Meer treinen, minder vliegen

De voordelen van reizen per trein

Meer treinen, minder vliegen

Als je reist met de trein gaat het er niet om zo snel mogelijk op je bestemming te komen maar wordt de reis een onderdeel van je vakantie. Zo reis je langs prachtige landschappen en heb je kans op boeiende ontmoetingen met medereizigers. En waarom zou je onderweg niet een paar keer uitstappen en een onbekende stad of natuurgebied verkennen? Zo maak je kennis met streken waar je anders overheen zou vliegen. En als je onderweg op een bijzondere plek uitstapt, wordt je reis nog boeiender.

“Als je vliegt, reist je lichaam als het ware sneller dan je geest. Bij treinreizen heb je dat niet. Langzaam pas je je aan je veranderende omgeving aan. Dit is écht reizen.” Saskia Griep –  Better Places

Er gaan binnen Europa weliswaar weinig directe treinen, maar met een beetje planning, en leuke stopovers onderweg, kun je vrijwel overal komen.” Michiel van der Ark – treinspecialist

Voordelen van reizen overland

Met het vliegtuig ben je misschien sneller, je ziet niks van het landschap waar je overheen raast. Reis je over land, dan zie de wereld om je heen langzaam veranderen. Reizend over land is er zoveel te zien, dat je je geen moment verveelt. 

Hoe boek je je treinkaartje?

Wat helaas nog ontbreekt is die ene website waar je álle treinkaartjes voor heel Europa kunt boeken. Er zijn inmiddels meerdere sites waar je een heel eind komt.

De voordelen van Interrail

Ga jij naar één van onze bijzondere bestemmingen in Europa? Ontdek waarom het een goed idee is om gebruik te maken van de Interrail Global Pass.

Reizen per trein in Europa

Treinreis Roemenië

Treinreis Roemenië

Een treinreis langs de mooiste regio’s van Roemenië

14 dagen vanaf € 1060,- pp. (€ 76,- per dag)

Reizen per trein in Azië

China per trein

China per trein

Reis per highspeed trein door China.

21 dagen va. €1235,- pp. (€59,- per dag)

Reizen per trein in Afrika

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!