Maak kennis met Frank en Jolijn

Reisspecialisten Madagascar

Hallo, ik ben Frank en ik ben je Madagaskar specialist. Het eerste decennium van deze eeuw werkte ik als reisbegeleider zowat overal op het uitgestrekte Afrikaanse continent. Heel vaak brachten mijn reizen me ook op het grote, rode eiland Madagaskar. Sinds 2011 woon, werk en reis ik permanent op en over dit prachtige eilandcontinent. Van het centrale hoogland waar valleien een amfitheater vorm kregen door de mooi uitgehouwen rijstterrassen tot de tropische stranden en nabijgelegen vakantie-eilandjes; van de natte regenwouden met hun specifieke maki- en kameleonsoorten tot de droge halfwoestijnen die gedomineerd worden door spectaculaire zand- graniet- of kalk rotspartijen; van baobabbossen tot bloemeneilanden; van hoogtepunten naar uithoeken; maar ook mensen en culturen, dieren en avonturen; de mogelijkheden zijn eindeloos op dit vierde grootste eiland ter wereld. En daar is het mij allemaal om te doen. Samen met jou wil ik praten over al deze pareltjes, en er een reis op jouw maat van maken. Tonga soa!

“Naast de klassieke tours begon ik in Madagaskar ook de uithoeken te verkennen, en het duurde niet lang of ik wilde er niet meer weg!”

Wil je Frank beter leren kennen? Lees dan hier het interview.

madagaskar specialist

Jolijn, Jouw Madagaskar specialist

Mbola tsara! Ik ben Jolijn, Madagaskar specialist. In 1992 kwam ik voor het eerst in Madagaskar, tijdens een jaar backpacken in Afrika. Als reisbegeleider en auteur van reisboeken trok ik vervolgens naar vele uithoeken van dit uiterst boeiende continent, en steeds weer keerde ik terug naar Madagaskar. Het is Afrika-anders, of eigenlijk is het een klein continent dat nergens op lijkt. De wonderlijke natuur, de intrigerende culturen, de extreem heldere kleuren van de Hooglanden, en bovenal een bonte stoet aan ontmoetingen met vrolijke en gastvrije mensen. In 2010 streek ik voor enkele jaren neer in het noordwesten van Madagaskar, waar ik de leiding had over een project om ecotoerisme te introduceren in en rond een nieuw Nationaal Park. Een enorme uitdaging, maar ik had zoveel regio’s van het land tot bloei zien komen door het toerisme. Hoe mooi is het dan om deel uit te maken van die ontwikkeling! Als toerisme in goede banen wordt geleid, dan helpt dat de natuur beschermen, en het leven van de lokale bevolking gaat erop vooruit. Daarom is het ook zo leuk om reisadviezen-op-maat te geven, het is een win-win-win situatie! Ondertussen ben ik verhuisd naar Antsirabe, en ik ga graag de dialoog met je aan. Er zijn zóveel mogelijkheden: wil je vooral de hoogtepunten wilt zien, of wil je juist het avontuur in de minder bekende regio’s aangaan?

madagaskar specialist

Marjon, Madagaskar specialist

Ik ben Marjon, ook een Madagaskar specialist. In 2015 was ik hier voor het eerst voor een stage in Fianarantsoa. Het land heeft mijn hart gewonnen en eenmaal weer in Nederland wilde ik niets anders dan teruggaan. Gelukkig is dit gelukt en kan ik nu mijn passie voor reizen en duurzaam toerisme inzetten voor Better Places. Er valt hier nog van alles te ontdekken en het land blijft me verrassen. Het is zo’n mix van culturen, talen, gebruiken en natuur, daar kan ik een boek aan wijden. Graag wil ik je uitnodigen om Madagaskar te komen bezoeken om de enorme diversiteit te ervaren. Voor ieder wat wils: strand, actief berg beklimmen, vogels spotten, walvissen excursies, er zijn ontelbaar veel mogelijkheden. Ikzelf ben gek op de tropische stranden die er zijn en je kan me ’s nachts (bij wijze van spreken) wakker maken voor een mooie bergwandeling. Hopelijk kan ik ook jullie enthousiast maken voor een reisje naar dit bijzondere land.  

Ontwerp je Madagaskar individuele reis op maat

Laat je inspireren door de voorbeeldreizen en de Madagaskar specialisten. Je kunt ook volledig je eigen programma samenstellen. Via het formulier reisvoorstel kun je een aanvraag doen. Zodra je het reisvoorstel hebt ingestuurd ontvang je binnen twee werkdagen een reactie. Frank doet zijn uiterste best om het reisvoorstel zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw persoonlijke wensen. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter hij kan inspelen op je wensen.

madagaskar specialist

Iets te vieren?

Plan je je huwelijksreis, vier je een jubileum, of heb je een andere reden voor een bijzondere reis? Samen met Frank ontwerp je je rondreis met net dat beetje extra. Zo wordt je Madagaskar individuele rondreis onvergetelijk.

Better Places: écht contact met de lokale bevolking

Reizen is meer dan het verzamelen van sightseeingplekjes. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van Madagaskar zien. Maar wat je meemaakt op bijzondere plekjes waar weinig reizigers komen, dat blijft je meestal lang bij. Het zijn juist die onverwachte ontmoetingen die je een andere kijk geven op het land, de cultuur, de mensen en soms zelfs op je eigen leven! Door te werken met een lokale Madagaskar specialist die ervaring heeft met reizigers maar ook beschikt over veel lokale kennis, krijgt je reis zo’n extra dimensie.

Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds. 

madagaskar specialist

Reistips Madagaskar

Madagaskar is een interessante mengeling van Afrikaanse, Aziatische en Arabische invloeden. Je vindt er rijstvelden en loopriksja’s, een bonte dierenwereld vol aapsoorten en kameleons, plus een prachtige cultuur met diepgewortelde lokale gebruiken. Lees hier de Madagaskar reistips van Frank.

Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier de reisideeën.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!