Je Madagaskar specialist

Maak kennis met Frank, Jolijn en Marjon
Ontvang een reisvoorstel op maat

Madagaskar specialist ter plaatse, maak kennis met Frank, Jolijn en Marjon

Hallo, ik ben Frank en samen met Jolijn en Marjon ben ik je Madagaskar specialist. Het eerste decennium van deze eeuw werkte ik als reisbegeleider zowat overal op het uitgestrekte Afrikaanse continent. Heel vaak brachten mijn reizen me ook op het grote, rode eiland Madagaskar. Sinds 2011 woon, werk en reis ik permanent op en over dit prachtige eilandcontinent. Van het centrale hoogland waar valleien een amfitheater vorm kregen door de mooi uitgehouwen rijstterrassen tot de tropische stranden en nabijgelegen vakantie-eilandjes; van de natte regenwouden met hun specifieke maki- en kameleonsoorten tot de droge halfwoestijnen die gedomineerd worden door spectaculaire zand- graniet- of kalk rotspartijen; van baobabbossen tot bloemeneilanden; van hoogtepunten naar uithoeken; maar ook mensen en culturen, dieren en avonturen; de mogelijkheden zijn eindeloos op dit vierde grootste eiland ter wereld. En daar is het mij allemaal om te doen. Samen met jou wil ik praten over al deze pareltjes, en er een perfecte rondreis door Madagaskar op jouw maat van maken. Tonga soa!

Frank kwam twaalf jaar geleden als reisbegeleider al veel in Afrika, en Madagaskar behoorde tot zijn favorieten. Regelmatig was hij al maanden achter elkaar in Madagaskar te vinden, en besloot uiteindelijk te blijven als reis specialist.

Madagaskar specialist
Een rondreis Madagaskar op maat

Frank heeft jarenlange ervaring als specialist in Madagaskar. Een persoonlijke aanpak staat hoog in het vaandel: “Ik probeer reizen samen te stellen die anderen niet aanbieden”, zegt hij. “Ik ga graag van de gebaande paden af en zoek het avontuur op. Duurzaam toerisme vind ik ook heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan dorpsbezoeken waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking, die bovendien kan profiteren van het toerisme. Ik woon in Antsirabe en stel reizigers altijd voor om een dagje extra te blijven. Dan pakken we onze mountainbikes en rijden we het platteland op. We bezoeken natuurlijke fenomenen als vulkaankraters, maar fietsen ook door de dorpen en bezoeken marktjes, scholen en kerkjes. ”

”Vanaf het eerste contact verliep alles heel soepel. Frank en Jolijn luisterden goed naar onze wensen en hebben goede tips gegeven. Het helpt enorm dat je direct contact hebt met personen die wonen in het betreffende land. Ook de reis zelf verliep soepel en helemaal naar wens. We hadden een erg vriendelijke chauffeur, de gidsen waren heel enthousiast en konden veel vertellen en de accommodaties waren stuk voor stuk heel speciaal.”

Madagaskar specialist

Jolijn, jouw Madagaskar specialist

Mbola tsara! Ik ben Jolijn, Madagaskar reisspecialist. In 1992 kwam ik voor het eerst in Madagaskar, tijdens een jaar backpacken in Afrika. De wonderlijke natuur, de intrigerende culturen, de extreem heldere kleuren van de Hooglanden, en bovenal een bonte stoet aan ontmoetingen met vrolijke en gastvrije mensen. In 2010 streek ik voor enkele jaren neer in het noordwesten van Madagaskar, waar ik de leiding had over een project om ecotoerisme te introduceren in en rond een nieuw Nationaal Park. Als toerisme in goede banen wordt geleid, dan helpt dat de natuur beschermen, en het leven van de lokale bevolking gaat erop vooruit. Daarom is het ook zo leuk om reisadviezen-op-maat te geven, het is een win-win-win situatie!

Frank woont inmiddels al langer dan twaalf jaar in Madagaskar en kent het land op zijn duimpje. Hij legt in een uitgebreid interview met Better Places uit over zijn liefde voor het land.

Madagaskar specialist

Marjon, Madagaskar specialist

Ik ben Marjon, ook een Madagaskar reisspecialist. In 2015 was ik hier voor het eerst voor een stage in Fianarantsoa. Het land heeft mijn hart gewonnen en eenmaal weer in Nederland wilde ik niets anders dan teruggaan. Gelukkig is dit gelukt en kan ik nu mijn passie voor reizen en duurzaam toerisme inzetten voor Better Places. Er valt hier nog van alles te ontdekken en het land blijft me verrassen. Het is zo’n mix van culturen, talen, gebruiken en natuur, daar kan ik een boek aan wijden. Graag wil ik je uitnodigen om Madagaskar te komen bezoeken om de enorme diversiteit te ervaren. Voor ieder wat wils: strand, actief berg beklimmen, vogels spotten, walvissen excursies, er zijn ontelbaar veel mogelijkheden. Ikzelf ben gek op de tropische stranden die er zijn en je kan me ’s nachts wakker maken voor een mooie bergwandeling. Hopelijk kan ik ook jullie enthousiast maken voor een reis naar dit bijzondere land.

Je eigen Madagaskar rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Madagaskar? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de specialist in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.

Ondersteuning voor én tijdens je Madagaskar rondreis

Reisexpert Frank en zijn team helpen je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Madagaskar rondreis, hij is ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Frank altijd bereiken. Daarnaast geeft Frank je tijdens de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

Meer inspiratie voor je Madagaskar hoogtepunten reis

Het op drie na grootste eiland op aarde is een wereld op zich en is in alle opzichten uniek. Traveljunk Robert geeft je vijf goede redenen om dit fantastische land te bezoeken! Lees meer op traveljunks.nl.

Reisexperts Frank en Marjon zijn specialisten in het organiseren van individuele Madagaskar reizen. Ze helpen je dan ook graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Madagaskar. Geef Frank en Marjon je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!