DE MOOISTE STRANDEN VAN TANZANIA EN ZANZIBAR

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Mooiste stranden Zanzibar en Tanzania – Heb je altijd al eens op een bountystrand willen liggen, met wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee en spierwit zand? Sluit dan je rondreis Tanzania af op het paradijselijke Zanzibar of aan de oostkust van Tanzania. Het is lastig kiezen tussen zoveel prachtige plekken, maar dit zijn de mooiste stranden van Tanzania en Zanzibar.

1. Nungwi Beach, Zanzibar

Als het om stranden gaat is Zanzibar moeilijk te verslaan. Bijna nergens ter wereld is de zee zo perfect turquoise van kleur en is het strand zo wit. Nungwi ligt in het noorden van Zanzibar en hier vind je de prachtigste witte stranden. Nungwi was vroeger een vissersdorpje, maar inmiddels is het de belangrijkste toeristenplaats op Zanzibar. Naast perfecte stranden heeft Nungwi ook volop mooie accommodaties, leuke winkeltjes en restaurants. Paradijs gecombineerd met een levendig plaatsje!

2. Mooiste stranden Zanzibar: Jambiani Beach

Ben je juist op zoek naar een rustig strand, dan is het zuidoosten van Zanzibar perfect voor jou. Kies bijvoorbeeld voor het zeven kilometer lange strand Jambiani. Dit strand is breed en wit en je komt hier slechts een handjevol accommodaties tegen. Vanaf het strand zie je de traditionele dhow-boten uitvaren, je maakt een praatje met de locals en neemt vervolgens maar weer eens een duik in de kraakheldere zee. Ultiem genieten.

Je eigen Tanzania rondreis op maat

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania met de mooiste stranden Zanzibar en Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin, de reisexpert die al jaren in Tanzania woont en het land door en door kent. Geef Karin je wensen door en je ontvangt vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een Tanzania safari of de beste reistijd Tanzania.

mooiste stranden Zanzibar

3. Stranden ten zuiden van Dar es Salaam Tanzania

Heb je geen tijd om door te vliegen naar Zanzibar, dan heeft het vasteland van Tanzania ook een aantal fijne strandbestemmingen. Veertig kilometer ten zuiden van hoofdstad Dar es Salaam liggen eindeloze witte stranden, die nog niet zijn ontdekt door het toerisme. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kustlijn van Ras Kutani, een idyllische plek met kleinschalige accommodaties waar maar weinig andere reizigers naartoe gaan. Hier kom je helemaal tot rust.

4. Pemba Island, Zanzibar

Een bezoek aan Zanzibar ligt voor de hand als je een strandbestemming zoekt in Tanzania. De meeste reizigers gaan naar hoofdeiland Unguja, met de bekende strandplekken en de oude stad Stone Town. Maar de Zanzibar Archipelago heeft nog een groot eiland, Pemba. Dit groene, heuvelachtige eiland wordt maar weinig bezocht en er zijn dan ook niet veel accommodaties. Dat zorgt ervoor dat je de prachtige witte stranden vrijwel voor jezelf hebt. Bovendien is het leven op Pemba nog heel traditioneel en het is interessant om dat te zien. Bij zonsondergang voetbal je met de locals op het strand, overdag kun je heerlijk relaxen aan zee. Vergeet niet om snorkeltripjes te maken, want de onderwaterwereld is hier prachtig.

mooiste stranden Zanzibar

5. Mnemba Island, Zanzibar

Een verblijf op Mnemba Island is voor de meeste mensen niet weggelegd, want er hangt een hoog prijskaartje aan. Maar in het rijtje van mooiste stranden in Tanzania mag Mnemba Island echt niet ontbreken. Dit is één van de mooiste stranden ter wereld en de topper in Afrika. Het privé-eiland ligt ten noordoosten van Zanzibar en heeft schitterende, verlaten witte stranden. Het koraal is hier onaangetast, dus je kunt hier fantastisch snorkelen en duiken. Er is maar één kleine lodge en je voelt je bijna alleen op de wereld. Een romantisch paradijs om bij weg te dromen.

mooiste stranden Zanzibar

6. Mooiste stranden Zanzibar – Chumbe Island

Nog zo’n pareltje is Chumbe Island Coral Park, dat zes kilometer van Zanzibar ligt. Op dit kleine privé-natuurreservaat vind je een prachtige eco-lodge, bestaande uit slechts zeven sfeervolle bungalows. De accommodatie werkt duurzaam, met zonnepanelen, het hergebruik van regenwater en een natuurvriendelijke bouwstijl. Chumbe Island zelf is prachtig, met witte stranden en gezond koraal. Niet zo gek dat de onderwaterwereld zo onaangetast is, want op het eiland wordt hard gewerkt aan het behoud van koraal, natuurbescherming en bewustwording bij locals. Kortom: een paradijs met een missie!

All inclusive op Pemba

Karlijn verbleef op Pemba in een all inclusive resort. Normaal gesproken niet haar favoriete manier van vakantie vieren, maar dit keer is het haar zeer goed bevallen!

Wil je je rondreis Tanzania afsluiten op een paradijselijk strand, op Zanzibar of Pemba? Onze lokale reisspecialist Karin kent beide eilanden goed. Ze helpt je graag om de reis van je dromen  langs de mooiste stranden Zanzibar samen te stellen.

Je eigen Tanzania rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin, de reisexpert in Tanzania. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin.

Reisexpert Karin die al jaren in Tanzania woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Tanzania safari. Geef Karin je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!