Madagaskar vakantie - 100% op maat


Regel je Madagaskar vakantie met een lokale expert

Individuele Madagaskar Vakantie

Wondere wereld van unieke dieren en natuur

Voor de kust van Oost-Afrika ligt één van de meest bijzondere landen ter wereld: Madagaskar. Doordat het eiland zo ver van het vasteland ligt, zijn er planten, bomen, diersoorten en een mix van culturen ontstaan die alleen op Madagaskar voorkomen. Ga je een Madagaskar vakantie maken, dan ontdek je elke dag flora en fauna die je nergens anders ter wereld kunt zien.

Frank is onze reisprofessional die al jaren in Madagaskar woont. Samen met Jolijn en Marjon is hij gespecialiseerd in het organiseren van je individuele Madagaskar vakantie.

Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de ideeën voor een Madagaskar vakantie.

De ultieme Madagaskar reis

Bekijk de favoriete Madagaskar vakantie van Frank en Jolijn, onze reisexperts ter plaatse. Deze route van 25 dagen is gebaseerd op eigen ervaringen en op de feedback van onze reizigers. Een reis naar bijzondere plekken met unieke excursies en overnachtingen in kleinschalige hotels en homestay’s. Zo komt je geld bij de juiste mensen terecht én heb je een onvergetelijke vakantie.

Voorbeelden individuele Madagaskar vakantie

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen.
Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Madagaskar specialist Frank.

Madagaskar met kinderen

Madagaskar met kinderen

Anders dan de film, maar voor kinderen zeker geweldig

20 dagen va. €2275,- pp.  (€114,- per dag)

Bouwstenen Madagaskar vakantie

Noorden Madagaskar

Noorden Madagaskar

Bezoek steden, kalkrotsformaties en luier op Nosy Komba.
7 dgn, alleen in combinatie met een rondreis

Boottocht Tsiribihina

Boottocht Tsiribihina

Vaar over de Tsiribihina en kampeer in een tent.
5 dagen, alleen in combinatie met een rondreis

Walvissen & het Oosten

Walvissen & het Oosten

Spot tussen juli en september grote migrerende bultrugwalvissen.
7 dgn, alleen in combinatie met een rondreis

 Ervaringen individuele Madagaskar vakantie

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je Madagaskar vakantie

Madagaskar vakantie

Antsirabe marktbezoek en kookles

In Antsirabe ga je samen met een local naar de grootste openluchtmarkt van Madagaskar om ingrediënten te kopen voor een echte Malagasy maaltijd. Nadat de ingrediënten gekocht zijn maak je samen met de gastvrouw een traditioneel gerecht klaar dat je erna natuurlijk op gaat eten. Een geweldige ervaring!

Bezoek een cacao plantage

Onderweg van Ankarana National Park naar Nosy Be kom je langs de cacaoplantages van Ambanja en Ankify. Een lokale gids leidt je rond over het terrein waar cacao, vanille en andere specerijen worden verbouwd. De gids zal je alles leren over de cacaosoorten, de verschillende smaken en de oogstprocedures. Als afsluiter proef je de chocolade die gemaakt is van de Somia bonen.

Madagascar vakantie
Madagaskar vakantie

Ontdek een saffiermijn

Aan de zuidwest kust tussen Isalo Nationaal Park en Tulear ligt het grootste saffiermijn gebied ter wereld. Een lokale gids laat je dit fenomeen zien waar de lokale bevolking druk bezig is met het graven en zoeken naar saffieren. De opbrengst van je bezoek gaat naar een sociaal fonds dat de mijnwerkers ondersteunt in geval van ziekte of ongevallen.

Madagaskar vakantie met positieve impact

Beste reistijd en overnachtingen individuele Madagaskar vakantie

Op zoek naar een unieke Madagaskar vakantie en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 Inspiratie individuele Madagaskar vakantie

Praktische informatie Madagaskar vakantie

“Frank woont al jaren in Madagaskar en kent het land op zijn duimpje. We voelden hoeveel liefde hij heeft voor het land en de mensen”

Madagaskar reizen

Je vakantie zelf samenstellen

  • Wandel door het ruige Tsingy-gebergte
  • Spot unieke lemuren tijdens je Madagaskar vakantie
  • Maak kennis met de hartelijke locals

Madagaskar vakantie: mix van bijzondere landschappen

Dankzij haar afgelegen locatie heeft Madagaskar een unieke biodiversiteit. Zo’n 80% van alle flora en fauna komt alleen op dit eiland voor. De landschappen zijn bovendien heel divers. Door het centrum van het eiland loopt een bergrug met pieken van 2600 meter hoog. Bezoek zeker het Andringitra-gebergte, met prachtige valleien en granieten rotsen. Het oosten is de natte kant en daar vind je regenwouden en rijstterrassen Houd je van ruige landschappen, sla dan de kalkstenen messcherpe rotspartijen van de Tsingy zeker niet over. Je wandelt over hangbruggen door het spectaculaire landschap.

Madagaskar natuur: de mooiste plekken

Wil je volop van de natuur op Madagaskar genieten, reis dan zeker naar Baobab Avenue, een perfecte laan omzoomd door Baobab-bomen. Ook Isalo National Park is een aanrader, met grillige rotsformaties, bossen, grotten en kloven. In het Andasibe-regenwoud vind je de grootste nog levende lemurensoort, met dieren van een meter groot. Wil je graag van de gebaande paden af, dan is het kanaal van Pangalanes een aanrader. Dit watergebied is een aaneenschakeling van meertjes en kreken, waar je mooie boottochten kunt maken.

