Mongolië Hoogtepunten

14-daagse rondreis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

14-daagse Mongolie rondreis met hoogtepunten
Vanaf € 1790,-

 • Slaap in een traditionele Mongoolse tent
 • Maak kennis met de gastvrije Nomaden
 • Privé vervoer met 4 WD

Mongolië heeft alles in huis voor een  avontuurlijke rondreis. Tijdens deze Mongolie rondreis bezoek je de hoogtepunten van het land en maak je uitgebreid kennis met de nomaden die leven op de steppes van Mongolië. Je reis begint in de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. Daarna slaap je voor het eerst in een ger, een traditionele Mongoolse tent in Khustai. Je verblijft bij een nomadenfamilie in Gurvanbulag. Je kunt meemaken hoe de koeien, geiten en schapen worden gemolken. Je kunt een boottocht maken over het Ugii meer, een zoetwatermeer rijk aan vissen en vogels en genieten van het weldadig warme water van de Tsenkher hot spring.

Reisexpert Serjee in Mongolie helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Serjee je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Stel je individuele Mongolie rondreis samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt deze Mongolie rondreis helemaal naar eigen wens aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Serjee. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze Mongolie voorbeeldreizen en lees het advies van Serjee voor de beste reistijd Mongolie.

Route Mongolie rondreis

 • Ulaanbaatar, start van je Mongolie rondreis
 • Khustai
 • Gurvanbulag
 • Ugii Meer
 • Tsenkher hot spring
 • Orkhon Valley
 • Kharakhorum
 • Khognokhaan
 • Ulaanbaatar, einde van je Mongolie rondreis

Dag 1 – Start van je Mongolië rondreis – Aankomst in Ulaanbaatar
Na aankomst in de hoofdstad van Mongolië Ulaanbaatar word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Aan het einde van de middag heb je een korte uitleg over de reis en het leven van de nomaden. ’s Avonds is er een welkomstdiner in het familierestaurant Altai, waar je geniet van een barbecue.

Dag 2 – Ulaanbaatar naar Khustai National Park
Vandaag rijd je naar het Khustai National Park (ongeveer 100 km), een enorm gebied dat bescherming biedt aan de wilde Mongoolse Takhi paarden, beter bekend als de Przewalski paarden. Je kunt een mooie wandeling over de steppe maken, waarbij je op zoek gaat naar wilde herten, gazellen, marmotten en andere kleine dieren. Onderweg zie je vele soorten wilde bloemen en vlinders. Je slaapt voor de eerste keer in een ger, een traditionele Mongoolse tent.

Mongolie rondreis

Dag 3 – Khustai naar Gurvanbulag
Het is een rit van zo’n 200 km naar Gurvanbulag. Je verblijft hier bij een nomadenfamilie. Je kunt meemaken hoe de koeien, geiten en schapen worden gemolken. In de avond krijg je les in een traditioneel spel genaamd Shagai, een dobbel- en knikkerspel gemaakt van de enkelbotjes van schapen en geiten.

Mongolie rondreis

Dag 4 en 5 – Gurvanbulag: verblijf bij Nomadenfamilie
Deze dagen leer je het nomadenleven van dichtbij kennen. Als je wilt kun je een rit per paard maken over de steppe. Of ga per ossenkar met je gastgezin mee de steppes op om argali te verzamelen, de gedroogde koeien- en yakmest die gebruikt wordt als brandstof voor de kachel. Ook leer je meer over de kunst van het boogschieten. Je kunt ook een mooie wandeling maken naar zandduinen in de omgeving.

Dag 6 – Gurvanbulag naar Ugii meer
Na het ontbijt neem je afscheid van het nomadengezin en reis je naar het Ugii meer, een rit van 70 km. Dit zoetwatermeer is een paradijs voor vogels en vissen. Je kunt langs het water lopen of een boottocht over het meer maken. Je overnacht in een ger kamp.

Mongolie rondreis

Dag 7 – naar Tsenkher warmwaterbron
Het is een rit van 140 km naar de Tsenkher warmwaterbron. De bron van de warmwaterbron is 86,5 graden Celsius, wat zorgt voor een aangename badwatertemperatuur van rond de 40 graden. De baden zijn dan ook erg populair in de omgeving. Het is heerlijk ontspannen in het warme water van de warmwaterbron. Je overnacht weer in een ger kamp.

Dag 8 – Tsenkher warmwaterbron
Vandaag kun je de omgeving van het ger kamp verkennen. De beboste vallei nodigt uit tot het maken van een mooie wandeling.

Dag 9 – naar Orkhon vallei
Je reist verder naar de Orkhon vallei, een rit van ongeveer 130 km. De puntige heuvels herinneren aan het feit dat het hier ooit vulkanisch was. Je bezoekt nomaden die in het Khangai, steppe- en berggebied wonen en jaks fokken. Je wordt uitgenodigd om hun gers te bezoeken en je kunt traditionele zuivelproducten zoals aaruul, typisch Mongoolse kaas, proeven.

Mongolie rondreis

Dag 10 – Orkhon vallei
Vandaag kun je deelnemen aan de dagelijkse werkzaamheden samen met de nomaden. Ook kun je een mooie wandeling maken naar de Orkhon waterval.

Dag 11 – naar Kharakhorum
Je vervolgt je Mongolie rondreis naar Kharakhorum. Kharakhorum was de hoofdstad van Mongolië tijdens de overheersing van Chinggis Khaan in de 13de eeuw.  Je bezoekt het Erdene Zuu klooster, het grootste en eerste Mongoolse boeddhistische tempelcomplex. De witte ommuring bestaat uit 108 stupas. Ook bezoek je een coöperatie waar met de hand vilten producten worden gemaakt, waar Mongolië zo bekend om staat.

Mongolie rondreis

Dag12 – Kharakhorum naar Khognokhaan
Vandaag reis je naar Khognokhaan, een rit van zo’n 100 km. Na aankomst kun je een wandeling maken naar de zandduinen van Ikh Mongol. Als je wilt kun je ook een rit op een kameel maken.

Mongolie rondreis

Dag 13 – Khognokhaan naar Ulaanbaatar
Je rijdt terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar, een rit van 270 km. Na aankomst kun je nog even de stad in, bijvoorbeeld om de laatste souvenirs te scoren. ’s Avonds kun je genieten van een afscheidsdiner.

Dag 14 – Ulaanbaatar – einde van de reis
Na het ontbijt eindigt deze Mongolie rondreis. Je kunt ervoor kiezen je individuele reis Mongolie te verlengen of op eigen gelegenheid voort te zetten.

Mongolie rondreis

Prijsinformatie Mongolie rondreis

Reisduur Mongolie rondreis 14 dagen/13 nachten
Reissom Mongolie Vanaf € 1790,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief Overnachtingen, privé vervoer per 4WD, lokale Engelssprekende gids, alle maaltijden, entreegelden protected areas
Exclusief (Internationale) vluchten, excursies, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Mongolie Overnachtingen in een ger en in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Serjee helpt je graag bij het samenstellen van jouw Mongolie rondreis.

Vliegtickets Mongolie

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Mongolie boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Rikkert en Wendy geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een Mongolie rondreis

Wil je een Mongolie rondreis maken? Geef Serjee je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een Mongolie rondreis op maat.
Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden van Mongolie rondreizen .

 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!