Roadtrip Thailand

Mae Hong Son loop per huurauto
Bekijk de Thailand reizen

Roadtrip Thailand – Mae Hong Son loop

In het bergachtige noorden van Thailand word je omringd door groen. Verborgen in de weelderige jungle vind je fraaie tempels, authentieke dorpjes en spectaculaire watervallen. De beste manier om Noord-Thailand te ontdekken is met een eigen huurauto. Wereldreizigers Daisy en Patrick gingen je voor en reden in 5 dagen de prachtige Mae Hong Son Loop.

Mae Hong Son loop

Vrijheid van zelf rijden

Met een eigen auto reizen door Noord-Thailand geeft je de vrijheid om te stoppen langs waanzinnige uitzichtpunten, om uitstapjes te maken naar onbekende dorpjes en te genieten van de prachtige omgeving. Je rijdt langs bekende en minder bekende watervallen, een verborgen canyon en een prachtig klooster. Stop vooral ook eens bij één van de vele koffietentje langs de weg.

Mae Hong Son loop
Mae Hong Son loop

Mae Hong Son loop in beeld

Wereldreizigers Daisy en Patrick reden in 5 dagen de prachtige Mae Hong Son Loop.

Aflevering 1
Van Chiang Mai naar Mae Chaem

Aflevering 2
Van Mai Chaem naar Mae Hong Son

De voordelen van een roadtrip Thailand

De in mist gehulde bergtoppen en de oneindige haarspeldbochten maken de Mae Hong Son Loop tot een onvergetelijke rit. Het is zonde als je alles vanachter een busraampje moet bekijken. Het grote voordeel van een road trip door Thailand is natuurlijk de vrijheid om te stoppen waar je wilt. Even kort voor een foto, of uitgebreid voor een kopje koffie of lekkere lunch. Je kunt de dag helemaal zelf indelen. Sommige reiziger doen de route op een brommer. Het nadeel daarvan is dat je niet zo lekker zit als het regent.

Mae Hong Son loop
Mae Hong Son loop

Tips voor zelf rijden Thailand

Het is even wennen: in Thailand rijden ze aan de linkerkant van de weg. Dat betekent dat de bestuurder aan de rechterkant van de auto zit en de knoppen op andere plekken dan je gewend bent. Maar als je dat eenmaal onder de knie hebt is zelf rijden in Noord-Thailand een eitje. De wegen zijn goed en in de bergen is het rustig. In het regenseizoen kan het flink plenzen. Als het zicht te slecht is om prettig te rijden, zet je de auto gewoon even aan de kant. Gelukkig duren de buien nooit lang. Hoewel je niet echt kunt verdwalen langs de Mae Hong Son Loop is het toch wel handig om Googlemaps of Maps.me op je telefoon te hebben. Dat is makkelijk navigeren.

Bezoek de ‘long neck’ vrouwen

Op dag drie van de road trip laat je de auto even staan en vaar je naar Huay Pu Keng. Dat is een authentiek Kayan dorp, waar de bekende ‘long neck’ vrouwen uit Myanmar wonen. Maak kennis met de locals en zie met eigen ogen hoe community based tourism de levensstandaard van de bewoners heeft verbeterd. Samen met een lokale smid maak je een eigen sieraad. Na afloop word je getrakteerd op een traditionele maaltijd. Een dag om nooit meer te vergeten.

Duurzame hotels en homestays

Tijdens de Mae Hong Son Loop overnacht je in prachtige hotels en knusse homestays. In het idyllische dorpje Mae Chaem slaap je in een gezellig familiehuis met uitzicht op de weelderige tuin. ’s Avonds pak je de auto en rijd je in een paar minuten naar het dorpscentrum, waar je kunt eten in lokaal restaurant. Hier kom je amper een toerist tegen. In Mae Hong Son word je welkom geheten in een prachtige ecolodge, midden in de jungle. Het personeel pronkt nog steeds met foto’s van Brad Pitt en Angelina Jolie die hier ook sliepen. In Pai slaap je in het luxe resort op zo’n 10 minuten rijden van het centrum. Lekker rustig na een bezoek aan het levendige centrum.

Mae Hong Son loop – De ideale route

Wil je ook een gave roadtrip door Thailand maken?

Bekijk de ideale route

Mae Hong Son loop in beeld

Bekijk de video’s van de roadtrip Thailand die Daisy en Patrick maakten.

Aflevering 3
Huay Phu Keng – sieraden maken

Aflevering 4
Mae Hong Son Loop – de laatste loodjes

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!