Individuele reis Mongolië

21-daagse rondreis Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Mongolië Individuele Reis

21-daagse rondreis, vanaf € 2820,-

 • Bezoek aan Nomadische families
 • De mooiste meren in Mongolië
 • Zie bijna heel het land in 3 weken tijd

Een individuele reis door Mongolië maken kan lastig zijn omdat je niet altijd even goed weet wat je wel of niet wilt zien. Deze reis van 3 weken is zo gebouwd dat je het beste van het land te zien krijgt met een perfecte mix tussen de cultuur van de nomaden, het wild van de nationale parken en de pracht van het land. Ga op bezoek bij Nomadische families in de steppe en Gobi, en doe je tegoed aan de traditionele gerechten die ze voor je klaarmaken. Maak vele wandelingen langs de mooiste gebieden, vulkanen en nationale parken. Op die manier leer je het land pas echt goed kennen en weet je zeker dat je na deze drie weken het echte Mongolië hebt kunnen zien. Samen met de Engels-sprekende gids maak je er een prachtige individuele reis door Mongolië van.

Maak kennis met Serjee, de lokale reisexpert die in Mongolië woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Mongolie reizen. Samen met haar ontwerp je een mooie rondreis op maat.

rondreis Cuba

Stel je individuele Mongolië reis samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze individuele Mongolië reis helemaal naar eigen wens aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Serjee. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze Mongolië voorbeeldreizen en lees het advies van Serjee voor de beste reistijd Mongolië.

Route individuele reis Mongolië:

 • Dag 1 : Ulaanbaatar, start van je individuele reis Mongolië
 • Dag 2 : Baga Gazriin Chuluu
 • Dag 3 : Tsagaan Suvarga
 • Dag 4 : Yol Vallei
 • Dag 5 : Khongor Zandduinen
 • Dag 6 : Bayanzag Trekking
 • Dag 7 : Tempels van Ongi
 • Dag 8 & 9 : Steppe trekking en Orkhon
 • Dag 10 : Kharakhorum
 • Dag 11 : Tsenkher Hotsprings
 • Dag 12 : Terkhiin Meer
 • Dag 13 : Khorgo Trekking
 • Dag 14 : Ulziit Brigad
 • Dag 15 & 16 : Khuvsgul Meer
 • Dag 17 : Moilt Ecolodge
 • Dag 18 : Amarbayasgalant
 • Dag 19 : Khustai
 • Dag 20 :  Chinggis Khaan & Ulaanbaatar
 • Dag 21 : Einde van je individuele reis Mongolië

Route Individuele reis Mongolië

Dag 1: Aankomst in Ulaanbaatar, start van je individuele Mongolië reis
Je komt vandaag aan in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Vanuit het vlicgveld krijg je een transfer naar je hotel. Geniet vanavond van de traditionele kunstvoorstellingen en het welkomstdinner.

Dag 2: Ulaanbaatar naar Baga Gazriin Chuluu
De reis naar Gazriin Chuluu duurt zo’n 5-6 uur. Onderweg zie je de schilderachtige bergen langs de Granite Belt door Mongolië. Je maakt een hike van bijna 2 uur door de regio. Na een picknicklunch rijd je door naar Ger Kamp. Je overnacht in dit mooie kamp, wat een bijzondere ervaring is.

Mongolië individuele reis

Dag 3: Baga Gazriin Chuluu naar Tsagaan Suvarga
We vervolgen de reis naar Tsagaan Suvarga. Dit prachtige gebied staat bekend om zijn hoge, witte kalksteenformaties. Sommige reiken wel 30 meter hoog en zijn gevormd door duizenden jaren natuurlijke wind. Je krijg hier te tijd om op ontdekken te gaan. Overnachting is weer in het kamp.

Dag 4: Van Tsagaan Suvarga naar de Yol Vallei
Tijdens de 4e dag van deze individuele reis door Mongolië ga je naar de Yol-vallei. Dit mooie plekje ligt verscholen tussen de prachtige toppen van de Gurvan Saikhan berg, en biedt bescherming tegen vele dieren die hier in het wild leven. Breng ook een bezoek aan het Gobi-museum om meer te weet te komen over de historie van dit gebied.

Dag 5: Naar de Khongor Sand Dunes
Ze staan bekend als de zingende zandduinen. De Khongor duinen zijn wel 300 meter hoog, 15 kilometer breed en 180 kilometer lang. Vandaag ga je op pad met een nomadenfamilie en krijg je de kans om het nomadische leven in de Gobi te zien. Je kunt onder andere traditionele zuivelproducten proeven die gemaakt zijn van koe en kamelen melk. In de middag ga je door de gouden duinen wandelen en krijg je nog een optie om op een kameel te rijden. Het uitzicht vanaf de top van de duinen is ongelooflijk.

Mongolië individuele reis

Dag 6: Bayanzag Trekking
Je vervolgt de reis naar Bayanzag. Onderweg trekken we door het rotsachtige bergdal van de Baruun Saikhan berg. De jarenlange erosie heeft hier voor mooie en aparte uitzichten gezorgd. Dit is de plek waar 70 miljoen jaar geleden dinosauriërs leefden, en is internationaal beroemd om zijn dinosaurusresten van complete skeletten, eieren en jongen uit het Krijt tijdperk.

Day 7: De tempels van Ongi
Je reist vandaag naar de ruïnes van de Ongi-tempel. Je kan een wandeling langs deze tempels maken en het gebied zelf verkennen.

