Rondreis Madagaskar langs het oosten

Verleng je reis door Madagaskar met 7 dagen

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

 Rondreis Madagaskar langs het oosten

7-daagse bouwsteen, prijs op aanvraag

  • Varen door Pangalanes
  • Verblijf op paradijselijk eiland Sainte Marie
  • 2 dagen walvissen spotten
  • Verleng je Madagaskar rondreis met 7 dagen

Deze Madagaskar rondreis staat volledig in het teken van water! Je begint in het Kanaal van Pangalanes, waar je met een houten boot doorheen zult varen naar je accommodatie op een schiereiland. Vanuit hier kun je diverse activiteiten ondernemen waarbij je de natuur gaat ontdekken. Via een tussenstop in Tamatave reis je per binnenlandse vlucht naar het eiland Sainte Marie, waar je verblijft in een strandhotel. Tussen juli en half september migreren walvissen langs het eiland, en ga je er tweemaal op uit om dit spektakel van dichtbij te aanschouwen. De rest van de dag kun je doorbrengen op de witte, verlaten stranden of door in het zeeroversverleden van het eiland te duiken. Met deze Madagaskar rondreis verleng je je vakantie op een hele leuke manier!

Reisexperts Frank en Marjon zijn specialisten in het organiseren van individuele Madagaskar reizen. Ze helpen je dan ook graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Madagaskar. Geef Frank en Marjon je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Voeg bouwstenen toe aan je reis

De rondreis langs het oosten van Madagaskar die je hier ziet is een bouwsteen en kan worden toegevoegd als verlenging aan je vakantie met Better Places. Je plant je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een Madagaskar reis of de beste reistijd voor je reis.

Route rondreis Madagaskar 

Route rondreis Madagaskar:

  • Dag 1 : Start in Manambato, poort naat Pangalanes
  • Dag 2 : Kanaal van Pangalanes
  • Dag 3 : Toamasina
  • Dag 4 : Binnenlandse vlucht van Toamasina naar Sainte Marie
  • Dag 5 & 6 : Walvissen spotten in Sainte Marie
  • Dag 7 : Einde van je rondreis in Sainte Marie
Madagaskar rondreis
Dag 1 – Kanaal van Pangalanes 

Deze Madagaskar bouwsteen begint in Manambato, de poort naar het Kanaal van Pangalanes. Vanuit hier stap je de pirogue op om over het Kanaal van Pangalanes te varen. Honderden kilometers lang vind je een aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, die door kanalen met elkaar zijn verbonden. Je accommodatie ligt middenin dit natuurgebied en is enkel bereikbaar per boot.

Madagaskar rondreis
Dag 2 – Kanaal van Pangalanes

Vandaag heb je alle tijd om het natuurgebied te verkennen. Je kunt diverse wandelingen maken waarbij je onder andere dansende sifaka’s, Indri Indri en andere lemuren tegen kunt komen. Je kunt dit op eigen gelegenheid of met een gids doen. Je kunt er ook voor kiezen per boot het Kanaal verder te verkennen. Terwijl je vaart kun je langs de oevers vogels spotten. Onderweg kun je ook een van de vissersdorpen bezoeken die zich op de smalle landengtes tussen het Kanaal en de Indische Oceaan bevinden.

Dag 3 rondreis Madagaskar – Kanaal van Pangalanes naar Toamasina

Na het ontbijt is het tijd om het Kanaal te verlaten en verder te gaan met je Madagaskar rondreis. Je stapt weer op de pirogue en vaart binnen een aantal uur naar de steiger van Toamasina (Tamatave). Deze stad is de springplank naar Sainte Marie en je eindbestemming voor vandaag.

Kijk naar onze voorbeeldreizen voor Madagaskar, je kan deze zelf aanpassen of aanvullen met bouwstenen . Ook kan je je reis 7 dagen verlengen met een reis naar het diverse noorden!

Dag 4 – Binnenlandse vlucht van Toamasina naar Sainte Marie

Tijdens de vierde dag van je Madagaskar rondreis brengt een transfer je naar de luchthaven voor je binnenlandse vlucht naar het eiland Sainte Marie. Eenmaal op Sainte Marie aangekomen word je naar een strandhotel gebracht, waar je de komende dagen kunt genieten. Pak vandaag de gelegenheid om bij te komen op een van de verlaten stranden.

Dag 5 – Sainte Marie: walvissen spotten

Het kanaal tussen Sainte Marie en Madagaskar is één van ‘s werelds beste plaatsen om walvissen te spotten. Grote groepen bultruggen migreren uit het Zuidpoolgebied naar deze idyllische broedplaats. Ze vinden hier de ideale omstandigheden voor de groei van hun jongen alsook de perfecte plek om een maatje voor het komende seizoen te vinden. Je gaat er vandaag en morgen op uit om deze rustige reuzen te spotten. Een van de mooiste dagen van de Madagaskar rondreis.

Madagaskar rondreis
Dag 6 – Sainte Marie: walvissen spotten

Vandaag ga je voor de tweede keer de zee op om het spel van de bultruggen gade te slaan. Het zal zeker niet vervelen te kijken naar hoe de walvissen via acrobatische spelletjes proberen een partner te vinden.

Dag 7 – Sainte Marie – einde Madagaskar rondreis

Sainte Marie staat ook bekend om haar verleden, waar je vandaag optioneel nog in kunt duiken. In de 16e en 17e eeuw was het eiland een waar zeeroversnest. Europese boekaniers vielen vanuit de verborgen baaien nietsvermoedende schepen van onder andere de V.O.C. aan. Per pirogue kunnen de mangrove bossen en verlaten baaien met zeeroverskerkhofjes bezocht worden. Deze Madagaskar rondreis is vandaag ten einde gekomen.

De beste reistijd Madagaskar is in de maanden mei t/m september. In de maanden april, oktober en november kun je ook prima een rondreis Madagaskar maken.

Meer inspiratie voor je Madagaskar rondreis

Het op drie na grootste eiland op aarde is een wereld op zich en is in alle opzichten uniek. Traveljunk Robert geeft je vijf goede redenen om dit fantastische land te bezoeken! Lees meer op traveljunks.nl.

Je eigen reis op maat

Wil je op vakantie naar Madagaskar? Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een Madagaskar rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een reis door Madagaskar.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!