander wild. Het weelderige oerwoud herbergt ook diverse plantsoorten, waaronder ook vleesetende planten. Je kunt vandaag ook ervoor kiezen per boot het Kanaal verder te gaan verkennen, waar je langs de oevers vogels kunt spotten. Ook leuk is het een vissersdorp te bezoeken en te zien hoe de lokale mensen leven in dit unieke natuurgebied.

Madagaskar reizen

Dag 20 – Kanaal van Pangalanes naar Tamatave
Na het ontbijt is het tijd om Pangalanes te verlaten. Je vervolgt je de tocht over het Canal de Pangalanes per boot, waar je na enkele uurtjes aanlegt bij de steiger van Toamasina (Tamatave). Je overnacht hier een nacht in een resort voordat je naar het paradijselijke Sainte Marie reist.

Dag 21 – Binnenlandse vlucht van Tamatave naar Sainte Marie
Een transfer brengt je naar de luchthaven voor je binnenlandse vlucht naar het eiland Saint Marie. Daar aangekomen word je naar je hotel gebracht. De aankomende dagen kun je volop genieten.

Madagascar reizen

Dag 22 & 23 – Sainte Marie vrije dagen
Sainte Marie wordt in de lokale taal ook weleens Nosy Boraha genoemd. In tegenstelling tot het populaire Nosy Be heeft Sainte Marie ondanks de toeristen nog vrij goed haar charme weten te behouden. Ga vooral op zoek naar de verborgen rustige strandjes om te relaxen. Tussen juli en september bestaat er ook de mogelijkheid om per boot de zee op te gaan om walvissen te spotten.

Madagaskar reizen

Dag 24 – Vlucht van Sainte Marie naar Antananarivo
Een binnenlandse vlucht brengt je terug naar de hoofdstad. Je verblijft hier weer in het hotel dat je kent van de eerste dag. Je kunt vandaag nog de stad verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de bedrijvige Avenue de l‘Independence en de markten er omheen. Met een taxi kom je daarnaast makkelijk op het hoogste punt van de stad, waar de paleizen van de laatste koningin en dat van haar eerste minister de moeite waard zijn om te bezoeken.

Dag 25 – vertrek vanuit Antananarivo – einde reis
Het is vandaag helaas het einde van één van onze mooiste Madagaskar reizen. Je wordt met een transfer terug naar de luchthaven gebracht om hier je vlucht terug naar huis te pakken.

In deze voorbeeldreis zijn 3 binnenlandse vluchten opgenomen (van Tuléar naar Antananarivo, Tamatave naar Sainte Marie en van Sainte Marie naar Antananarivo). Wil je liever niet vliegen? Vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

 

Route Madagaskar reizen

 • Dag 1:  Aankomst in Antananarivo
 • Dag 2: Antsirabe
 • Dag 3: Miandrivazo
 • Dag 4 t/m 6: varen over de Tsiribihina
 • Dag 7: Bekopaka 
 • Dag 8: Morondava
 • Dag 9: Antsirabe
 • Dag 10 en 11: Ranomafana
 • Dag 12 en 13: Isalo
 • Dag 14: Tuléar
 • Dag 15: Vlucht van Tuléar naar Antananarivo
 • Dag 16 en 17: Andasibe
 • Dag 18 en 19: Kanaal van Pangalanes
 • Dag 20: Tamatave
 • Dag 21: Vlucht van Tamatave naar Sainte Marie
 • Dag 22 en 23: Sainte Marie
 • Dag 24: Vlucht van Sainte Marie naar Antananarivo
 • Dag 25: Vertrek vanuit Antananarivo, einde reizen door Madagaskar

Geef Frank  je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan meer Madagaskar reizen.

Madagaskar reizen

Plasticvrij in Madagaskar reizen

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week gemiddeld 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op! Helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je reis. Ook helpen we je het gebruik van plastic in het algemeen te verminderen. Door Madagascar reizen kan dus prima zonder plastic: lees meer.

Madagaskar reizen

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen. Lees meer

Madagaskar reizen

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!