Mentawai-eilanden

9-daagse bouwsteen
Ontvang een voorstel op maat

Bouwsteen Siberut – Mentawai eilanden

  • Bezoek een traditionele stam middenin het regenwoud
  • Ga mee jagen met de mannen van het dorp en trek op met de lokale medicijnman
  • Sluit je reis af op een afgelegen tropisch eiland

Het eiland Siberut maakt deel van de Mentawai-eilanden, die voor de kust van Padang op Sumatra liggen. Hier hebben lokale stammen hun eigen cultuur behouden. Ze wonen in traditionele huizen en leven van het tropisch regenwoud. De mannen jagen met gifpijlen. Medicijnmannen gaan over de gezondheid en ceremoniën. Je kunt een aantal dagen met deze stammen optrekken en leven in hun huizen. Je leert van medicijnmannen en jagers en ziet hoe het dagelijks leven er voor deze stammen uitziet. Ter afsluiting breng je een aantal dagen door op een afgelegen tropisch eilandje, waar je kunt genieten van zon, zee, natuur en stilte.

“Onze reis naar Indonesië was van begin tot einde perfect geregeld. Bijzonder prettig email contact met Emile, die erg meedacht om onze wensen om te zetten in een onvergetelijke rondreis met schitterde natuur en lieve bewoners prima overnachtingen in kleine hotels, voldoende tijd om lokale mensen te ontmoeten, authentieke restaurants en mooie boottochtjes. Wat ons erg aantrok was dat Better Places vooral de lokale bevolking laat profiteren van ons uitgegeven vakantiegeld en oog heeft voor het milieu. Het was een onvergetelijke reis!”

Reisexpert Emile woont al jaren in Indonesië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Emile je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je eigen Indonesië reis naar Mentawai samen

Wil je een rondreis door Indonesië maken met bezoek aan de Mentawai Eilanden? Bij Better Places stel je je reis helemaal op maat samen. Vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Emile, onze Indonesië specialist. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Indonesie en het advies van Emile met betrekking tot de beste reistijd Indonesië.

Route bouwsteen Mentawai eilanden

Dag 1: Aankomst in Padang
Dag 2: Fast boat naar Siberut, een van de Mentawai eilanden
Dag 3: Buttui
Dag 4: Buttui naar Attabai
Dag 5: Attabai: jagen en medicijnmannen
Dag 6: Attabai naar Siberut, per boot naar eiland Karangmajat
Dag 7-8: Karangmajat
Dag 9: Fast boat terug naar Padang

Route bouwsteen Mentawai eilanden

Dag 1 – Aankomst in Padang op Sumatra
Aankomst op het vliegveld in Padang. Je slaapt vandaag in een gezellig hotel in de oude stad. Hier tref je nog gebouwen uit de Nederlandse tijd en ook oude, Chinese tempels.

mentawai - siberut

Dag 2 – Fast boat naar Siberut
Per fast boat steek je vandaag in ongeveer 4 uur over naar het eiland Siberut, onderdeel van de Mentawai-eilanden, die bij Padang voor de kust liggen. Na aankomst in Siberut wordt de tocht voortgezet met een kano: het is 4 uur varen via een rivier de binnenlanden in, naar het dorpje Buttui. Je slaapt deze avond bij de lokale bevolking in een traditioneel huis, op een matrasje en onder eenvoudige omstandigheden.

Dag 3 – Buttui
Dit is je eerste dag bij de stammen van Siberut. Vandaag leer je hoe lendendoek worden gemaakt van boombast en gifpijlen voor de jacht. Let ook op de tatoeages die de lokale mensen hebben: dit is een bijzondere traditie van dit eiland.

mentawai - siberut sumatra

Dag 4 – Buttui naar Attabai
Vandaag staat er een pittige trekking op het programma: 5 tot 6 uur lopen, dwars door de binnenlanden en tropische wouden van Siberut. Er zit een fikse klim in de route. Onderweg leer je hoe sago uit de sagopalm wordt gewonnen en tot brood kan worden verwerkt. De trekking eindigt bij het traditionele dorp Attabai

Dag 5 – Attabai: jagen en medicijnmannen
In Attabai ga je ’s ochtends vroeg jagen met lokale mannen; een bijzondere activiteit in het dichte woud. In de middag trek je op met de medicijnman van het dorp. Van hem leer je over traditionele medicijnen, gebruiken en rituelen. ’s Avonds is er een feestmaal met dans. Als voorbereiding wordt er een varkentje geofferd, dat later voor liefhebbers ook opgegeten kan worden.

mentawai - siberut

Dag 6 – Attabai naar Siberut, per boot naar Karangmajat
Vandaag loop en vaar je per kano weer terug naar de plaats Siberut. Onderweg kun je zwemmen in een waterval. Aangekomen in Siberut vaar je met een bootje over naar het bounty-eiland Karangmajat. Je slaapt hier in een eenvoudige, maar nette homestay.

mentawai - siberut

Dag 7-8 – Karangmajat
Heerlijke, relaxte dagen op het eiland. Je draait mee in de homestay en leert hoe je kokosolie maakt en vis moet drogen. Maar je gaat ook snorkelen bij eilandjes, vissen en zwemmen. Het echte eilandleven, ver weg van de bewoonde wereld.

Dag 9 – Fast boat terug naar Padang, einde bouwsteen Mentawai Eilanden
Eerst per boot terug naar Siberut en hier stap je over op de fast boat, die je in 4 uur weer terugbrengt naar Padang. De reis eindigt hier.

mentawai

Prijsinformatie bouwsteen Mentawai eilanden

Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Emile helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Vliegtickets Indonesië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Indonesië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Liesbet geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis Indonesië

Wil je een rondreis door Indonesië maken? Geef Emilie je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een Indonesië rondreis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Indonesie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!