Mongolië rondreis - 100% op maat


Regel je Mongolië reizen met een lokale expert

Individuele rondreis Mongolië

Land van nomaden op de eindeloze steppes

Mongolië staat bekend om het prachtige uitgestrekte landschap en de nomaden die er vandaag de dag nog steeds doorheen trekken. De gastvrije nomaden slapen in de traditionele gers, waarin jij zeker ook een nacht in kunt doorbrengen. Mongolië bestaat uit hoogvlaktes en toendra’s, maar in het zuiden van Mongolië is een woestijn te vinden, de Gobiwoestijn.

Maak kennis met Shinee, de reisprofessional in Mongolië. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Mongolië reizen.

Geef Shinee je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de reisideeën.

De ultieme Mongolië vakantie

Bekijk de favoriete Mongolië vakantie van Shinee, onze reisexpert ter plaatse. Tijdens deze 25-daagse route reis je door de prachtige landschappen van Mongolië maak je kennis met de gastvrije lokale bevolking. Je wordt betoverd door de uitgestrekte steppe, de lokale tradities en de smaakvolle keuken. De route is gebaseerd op eigen ervaringen en op feedback van onze reizigers. De reis brengt je op bijzondere plekken, en veel van je overnachtingen zijn in ger tenten. Tijdens de excursies maak je kennis met de lokale bevolking. Een onvergetelijke vakantie waarbij je geld bij de juiste mensen terecht komt.

Voorbeelden rondreis Mongolië

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen.
Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Mongolië specialist Shinee.

 

Mongolië – Hoogtepunten

Mongolië – Hoogtepunten

Ervaar Mongolië en maak kennis met de nomaden en hun cultuur.

17 dagen va. € 2490,- pp. (€ 146,- per dag)

Mongolië – Familiereis

Mongolië – Familiereis

Tijdens deze familiereis maak je kennis met de gastvrijheid op de steppes.

18 dagen va. € 2150,- pp. (€120,- per dag)

3 weken door Mongolië

3 weken door Mongolië

Ontdek het beste van Mongolië binnen 3 weken tijd

21 dagen va. €2820,- pp. (€134,- per dag)

Mongolië – Naadam festival

Mongolië – Naadam festival

In deze reis staat het Naadam festival centraal, dit vindt altijd in juli plaats.

17 dagen va. €2390,- pp. (€141,- per dag)

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je rondreis Mongolië

rondreis Jordanie

Bezoek een Nomadische familie

Naast de prachtige Mongoolse landschappen, is de belangrijkste attractie van Mongolië haar nomadische traditie en unieke levensstijl. Tot de dag van vandaag leven er nog 850.000 nomaden op traditionele levenswijze en het is enorm interessant om deze cultuur te beleven en begrijpen. Leef een dag als Nomad en leer alles over het dagelijkse leven. Zie hoe ze koken, kazen maken en het vee hoeden.

Leer spelen op de Mongolische paardenviool

De Morin khuur (de paardenviool) is een traditioneel Mongools gebogen snaarinstrument. Het is een van de belangrijkste muziekinstrumenten in Mongolië en hier heb je zelf de kans om dit instrument te bespelen en de natuurlijke geluiden van de Morin khuur te ervaren. Een lokale muziekmeester zal een workshop geven hoe het instrument bespeeld moet worden, waarna je geniet van een Mongoolse maaltijd onder het genot van een traditionele muziekvoorstelling.

rondreis Jordanie

Geniet van de Nomad Olympics en het Naadam festival

Deze fantastische excursie geeft de kans om een Mongolisch festival te ervaren. Het evenement neemt je mee door de culturele geschiedenis van eeuwenoude tradities die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Tijdens het Naadam festival zie je honderden renpaarden met opmerkelijk jonge ruiters, sterke worstelaars die een adelaarsdans uitvoeren en traditioneel geklede boogschutters. De ideale kans om mee te doen met een lokaal Mongools festival en mee te feesten met de nomaden.

Fair en groen

Beste reistijd, excursies en overnachtingen

Paardrijden

Paardrijden

Maak een meerdaagse tocht te paard door groene valleien en bossen.

Op zoek naar een unieke reis en geen tijd om zelf je reis samen te stellen?
Geef Shinee je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie en ervaringen voor Mongolie reizen

“De uitgestrektheid, rust, mooie natuur en lokale bevolking hebben een goede en mooie indruk op ons achtergelaten.”

Mongolie reizen

Je individuele Mongolië reis zelf samenstellen

  • Slaap in een traditionele Mongoolse tent
  • Maak kennis met de gastvrije Nomaden
  • Tocht per kameel tussen de zandduinen

Individuele Mongolie reizen

Een rondreis door Mongolië zal vooral draaien om het reizen door de bijzondere landschappen die het land rijk is. Tijdens deze reis maak je kennis met verschillende dingen die Mongolië te bieden heeft. Natuurlijk ga je langs bij de nomaden, die zo’n ⅓ van de bevolking vormen. Je kunt op ook zoek naar de bijzondere wilde dieren die het land rijk is. Ook zal je oog in oog met de geschiedenis van Mongolië komen te staan wanneer je een standbeeld van Genghis Khan tegen komt. Het grootste beeld kun je 54 kilometer ten oosten van Ulaanbaatar tegenkomen. Hier staat het meest indrukwekkende beeld van Khan met een hoogte van maar liefst 40 meter.

