14-daagse Mexico autorondreis
Vanaf  € 920,-

 • Bezoek Mayastad Chichén Itzá
 • Indianenleven in San Cristobal de las Casas
 • Ontdek de cenotes nabij Tulum

Reis tijdens deze Mexico autorondreis in 2 weken langs de hoogtepunten van schiereiland Yucatan. Je begint je reis op de stranden van Playa del Carmen en reist direct naar hoogtepunt Chichén Itzá. Via de Gele Stad Izamal en kustplaatsje Villahermosa kom je terecht in het centrum van de indianencultuur. In San Cristobal de las Casas kun je naast de indianencultuur ook de natuur ontdekken van een dichtbij gelegen kloof. In Palenque ontdek je de ruïnes van de stad en de nabijgelegen watervallen voordat je via de kustplaatsjes Bacalar en Tulum weer terugreist naar huis.

Stel je autorondreis Mexico op maat samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je rondreis Mexico per huurauto in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Alison, de reisexpert die er al jaren woont.

Route Mexico autorondreis:

 • Dag 1 en 2 : Playa del Carmen
 • Dag 3 :  Izamal
 • Dag 4 : Campeche
 • Dag 5 : Villahermosa
 • Dag 6 t/m 8 : San Cristobal de las Casas
 • Dag 9 en 10 : Palenque
 • Dag 11 : Bacalar
 • Dag 12 en 13 : Tulum
 • Dag 15  Cancun, einde reis

Dag 1 – Aankomst in Cancun – naar Playa del Carmen
Je komt vandaag aan in Mexico, op de luchthaven van Cancun. Je haalt je huurauto op en rijd hiermee naar Playa del Carmen. Je brengt hier de eerste dagen van deze autorondreis Mexico door.

Dag 2 – Playa del Carmen
Playa del Carmen is een van de belangrijkste toeristische plaatsen van Mexico, maar ondanks dat is de sfeer van het oorspronkelijke vissersdorp een groot deel behouden, omdat de stad slechts langzaamaan is uitgegroeid tot een toeristenplaats. Je vindt er dan ook weinig extreme hoogbouw. Je kunt vandaag op je gemak het centrum verkennen en vooral lekker genieten van het strand.

mexico autorondreis

Dag 3 – Playa del Carmen via Chichén Itzá naar Izamal
Je verlaat Playa del Carmen en rijd met de auto naar Chichén Itzá. Het is aan te raden om deze oude Mayastad zo vroeg mogelijk te bezoeken, omdat de plaats immens populair is onder toeristen. Chichén Itzá was een van de belangrijkste steden van het land, en naast piramides vind je er onder andere ook een observatorium en een veld voor een balspel. Je eindigt de dag in Izamal.

Dag 4 – Izamal naar Campeche
Izamal is een plaats die ook wel bekendstaat als “De Gele Stad” of de “Stad van de Heuvels”. Je kunt in de stad een piramide en een acropolis bezoeken. Vervolgens reis je vandaag in ongeveer 3 uur naar Campeche. Onderweg naar Campeche kun je een omweg maken en Celestun bezoeken, waar een grote kolonie flamingo’s woont. Je kunt ook een bezoek brengen aan Uxmal, een groot complex met Mayagebouwen die nog extreem goed bewaard zijn gebleven.

mexico autorondreis

Dag 5 – Campeche naar Villahermosa
Je rijdt vandaag met je auto ongeveer 4.5 uur langs de kust met als eindbestemming Villahermosa, de hoofdstad van de provincie Tabasco. Onderweg rijd je door het plaatsje Ciudad del Carmen, en het is dan ook aan te raden hier een tussenstop te maken en meer te leren over het piratenverleden van de stad.

Dag 6 – Villahermosa naar San Cristobal de las Casas
Je laat de kust achter je en rijdt richting het binnenland van Yucatan. Via de bergen en de laagvlaktes reis je naar het plaatsje San Cristobal de las Casas. Dit stadje heeft een indianensfeertje, dat typisch is voor de provincie Chiapas.

mexico autorondreis

Dag 7 – San Cristobal de las Casas
Je hebt alle tijd om San Cristobal te verkennen, dat bekend staat om haar koloniale en indiaanse gebouwen. Je kunt daarnaast ook ervoor kiezen Chamula te bezoeken, een autonoom stadje waar vooral de kerk een bezoek waard is. Het kleurrijke bouwwerk is zowel van buiten als van binnen imposant, maar let op: de dorpelingen houden niet van camera’s en er gelden ook strikte regels dat er niet binnenin de kerk of tijdens een processie gefotografeerd mag worden.

