WALVISSEN & HET OOSTEN

7-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

7-daagse Madagaskar rondreis

  • Varen door Pangalanes
  • Verblijf op paradijselijk eiland Sainte Marie
  • 2 dagen walvissen spotten

Deze Madagaskar rondreis staat volledig in het teken van water! Je begint in het Kanaal van Pangalanes, waar je met een houten boot doorheen zult varen naar je accommodatie op een schiereiland. Vanuit hier kun je diverse activiteiten ondernemen waarbij je de natuur gaat ontdekken. Via een tussenstop in Tamatave reis je per binnenlandse vlucht naar het eiland Sainte Marie, waar je verblijft in een strandhotel. Tussen juli en half september migreren walvissen langs het eiland, en ga je er tweemaal op uit om dit spektakel van dichtbij te aanschouwen. De rest van de dag kun je doorbrengen op de witte, verlaten stranden of door in het zeeroversverleden van het eiland te duiken.

 

Madagaskar rondreis

Voeg bouwstenen toe aan je reis

De reis die je hier ziet is een bouwsteen en kan worden toegevoegd als verlenging aan je vakantie met Better Places. Je plant je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een Madagaskar reis of de beste reistijd Madagaskar.

Route: Kanaal van Pangalanes – Toamasina (Tamatave) – Sainte Marie

Dag 1 – Kanaal van Pangalanes – Begin Madagaskar rondreis
Deze Madagaskar rondreis begint in Manambato, de poort naar het Kanaal van Pangalanes. Vanuit hier stap je de pirogue op om over het Kanaal van Pangalanes te varen. Honderden kilometers lang vind je een aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, die door kanalen met elkaar zijn verbonden. Je accommodatie ligt middenin dit natuurgebied en is enkel bereikbaar per boot.

Dag 2 – Kanaal van Pangalanes
Vandaag heb je alle tijd om het natuurgebied te verkennen. Je kunt diverse wandelingen maken waarbij je onder andere dansende sifaka’s, Indri Indri en andere lemuren tegen kunt komen. Je kunt dit op eigen gelegenheid of met een gids doen. Je kunt er ook voor kiezen per boot het Kanaal verder te verkennen. Terwijl je vaart kun je langs de oevers vogels spotten. Onderweg kun je ook een van de vissersdorpen bezoeken die zich op de smalle landengtes tussen het Kanaal en de Indische Oceaan bevinden.

Madagaskar rondreis

Dag 3 – Kanaal van Pangalanes naar Toamasina (Tamatave)
Na het ontbijt is het tijd om het Kanaal te verlaten. Je stapt weer op de pirogue en vaart binnen een aantal uur naar de steiger van Toamasina (Tamatave). Deze stad is de springplank naar Sainte Marie en je eindbestemming voor vandaag.

Dag 4 – Toamasina (Tamatave) naar Sainte Marie
Tijdens de vierde dag van je Madagaskar rondreis brengt een transfer je naar de luchthaven voor je binnenlandse vlucht naar het eiland Sainte Marie. Eenmaal op Sainte Marie aangekomen word je naar een strandhotel gebracht, waar je de komende dagen kunt genieten. Pak vandaag de gelegenheid om bij te komen op een van de verlaten stranden.

Dag 5 – Sainte Marie: walvissen spotten
Het kanaal tussen Sainte Marie en Madagaskar is één van ‘s werelds beste plaatsen om walvissen te spotten. Grote groepen bultruggen migreren uit het Zuidpoolgebied naar deze idyllische broedplaats. Ze vinden hier de ideale omstandigheden voor de groei van hun jongen alsook de perfecte plek om een maatje voor het komende seizoen te vinden. Je gaat er vandaag en morgen op uit om deze rustige reuzen te spotten.

Madagaskar rondreis

Dag 6 – Sainte Marie: walvissen spotten
Vandaag ga je voor de tweede keer de zee op om het spel van de bultruggen gade te slaan. Het zal zeker niet vervelen te kijken naar hoe de walvissen via acrobatische spelletjes proberen een partner te vinden.

Dag 7 – Sainte Marie – einde Madagaskar rondreis
Sainte Marie staat ook bekend om haar verleden, waar je vandaag optioneel nog in kunt duiken. In de 16e en 17e eeuw was het eiland een waar zeeroversnest. Europese boekaniers vielen vanuit de verborgen baaien nietsvermoedende schepen van onder andere de V.O.C. aan. Per pirogue kunnen de mangrove bossen en verlaten baaien met zeeroverskerkhofjes bezocht worden. Deze Madagaskar rondreis is vandaag ten einde gekomen.

 Madagaskar rondreis

Vliegtickets Madagaskar

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Madagaskar boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Jan geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.
 

Je eigen Madagaskar rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere Madagaskar rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Frank.

Reisexpert Frank die al jaren in Madagaskar woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Madagaskar reis. Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!