14-daagse familiereis Mongolie
Vanaf € 1590,-

  • Slapen in een traditionele tent
  • Help de Nomaden met dagelijkse klusjes
  • Tocht per kameel tussen de zandduinen

Mongolie is niet de eerste bestemming die bij je opkomt als je denkt aan een familievakantie. Toch heeft Mongolie alles in huis voor een actieve en avontuurlijke rondreis voor families. Tijdens deze 14-daagse reis Mongolie met kinderen maak je uitgebreid kennis met de nomaden die leven op de steppes van Mongolie. In het mooie Khustai Nationaal park ga je op zoek naar wilde Prlzewalski paarden. Je slaapt in een ger bij een Mongoolse boerenfamilie en leert alles over het nomadenleven. Help mee met het melken van de yaks en kamelen en het maken van kaas. Je bezoekt vervolgens het Ugii meer, een paradijs voor vogels en vissen. In de woestijn kun een een tocht per kameel maken tussen de zandduinen bij Khognokhaan. Kortom een unieke familiereis Mongolie!

Reisexpert Serjee in Mongolie helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Serjee je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je individuele rondreis Mongolie met kinderen samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze rondreis Mongolie met kinderen in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Serjee.

Route Mongolie rondreis

  • Ulaanbaatar, start van je Mongolie rondreis met kinderen
  • Khustai
  • Nomadenfamilie in Gurvanbulag
  • Ugii Meer
  • Kharakhorum
  • Kamelentocht
  • Ulaanbaatar, einde van je Mongolie rondreis met kinderen

Dag 1 – Aankomst in Ulaanbaatar
Na aankomst in Ulaanbaatar de hoofdstad van Mongolië word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Aan het einde van de middag heb je een korte uitleg over de reis en het leven van de nomaden. ’s Avonds is er een welkomstdiner in het familierestaurant Altai, waar je geniet van een barbecue.

Dag 2 – Ulaanbaatar naar Khustai (100 km)
In de ochtend bezoek je het “Dinosaur” museum, waar je meer leert over deze 500 miljoen jaar oude dieren die vroeger in Mongolië rondliepen. Vervolgens rijd je naar het Khustai National Park, waar je de Mongoolse wilde Prezwalski paarden (Takhi) kunt zien. Je slaapt voor de eerste keer in een ger, een traditionele Mongoolse tent.

mongolie met kinderen

Dag 3 – Khustai wild spotten
Vandaag leer je meer over de natuur van de Mongoolse steppe. Je maakt een wandeling van 3 tot 4 uur waarbij je op zoek gaat naar wilde herten, gazellen, marmotten en andere kleine dieren. Onderweg naar de slaapplaats zie je vele soorten wilde bloemen en vlinders.

Dag 4 – naar Gurvanbulag
Je verblijft een aantal dagen bij nomadenfamilies in Gurvanbulag. Je kunt meemaken hoe de koeien, geiten en schapen worden gemolken. In de avond krijg je les in een traditioneel spel genaamd Shagai, een dobbel- en knikkerspel gemaakt van de enkelbotjes van schapen en geiten.

Mongolie met kinderen

Dag 5 – Gurvanbulag – verblijf bij Nomadenfamilie
Als je wilt kun je een rit per paard maken of ga per ossenkar met je gastgezin mee de steppes op om argali te verzamelen. Argali is gedroogde koeien- en yakmest die gebruikt wordt als brandstof voor de kachel. Je kunt ook een mooie wandeling maken.

Dag 6 – Gurvanbulag – verblijf bij Nomadenfamilie
Vandaag leer je hoe je de Mongoolse paarden moet zadelen voor rit. Je zult zien hoe paarden worden gevangen met behulp van uurga, een traditionele houten lasso. Je kunt ook helpen met het karnen van airag.

Mongolie met kinderen

Dag 7 – Nomaden naar Ugii meer (60 km)
Na het ontbijt neem je afscheid van het nomadengezin en reis je naar het Ugii meer. Dit zoetwatermeer is een paradijs voor vogels en vissen. Je kunt langs het water lopen of een boottocht over het meer maken. De komende twee nachten slaap je in een ger kamp.

Dag 8 – Ugii meer – vrije dag
Vandaag heb je een vrije dag voor ontspanning aan de oevers van het meer. Het meer is ondiep en prima geschikt om in te zwemmen.

mongolie met kinderen

Dag 9 –  via Orkhon vallei naar Kharakhorum
Je bezoekt vandaag de Orkhon vallei, de puntige heuvels herinneren aan het feit dat het hier ooit vulkanisch was. Vervolgens reis je verder naar Kharakhorum, dit was de hoofdstad van Mongolië tijdens de overheersing van Djenghis Khan.  Je bezoekt het Erdene Zuu klooster, het grootste en eerste Mongoolse boeddhistische tempelcomplex. De witte ommuring bestaat uit 108 stupas

Dag 10 –  naar Khognokhaan (100 km)
Vandaag reis je naar Khognokhaan. Na aankomst heb je de middag vrij om de omgeving te verkennen en een wandeling te maken naar de zandduinen van Ikh Mongol.

mongolie met kinderen

Dag 11 – Khognokhaan kamelentocht
Vandaag een spannende dag, want je gaat er met het hele gezin op uit om een rit te maken op een kameel. De lengte van de tocht door de zandduinen kan in overleg worden bepaald.

Dag 12 – Khognokhaan naar Ulaanbaatar (280 km)
Je rijdt terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar. Na deze lange rit kun je ontspannen in het hotel.

Mongolie met kinderen

Dag 13 – Ulaanbaatar
Vandaag maak je een tour door de hoofdstad. Je bezoekt onder andere de gedenkheuvel Zaisan en het winterpaleis museum. Vervolgens kun je een bezoek brengen aan de winkelstraat om nog wat inkopen te doen. In de avond is er een afscheidsdiner.

Dag 14 – Ulaanbaatar – einde van de reis
Na het ontbijt eindigt de Mongolie reis met kinderen. Je kunt ervoor kiezen je vakantie Mongolie te verlengen met bouwstenen of de reis op eigen gelegenheid voort te zetten.

Mongolie met kinderen

Prijsinformatie rondreis Mongolie met kinderen

Reisduur rondreis Mongolie met kinderen14 dagen/13 nachten
Reissom Mongolie met kinderenVanaf € 1590,- per persoon (op basis van 4 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOntbijt 13x, lunch 12x, diner 12x, vervoer, overnachtingen en lokale Engelssprekende gids
Exclusief(Internationale) vluchten, excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie MongolieOvernachtingen in een ger en in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Serjee helpt je graag bij het samenstellen van jouw  Mongolie met kinderen reis.

Je eigen rondreis Mongolie met kinderen

Ook een rondreis Mongolie met kinderen maken? Geef Serjee je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Mongolie

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!