Bezienswaardigheden Mongolië

Breng tijdens je reis zeker een bezoek aan de hoofdstad Ulaanbaatar. Deze stad is met afstand de grootste stad van Mongolië en is een aantal mooie bezienswaardigheden rijk. Waaronder de Gandan Khiid, dit is een boeddhistisch klooster en het grootste klooster van Mongolië. Bezoek ook het Genghis Khan plein, met het grote parlementsgebouw.

Ver van de hoofdstad Ulaanbaatar vandaan lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier leven Mongoolse families net zoals hun grootouders deden, in traditionele gers. Een tent waar jij ook in kan komen te slapen tijdens je reis door Mongolië! Deze traditionele manier van leven is nog zo speciaal, dat je dit absoluut niet mag missen als je in Mongolië bent.

Ook is er in Mongolië prachtige natuur te vinden. Van de Gobiwoestijn en uitgestrekte groene vlakten tot landschappen met bergen en enorme meren. Let tijdens je rondreis door deze landschappen ook zeker op je omgeving. Misschien spot je wel wilde dieren zoals de Gobibeer, Saiga-antilope of het sneeuwluipaard.

Bijzondere reis met kinderen

Er wordt bij een reis met kinderen misschien niet meteen gedacht aan een reis naar Mongolië. Dit land biedt echter veel kansen om de Mongoolse culturen op een leuke manier te ontdekken. ga langs bij de nomaden om in een traditionele ger te slapen, ga op zoek naar de wilde paarden op de steppes en slaap bij een Mongoolse boerenfamilie voor een uniek kijkje in het dagelijks leven. Neem daarna de kinderen vooral mee naar Khognokhaan om per kameel de zandduinen te verkennen.

Duurzaam Reizen Mongolië

Prachtige natuur en een unieke cultuur: dat is Mongolië. Als reiziger kun je helpen zorgen dat beide elementen behouden blijven. Dat doe je door bewuste keuzes te maken. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in yurtenkampen van nomaden, paardijtochten maken en lange wandeltochten ondernemen. Onder begeleiding van een lokale gids, die je alles kan vertellen over de natuur én de bijzondere cultuur van Mongolië. Zo leer je Mongolië en haar bewoners echt kennen en zorg je dat de locals direct profiteren van het toerisme in hun land.

Duurzaamheid Mongolië

Duurzaam toerisme betekent dat de bestemming ook profiteert van de reis die je maakt. En dat vinden wij erg belangrijk! Daarom ondersteunen wij het land met bepaalde initiatieven. Zo steunen wij meerdere goede doelen die aan verschillende duurzame projecten werken. We willen er ook voor zorgen dat overnachtingen tijdens de mongolie reizen bijzonder zijn. Zo kun je meerdere nachten verblijven in een Mongoolse tent, een ger. Wat goed is voor het milieu, de lokale omgeving en bijdraagt aan een unieke ervaring voor jou! Wil je meer lezen over duurzaamheid in Mongolië? Kijk dan op onze Fair en Groen pagina.

Beste reistijd Mongolië

De beste reistijd voor Mongolie reizen is tijdens de maanden juli tot en met september. In Mongolië komt er een lange subarctische winter voor met minimum temperaturen tot wel -30 graden celsius en in de zomer maakt de sneeuw plaats voor zandstormen in de Gobi-woestijn. Deze factoren zorgen ervoor dat de maanden juli t/m september de beste reistijd is. Tijdens deze maanden is wel het regenseizoen, maar de buien stellen gelukkig weinig voor tegenover de kou en de zandstormen in de rest van het jaar.

Visum Mongolië reizen

Voor Mongolie reizen is het verplicht om een visum te hebben. Deze kun je zelf regelen bij de ambassade van Mongolië in Brussel of bij het consulaat in Breda. Ook kun je hulp krijgen bij je visumaanvraag, aangezien dit vaak een lastig en tijdrovend klusje is. Wij werken samen met VisumCentrale, die je hulp biedt bij de aanvraag. Daarnaast kun je voor meer info terecht op onze pagina met Praktische Info Mongolië.

Vliegtickets Mongolië reizen

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Mongolië reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Geld Mongolië reizen

In Mongolië wordt gebruik gemaakt van van Tugrik (MNT). Handig is om voor de reis de koers te bekijken, om te kijken wanneer je het voordeligst de Tugrik aan kunt schaffen. Je zult alleen in de grotere steden pinautomaten vinden. Het is dus altijd handig om genoeg contant geld te halen. Pin ook weer niet te veel, de Tugrik is namelijk lastig in te wisselen voor Euro’s. Daarnaast is het altijd verstandig voor in geval van nood wat Dollars of Euro’s bij je te hebben.

Vaccinaties Mongolië

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Mongolië. Maar neem voor je reis zeker eens contact op met je huisarts, de lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie adviseert voor je reis naar Mongolië namelijk wel de volgende vaccinaties: DTP en Hepatitis A. Plan zo’n vier tot zes weken voor vertrek een afspraak voor deze vaccinaties.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!