Mentawai-eilanden

9-daagse bouwsteen
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Bouwsteen Siberut – Mentawai eilanden

9 dagen, vanaf € 120,- per dag per persoon*

  • Bezoek een traditionele stam middenin het regenwoud
  • Ga mee jagen met de mannen van het dorp en trek op met de lokale medicijnman
  • Sluit je reis af op een afgelegen tropisch eiland
  • Deze bouwsteen is alleen te boeken in combinatie met een volledige rondreis

Het eiland Siberut maakt deel van de Mentawai-eilanden, die voor de kust van Padang op Sumatra liggen. Hier hebben lokale stammen hun eigen cultuur behouden. Ze wonen in traditionele huizen en leven van het tropisch regenwoud. De mannen jagen met gifpijlen. Medicijnmannen gaan over de gezondheid en ceremoniën. Je kunt een aantal dagen met deze stammen optrekken en leven in hun huizen. Je leert van medicijnmannen en jagers en ziet hoe het dagelijks leven er voor deze stammen uitziet. Ter afsluiting breng je een aantal dagen door op een afgelegen tropisch eilandje, waar je kunt genieten van zon, zee, natuur en stilte.

Je slaapt bij de lokale bevolking in een traditioneel huis, op een matrasje en onder eenvoudige omstandigheden. Houd er rekening mee dat je de 4 nachten bij de locals geen elektriciteit hebt en ook geen echte badkamer of toilet (hiervoor dient de rivier of een tijdelijke voorziening). Een soort wild kamperen dus.

Reisexperts Emile en Nettert verblijven al jaren voor lange periodes in Indonesië. Zij helpen je graag bij het samenstellen van je ideale Indonesië rondreis. Geef Emile en Nettert je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Route bouwsteen Mentawai eilanden

Dag 1: Aankomst in Padang
Dag 2: Fast boat naar Siberut, een van de Mentawai eilanden
Dag 3: Buttui
Dag 4: Buttui naar Attabai
Dag 5: Attabai: jagen en medicijnmannen
Dag 6: Attabai naar Siberut, per boot naar eiland Karangmajat
Dag 7-8: Karangmajat
Dag 9: Fast boat terug naar Padang

Mentawai

Stel je eigen Indonesië reis naar Mentawai samen

Wil je een rondreis door Indonesië maken met bezoek aan de Mentawai Eilanden? Bij Better Places stel je je reis helemaal op maat samen. Vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Emile en Nettert, onze Indonesië specialisten. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Indonesië en het advies van Emile en Nettert met betrekking tot de beste reistijd Indonesië.

Route bouwsteen Mentawai eilanden

Je kunt deze bouwsteen heel goed combineren met -een deel van- de rondreis Sumatra

mentawai
Dag 1 – Aankomst in Padang op Sumatra

Aankomst op het vliegveld in Padang. Je slaapt vandaag in een gezellig hotel in de oude stad. Hier tref je nog gebouwen uit de Nederlandse tijd en ook oude, Chinese tempels.

Dag 2 – Fast boat naar Siberut

Per fast boat steek je vandaag in ongeveer 3 – 5,5 uur over naar het eiland Siberut, onderdeel van de Mentawai-eilanden, die bij Padang voor de kust liggen. Na aankomst in Siberut wordt de tocht voortgezet met een kano: het is 4 uur varen via een rivier de binnenlanden in, naar het dorpje Buttui. Je slaapt deze avond bij de lokale bevolking in een traditioneel huis, op een matrasje en onder eenvoudige omstandigheden.

De gids die je meeneemt naar de Mentawai stam, is zelf afkomstig van Siberut en heeft antropologie gestudeerd. Hij heeft een unieke trip uitgezet die diep de jungle ingaat. Bekijk ook de trailer van Patterns of Life.

mentawai
Dag 3 – Buttui

Dit is je eerste dag bij de stammen van Siberut. Vandaag leer je hoe lendendoek worden gemaakt van boombast en gifpijlen voor de jacht. Let ook op de tatoeages die de lokale mensen hebben: dit is een bijzondere traditie van dit eiland.

Dag 4 – Buttui naar Attabai

Vandaag staat er een pittige trekking op het programma: 5 tot 6 uur lopen, dwars door de binnenlanden en tropische wouden van Siberut. Er zit een fikse klim in de route. Je leert vandaag ook nog hoe je sago uit de sagopalm haalt en tot brood kan worden verwerkt. De trekking eindigt bij het traditionele dorp Attabai.

mentawai
Dag 5 – Attabai: jagen en medicijnmannen

In Attabai ga je ’s ochtends vroeg jagen met lokale mannen; een bijzondere activiteit in het dichte woud. In de middag trek je op met de medicijnman van het dorp. Van hem leer je over traditionele medicijnen, gebruiken en rituelen. ’s Avonds is er een feestmaal met dans. Als voorbereiding wordt er een varkentje geofferd, dat later voor liefhebbers ook opgegeten kan worden.

Wil je meer weten over het bezoek aan de Mentawai eilanden? Reisblogger Sigrid ging je voor en vertelt over haar ervaring in dit blog.

siberut
Dag 6 – Attabai naar Siberut, per boot naar Karangmajat

Vandaag loop en vaar je per kano weer terug naar de plaats Siberut. Onderweg kun je zwemmen in een waterval. Aangekomen in Siberut vaar je met een bootje over naar het bounty-eiland Karangmajat. Je slaapt hier in een eenvoudige, maar nette homestay.

Dag 7-8 – Karangmajat

Heerlijke, relaxte dagen op het eiland. Je draait mee in de homestay en leert hoe je kokosolie maakt en vis moet drogen. Maar je k ook snorkelen (eigen spullen meenemen) bij eilandjes, vissen en zwemmen. Het echte eilandleven, ver weg van de bewoonde wereld.

mentawai
Dag 9 – Fast boat terug naar Padang, einde bouwsteen Mentawai Eilanden

Eerst per boot terug naar Siberut en hier stap je over op de fast boat, die je in 4 uur weer terugbrengt naar Padang. De reis eindigt hier.

 

*Prijsinformatie bouwsteen Mentawai eilanden

Deze bijzondere bouwsteen wordt op maat gemaakt. De prijs per dag start vanaf € 120,- per persoon op basis van 2 personen. Het bereiken en het verblijf op deze bijzondere eilanden is niet goedkoop, maar dat heeft een goede reden. Het heeft alles te maken met het behouden en beschermen van de traditionele culturen die op de eilanden voorkomen. Dit is geen eilandengroep die je even snel bezoekt. Hier wil je én moet je de tijd voor nemen.

Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Emile en Nettert helpen je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Vliegtickets Indonesië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Indonesië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Emile geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Je eigen rondreis Indonesië

Wil je een rondreis door Indonesië maken? Geef Emile en Nettert je wensen door en zij sturen je een voorstel voor een Indonesië rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Indonesie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!