Unieke dieren spotten op Madagaskar

Ben je dol op dieren, dan zit je op Madagaskar goed. Hier leven tientallen soorten lemuren, dieren die je nergens anders ter wereld vindt. Bovendien is de kans groot dat je unieke kameleons en bijzondere kikkers spot. Op Madagaskar leven ook ruim 270 vogelsoorten. In juli, augustus en september kun je de migratie van de bultrugwalvissen meemaken. Dan zwemmen er honderden walwissen voor de kust, die daar hun jongen baren en voeden.

Madagaskar vakantie: ook veel aandacht voor cultuur

Maak je tijdens je reis graag contact met de locals? Ook dan is Madagaskar een ideale reisbestemming. Op Madagaskar woont een mix van volkeren, elk met hun eigen gebruiken en tradities. De mensen in Madagaskar ontvangen je hartelijk en het is leuk om een paar dagen op het platteland te verblijven. Maak bijvoorbeeld een mountainbiktocht over het platteland rond Antsirabe, fiets door de dorpen en bezoek marktjes, scholen en kerkjes. Zo leer je de mensen en hun manier van leven echt kennen.

Duurzame Madagaskar vakantie

Madagaskar is één van de armste landen ter wereld. Dat maakt het extra belangrijk om met je reis zoveel mogelijk positieve impact te realiseren. Kies bijvoorbeeld voor een auto met chauffeur, die je naar alle uithoeken van het land kan brengen. Voor de chauffeur betekent dit een goede inkomstenbron en jij kunt profiteren van zijn uitgebreide kennis van het land. In Madagaskar vind je ook verschillende goede doelen waar je aan bij kunt dragen. In de hooglanden is de Nederlandse stichting Madalief actief, die wezen en alleenstaande moeders helpt. Je kunt slapen in het duurzame guesthouse Madalief in Antsirabe, dat gerund wordt door lokale mensen en waarvan de inkomsten ten goede komen aan de stichting.

Strand op Madagaskar: lekker relaxen

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar Madagaskar is ook een geweldige strandbestemming. Er zijn volop witte stranden en tropische eilandjes om je Madagaskar-reis af te sluiten. Madagaskar heeft ongeveer 250 buiteneilanden, waarvan Nosy Be aan de noordwestkust de bekendste is. Nosy Iranja aan dezelfde kust is ook een aanrader. In het oosten ligt Ile St. Marie, ideaal als je graag duikt of snorkelt. Madagaskar heeft een prachtige onderwaterwereld en het dierenleven onder water is net zo rijk als op het land.

Madagaskar rondreis: nog echt een avontuur

Madagaskar wordt nog niet door massa’s toeristen bezocht en dat maakt een Madagaskar rondreis extra bijzonder. Er zijn prima voorzieningen voor toeristen, maar reizen op Madagaskar is ook nog echt een avontuur. Trek bijvoorbeeld met een 4WD de binnenlanden in en kampeer op de mooiste plekjes. Reizen doe je meestal met een auto en chauffeur, maar zelf rijden op Madagaskar kan ook. Onze lokale reisexpert Frank vertelt je graag alles over de mogelijkheden.

Vakantie Madagaskar met kinderen

Wil je een reis naar Madagaskar met kinderen maken? Dat kan! Onze lokale reisspecialist Fran heeft veel ervaringen met het organiseren van een familireis in Madagaskar en kan jullie reis helemaal op maat maken. Of je nu wilt reizen in een hoger tempo, of liever wat vaker een rustdag neemt. Frank helpt jullie graag om de Madagaskar-reis van jullie dromen samen te stellen.

Vakantie Madagaskar zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je vakantie Madagaskar zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Frank, de lokale reisexpert, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Madagaskar is de periode mei tot en met september. Dan is het langs de kust 20 tot 25 graden en in hoger gelegen gebieden is het koeler. April, oktober en november zijn de overgangsmaanden. Van december tot maart is het heel warm en vochtig en dan kun je beter niet naar Madagaskar reizen. Lees meer

Visum

Wanneer je naar Madagaskar op vakantie gaat, heb je een visum nodig. Dit moet je vooraf online aanvragen via de site van de immigration van Madagaskar. Doe dit minimaal 72 uur vóór aankomst in Madagaskar. Bij aankomst op het vliegveld kun je dan het visum kopen. Er wordt een vergoeding van 80.000 Ariary (ongeveer €24,-) gevraagd voor een visum van 30 dagen of minder. Het visum kun je verkrijgen bij de controle desk het dichtst bij de Direction Genrale des Impots (DGI), bij een elektrisch bord waar de kosten van de visa op staan vermeld. Daarnaast zal er een toeristenbelasting van €10,- worden gevraagd. Let erop dat als je langer dan 30 dagen in Madagaskar wilt verblijven, er een langere visumprocedure is. Meer informatie vind je op de site van de Visumcentrale.

Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst uit Madagaskar.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale

Geld

De munteenheid van Madagaskar is de Ariary. De wisselkoers schommelt, dus controleer die altijd even voor je vertrekt. Op Madagaskar kun je maar op weinig plaatsen pinnen en ook je creditcard is meestal niet bruikbaar. Zorg daarom dat je voldoende cash geld bij je hebt. Euro’s en dollars kun je allebei wisselen, bij banken en eventueel in hotels.

Inentingen en malaria

Voor Madagaskar worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Op Madagaskar komt malaria voor. Laat je ruim op tijd informeren over de benodigde vaccinaties en malariatabletten. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Veiligheid

Op Madagaskar kun je in principe veilig reizen, maar houd de ontwikkelingen in het land wel goed in de gaten. Let verder op je spullen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Vliegtickets

Bij Better Places boek je zelf je vlucht om naar Madagaskar te reizen. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!