Dag 8 – San Cristobal de las Casas
Je hebt vandaag ook nog een vrije dag, en kunt er weer voor kiezen de stad zelf of de nabijgelegen Cañon del Sumidero te bezoeken. Het landschap van deze kloof kun je van bovenaf of vanaf de rivier bewonderen en je kunt er ook diverse dieren tegenkomen, waaronder aalscholvers of krokodillen.

mexico autorondreis

Dag 9 – San Cristobal de las Casas via Agua Azul naar Palenque
Het is vandaag tijd om verder te rijden. Onderweg naar de stad Palenque (in totaal zo’n 4 uur reistijd) is het aan te raden een tussenstop te maken bij de watervallen Agua Azul. De watervallen liggen op verschillende lagen en je kunt op diverse plekken een verfrissende duik nemen voordat je de rit naar Palenque voortzet.

Dag 10 – Palenque
Vandaag heb je alle tijd om Palenque te bezoeken. Deze oude Mayastad is misschien niet zo groot als andere plaatsen, maar de vondsten in Palenque zijn wel van grote waarde omdat de architectuur en het beeldhouwwerk van enorm goede kwaliteit zijn. Het heuvelachtige terrein wordt omringd door jungle en er staan diverse tempels en paleizen. Breng ook een bezoek aan de nabijgelegen waterval Misol Ha, waar je onder andere achter de 35 meter hoge waterval langs kunt lopen.

mexico autorondreis

Dag 11 – Palenque naar Bacalar
Het is aan te raden Palenque al vroeg achter je te laten, want de reisdag is toch wel minstens 5.5 uur. Je reist dwars door het land, over een weg waar je diverse plattelandsdorpjes tegenkomt. Vanuit de bossen bereik je uiteindelijk, tegen de grens met Belize, het dorpje Bacalar.

Dag 12 – Bacalar naar Tulum
Bacalar is een slaperig plaatsje, gelegen aan de oevers van een meer. Het werd tussen 1543 en 1729 beheerd door piraten maar staat nu bekend om haar fortificaties en lagune. Vandaag reis je in ongeveer 3 uur verder naar de kustplaats Tulum.

mexico autorondreis

Dag 13 – Tulum
Tulum is een stadje aan de Caribische Zee en staat bekend om haar ruïnes, die tevens aan het strand liggen en daarmee uniek zijn. Tijdens een bezoek aan het ommuurde complex zie je onder andere El Castillo, de Temple of the Frescoes en de Temple of the Descending God. Je zwemspullen alvast aantrekken voor vertrek is een must, zodat je tussen het wandelen door ook een duik kunt nemen in de blauwe zee.

Dag 14 – Tulum naar Cancun – einde reis
Het is vandaag alweer tijd om naar Cancun te rijden. Je kunt voordat je naar het vliegveld rijdt een van de diverse cenotes ofwel grotten met water bezoeken, die onderweg naar Cancun te vinden zijn. Na een korte rit van zo’n 2.5 uur lever je de huurauto weer in en stap je op het vliegtuig terug naar huis.

mexico autorondreis

Reisinspiratie – local tips

Natuurlijk staan Tulum en de cenotes tussen de top 5 tips voor Mexico. Benieuwd naar wat er nog meer instaat? Op de blog van Nomad&Villager vind je 5 tips van een local over Mexico.

Prijsinformatie Mexico autorondreis

Reisduur Mexico autorondreis 14 dagen/13 nachten
Reissom Mexico autorondreis Vanaf € 920,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen, transfers, 12 dagen autohuur inclusief 10% cover, meet & greet, 1x ontbijt
Exclusief (Internationale) vluchten, maaltijden, excursies, entreegelden, eventuele gids, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Mexico Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Alison helpt je graag bij het samenstellen van jouw Mexico autorondreis.

Vliegtickets Mexico

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Mexico boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Alison geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een Mexico autorondreis

Wil je een Mexico autorondreis maken? Geef Alison je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Mexico op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Mexico.

Reisexpert Alison woont al jaren in Mexico. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Alison je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!