Dag 8 & 9: Op reis naar de steppe
Van het Orkhon vallei rijd je 240 kilometer verder. Je verlaat de Gobi woestijn en komt langzaamaan de steppe-zone in. Hier bezoek je een Nomaden familie. Deze familie fokt verschillende Yaks die ze nodig hebben om hier te overleven. Je wordt uitgenodigd in de Yurt en krijgt hier verschillende traditionele gerechten te proeven. Je kunt met de nomaden praten en het verschil van de manier van leven ontdekken; een geweldige ervaring. De dag daarop verblijf je ook nog met de familie en ga je op pad naar de waterval in de buurt.

Mongolië individuele reis

Dag 10: Kharakhorum
Vandaag reis je verder naar Kharakhorum. Hier kan je ook het grootste en eerste Mongoolse Boeddhistische tempelcomplex bezoeken. Ook ga je vandaag op bezoek bij een lokale workshop waar mensen nog vilten met de hand maken. Later kan je ook nog ter paard het gebied ontdekken.

Dag 11: Tsenkher
Je reist verder naar de warmwaterbron van Tsenkher. De hete bronnen hier bereiken een temperatuur van over de 85 graden, en is een populaire bestemming in dit gebied. Na wat uitgerust te hebben is er nog een wandeling mogelijk langs de omliggende bebosde berg, om ’s avonds te genieten van de warmwaterbronnen.

Dag 12: Lake Terhiin Tsagaan
Je zit al over de helft van je individuele reis door Mongolië. Je rijdt richting Terkhiin, een verbazingwekkend mooi meer dat is gevormd door een vulkaanuitbarsting van vele jaren geleden. Onderweg zie je de Chuluut rivier stromen. Het is een heel mooi gebied waar je langs komt.

Mongolië individuele reis

Dag 13: Trekking naar Khorgo
Vandaag maak je een mooie trekking naar de Khorgo berg. Deze dode vulkaan ten oosten van het meer Terkhiin biedt hele leuke trekking mogelijkheden. De vulkanische krater is bijna 200 meter breed en 100 meter diep. Omdat de vulkaan al zo oud is is het helemaal bedenkt met mooi Siberisch bos.

Dag 14: Ulziit Brigad
Van de Khorgo berg reis je verder naar Ulziit. Hier in de Khuvsgul provinvie kan je in het vallei vele prachtige bloemen zien. Op eigen houtje kan je het vallei ontdekken en een mooie wandeling maken.

Dag 15: Khuvsgul Meer
Je rest naar de Murun stad wat het centrum in van de Khuvsgul provincie. Hier krijg je een lekkere lunch in een lokaal restaurant voorgeschoteld, alvorens verder te reizen naar het prachtige meer Khuvsgul. Dit meer heeft kristalhelder water en is een geweldige plek om even te verblijven.

Mongolië individuele reis

Dag 16: Khuvsgul Meer
Vandaag heb je de hele dag om te genieten van de omgeving en het meer. Je kunt hier rond wandelen en de vele zeldzame medische kruiden en wilde bloemen ontdekken. Ook kun je een omringende berg beklimmen om een panoramisch uitzicht over het meer te krijgen.

Dag 17: Moilt Ecolodge
Vroeg in de ochtend reis je naar de Moilt Ecolodge. Deze accommodatie staat bekend om de duurzame manier van handelen en is speciaal door Better Places uitgekozen als onderdeel van jouw individuele reis door Mongolië. ’s Avonds krijg je een speciaal diner van echte Mongoolse BBQ. Ook is het hier mogelijk om het gebied te verkennen en de rotstekeningen te zien.

Dag 18: Amarbayasgalant Klooster
Vanuit de Ecolodge vertrek je naar het Amarbayasgalant klooster dat zo’n 350 kilometer verderop ligt. Het is een van de drie grootste boeddhistische centra in Mongolië. Onderweg is er nog veel te zien. Zo rijdt je langs de uitgestorven vulkaan Uranberg, met zijn enorme krater. De omliggende natuur is ook prachtig.

Mongolië Individuele reis

Dag 19: Khustai Nationaal Park
Je vervolgt je individuele reis door Mongolië naar het nationale park van Khustai. Dit is een enorm leefgebied waar de wilde Mongoolse paarden (in de volksmond bekend als de Takhi) leven. Je verkent het park hier om de Takhi-paarden in de wildernis te kunnen spotten.

Dag 20: Standbeeld Chinggis Khaan en Ulaanbaatar
Via een bezoek aan het beroemde standbeeld van Chinggis Khaan reis je vandaag terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar. Hier kun je je nog tegoed doen aan de vele winkels voor kasjmier en souvenirs. Er wordt ook een afscheidsdiner voor je bereidt en je overnacht in een hotel.

Dag 21: Einde Individuele reis Mongolië
Vandaag komt er een einde aan je individuele reis door Mongolië. Na het ontbijt wordt je via een transfer naar de luchthaven gebracht.

Prijsinformatie Individuele reis Mongolië

Reisduur Individuele reis Mongolië21 dagen/20nachten
Reissom Individuele reis MongoliëVanaf € 2820,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefAlle activiteiten zoals omschreven in het reisprogramma, accommodatie, Engels-sprekende gids, entreegelden, transfers en alle maaltijden (behalve Lunch en Diner op eerste en laatste reisdag
Exclusief(Internationale) vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels Individuele reis MongoliëOvernachtingen in een tweepersoonskamer en Yurt

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Serjee helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele reis door Mongolië.

Vliegtickets Individuele reis Mongolië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Mongolië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Serjee geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een Individuele reis Mongolië

Wil je een rondreis Mongolië maken? Geef Serjee je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis Mongolië op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Mongolië .

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!