5-daagse bouwsteen met je eigen huurauto

Mae Hong Son loop

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Mae Hong Son loop met een huurauto

5-daagse bouwsteen, enkel in combinatie met een rondreis

  • De vrijheid van rijden met je eigen auto
  • Één van de mooiste routes in Azië
  • Maak kennis met de verschillende bergstammen
  • Maak je eigen armband met een lokale ambachtsman (optioneel)

Het schilderachtige stadje Mae Hong Son is vooral bekend vanwege de hoge bergen. De bevolking in het noorden van Thailand is hier uiterst vriendelijk en oude tradities zijn aan de orde van de dag. De route tussen Mae Hong Son en Pai wordt ook wel geroemd als een van de mooiste bergroutes van Aziē. De weg kent 1864 bochten en loopt dwars door weelderige natuur en met prachtige uitzichten. Er wonen veel verschillende bergstammen in dit gebied en uiteraard gaan we met enkelen van hen kennismaken. Thaise tempels wisselen de Birmese tempels af te midden van deze groene streek met haar vele watervallen en warmwaterbronnen.

Reisexpert Seb is specialist in het organiseren van individuele Thailand reizen. Samen met Eric en Dave helpt hij je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Thailand. Geef Seb je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je eigen reis Thailand hoogtepunten op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je Mae Hong Son bouwsteen helemaal naar eigen wens samenstellen. Geef Seb je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Thailand of de beste reistijd Thailand.

Route Mae Hong Son loop met je eigen huurauto

Mae Hong Son
Dag 1: Chiang Mai – Mae Chaem

Je begint de dag met de beklimming van een tempel voor een prachtig uitzicht over de omringende valleien. Vervolgens gaan we bergafwaarts naar de Vatchirathan waterval. Bijna 50 meter hoog spettert deze magnifieke waterval om zich heen. Na de lunch staat een kleine trek van 2 uurtjes bergafwaarts op het programma. Je loopt o.a. langs een rivier met 4 watervalletjes. Je eindigt in een Karen Hilltribe dorp, waar je bij een authentieke koffiebrouwer een bakkie doet. Je overnacht in Mae Chaem, een prachtig idyllisch dorpje in de bergen.

Dag 2: Mae Chaem – Mae Hong Son

Vandaag heb je wat meer rust. Je rijdt langs Pang Oung door een prachtige omgeving. Onderweg stop je bij een Hmong Hilltribe dorp. Alhoewel deze bergvolken ook met de tijd meegaan is het leven eenvoudig. Khun Yuam is al sinds eeuwen een handelsstad tussen De Thaise bewoners en hun buren in Myanmar. Je slaapt in Mae Hong Son, midden in de bergen.

Tijdens je rondreis over de Mae Hong Son loop maak je kennis met verschillende traditionele bergstammen

Mae Hong Son
Dag 3: Mae Hong Son

Vroeg in de ochtend verlaat je het het altijd in mist gehulde Mae Hong Son. Eerst word je naar de pier gebracht en vaar je per longtail boot naar een Kayan dorp dat precies op de grens van Thailand en Birma ligt. Maak kennis met het dagelijkse leven in het dorp. De dames worden longnecks genoemd vanwege de vele koperen ringen om hun nek. Je kunt hier een workshop volgen, zoals een messing armband, een houten Kayan pop, een bamboe beker, waterfles of bel maken. Deze workshops worden gegeven door Kayan ambachtslieden. Maak een wandeling naar een grot en leer onderweg over medicinale planten. Tijdens je bezoek aan het dorp is er voldoende gelegenheid om te praten met de Kayan en meer te weten te komen over hun leven en cultuur. Na het bezoek aan het dorp, reis je per boot terug naar Mae Hong Son. Daar bezoek je een prachtige tempel en de beroemde bamboebrug. Hier kun je heerlijk genieten van de rust van het platteland.

Maak je eigen armband met een ambachtsman

In het Kayan dorp Huay Pu Keng kun je samen met een ambachtsman of -vrouw een messing armband maken. Je kunt zelf uitkiezen welk  ontwerp je gaat maken. Het is heel bijzonder om een ochtend of middag op te trekken met de Kayan. Daarnaast steun je met jouw bijdrage het Kayan dorp. Een win-win situatie dus! Lees meer over hoe jouw bezoek een positieve impact heeft op de lokale bewoners.

Bekijk de video van Daisy en Patrick die een bezoek brachten aan Huay Pu Keng.

Mae Hong Son
Dag 4: Mae Hong Son – Pai

Vandaag ga je op weg naar Pai, één van de mooiste plekken van Thailand. Dit stadje is gelegen in de bergen en woonplaats van verschillende bergvolkeren. Onderweg maak je een paar stops. Onder andere bij de kleurrijke Lisu, een bergstamdorp dat er een geheel eigen tradtionele leven op nahoudt. Vlak voor Pai stop je bij de warmwaterbronnen. In de middag bezoek je de Lod Grotten; grotten waar de beek Nam Lod doorheen stroomt. Het is fascinerend om te zien hoe het water van de ingang tot de uitgang van de grot cirkelsgewijs 500 meter omlaag stroomt. Als de waterstand het toelaat kun je een raft huren en een stukje over het water gaan. Als laatste maak je per bamboevlot een tocht over de rivier. Aan het einde van deze actieve dag word je naar je hotel in Pai gebracht.

Dag 5: Pai – Chiang Mai

Vandaag rijd je na het ontbijt terug naar Chiang Mai, waar de Mae Hong Son bouwsteen eindigt.

Wereldreizigers Daisy en Patrick gingen je voor en maakten deze vrolijke videoserie over de Mae Hong Son loop.

Reisinspiratie – tips van een Thailand kenner

De Mae Hong Son Loop is een rondje in Noordwest-Thailand van zo’n 600 km dat meestal in Chiang Mai begint. Deze route is enorm populair om op de motor te doen, of zelfs op de fiets. Reisblogger Yvonne deed het met het openbaar vervoer. Lees hier haar verhaal met prachtige foto’s.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!