Meet the locals

Bijzondere ontmoetingen – leer de locals kennen!

Natuurlijk wil je de bekende highlights van een bestemming bekijken. Maar wil je een land écht leren kennen? Kies dan ook voor bijzondere excursies en overnachtingen, waarbij je van dichtbij kennismaakt met de locals. Slaap bij een familie thuis, volg een lokale kookworkshop, help koffie plukken of ga fietsen op het platteland: waar je ook voor kiest, het wordt zeker één van de hoogtepunten van je reis.

“Het verblijf bij de boerenfamilie was één van de hoogtepunten van onze reis. Het was fantastisch om even onderdeel te zijn van het lokale leven.”

“Onze gids Vijay sprak uitstekend Engels en wist heel veel over zijn land en cultuur. Daardoor hebben we veel geleerd over Nepal. We namen afscheid als vrienden”

Azië

Fietsen in Indonesië, feesten op een lokaal festival in Bhutan en slapen in een homestay in Thailand: contact maken met de locals is in Azië helemaal niet moeilijk. Leer het dagelijkse leven in Azië van dichtbij kennen en kies voor een bijzondere excursie of accommodatie die je reis onvergetelijk maakt. Voor jou én voor de lokale inwoners!

Ontmoetingen in Azië

Latijns Amerika

Wil je de locals in Latijns-Amerika leren kennen, dan zijn daar volop mogelijkheden voor. Slaap bijvoorbeeld op een koffieplantage in Peru, leer Hindoestaans koken van een Surinaamse mama of overnacht bij een gezin in een mooie homestay in Nicaragua. Deze ervaringen maken je reis écht uniek.

Ontmoetingen in Latijns Amerika

Midden Oosten

De locals in het Midden-Oosten staan bekend om hun gastvrijheid en dat levert je als reiziger bijzondere ervaringen op. Overnacht bij de Bedoeïen in Jordanië, fiets met een lokale gids door een Marokkaanse medina of logeer bij een Iraans gezin. Zo leer je de locals niet alleen kennen, maar met een beetje geluk maak je ook nog vrienden voor het leven.

Ontmoetingen in het Midden Oosten

Afrika

Fietsen op het platteland van Tanzania. Zuid-Afrikaans leren koken in een township in Kaapstad. Een cacaoplantage bezoeken in Madagaskar. Wil je de Afrikaanse manier van leven leren kennen, dan kun je er volop bijzondere excursies maken. Zo zie je van dichtbij dat Afrika veel meer is dan alleen safari’s: juist de mensen maken je reis onvergetelijk.

Ontmoetingen in Afrika

“Mijn passie is het contact met lokale gemeenschappen. Ik vind het heel belangrijk dat lokale mensen kunnen profiteren van de opbrengsten van het toerisme, en dat zij dankzij reizigers een beter leven kunnen opbouwen.”
Guido, reisexpert Peru

Bijzondere fietstocht

“De mountainbiketocht over het platteland rond het dorp Mto wa Mbu was veel leuker dan we gedacht hadden. Je fiets daar over bananenplantages, je proeft bananenbier in het lokale café en je komt op plekken die je anders niet ziet.”

Reiservaring Rob en Denise

Casas Particulares

Homestays – slapen bij de mensen thuis

Een bestemming leren kennen door de ogen van een local. Dat is dé reistrend van het moment. Homestays, accommodaties waarbij je kunt overnachten bij mensen thuis, worden dan ook steeds populairder. Ze bieden je de kans om het gewone leven in een land van dichtbij mee te maken en lokale mensen te leren kennen. Bij ‘homestay’ denk je misschien aan slapen in een eenvoudig hutje, maar er zijn homestays in alle soorten en maten.

Lees meer over homestays

“Ik ga graag van de gebaande paden af en zoek het avontuur op. Duurzaam toerisme vind ik belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan dorpsbezoeken waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking, die bovendien kan profiteren van het toerisme.”
Frank, reisexpert Madagaskar

Bezoek aan een cacaoplantage

“Ons bezoek aan de koffie- en cacaoplantage was heel bijzonder. Het is mooi om te zien hoe cacao groeit en wordt verwerkt en we lunchten er ook bij locals thuis. Dat was een hele leuke ervaring.”

Reiservaring Timo en Ursula

Maak kennis met Daniel

Lokale gidsen en chauffeurs

Wie kennen hun eigen land het beste? Natuurlijk de locals zelf! Daarom is het een aanrader om regelmatig met een lokale gids op pad te gaan. Hij vertelt je alles over zijn cultuur, bezienswaardigheden en het dagelijkse leven in zijn land. Wil je op een ontspannen manier reizen? In veel landen kun je makkelijk een auto mét chauffeur huren. Je hebt zo alle vrijheid en je chauffeur kent de mooiste plekken, die je in de meeste reisgidsen niet tegenkomt.

Rondreizen met privé chauffeur in Sri Lanka

ArgentiniëBhutanCambodjaChiliChinaColombiaCosta RicaCubaEcuadorEgypteEthiopiëGalapagos – Georgië – GuatemalaHimalayaIndiaIndonesië – Iran – JamaicaJordaniëKeniaLadakhLaos – MadagaskarMarokkoMexicoMongoliëMyanmarNamibiëNepalNicaraguaOeganda – PeruSri Lanka – SurinameTanzaniaThailandVietnamZuid Afrika

 

Voorwaarden voor een verantwoorde excursie

Better Places vindt het belangrijk dat de lokale bevolking profiteert van toerisme. Dit betekent dat je locals op een verantwoorde manier kunt ontmoeten, met meerwaarde voor jou én voor hen. We streven ernaar om zo veel mogelijk kleinschalige excursies en homestays aan te bieden die voldoen aan de volgende voorwaarden:
• De lokale bevolking is nauw betrokken bij de excursie en profiteert direct van de opbrengsten
• Respect voor lokale culturele tradities
• Reizigers krijgen de kans om op een respectvolle manier kennis te maken met de lokale bevolking
• De lokale gemeenschap wordt niet verstoord. Dat betekent onder andere dat er geen traditionele gebruiken of ceremonies in scène worden gezet op verzoek van reizigers.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!